Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano
  • Autor

Xboty znów łapią się brzytwy przy tonięciu :/

$$$$ Sony i MS nikogo 

Opublikowano

Nie bede nic na excel przenosil, bo wszystko mam w excelu... jak na dloni http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/historical.html

Sony na sekcji gaming stracilo w poprzedniej generacji 4.3 mld dolcow, wiec walenie tekstow ze Sony zarabia na graniu sa bajka

W ktorym arkuszu mam szukac tej sekcji ? 

Opublikowano

Dwutysięczny post postanowiłem spłodzić tutaj :)

Takie przemyślenia na szybko o obecnych konsolach stacjonarnych - Wii U to nowy GameCube - od czasu do czasu dostanie miażdżącego suty exa, ale zasadniczo przegra konsolową wojnę na cyferki. Sony odniesie sukces z PS4 i dostarczy standardowy zestaw wyczesanych exów z grami od ND na czele. A jak chodzi o Xbox One to tutaj nie mam pojęcia i jestem raczej pesymistą. Chciałbym by ta konsola wymiatała jak X360 w swoich pierwszych latach. Damn it! Fable, PGR, Halo, Ździrsy, Anal Wake czy pierwszy Dead Rising na zawsze w mej pamięci. Nie wiem czemu, ale nie wierzę w powtórkę sukcesu.

A wy jak to widzicie. Dyskutujmy.

Opublikowano

Sony upada.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie bede nic na excel przenosil, bo wszystko mam w excelu... jak na dloni http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/historical.html

Sony na sekcji gaming stracilo w poprzedniej generacji 4.3 mld dolcow, wiec walenie tekstow ze Sony zarabia na graniu sa bajka

segment

Opublikowano

Dwutysięczny post postanowiłem spłodzić tutaj :)

Takie przemyślenia na szybko o obecnych konsolach stacjonarnych - Wii U to nowy GameCube - od czasu do czasu dostanie miażdżącego suty exa, ale zasadniczo przegra konsolową wojnę na cyferki. Sony odniesie sukces z PS4 i dostarczy standardowy zestaw wyczesanych exów z grami od ND na czele. A jak chodzi o Xbox One to tutaj nie mam pojęcia i jestem raczej pesymistą. Chciałbym by ta konsola wymiatała jak X360 w swoich pierwszych latach. Damn it! Fable, PGR, Halo, Ździrsy, Anal Wake czy pierwszy Dead Rising na zawsze w mej pamięci. Nie wiem czemu, ale nie wierzę w powtórkę sukcesu.

A wy jak to widzicie. Dyskutujmy.

Wii U - dostanie jeszcze kilka super exów i tyle. Wii U to Gamecube? Niee. To jest nowe N64. Gacek miał chociaż multiplatformy i to często lepsze niż na PS2.

PS4 - Wygra generację, ale w USA będzie na równi z Xbonem. W poprzedniej generacji X360 się kupowało do multiplatform, a PS3 do exów. Teraz PS4 będzie się kupowało z obu powodów :)

Xbone - tę konsolę uratują teraz tylko super exy, coś na miarę nowego IP z efektem Halo. No i obniżka ceny.

Fajny avatar <3

Opublikowano

segment

Sales and operating revenue (Total sales)901 786  / 864 969

Operating income (loss) (55 506) / 48 494

to ze wykazali strate operacyjna =  nie odnotowali zadnego zysku na sprzedazy ? Uwazasz, ze firma przez ostatnie 10 lat sprzedaje konsole, gry i inne produkty z tym zwiazane i wychodzi na minusie ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

@ Zeratul

Ja wiem że to CW itd. ale jakiś czas temu w radiu trąbiono n.t. kondycji finansowej Sony, z której wynikało że marka Playstation była jedyną, która przynosiła im ostatnio zysk. Obstawiam że najgorszy okres dotyczył modelu fat (40, 60 i 80 gb).

Wspomnieli o tym przy okazji świetnej sprzedaży ps4. O ścisłych przychodach z eksów ps3 nie wspominano, ale biorąc pod uwagę wyniki sprzedaży produktów Media Molecule, Santa Monica, Naughty Dog, Polyphony, Insomaniac, Evolution, Sucker Punch, czy Guerilla Games, oraz ilość wykreowanych przez nich odsłon znanych marek, jest więcej niż dobrze.

Opublikowano
Zeratul, 

ściągnąłem ten plik Exela i jak byk jest, że ostatni rok straty był 5 LAT TEMU w 2009, kiedy PS3 było 2 lata na rynku. Potem każdy następny rok to zysk, począwszy od 2010 aż do ostatniego. 

więc serio xbockie ssanie amerykańskiego peniora i udawanie znawcy po 40-tce jest tutaj nie na miejscu. 

Opublikowano

Microsoft rządzi!

Outlook > Gmail

Opublikowano

EDIT: Nie pomyslalbym, ze MS wyda takiego nextgena, ktory bedzie sie sprzedawal gorzej niz konsola N, bedzie mniej popularna i niemal wszyscy beda mieli z niej beke, MS [*]

Ale nie rozumiem po co zmyślasz takie bzdury.

Opublikowano

Przestańcie siać już tą propagandę z rzekomą porażką X0 - ta konsola posiada w tej chwili więcej exów niż PS4 a jej premiera nie odbyła się jeszcze na wielu rynkach. Jak na obecne warunki sprzedaje się dobrze a Titanfall póki co rządzi w UK - trzeci raz z rzędu.

Opublikowano

A wlasnie to tez jest bekowy temat. Czekam na oficjalną premierę w Polsce. Najbardziej czekam na oficjalną cenę w PLN i juz widzę jak przy PS4 kosztującej w oficjalnym kanale 1700ziko MS da niższą cenę i sprzedaż po prostu ZMIAŻDŻY NAM CYCE.

Aha

Opublikowano

Naughty Dog lead character artist Michael Knowland has left the studio following his work on last year's The Last of Us, Supperannuation reports.

Knowland worked with Naughty Dog for more than three years, with over two years dedicated to the critical and commercial hit The Last of Us. Knowland worked previously at Elite: Dangerous studio Frontier Developments.

He joins the likes of previous Naughty Dog alumni including Uncharted 4 game director Justin Richmond and series creative director Amy Hennig, both of whom recently left the company. Richmond has since gone on to join League of Legends studio Riot Games, while Hennig has moved on to Visceral Games to aid in the development of its upcoming Star Wars game. Knowland has yet to reveal his future plans.

We've reached out to Naughty Dog for more details and will update as it comes.

http://www.polygon.com/2014/4/28/5660592/naughty-dog-lead-character-artist-michael-knowland-leaves-studio

Która to już osoba z ND ? 3, 4 ? Wkurza mnie to bo ND dla mnie zjada wszystke firny od MS i Sony razem wziete, nie mówiąc już o tych third party. Jeżeli tak dalej pójdzie to będe się obawiał i ich przyszłe projekty. Wtedy chyba na prawde będę musiał pozbyc się jednego z next genów i zakupić WII U, bo zostanie to już chyba ostatnii bastion dobrych gier.

Opublikowano

A wlasnie to tez jest bekowy temat. Czekam na oficjalną premierę w Polsce. Najbardziej czekam na oficjalną cenę w PLN i juz widzę jak przy PS4 kosztującej w oficjalnym kanale 1700ziko MS da niższą cenę i sprzedaż po prostu ZMIAŻDŻY NAM CYCE.

Aha

Już o tym kiedyś pisałem - u nas kto chciał to już sobie konsolkę zakupił na własną rękę, większość funkcji działa w Polsce (przynajmniej tak to zapamiętałem z testu PE). Zresztą, ciekawi mnie czy w innych krajach większość graczy nie sprowadziła sobie konsoli. Przez te opóźnienia M$ traci w zestawieniach z PS4 bo gdyby obie konsolki wystartowały na wszyskich kontynentach to różnica na bank nie byłaby taka jak teraz.

Opublikowano

Ale wy siejecie panikę z tym ND :D Parę osób odeszło - normalne. Gdy Witcher 2 został ukończony, 30 osób odeszło z CD Projekt. Doomed!

Opublikowano

Ale CD Red to cd red, Naughty Dog to mesjasz, Sony, mekka dla developerów, tam wszyscy chcą iść.

No nie, z ND co generację odchodzi rzesza ludzi. Od dawna wiadomo, że jak ktoś nie daje z siebie 100 procent, to go od razu wywalają z ND. Albo ktoś nie wytrzymuje natłoku i sam ucieka.

Opublikowano

Bo w ND zostają tylko najlepsi. ♡ <badum tss> i kolejna beka z x-botów.

Opublikowano

To tylko utwierdza w przekonaniu, że ND to obecnie najbardziej prestiżowe studio na developerskiej mapie świata. Każde pojedyncze odejście jest non stop komentowane przez grającą brać i serwisy. I oczywiście najbardziej przez

xboty

Opublikowano

true, true...

firma zatrudnia z 300 osob, odeszly 2 - Last Guardian oczami wyobraźni Mazzeo. :teehee:

Opublikowano

To tylko utwierdza w przekonaniu, że ND to obecnie najbardziej prestiżowe studio na developerskiej mapie świata. Każde pojedyncze odejście jest non stop komentowane przez grającą brać i serwisy. I oczywiście najbardziej przez

xboty

No nie wiem, jak chociażby jedna osoba odchodzi ze studia MS, to na gaffie są zakładane osobne tematy i trzepane setki postów, więc jeśli to ma oznaczać prestiż, to ni ma nic bardziej prestiżowego od studiów MS :P

Opublikowano

Jakie odejścia ostatnio były tak komentowana w wewnętrznych studiach MS ?

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.