Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Ciekaw jestem, czy chodzi o framerate, czy może o rozdziałkę ;)

Chodzi o to żeby więcej niecierpliwych kupiło nowego Xboksa.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

największa beka i tak ponownie z MS, który ponownie jest w tyle i ciągle goni konkurencję.

A z czym ciągle jest z tyłu i ciągle goni? Bo póki co to Sony ściąga z konkurencji stare patenty i coś z nimi robi, zazwyczaj nieudanego

MS goni Sony od E3.

Opublikowano

A, to ta ponowność i ciągłość ma kilka miesięcy? Myślałem, że coś poważniejszego masz na myśli

Opublikowano

Jak czytam porównania move/kinecta czy nawet 3d w grach do VR to mnie telepie. Od dawna  VR takie jak w filmach było nieosiagalne i dla mnie jak i pewnie sporej liczby osób znalezienie sie dosłownie "w grze" jest spełnieniem marzeń od dzieciaka. I to VR od Sony, czy Oculus jezeli faktycznie będzie działac jak opisują i po 10- 15 minutach gry gracz nie dostanie zawrotów głowy to mamy kolejna rewolucję. Ja z miejsca kupuję takie cudo. Nie kumam narzekań- przecież od początku zawsze do tego dążono- do jak największej immersji gracza z danym tytułem.

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

Ludzie zwykle boją się tego, czego nie mogli do tej pory sprawdzić. Albo są nastawieni negatywnie, bo to wymusza zmianę przyzwyczajeń.

Sam się nastawiam mega pozytywnie i jeżeli to będzie działać i to jeszcze działać tak, jak zapowiadają, to również spełni się jedno z moich growych marzeń, jakie zawsze miałem za dzieciaka, kiedy wyobrażałem sobie, że jestem bohaterem w jakiejś grze i rozglądam się i chodzę tam, gdzie chcę. Ale nie do końca tak, jak to teraz wygląda ;) Czekam z niecierpliwością.

Opublikowano

Panowie, od premiery świetnego tytułu multi TAJTANFALL na Xa juz trochę minęło. Kiedy jakaś kolejna gra na XONE? Sony sypie z rękawa kolejnymi tytułami, przed nami kolejna gorąca premiera a w obozie MS dalej dyskusje ze każdy ma swego tytana WTF?

Opublikowano

Kiedy jakaś kolejna gra na XONE? Sony sypie z rękawa kolejnymi tytułami

a kiedy te kolejne tytuły od Sony?

Opublikowano

Następny jest ponoć Horizon 2 we wrześniu X-D według insajderów!

a niedługo nadchodzi mesjasz bejsbolu:

tumblr_n2nqv5tRQW1tv27two1_1280.jpg

only 4 the players

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Jak czytam porównania move/kinecta czy nawet 3d w grach do VR to mnie telepie. Od dawna  VR takie jak w filmach było nieosiagalne i dla mnie jak i pewnie sporej liczby osób znalezienie sie dosłownie "w grze" jest spełnieniem marzeń od dzieciaka. I to VR od Sony, czy Oculus jezeli faktycznie będzie działac jak opisują i po 10- 15 minutach gry gracz nie dostanie zawrotów głowy to mamy kolejna rewolucję. Ja z miejsca kupuję takie cudo. Nie kumam narzekań- przecież od początku zawsze do tego dążono- do jak największej immersji gracza z danym tytułem.

Wiadomo ale ja się nie dziwie sceptykom. Już wiele razy eksperymentowano z VR i za każdym razem coś nie wychodziło. Tym razem jednak jest trochę inaczej bo dostępna jest technologia która rzeczywiscie umożliwia takie cuda. Da się grać w takich goglach w wysokiej rozdzielczości z płynną animacją i headtrackingiem nie narażając gracza na ból głowy i wymioty.

Opinie są takie że nawet ten pierwszy prototyp oszukuje mózg do tego stopnia że czujemy swoją obecność w grze, czytając to nawet ja czuje się jakbym czytał jakieś bzdury albo science fiction a jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiony do tego sprzętu. Jednak wystarczy obejrzeć sobie np jak ludzie próbują ustać na nogach jadąc roller coasterem w tych goglach. Błędnik wariuje a gracz ponoć czuje jakby się poruszał.

Jeśli rzeczywiście da się to złożyć w przyzwoitej cenie to już zaczynam rzucać pieniędzmi w telewizor.

A teraz coś na podkręcenie tempa w temacie.

Deep Down

2013:

2014:

No i można porównać do Dark Souls z texture packiem:

Opublikowano

To jak tam panowie z tym DriveClubem? Czemu musza wrocic z gra na deske kreslarska? Walcza o 60fpsow, stabilniejszy online czy chca polaczyc to z VR? Jak to premiera w okolicach 2015 - 2016, grafika mocno pocieta I model jazdy jak w Mario Kart a w plusie dostaniemy Knacka zeby przejsc jeszcze z 3 razy, a co tam taka wspaniala gra nie powinna sie nudzic...

Opublikowano

To jak tam panowie z tym DriveClubem? Czemu musza wrocic z gra na deske kreslarska? Walcza o 60fpsow, stabilniejszy online czy chca polaczyc to z VR? Jak to premiera w okolicach 2015 - 2016, grafika mocno pocieta I model jazdy jak w Mario Kart a w plusie dostaniemy Knacka zeby przejsc jeszcze z 3 razy, a co tam taka wspaniala gra nie powinna sie nudzic...

Ja obstawiam downgrade grafiki tak żeby 60 nie spadało i implementacje VR. Chyba że Sony planuje te gogle wydać za 3 lata, jeśli tak to nie mam pomysłów.

Opublikowano

Jeśli ten Hełm od Sony, jak wieszczycie, odniesie sromotną porażkę to to samo czeka Oculus Rift. Jaka w tym różnica? Ile tych gier działających na Oculusie jest?Aha no tak, na razie oszałamiające "0". Druga sprawa PC-ciarze na pewno rzucą się milionami by to kupić, tak samo jak na nowe gry :)

Ta, tyle, ze premiera OR jest planowana na ten rok, za to sprzęt Sony nie ma ani daty premiery, ani podanej ceny. To raz. Dwa, jakie gry na OR, skoro sprzętu jeszcze nie ma na rynku? Na razie są to jedynie pokazówki i dema niż gry. Trzy, ekipa Oculusa będzie sprzęt cały czas ulepszać, eliminując wady i udoskonalać sprzęt. Przy Oculusie pracuje ikona branży, John Carmack, który jest tą technologią zachwycony. Większość ludzi, którzy mieli na głowie Oculusa są oszołomieni( to dobre słowo) i piszą wprost o rewolucji, jaka miała miejsce w czasie wprowadzenia akcelelatorów grafiki 3D.

A zresztą, kto by tam słucha wiesczy na forach, pracujących w fabrykach azbestu na 3,50 na godzinę, ewentualnie gimnazjalistów, co nigdy na oczy (nene)ki nie widzieli?

Opublikowano

Ja obstawiam downgrade grafiki tak żeby 60 nie spadało i implementacje VR. Chyba że Sony planuje te gogle wydać za 3 lata, jeśli tak to nie mam pomysłów.

Downgrade grafy? To nawet na gifach co niektorzy sobie nie pograja :( I jak tu szanowac Sony?

Opublikowano

Dokładnie, będzie taki sam downgrade jak przy InFamous. Cholerne soniacze.

Opublikowano

Panowie, od premiery świetnego tytułu multi TAJTANFALL na Xa juz trochę minęło. Kiedy jakaś kolejna gra na XONE? Sony sypie z rękawa kolejnymi tytułami, przed nami kolejna gorąca premiera a w obozie MS dalej dyskusje ze każdy ma swego tytana WTF?

Gdzie te tytuły?

Opublikowano

Jak ktoś pokazuje "downgrade" w grach Sony to tylko i wyłącznie w postaci screenów z cut-scenek. 

Opublikowano

Ale my gadamy o downgradzie zeby osiagnac 60 fpsow dla tegp VR a nie dla beki wiec spokojnie Sonyboje, mozecie odwolac mobilizacje :P

Opublikowano

Gdzie te tytuły?

Najpierw był Killzone, z którego panoramy wyglądają tak, ze xboty i blacharnia ustawiają je sobie jako tapety w kompie. Nudna kampania ale graficzny benchamrk i do tego fantastyczne multi na miarę kultowego KZ2, w które grają tysiące osób. Lada dzień wychodzi InFamous SS, ktory wyglada w gameplayu jak prerenderowane cutscenki na żydboksie, wiec mamy drugiego, wielkiego exa smażacego cycki. Tymczasem Micro$hit dał TAJTANFALLa, gierkę wyłącznie multi z mierną oprawa graficzną i dropami, która dodatkowo wyszła w lepszej i tańszej wersji równie na PC.

Sony wydaje i zapowiada kolejne tytuły, każdy następny lepszy od poprzedniego. Ciagle czytam ze mimo to XONE to kopalnia gier, wiec sie pytam - co następne? Bo jednak poza multi w 240p przydałby sie jakis killer tymczasem mozna jeszcze elegancko ciornąc w plants vs zombies.

Rozumiem ze w takim razie po ograniu pierwszych 100godzin Titanfalla xboty robią poweroff i udają ze dla tej gry wydali 2200? Aha

Opublikowano

Gdzie te tytuły?

Sony wydaje i zapowiada kolejne tytuły, każdy następny lepszy od poprzedniego. Ciagle czytam ze mimo to XONE to kopalnia gier, wiec sie pytam - co następne? Bo jednak poza multi w 240p przydałby sie jakis killer tymczasem mozna jeszcze elegancko ciornąc w plants vs zombies.

To czasowy esclusive, niedługo będzie można tak ciornąć też na PS4 (i PS3 zapewne). Z czego na tej pierwszej pewno w 1080p, bo z tego co słyszałem, to kwiatki po ogródku biegają w 900p na Xbonie.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Horizon 2 i remake Halo 2

Opublikowano

Forza, Dead Rising

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.