Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Roznice byly male i nie we wszystkich grach, do tego ps3 nadrabialo pieknymi exami, xbone nie nadrabia niczym.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Tak i do końca generacji pewno tak będzie, PS3 exami zaczęło nadrabia dopiero po 2-3 latach tak dla  przypomnienia. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Taka FIFA swego czasu wygladala jak (pipi) na PS3 z 2 razy nizsza rozdzialka.

Xbox360:

Fifa 2006 = 1024x576

Fifa 2007 = 1200x675

Fifa 2008 = 1280x720

Fifa 2010 = 1280x720

Fifa 2011 = 1280x720

PS3:

Fifa 2008 = 1280x720

Fifa 2010 = 1280x720

Fifa 2011 = 1280x720

Fifa 2012 = 1280x720

Fifa 2014 = 1280x720

Boty i ich fakty :sorcerer:

Opublikowano

Ale wiesz, ze na Xbox 360 wszystko z automatu było skalowane do 1080p?

Z tego co pamiętam do 2011 na PS3 nie było to nawet wspierane, przez co gra na dużych telewizorach wygladala o wiele gorzej.

(pomijam już roznice w teksturach)

Ale Ty pewnie nie widziales zadnej części na oczy, nigdy nie miałeś więcej niż 1 konsoli i wiesz lepiej...

Ja po porównaniu u siebie obydwu wersji wymieniałem gre z PS3 na Xbox 360, pomimo ze w turniejach na PS3 grywałem częściej.

Bo wygladala znacznie GORZEJ, a co dopiero gry które były skalowane, a na PS3 wychodzily w 640p.

Może ni było ich mega dużo, ale moge sie zalozyc ze roznica była bardziej widoczna niż obecnie na nextgenach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

XONE też chyba bardzo dobrze skaluje to 1080p ????? nie wiem więc pytam. 

BTW może ktoś wrzucić shooty z 1080p skalowanego i natywnego ? z jakieś gry. 

Opublikowano

na screenach to średnio zauważysz roznice, chociaż kiedyś Maciomaniak wrzucal COD Psa i było widać.

Zobacz screeny MGS dla porównania.

XONE skaluje także do 1080 - ale po jakies tam aktualizacji zwalili skalera i tekstury zamieniają się w lekka packe.

Opublikowano

Gry zazwyczaj lepiej wyglądają w 720p niż w tym skalowanym pseudo 1080p.

Opublikowano

które niby ? :teehee:

Bo z tego co pamiętam to chyba wszystkie multiplatformy (szczególnie z początku poprzedniej generacji) prezentowaly sie lepiej na 360tce ( także dzięki sprzętowemu skalowaniu.).

Edytowane przez easye

Opublikowano

No żeby gra dobrze wyglądała w 720p, to musi być wyświetlana na matrycy 720p. To chyba logiczne?

Opublikowano

XONE skaluje także do 1080 - ale po jakies tam aktualizacji zwalili skalera i tekstury zamieniają się w lekka packe.

wg mnie teraz jest lepiej po aktualizacji - wczesniej bylo ziarno i ząbki, teraz jest gladko

Opublikowano

Ale wiesz, ze na Xbox 360 wszystko z automatu było skalowane do 1080p?

Z tego co pamiętam do 2011 na PS3 nie było to nawet wspierane, przez co gra na dużych telewizorach wygladala o wiele gorzej.

(pomijam już roznice w teksturach)

Ale Ty pewnie nie widziales zadnej części na oczy, nigdy nie miałeś więcej niż 1 konsoli i wiesz lepiej...

Mam zarówno X360 jak i PS3 więc znów nie trafiłeś. Właśnie skalowanie i wszystkie inne softwarowe sposoby rozciągania obrazu nie sprawiają że gra wygląda lepiej - liczy się natywna rozdziałka, a resztę sobie możesz zeskalować chociażby przez telewizor i często dzięki temu wyglądało to lepiej niż na xboxie. Rozciąganie przez Xboxa wali po oczach i ja wole grać w natywnej.

Opublikowano

zaklinasz rzeczywistosc...

Dla mnie skalowanie na Xie dawalo mocno rade i gry na ekranach Full HD prezentowaly się lepiej.

Do tego z reguly byly lepsze tekstury i oswietlenie

http://www.operationsports.com/forums/ea-sports-fifa-discussion/365197-fifa-10-ps3-xbox-360-graphics-comparison.html

(przez co w ruchu prezentowalo sie znacznie lepiej )

PS - PS4 także teraz z automatu skaluje wszelkie gry w 900p...

Edytowane przez easye

Opublikowano

pewnie premiera MGS GZ w japonii za tydzien cos zmieni ale zeszły tydzien dla ps4 słaby w ojczyźnie...

| 3DS # |     34.144 |     | PSV # |     29.717 |     |  PS4  |     29.677 |     |  PS3  |     14.128 |     |  WIU  |      7.654 |     | PSP # |      3.461 |     |  360  |        278
Opublikowano

Brak typowych japonskich gier.

Opublikowano

Dla mnie skalowanie na Xie dawalo mocno rade i gry na ekranach Full HD prezentowaly się lepiej.

http://www.operationsports.com/forums/ea-sports-fifa-discussion/365197-fifa-10-ps3-xbox-360-graphics-comparison.html

Jak gra chodzi w 720p, to lepiej mieć tv HD ready, a nie full HD i żadne skalowanie nie pomoże. Miałem obie konsole i w fifie nie widziałem różnic, ale widziałem u znajomego, który miał stary tv HD ready, u niego Fifa wyglądała po prostu lepiej.

Na zdjęciach tygodnie zobaczysz, ale skalowanie nie jest żadnym magicznym rozwiązaniem.

Opublikowano

pewnie premiera MGS GZ w japonii za tydzien cos zmieni ale zeszły tydzien dla ps4 słaby w ojczyźnie...

| 3DS # |     34.144 |     
| PSV # |     29.717 |     
|  PS4  |     29.677 |     
|  PS3  |     14.128 |     
|  WIU  |      7.654 |     
| PSP # |      3.461 |     
|  360  |        278
Ciezko powiedziec czy sprzedaz w okolicy 30 tys jest slaba skoro jest to raptem 5tys gorzej od 3x tanszego 3DS

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jak gra chodzi w 720p, to lepiej mieć tv HD ready, a nie full HD i żadne skalowanie nie pomoże. Miałem obie konsole i w fifie nie widziałem różnic, ale widziałem u znajomego, który miał stary tv HD ready, u niego Fifa wyglądała po prostu lepiej.

Na zdjęciach tygodnie zobaczysz, ale skalowanie nie jest żadnym magicznym rozwiązaniem.

mialem PS3 i Xboxa 360 - porownywalem na 46 calowym telewizorze Full HD te same gry, na PS3 odstawaly. Zamykam temat.

Edytowane przez easye

Opublikowano

dzis konfa od MS o godz 18 naszego czasu na gdc, ciekawe czy jakis ruch w kwestii xboxa czy puste programowe pitolenie o dx12...

Opublikowano

Jest pierwszy gif z This War of Mine. Jak widać będzie 2D (czyli dla niektorych kolejna "popierdółka" huehue)

this_war_of_mine_screen_03.gif

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Ta gra ma dzialac tez na telefonach wiec nie wiem czego sie spodziewano, 11bit studios jak robilo popierdółki tak robic je bedzie. Tej ich marketingowej papki o glebokim doswiadczeniu nie kupuje, no sory, ich wczesniejsze gry nie buduja kredytu zaufania.

Opublikowano

Nie wyszło z rozdzielczością, to się boty skalerem bronią :lol: Każdy telewizor potrafi skalować obraz 720p do 1080p, a te z wyższej półki robią to lepiej niż skaler w X360. Tak, mam tego szrota i po zmianie telewizora z HD Ready na full HD ustawiłem 720p, żeby skalowaniem zajął się telewizor.

PS4 ma JEDNĄ grę w 900p, a za jej skalowanie odpowiada napisany przez DICE soft. Nie wiesz - nie pisz.

isE0yfclFwSSX.jpg

i6uJjgUsGPyDl.jpg

W FIFA 10 jedyna różnica to odrobinę mniej ostry obraz na PS3, ale nie wynika to z rozdzielczości czy skalera, ale z zastosowania QAA.

Różnica między 640p i 720p jest taka jak między 900p i 1080. Takie cyrki jak z CoD Ghost czy MGS GZ, gdzie gra na jednej konsoli chodzi w o ponad połowę niższej rozdzielczości, na poprzedniej generacji się nie zdarzały.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Redditowa plotka na dziś;

Sony’s first party studios are working on some new VR experiences. The Last of Us, God of War and Drive Club are being built into brand new VR experiences from the ground up

Drive Club i Last of Us spoko, wychlanie się głową zza osłon itd. Ale God of War? Serio? :D

Opublikowano

czy przy okazji zobaczyłeś wątek o tym jak PC próbuje renderować promienie słońca w Tomb Raiderze?

LXeWCAD.jpg

PC MASTER MY ASS

Opublikowano

Sony’s first party studios are working on some new VR experiences. The Last of Us, God of War and Drive Club are being built into brand new VR experiences from the ground up

Drive Club i Last of Us spoko, wychlanie się głową zza osłon itd. Ale God of War? Serio? :D

no ciekawe, skoro Yoshida dzisiaj powiedział, że Evolution nie robi nic w kierunku VR

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

no ciekawe, skoro Yoshida dzisiaj powiedział, że Evolution nie robi nic w kierunku VR

to tylko plotka tak jak i reszta tego wypracowania: http://www.reddit.com/r/oculus/comments/20vzid/massive_information_leak_regarding_sonys_vr/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.