Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Czytaj uważnie. Nigdzie tak nie napisałem, a wręcz przeciwnie. Można mieć PC-ta i konsolę (konsola = priorytet, PC = dodatek). Nie wypada za to nie mieć konsoli ;)

Z mojego punktu widzenia wygląda to nieco inaczej. Na PC masz multiplatformy z konsol które lepiej działają + wsteczna kompatybilność (oprócz PS3, X360) i zalew gier indie, konsola była dodatkiem do ogrywania exów i ewentualnie grania w Buzza u kolegów.

Edytowane przez UberAdi

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

ch.uj z tym historia juz 5 tysięcy razy taka była w ksiązkach i filmach, ale sony=goty. 

I to jest właśnie sedno całej sprawy. Historia WCALE nie musi być oryginalna. Ale jeśli jest wybitnie podana i jest dopracowana, to powstać może coś wyjątkowego. Jest to krok do przodu, bo do tej pory ciężko było o grę z tak zrealizowaną historią jak TLOU, o której chce się opowiadać po jej zakończeniu, dyskutować o bohaterach i ich decyzjach. Przy jednoczesnym czerpaniu mega frajdy z gameplay'u, który jest z tą historią spięty.

No tak, apteczki ponownie pojawiły się dopiero w 2013 

Raczej zanikły gdzieś po 2005, czyli jak pojawiły się Gearsy i spopularyzowały autoregenerację :)

Ps. Mi na PS3 PSN działa ;)

ODST, Reach, Wolfenstein, Left 4 Dead 1 & 2 to tak na szybko z tego co pamiętam.

Opublikowano

Raczej zanikły gdzieś po 2005, czyli jak pojawiły się Gearsy i spopularyzowały autoregenerację :)

O (pipi)a co ja czytam. XD

Regenerację zdrowia spopularyzowało CoD 2(nawet nie wiem czy nie wprowadziło), od tamtego czasu jest ten mechanizm praktycznie wszędzie.

Opublikowano

TLOU wprowadzi(ło - mam nadzieję) trend jak tworzyć kompleksową i dojrzałą historię (+ wiarygodne charaktery), oraz jak dopiąć gameplay by nie przeszkadzał w story flow'ie. Poza tym przypomniało o apteczkach i survivalu.

Aha, czyli historia + bohaterowie to jakikolwiek krok naprzód w grach w 2013 roku. To jest tak bardzo złe na tak wielu płaszczyznach.

ch.uj z tym historia juz 5 tysięcy razy taka była w ksiązkach i filmach, ale sony=goty. A gameplay to wyżyny konsolowego gejmingu strzelanie do zombie i noszenie drabiny, no mają czego uczyć ludziki w ND.

ontopic beka z płatnego psn, który wlasnie nie smiga xD

Bluber przestał oglądać filmy robione po 1975 roku, bo każdy następny tak naprawdę poruszał temat już gdzies wcześniej rozwijany/poruszany.

Branże pchają gierki robione w garażu, pewnie ma filtr na steamie "ilośc pobrań < 50".

Opublikowano

TLOU wprowadzi(ło - mam nadzieję) trend jak tworzyć kompleksową i dojrzałą historię (+ wiarygodne charaktery), oraz jak dopiąć gameplay by nie przeszkadzał w story flow'ie. Poza tym przypomniało o apteczkach i survivalu.

Aha, czyli historia + bohaterowie to jakikolwiek krok naprzód w grach w 2013 roku. To jest tak bardzo złe na tak wielu płaszczyznach.

ch.uj z tym historia juz 5 tysięcy razy taka była w ksiązkach i filmach, ale sony=goty. A gameplay to wyżyny konsolowego gejmingu strzelanie do zombie i noszenie drabiny, no mają czego uczyć ludziki w ND.

ontopic beka z płatnego psn, który wlasnie nie smiga xD

Bluber przestał oglądać filmy robione po 1975 roku, bo każdy następny tak naprawdę poruszał temat już gdzies wcześniej rozwijany/poruszany.

Branże pchają gierki robione w garażu, pewnie ma filtr na steamie "ilośc pobrań < 50".

zależy co masz na myśli pchanie branży? Wyniki sprzedażowe czy innowacyjne gry?

Opublikowano

TF zgarnia świetne oceny, wszyscy liczący się gracze na świecie zaraz będą grać, tylko nie dla PSa kiełbasa   :sweat:  

Opublikowano

bluber, jednym słowem - wszystko. Nowe rozwiązania techniczne, pomysły technologiczne (widziałeś zajawki The Order albo SnowDrop?) - to wszystko wyznaczają konsole a dziś na PC każdy patrzy na kolejną platformę, emocji i przyszłości szuka sie w konsolach a każdy kto trzeźwo patrzy na branże to widzi, stad te wszystkie SteamMachine i inne pomysły czym szybszego spyerdalania z umierającego rynku PC

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Snowdrop ktory nie bedzie tak wygladal nawet w 50% na konsolach,dobre Waldusthecyc. Patrzac bo za(pipi)istch filmikach z Watch Dogs z 2012 i z 2014 konsole naprawde wyznaczaja standardy

large.gif

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

TF zgarnia świetne oceny, wszyscy liczący się gracze na świecie zaraz będą grać, tylko nie dla PSa kiełbasa   :sweat:

Czyli już nie można mieć i PC i konsoli do grania? Trzeba być graczem twojego typu czyli jedna konsola całe życie?
Opublikowano

bluber, jednym słowem - wszystko. Nowe rozwiązania techniczne, pomysły technologiczne (widziałeś zajawki The Order albo SnowDrop?) - to wszystko wyznaczają konsole a dziś na PC każdy patrzy na kolejną platformę, emocji i przyszłości szuka sie w konsolach a każdy kto trzeźwo patrzy na branże to widzi, stad te wszystkie SteamMachine i inne pomysły czym szybszego spyerdalania z umierającego rynku PC

ile ja już słyszałem o umierającym rynku pc oh boy. Nie rynek PC nie umiera a wręcz przeciwnie rozkwita i teraz jeszcze więcej zgarnie z tortu bo ludzie nie są głupi (albo i są) i niedadzą sie tak łatwo nabijać w butelke przy okazji wydania kolejnej "nextgenowej" konsoli. Gdzie ty masz przełom w The Order (no chyba, że nowy wymiar cinematicu dzięki pasom) akutalne konsole niczym totalnie nie są godne nazwania ich next genami przynajmniej nie w tej chwili, poczekamy kilka lat może coś się zmieni, ale póki co wielkie świeto bo wyszedł kolejny szuter fpp.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nie mam xboxa, ale będę grać.

MAGIC !!!

Opublikowano

ile ja już słyszałem o umierającym rynku pc oh boy. Nie rynek PC nie umiera a wręcz przeciwnie rozkwita i teraz jeszcze więcej zgarnie z tortu bo ludzie nie są głupi (albo i są) i niedadzą sie tak łatwo nabijać w butelke przy okazji wydania kolejnej "nextgenowej" konsoli. Gdzie ty masz przełom w The Order (no chyba, że nowy wymiar cinematicu dzięki pasom) akutalne konsole niczym totalnie nie są godne nazwania ich next genami przynajmniej nie w tej chwili, poczekamy kilka lat może coś się zmieni, ale póki co wielkie świeto bo wyszedł kolejny szuter fpp.

Rynek pc nie umiera, tylko ciągle ewoluuje, wystarczy zobaczyć jaka gruba kasa jest z gier online jak league of legends czy world of tanks. Plus za tym idzie esport.
Opublikowano

• Procesor: AMD Athlon X2 (2,8 GHz) / Intel Core 2 Duo (2,4 GHz) lub lepszy
  • Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 8800 GT / AMD Radeon HD 4770 (512 MB) lub lepsza
  • DirectX: wersja 9.0c

Każdy ma w domu komputer który to pociągnie więc nie wiem czy nie pograją.

Opublikowano

gaf padł, pewno fani Sony nie mogą zdzierżyć tych recek tytanowego janusza.

Co się im dziwić, tyle toczenia beki z brzydkiej gry w 792p, która nie potrafi utrzymac stałego frame rate'u

Xbox one definiuje nową generację :D

Opublikowano

bluber przykro mi ale The Order to techniczny killer pod katem animacji, oświetlenia czy prowadzenia kamery. Takie rzeczy na PC to tylko chyba w benchamrkach macie aby se megahercowe fiuty powiększać.

Tak wracając do podawanych przez ciebie tytułów to sa ciekawe perełki, takie kilkudniowe "zabawki" ale nie powiesz mi ze strategia zrobiona przez jednego zioma czy tez Papers Please to wyznaczanie przyszłości branży

PS a przepraszam jest World of Tanks - MESJASZ BRANŻY

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

TF zgarnia świetne oceny, wszyscy liczący się gracze na świecie zaraz będą grać

Zdefiniuj "liczącego się" gracza.
Opublikowano

Tak wracając do podawanych przez ciebie tytułów to sa ciekawe perełki, takie kilkudniowe "zabawki" ale nie powiesz mi ze strategia zrobiona przez jednego zioma czy tez Papers Please to wyznaczanie przyszłości branży

nie obchodzi mnie przyszłość branży jesli co druga gra to fps a inne to tpp w stylu gearsów czy uncharted. Chcę czegoś swieżego a nie tysięczny raz tego samego w lepszej oprawie. Trzeba czekać na ruch Valve oni już umieją takie rzeczy połączyć czyli innowacyjność wywodzącą się z garażu z AAA oprawą i resztą no chyba, że już mają to w du.pie i trzepią kase na steamie tylko.

Opublikowano
Mam nadzieję, że użytkownicy PS4 będą mogli zagrać w sequela w 2015 roku, bo jeżeli gra jest tak samo przyjemna jak podczas bety (a wygląda na to, że jest), to szkoda by było nigdy w nią nie zagrać :).

Chcesz z TF'a zrobić kolejnego cod'a ? :sick:

Opublikowano

nie obchodzi mnie przyszłość branży jesli co druga gra to fps a inne to tpp w stylu gearsów czy uncharted. Chcę czegoś swieżego a nie tysięczny raz tego samego w lepszej oprawie. Trzeba czekać na ruch Valve oni już umieją takie rzeczy połączyć czyli innowacyjność wywodzącą się z garażu z AAA oprawą i resztą no chyba, że już mają to w du.pie i trzepią kase na steamie tylko.

Dziwne aż że nie masz żadnej konsoli nintendo.
Opublikowano

TF zgarnia świetne oceny, wszyscy liczący się gracze na świecie zaraz będą grać

Zdefiniuj "liczącego się" gracza.

Przecież już to zrobił, czego Ty więcej chcesz?;)

Opublikowano

Dziwne aż że nie masz żadnej konsoli nintendo.

Wii+ds jest. WiiU napewno wezme też.

Opublikowano

Od 15 minut ogladam stream gamespotu z titanfalla.

15 minut siedza w lobby podczas gdy wyszukiwarka non stop szuka graczy. Juz nie maja o czym gadac i zaczyna robic sie glupio :teehee:

Zgadnijcie jaka platforma.

Edit: Wlasnie poszedl rage quit, probuja od nowa glowiac sie nad trybem.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

nie obchodzi mnie przyszłość branży.

To niech lepiej zacznie gdyż grasz w te wszystkie garażowe "innowacyjne" tytuły tylko dlatego ze kolosy branży wymyśliły technologię, silnik gry i inne narzędzia, z których teraz mogą sobie korzystać panowie z depresją wieku średniego którzy wpadają na pomysł "zrobię grę".

A i tak najlepszy mindfuck to fakt, ze pare postów wyżej pokazałeś grę twórców FEAR która jest aż tak ciekawa i innowacyjna, że jest kolejnym FPSem :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.