Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Coraz bliżej E3. Czego oczekujecie od Nintendo?

Dla mnie idealny plan:

Nowa wersja Wii U, z troszkę inną nazwą i drastycznie nowym designem konsoli (żeby rozróżnić od Wii)

Nowe IP od Retro, coś mroczniejszego i ekscytującego.

Advance Wars i Animal Crossing z mocnym naciskiem na online

Zelda, też z trybem online, żeby przedłużyć żywotność i wciągnąć ludzi

Jeszcze coś odmiennego, wojenna gra od Ninny, ale pod innym kątem... Coś innego, coś co podpali ekscytację Wii U bo tego właśnie tej konsoli brakuje. Ludzie się nią nie ekscytują, nie gadają o niej.

Na 3DSa niech dadzą Metroida w 2D.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 668,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Jeśli chodzi Big N to nie czekam obecnie chyba na nic tak jak na zapowiedź NMH 3 z porządnym wykorzystaniem drugiego ekranu :)

Edytowane przez Karas

Opublikowano

- Nowy model Wii U (może być bez GamePada)

- Nowe Xeno stanowiące połączenie najlepszych cech Xenogears i Xenoblade

- Zelda U

- Metroid - może być 2,5D na 3DS-a

- Gameplay z Project Zero/Fatal Frame

Nie wiem, wydaje mi się, że to jest dość prawdopodobne, a poza tym nie mam pojęcia czego oczekiwać.

A, jeszcze jedno

Devil's Third

Opublikowano

Koles ma ikone samograjow w sygnaturze, Figaro ogarnij sie.

Opublikowano

Coraz bliżej E3. Czego oczekujecie od Nintendo?

Daty premiery Bayonetty 2 w Europie.

Opublikowano

Ja bym chciał, żeby wreszcie blokadę regionalną z 3DSa zdjęli - update softu jakiś, ewentualnie nowy model konsoli.

A poza tym oczekuję tego, czego oczekuję od każdej konsoli - sensownych exclusive'ów first i third party. Niestety, jednym czy dwoma tytułami się nie zadowolę - Nintendo musi pokazać, że próbuje zapewnić sobie przyszłość, czymś innym niż kolejnymi marianami.

A z drobnych rzeczy chciałbym jakiś materiał z SMT x FE.

Opublikowano

Od Nintendo nie chce wiele, niech podadza premiere Bayo 2 oraz Project X i bedzie powod aby podpiac ponownie konsolke do TV na dlugie godziny :). A z takich poboznych zyczen, nie obrazilbym sie gdyby zateasowali nowa Zelde na Wii U, ale tako powazno w CZY DE TE PE PE.

Opublikowano

Szpiedy ostatnio donosili coś o platformowym Star Fox na 3DS-a od... Platinum Games. To mogłoby być mocne. Ale to nie TA skala. Nintendo nie zdoła odpowiedzieć na zapowiedzi Sony i MS tak, jak chcieliby tego fani.

Opublikowano

Szpiedy ostatnio donosili coś o platformowym Star Fox na 3DS-a od... Platinum Games. To mogłoby być mocne. Ale to nie TA skala. Nintendo nie zdoła odpowiedzieć na zapowiedzi Sony i MS tak, jak chcieliby tego fani.

lul, twoi szpiedzy cie okłamali ;p

Opublikowano

Zelda swoje zrobi, jeszcze jak bedzie mroczniejsza to juz calkiem bajka. Xenoblade2, bayonneta2, nowy metroid prime - duzo mozliwosci, jeszcze jakby np zaklepali sobie wylacznosc na nowego dragon questa to juz calkiem byloby miodzio

Opublikowano

wbijasz do tego gameplayu z driveclub? on jest zalosnie slaby, nudny, kamera umiejsciowiona jest za blisko, przyciwnicy jada po sznurku, a rozgrywka nie ma dynamiki. Nikt nie oczekiwal smokow przelatujacych nad trasa i skryptow i eksplozji, zreszta byla masa swietnych wyscigowek bez takedownow, a jak na razie te dziwne(tragicznie ta gre reklamuja ipokazuja to swoja droga) gamepleye i gify bardziej jej szkodza niz pomagaja

moze jeszcze bedzie z tego swietny racer, ale na razie tego w nim nie widze, jedynie opcje sieciowe zapowiadaja sie na wypasasie

Nie bede z toba dyskutowal bo pierddolisz o kamerze ktora w wyscigowkach (poza WRC) powinna byc zabroniona, ogladales wogole fragment ze srodka?

A czy Gran Turismo 5/6 z (pipi)owo sztywną kamera przyczepioną na kiju do zderzaka tylnego jest fajne?

W wyscigowki powinno sie grac z maski lub ze srodka, chyba ze grasz w Mario Kart 8

Ps. Gify tej grze to nie szkodzily nigdy, tylko podkrecaly hype.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Tak w ogóle zauważyliście, że jeśli chodzi o indyki, to Japonia jest cicho? Oni tam nie są zainteresowani tworzeniem takich gier? Czuję że wychodziłyby niezłe hity.

A scharakteryzuj co nazywamy  takimi grami. Bo jak to będzie mały zespół i ograniczony budżet to pełno takich gier wyszło.

Opublikowano

To mój e-znajomy sporządził listę plotek, bo chciał zobaczyć co zrobi internet. Okazało się, że zareagował na nie NeoGAF, 4chan, ludzie na Twitterze i wiele innych miejsc.

Edytowane przez Enkidou

Opublikowano

lul, twoi szpiedzy cie okłamali ;p

Nie, serio, w już ze trzy razy o tym czytałem. Choć byłoby to trochę dziwne, jeśli w tym samym czasie robiliby tego niby exa na XO. Bayo 2, ex na XO, Star Fox 3D - byłoby tego trochę za dużo jak na jedno średniej wielkości studio.

To mój e-znajomy sporządził listę plotek, bo chciał zobaczyć co zrobi internet. Okazało się, że zareagował na nie NeoGAF, 4chan, ludzie na Twitterze i wiele innych miejsc.

O, z NeoGAF-a trafiłem na tę stronkę chyba :) No to wszystko jasne.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

http://www.ea.com/1/service-updates

kur.wy z EA, wyłączają zarówno BF2 jak i BF2142, sam je odpalałem parę miesięcy temu i całkiem sporo ludzi jeszcze grało.

Kur.wa ich mać od czasu do czasu odpalałem sobie te gierki na przypomnienie a teraz nie będę mógł nawet się zalogować :(

ea takie dobre, a serwery w pierwszych częściach cod pewnie dalej stoją?

Jedna rzecz, to nie EA chyba. GameSpy się zamyka, a to chyba właśnie ich systemu używały wczesne Battlefieldy. I to nie tylko oni i nie tylko na PC: Star Wars Battlefront 2, Red Dead Redemption, Street Fighter 3 Online Edition i wiele innych.

Na pewno Bungie zapowiedziało patcha do Halo CE, bo wersja na PC używała właśnie GameSpy - będą mieli master server u siebie (trzeba ich pochwalić, zwłaszcza że to nawet nie oni robili port - tylko bodajże Gearbox). W jakimś newsie wyczytałem też, że Capcom "zastanawia się" nad spatchowaniem gier które z tego korzystają, ale nie wiem czy cos w tym kierunku poczynili.

Co do CODa, to nie wiem na czym działały starsze gry na PC . Z kolei MW2 chyba chodził na tym ich (jakże "zaje.bistym") IWnecie, z kolei późniejsze już zdaje się, były steamworksowe, czyli chodzą na serwerach Valve.

Opublikowano

Nie bede z toba dyskutowal bo pierddolisz o kamerze ktora w wyscigowkach (poza WRC) powinna byc zabroniona, ogladales wogole fragment ze srodka?

rozumiem ze w burnouty tez lepiej ci sie gralo z kamera ze srodka i ta zza samochodu powinna tez tam byc zabroniona? w wipeoouta tez grasz tylko na kamerze z maski?w motorstormy tak samo?

w GT5 i GT6 tez jest zwalona tylna kamera, o wiele lepsza byla w starych czesciach, co nie zmienia faktu ze i tak to sie lepiej prezentuje niz ta kamera w driveclub ktora jest o pare metrow za blisko tylu wozu

Opublikowano

Tak w ogóle zauważyliście, że jeśli chodzi o indyki, to Japonia jest cicho? Oni tam nie są zainteresowani tworzeniem takich gier? Czuję że wychodziłyby niezłe hity.

A scharakteryzuj co nazywamy  takimi grami. Bo jak to będzie mały zespół i ograniczony budżet to pełno takich gier wyszło.

Chodzi mi o gry niezależne, robione garażowo przez kilka osób. Jeśli jest ich pełno, to chyba mało co się wybiło.

Opublikowano

Zapraszam na Steama. :-P Dużo tego nie ma, ale jednak.. Parę gier/serii doujinowych (w skrócie, taki ich odpowiednik indie. Niekoniecznie to samo co u nas, bo na przykład "scena" growa, mangowa, muzyczna i-co-tam-jeszcze są blisko siebie i są np. te ich Comikety - czyli targi gdzie mogą sprzedawać swoje twory - dwa razy w roku) już jakiś czas temu przebiło się do świadomości przynajmniej części graczy - choćby Touhou, Cave Story, Yume Nikki. Reszta w większości zostaje w Japonii i jest znana garstce maniaków, choć pojawiają się firmy jak Carpe Fulgur lub Nyu Media, które sprowadzają na zachód wybrane gry.

Opublikowano

rozumiem ze w burnouty tez lepiej ci sie gralo z kamera ze srodka i ta zza samochodu powinna tez tam byc zabroniona? w wipeoouta tez grasz tylko na kamerze z maski?w motorstormy tak samo?

w GT5 i GT6 tez jest zwalona tylna kamera, o wiele lepsza byla w starych czesciach, co nie zmienia faktu ze i tak to sie lepiej prezentuje niz ta kamera w driveclub ktora jest o pare metrow za blisko tylu wozu

A wipeout/burnout/motorstorm to to samo co DriveClub?

W sumie w Mogorstormie niebylby to zly pomysl gdyby gra wygladalaby i chodzila tak jak render trailer z E3 :-)

Wipeout to mega arcade styl

Blur zreszta tez

Burnout wrecz wymuszal kamere z tylu bo wazne bylo pole widzenia.

Ale DriveClub celuje w pol Arcade i pol Symulacje, co zreszta widac na filmikach.

Nie wyobrazam sobie grac w ta gre z kamery innej niz w srodku, no chyba ze bede chcial pobawic sie czy zdjecia porobic.

Opublikowano

Info od ubisoft, WD na PS4 w 1080p i 60fps, najładniejsza konsolowa wersja.

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.