Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale najgorzej wyglada xone

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Poniewaz wyglada najgorzej.

<badumtssss>

Opublikowano

lel

inb4 idź na pclab

Titanfall lepiej wygląda i działa na karcie graficznej za ok. 500zł niż na Xbox One?

[...] O ile jakoś niespecjalnie jaram się sprzętem PC i kolejnymi modelami kart graficznych, których jest teraz zatrzęsienie na rynku, o tyle moją uwagę przykuło jedno, ciekawe zdanie jakie można przeczytać w tej recenzji (w ogóle polecam przeczytać całość).

Co zabawne, karta ta lepiej radzi sobie z Titanfall niż Xbox One, pozwalając na uruchomienie bety tego tytułu na poziomie stałych 58fps w 1080p przy włączonym podwójnym antyaliasingu. Jeśli więc myśleliście o wyłożeniu $499 na konsolę Xbox One aby tylko pograć w Titanfall, może lepiej dołożyć do obecnego sprzętu 750 Ti?

Oczywiście, nie ma co się tutaj od razu gotować i wpadać w szał - Xbox One jest przeznaczony głównie dla posiadaczy Xbox 360, którzy chcą przeskoczyć na nową generację, a nie dla posiadaczy mniej lub bardziej wypasionych PC do gry. Wiadomo, że oni i tak nie decydowaliby się na zakup tej konsoli, a co więcej – wygląda na to, że za 1/3 ceny są oni w stanie osiągnąć nieco lepsze efekty.

Na wszelki wypadek - tak, końcowy efekt zależy w bardzo dużej mierze od pozostałych podzespołów naszego sprzętu, ale przyznajcie się, już sięgaliście po widły i pochodnie prawda?

http://playingdaily.pl/2014/02/19/titanfall-lepiej-wyglada-i-dziala-na-karcie-graficznej-za-ok-500zl-niz-na-xbox-one/

Opublikowano

Trochę to żenujące, że na karcie za 500 zł można odpalić Titanfall w FullHD i przy średnio 58 klatkach i to z 2xAA. Do tego dokupić pada do Xboxa 360 (150 zł) i można szaleć. 

W sumie akurat pod tę grę można spokojnie poskładać sporo taniej wydajnego PC, który ją pociągnie lepiej niż Xbox One. Microsoft naprawdę musiał solidnie spieprzyć sterowniki... 

EDIT: Ciekawy news - Sony chce zatrudnić byłych pracowników Irrational Games, by pracowali nad exami dla nich ;) 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Kinect niepotrzebnie zawyża cenę, powinni go jak najszybciej wywalić z zestawu.

Opublikowano

EDIT: Ciekawy news - Sony chce zatrudnić byłych pracowników Irrational Games, by pracowali nad exami dla nich ;)

Nie tylko Sony, ale sporo innych studiów pisze na Twitterze, że zatrudniają. Na przykład Zenimax, Infinity Ward, Crytek, Sledgehammer, Gearbox i sporo innych. Często tak robią gdy jakieś studio zamykają/zwalniają ludzi.

Opublikowano

Kojima przekazał na Twitterze, że wersja na PS4 (jako jedyna) korzysta ze specjalnych technik symulowania atmosfery w kontekście nieba. Cokolwiek to znaczy.

https://twitter.com/HIDEO_KOJIMA_EN/status/436014959621718016

Tu to dobrze widać, niebo nie jest statyczne. 

EDIT: No właśnie pierwszy news wpadł od Sony i napisałem, a chwilę później dotarłem do reszty - ciekaw jestem czy coś z tego wyjdzie, czy Ci ludzie rozejdą się po różnych studiach ;)

Opublikowano

No co z tego jak Xone ma multi i kuupa ?

Opublikowano

Kojima przekazał na Twitterze, że wersja na PS4 (jako jedyna) korzysta ze specjalnych technik symulowania atmosfery w kontekście nieba. Cokolwiek to znaczy.

https://twitter.com/HIDEO_KOJIMA_EN/status/436014959621718016

Tu to dobrze widać, niebo nie jest statyczne. 

EDIT: No właśnie pierwszy news wpadł od Sony i napisałem, a chwilę później dotarłem do reszty - ciekaw jestem czy coś z tego wyjdzie, czy Ci ludzie rozejdą się po różnych studiach ;)

Czyli X1 nie daje rady z chmurą?

Opublikowano

coraz wieksza beka z xboxa i olewania go, powstała jakas nowa moda w necie na wypisywanie to czego xbox nie dostaje a na ps4 jest xDDDD gdzie jest mazeoo ??????????????

Opublikowano

Tutaj trochę jaśniej wytłumaczone. Ciekaw jestem, czy w samej grze będzie to robiło jakąś różnicę ;)

Hideo Kojima himself just clarified the reason on Twitter (we translated the Japanese version of the tweet that included more details): The PS4 version is the only one with dynamic sky conditions, and that’s why it has no clouds in the trailer and in the previous pictures. The sequences were simply filmed in a moment in which the sky was clear.

In addition, in the PS4 version only the daytime sky is not a static picture. It includes special processing based on atmospheric simulation.  

Opublikowano

Jezeli mozna odpalic Titana w 1080p na karcie za 500zl a na Xbonie walcza o 900p to ja (pipi) nie wiem co w tym Xbonie siedzi...

Opublikowano

Trzeba przyznać, że MGS: GZ na PS3/X360 wygląda prześlicznie.

Opublikowano

no i na zdjeciach z xbona sa chmury a z ps4 czyste niebo - hahaha i co terassss

Opublikowano

Tez jestem pod dużym wrażeniem wyglądu na stare sprzęty, ciekawe tylko jak bardzo framerate bedzie spadał,

Co do wersji xbox one to w sumie żal patrząc na ps4 tylko gdzie sa chmury na ps4?

Dobra,kiedy wychodzi jakas next genowa multiplatforma?

Moze,xbox naprawde dostaje jakies spaprane porty.Pol roku temu sie czytalo,ze xbox one bedzie lepszy w niektorych grach ze wzgledu na chmure...

Chyba The Division to pierwsza póki co zapowiedziana nextgenowa multiplatforma, ale cos czuje ze wersja na ps4 bedzie dużo ładniejsza

chyba za niedługo bedzie trzeba ponownie kupić ps4 xD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Stricte next-genowa multiplatforma to będzie chyba dopiero w 2015. Do tej pory wszystkie zapowiedziano też na stare konsole - Watch_Dogs, Destiny... Hmm. The Crew wychodzi na next-geny tylko :P No i Wiedźmin 3 ma być w tym roku ;)

Opublikowano

Tez jestem pod dużym wrażeniem wyglądu na stare sprzęty, ciekawe tylko jak bardzo framerate bedzie spadał,

Co do wersji xbox one to w sumie żal patrząc na ps4 tylko gdzie sa chmury na ps4?

moze przetrzyj łzy i poczytaj wyjasnienia Hideo.

Opublikowano

no i na zdjeciach z xbona sa chmury a z ps4 czyste niebo - hahaha i co terassss

Czytasz co wrzuciłem wyżej? Na Xbonie masz statyczny obrazek, na PS4 dynamicznie zmieniające się niebo. 

Hideo Kojima himself just clarified the reason on Twitter (we translated the Japanese version of the tweet that included more details): The PS4 version is the only one with dynamic sky conditions, and that’s why it has no clouds in the trailer and in the previous pictures. The sequences were simply filmed in a moment in which the sky was clear.

In addition, in the PS4 version only the daytime sky is not a static picture. It includes special processing based on atmospheric simulation
.

Opublikowano

The irony ...

Xbox nie daje rady z niebem w grze.

@kubson

Nie ma statycznego jpega, chmury moga byc wszedzie :teehee:

Swoja droga, odnosnie FPS, sciagnijcie sobie ten filmik w 1080p/60fpsach, obejrzyjcie i wtedy z czystym sumieniem powiedzcie ze nie widac roznicy miedzy 60 a 30, I dare you, I double dare you.

link: https://mega.co.nz/#!KYxAHKiI!FbitNY0WWvUhZiA-XUXIKgW9Wi2GRg6iC19L3r_3TXI

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Z niebem na PS4 to jak z trawą w Mafii 2 na PS3 - już po skoszeniu ;)

Pierwszą nextgenową multiplatformą będzie bez wątpienia Wiedźmin 3 :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Z niebem na PS4 to jak z trawą w Mafii 2 na PS3 - już po skoszeniu ;)

HE HE HE HE !!!

"Tonacy i brzytwy sie chwyci"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.