Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jak fpsy spadają to MaZZ wbija na forum i walczy w CW :ninja:

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Dalej 90 sekund? Poyebało ich. 30 sekund max powinno być.

Opublikowano

A czym mam się kierować w porównaniach i zestawieniach? Gustem Mazzeo, Twoim? Bitch please

o matko, swoim.

o ile go masz, bo czytając twoje posty można stwierdzić, że ciężko z tym :(

gdyby nie było metacritic'a to pewnie wcale byś nie grał w gry, co nie?

Edytowane przez Mace

Opublikowano

A czym mam się kierować w porównaniach i zestawieniach? Gustem Mazzeo, Twoim? Bitch please

o matko, swoim.

gdyby nie było metacritic'a to pewnie wcale byś nie grał w gry, co nie?

Mam się kierować swoim gustem robiąc w miarę obiektywne zestawienia gier? Co za bzdura. Gustem się kieruję wybierając w co zagrać.

Opublikowano

to po co w ogóle dyskutować, wstawcie link do Metacritic i zamknijcie temat, olo

sic, nowa strona, to było do Grega

Edytowane przez Lokomotywa

Opublikowano

pisałem ogólnie o wyborze gier, a nie o jakiś zestawieniach. wybacz że nie sprecyzowałem.

Edytowane przez Mace

Opublikowano

Adi przeczytałem materiały które dałeś oraz oglądałem filmy. Po tym co widziałem stwierdzam, ze Oculus nikogo. Cena w Polsce pewnie grube tysie, do tego mega mocarny komp aby pociągnąć taką płynność. Jeśli do tego dodamy ze pewnie działać bedzie tylko z wybraną konfiguracją producentów hardware'u = mało kto bedzie sie babrać w developing = skończy jak 3D. Szkoda czasu lepiej meczyk w KZ ciupnąć.

Opublikowano

Walduś rekin biznesu widać. Może rzeczywiście idź lepiej postrzelać.

Opublikowano

pisałem ogólnie o wyborze gier, a nie o jakiś zestawieniach. wybacz że nie sprecyzowałem.

No wybór gier w sposób oczywisty jest definiowany przez gust. Ale w tym wypadku Mazzeo wypisywał gry na XOne i PS4. Wpisał Ryse, nie wpisał Knacka. Jak zwróciłem mu na to uwagę to stwierdził, że Ryse to gra o jakości Killzone. Oceny mówią coś innego.

Osobiście uważam Killzone za crapa, w Ryse bym chętnie zagrał. Ale "obiektywnie" Killzone jest lepszy o klasę od Ryse

Opublikowano

Walduś rekin biznesu widać. Może rzeczywiście idź lepiej postrzelać.

Nie jeden na tym świecie wspomina moje słowa!

Opublikowano
Our sources also tell us that the next Titanfall will not be a Microsoft exclusive. The original Titanfall was exclusive to Microsoft platforms: Xbox 360, Xbox One and Windows PC.

http://www.polygon.com/2014/3/19/5526942/report-ea-lands-deal-for-titanfall-2-sequel-wont-be-microsoft

Czyli TF 2 na Xbox One i Wii U?

Opublikowano

Zabawnie się czyta teksty typu "xbox ma jakieś exy?" kiedy widzisz w syngaturce że ostatnia odpalona gra na PS4 to Knack

Grałeś? Nie. Wiec nie (pipi), bo sam wytykasz, że ktoś coś ocenia, a nie grał w grę. Cóż za dwulicowość zależna od sytuacji.

Opublikowano
Czyli TF 2 na Xbox One i Wii U?

wiiu

you-funny-guy-i-kill-you-last.jpg

Opublikowano

no właśnie i doszliśmy do tego że oceny nic nie mówią, hehe.

jeden gra w killzona i mu się podoba(co prawda nie mam ps4, ale pograłem w to troche na pewnym evencie. fajnie wygląda, ale mi by było pewnie szkoda kasy i czasu na coś takiego :sorcerer: ) ale komuś może bardziej podobać się Ryse (tu nie grałem, i pewnie długo nie zagram bo wkładam (pipi) w xone, bo już nie będzie tym samym fajnym xboxem 360 z japońskimi gierkami o których z tego forum oprócz mnie wiedzą ze 3 osoby, tak czy siak wygląda troszke jak wydmuszka to Ryse). i co tu po ocenach.

podsumowując: Killzone: SF = Ryse. oby dwie to nic takiego, żeby się jarać :sorcerer:

Edytowane przez Mace

Opublikowano

Mam się kierować swoim gustem robiąc w miarę obiektywne zestawienia gier? Co za bzdura. Gustem się kieruję wybierając w co zagrać.

950133d90c798df5b3a3cfc66184d826.gif

Nie ma czegoś takiego, tak samo jak nie ma obiektywnych recenzji.

A i nie, nie kierujesz się gustem, kierujesz się MC i każdy to wie. Są gry, które mają 60-70% na MC, ganione przez recenzentów i dużą część graczy, a bawiłem się przy niektórych lepiej niż przy grach 90+. No ale Ty nigdy tego nie poczujesz jak to jest grać w grę nie mającą 90+ % na MC mimo, że może Cie oczarować i spędzisz w niej kilkanaście/dziesiąt godzin, bo patrzysz przy wyborze gry na jakieś yebane cyferki, a nie na to co gra ma do zaprezentowania.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No jak ktoś daję 10/10 TitanFallowi to raczej nie jest obiektywna recenzja.

Opublikowano

Adi przeczytałem materiały które dałeś oraz oglądałem filmy. 

Schlebiasz mi.

Cena w Polsce pewnie grube tysie, do tego mega mocarny komp aby pociągnąć taką płynność.

Gogle w cenie konsoli są osobiście dla mnie do przyjęcia. Gracz który kupił średniej klasy gaming PC mniej więcej w okresie premiery nowych konsol nie powinien mieć problemu. Pamiętaj że gry pod VR na pewno nie będą graficznie wyglądać jak Crysis 3 na ultra. Tzn nie te pierwsze, bo Star Citizen ma premiere singla w wakacje 2015 a multi jesień/zima 2015 ;)

`

Jeśli do tego dodamy ze pewnie działać bedzie tylko z wybraną konfiguracją producentów hardware'u = mało kto bedzie sie babrać w developing = skończy jak 3D. Szkoda czasu lepiej meczyk w KZ ciupnąć.

Nie będzie takiego ograniczenia. Poza tym wydaje mi się że jesteś trochę nie w temacie. Fajnie że poczytałeś to co wrzucałem ale zamiast się sugerować forumkiem polecam jednak lekture jakichś większych serwisów, wypowiedzi ludzi z branży itd. ;)

Opublikowano

Tzn za sam projekt trzymam kciuki bo idea jest bardzo zacna i chętnie bym zobaczył cos naprawdę świeżego, gdyż chyba od premiery Wii nic takiego nie było. Jestem po prostu sceptyczny i wydaje mi sie, ze takie rozwiazanie ostatecznie zostanie jako droga ciekawostka do casual gamingu. Chyba ze wyjdą na to jakieś mocarne mega tytuły, ale jakoś tego nie czuję

Opublikowano

950133d90c798df5b3a3cfc66184d826.gif

Nie ma czegoś takiego, tak samo jak nie ma obiektywnych recenzji.

A i nie, nie kierujesz się gustem, kierujesz się MC i każdy to wie. Są gry, które mają 60-70% na MC, ganione przez recenzentów i dużą część graczy, a bawiłem się przy niektórych lepiej niż przy grach 90+. No ale Ty nigdy tego nie poczujesz jak to jest grać w grę nie mającą 90+ % na MC mimo, że może Cie oczarować i spędzisz w niej kilkanaście/dziesiąt godzin, bo patrzysz przy wyborze gry na jakieś yebane cyferki, a nie na to co gra ma do zaprezentowania.

Wiem, że nie ma obiektywnych recenzji, ponieważ obiektywna recenzja to oksymoron. Kieruję się gustem, sprawa oczywista. Oceny służą mi do odsiania ziaren od plew. Oh, jasne, słyszałem o tych mitycznych, niedocenionych perełkach, które dają tyyyyyle funu. Coż, nigdy takiej nie spotkałem. Zawsze gra nisko oceniana była dla mnie crapem po ograniu, nawet jak założenia mi się podobały (Kane&Lynch na przykład). I można było pograć, jasne. Ale po co? Skoro wokół mnóstwo wyśmienitych, dopracowanych gier? Masz tyle czasu, żeby odpalać każdą gierkę, bo a nóż Ci się spodoba? No gratulacje. Ja mając max 4-5 godzin tygodniowo na granie nie mam na to czasu

Opublikowano

No sorka, ale jak masz trafić na taką perełkę skoro nawet ich nie sprawdzasz? Sorry, ale sam pisałeś, że gardzisz indykami(w ogóle ocenianie grze po filmiku, że od razu crap to niezbyt mądre ;] ), a indyki to obecnie chyba najlepsze źródło krótkich i dobrych gier(w sam raz dla Ciebie skoro masz mało czasu na grę). Może zamiast ogrywać jakieś Killzony warto byłoby się zainteresować tą gałęzią rozrywki, a nóż znajdziesz coś dla siebie i nie będziesz żałował.

Sam tak poznałem genialne Hotline Miami i nie żałuję.

Bardzo podobnie kiedyś miałem jak Ty tylko z konsolami. Byłem betonowym pecetowcem i w ogóle nie dopuszczałem do siebie konsol(zupełnie jak Ty teraz tych perełek jak indyki), a od kiedy w moje życie weszły konsole cały czas twierdzę, że to była najlepsza decyzja w moim życiu jaką podjąłem jako gracz. ;)

I nie, nie sprawdzam każdej gry jaka jest, nie mam na to chęci bo czas by się znalazł, ale jak parę osób mi poleca jakąś gierkę to przyglądam się jej bliżej. :)

@waldus

Myślałeś nad pisaniem krótkich opowiadań? Zbiłbyś fortunę. :D

Edytowane przez suteq

Opublikowano

To jak, dowiem się w końcu w jakie gry blachy zamierzają grać na oculusie w rozdzielczości ponad 1080p, bo to podobno za mało, w 120 Hz bez zwolnień, które podobno przeszkadzają?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.