Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Proszę o polecenie:

- lagera, ale takiego bardzo lekkiego.

- pszeniczniaka, ale takiego o głębokim smaku.

Najlepiej jakby były dostępne w większych marketach, typu Leclerc, czy Auchan, a już najlepiej byłoby, żeby był np w Lidlu.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 299,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Z ogolnodostepnych  to pierwsza pomoc z pinty jest czesto w marketach (lager) albo cos z kormorana (lagery i pszeniczniaki). Z podrozy kormorana same dobre rzeczy daja, witbier jest na pewno, lagerek pewnie tez

Opublikowano

Z Kormorana polecam Świeże, świetny lager, a jak lubisz słodsze to Żywe lub Johanes z Amber, przeniczniak również z tych browarów.

Opublikowano

A Świeże to znam, faktycznie. Kormorana znam głównie z Irlandzkiego. Coś się ogarnie.

Opublikowano

Bojan strażackie\Toporek też bardzo fajne lagery. Regularnie do nich wracam, gdy po prostu chcę napić się ładnie wchodzącego piwska bez oczekiwań na wielką ferię doznań sensorycznych. Rekomendowana już przez kogoś Pierwsza pomoc z Pinty również sztosik

A ostatnio piłem Janusza Moczywąsa z browaru Waszczukowe i także mogę polecić :)

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

@krupek Ja mogę Ci polecić Pszeniczniaka od browaru Amber, do dostania prawie w kazdym sklepie. Jest dosyć treściwy, nieprzejrzysty, o świetnej słomkowej barwie, lekko wchodzi schłodzony.

Opublikowano

Pszeniczniak 

hoegaarden-white-1.png

Lager

P9030340.JPG

Opublikowano
4 minuty temu, Pryxfus napisał:

Hoegaarden

W wolnym tłumaczeniu ogród szmat, trzeba sprawdzić, czy smak równie intrygujący, co nazwa.

Opublikowano

Wśród klasy robotniczej w pracy panuje opinia, że Faxe to bardzo dobre piwo. Pił je ktoś i może to potwierdzić? Jest w puszkach 0,7 albo litrowych nie pamiętam, przykuło moją uwagę, bo jest teraz jakaś edycja z fajnymi grafikami nordyckimi.

Opublikowano
Godzinę temu, Plugawy napisał:

Wśród klasy robotniczej w pracy panuje opinia, że Faxe to bardzo dobre piwo. Pił je ktoś i może to potwierdzić? Jest w puszkach 0,7 albo litrowych nie pamiętam, przykuło moją uwagę, bo jest teraz jakaś edycja z fajnymi grafikami nordyckimi.

Typowy średniak, ale wchodzi lepiej niż Tyskie czy inne koncerniaki. 

Opublikowano

Kiedyś były faxy w litrowej puszce 10proc. Po jednym świat zaczynał tańczyć :D

Opublikowano

No takie siurpiwo. Przynajmniej dobre 15 lat temu ale moze cos sie zmienilo w recepturze.

Opublikowano

W Lidlu rzucili trochę piw w dobrej cenie, holenderskie blonde, quadruple, triple i dubble, dobry irlandzki stout a nawet fińskie pale ale. 

Opublikowano

Jeżeli było wybaczcie, moje nowe odkrycie, kapitalny lokalny browarek. Gorzki, świetny smak, mój ulubiony gatunek. 

487c35b7785c.jpg

Opublikowano

Pils gorzki? Tak średnio bym powiedział. Spróbuj jakąś IPA lepiej. Nawet możesz ze Stu Mostów spróbować, bo mają bardzo dobrą.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Pils gorzki, spróbuj. Uprzedzam z dostępnością jest problem jak cholera, zleciałem właśnie pół Wrocławia żeby kupić tego więcej, niestety jest tylko w restauracjach. 

Opublikowano
3 godziny temu, Rozi napisał:

Pils gorzki? Tak średnio bym powiedział. Spróbuj jakąś IPA lepiej. Nawet możesz ze Stu Mostów spróbować, bo mają bardzo dobrą.

Mistrzu ale może on szuka smaku gorzkiego piwa a nie cytrusów i drzazg z beczki po łiskaczu?

Edytowane przez Krystyna JJanda

Opublikowano
Godzinę temu, Absolem napisał:

Pils gorzki, spróbuj. Uprzedzam z dostępnością jest problem jak cholera, zleciałem właśnie pół Wrocławia żeby kupić tego więcej, niestety jest tylko w restauracjach. 

W sklepach specjalistycznych też byłeś? Albo w samym browarze?

Wujek, ale goryczka nie zawsze jest łączona z aromatami cytrusowymi, inne chmiele mogą robić ją bez tego.

Opublikowano

A i właśnie piłem piwo z wędzonymi świńskimi uszami od Brokreacji:

Pig-Difference-etykieta.jpg

Ciekawe.