Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

@Ficuś - o czym ty w ogóle piszesz?

The Last of Us, Beyond, Puppeteer, na PS4 Knack, DriveClub, The Order 1886, na Vitę Tearaway czy Unit 13 - same "sztamponowe" (cokolwiek to znaczy) i nastawione na zysk tytuły :lol: Sony cały czas wprowadza nowe marki i raczej nic się pod tym względem w połowie generacji nie zmieniło. Poza tym nie mam pojęcia jak można użyć określenia cinematic expierience w odniesieniu do MotorStorma albo inFamousa :woot:

Aha Plantsy chvjowe, Titan wiadomo nikogo, Destiny krasnale ale trzecia czesc Infamous to juz fap fap - ah ten zly rynek gier :confused:

Czy naprawdę tak trudno wbić do zakutego łba, że ktoś ma szczerze wy*ebane na online'owe szuterki bez fabuły i woli pograć w singlowego sandboxa BEZ multiplayera?

Ale to byl post o zlym rynku gier gdzie kroluja same sequale a nie o gustach wiec po co taka spina :)

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Myślisz, że na konsole powstają gry nie nastawione na zysk? To na co, ziemniaki?

Opublikowano

Spokojna odpowiedź na język nienawiści godna kapelana

Opublikowano

@Ficuś - o czym ty w ogóle piszesz?

The Last of Us - napisałem, że to było ryzyko i , Beyond, Puppeteer, na PS4 Knack, DriveClub, The Order 1886, na Vitę Tearaway czy Unit 13 - same "sztamponowe" (cokolwiek to znaczy) i nastawione na zysk tytuły :lol: Sony cały czas wprowadza nowe marki i raczej nic się pod tym względem w połowie generacji nie zmieniło. Poza tym nie mam pojęcia jak można użyć określenia cinematic expierience w odniesieniu do MotorStorma albo inFamousa :woot:

The Last of Us - napisałem, że to było ryzyko ale naughty dog moja teoria nie dotyczy

Beyond - nie robi to studio wewnetrzne sony, finansowa porozka tej gry nic nie znaczy dla sony

Puppeteer - tu zgoda, coś nie nastawionego na zysk

Knack - sztampa jakich mało, nieudolna podroba kolorowych platformowek byle bylo cokolwiek rodzinnego i jednoczesnie dla japonczykow na start konsoli

DriveClub - wyscigi z naciskiem na online i slocznosc - bezpieczny ruch

The Order 1886 - gyrosy w londynie w hiper modnym cover system

Tearaway - to po(pipi)ka robiona przez 15 ludzi z media molecule

Unit 13 - sony juz zamknelo to studio

motorstorm apokalipsa - jeden wielki skrypt na skrypcie co 10sekund i walace sie miasta, domy, ulice itp - jak tego nie nazwiemy cinematic experience to jaka gra na to zasluguje?

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawe , ze kazde nowe IP mozna tak podsumowac?

Watch_dogs  = AC w innych czasach

Destiny = Halo MMO

Titanfall = COD z mechami

itd

Podaj mi nazwe nowego IP a ja ci znajde gre której jest kalka

Opublikowano

Beyond - nie robi to studio wewnetrzne sony, finansowa porozka tej gry nic nie znaczy dla sony

Czy wg ciebie Willema Defoe i Ellen Page Cage za własne pieniądze zatrudnił? :woot:

Poza tym macie fest wypaczone pojmowanie bezpiecznych i nastawionych na zysk tytułów. Przecież takie określenie pasuje do Tytanfalla (brak singla - zaoszczędzone wagony forsy, brak zaawansowanej grafiki i stary silnik - kolejne wagony, a miliony botów i tak polecą do sklepów) czy recyclingu CoD'ów, a nie kilkunastogodzinnej, singlowej historii, której zejdą pewnie ze 2-3 miliony i ledwo pokryją koszty produkcji.

Opublikowano

Myślisz, że na konsole powstają gry nie nastawione na zysk? To na co, ziemniaki?

zawsze sie robilo gry dla zysku bo ze slawy rodziny nie wyzywisz, po prostu przeraza mnie fakt, ze doszlismy do takiego momentu w branzy, ze produkcja gier kosztuje tak duzo, a jeden nieryntowny projekt moze zamknac studio, ze nikt nie chce ryzykowac i wiekszosc gier to klony jednych i tych samych gatunkow i rozwiazan - (czyli ostatnio strzelanki cinematic expierience), byle tylko kasa sie zgadzala. Gry zaczynaja zjadac wlasny ogon - czemu tak populurne zrobily sie reme'ki - bo procz grafy tamte gry oferowaly lepszy i ciekawszy gameplay niz to co mamy dzisiaj. Dlatego tez indyki sa tak popularne - czesto sa ciekawsze niz tytuly AAA

Opublikowano
  • Autor

Pierwszy shooter na next genach który obsłuży fizykę chociaż w porównywalnym stopniu jak w Crysisie (jedynce czy warheadzie) i nie będzie korytarzowym crapem powinien już być dosyć innowacyjny ;)

Edytowane przez Codename

Opublikowano

No dobra, to powiedzcie czego byscie oczekiwali od nowego IP

Co powinno miec nowe IP aby was zadowolic?

Opublikowano

kilkunastogodzinnej, singlowej historii, której zejdą pewnie ze 2-3 miliony i ledwo pokryją koszty produkcji.

Ahhh Sony takie dobre, ledwo pokrywają koszty produkcji a może nawet dopłacają, żeby dogodzić graczom <3

Opublikowano
  • Autor

No dobra, to powiedzcie czego byscie oczekiwali od nowego IP

To

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Kolesia pokroju pudziana, laserki blasterki, krasnale i cofanie czasu jak coś pójdzie nie tak.

Opublikowano

zacznijmy od tego by nie bylo fpsem albo strzelanka tpp i od razu robi sie milej - za DUZO gier tego typu jak dla mnie

btw. watch_dogs w ogole mi ac nie przypomina, procz tego ze (chyba) dzial na tym samym silniku i ma open world

destiny - za malo wiem i widzialem by sie wypowiadac

titanfall - niby to silnik z coda ale jednak ten caly parkour sprawia ze to klon coda nie jest

Opublikowano

ojjj zle czasy ida dla graczy starego pokolenia ojj zle...trzeba bedzie chyba faktycznie uciekac w indyki

Indyki to nie tylko małe "popierdółki", ale i większe projekty AA typu Outlast, The Witness czy Everybody's Gone to the Rapture.

Opublikowano

zawsze sie robilo gry dla zysku bo ze slawy rodziny nie wyzywisz, po prostu przeraza mnie fakt, ze doszlismy do takiego momentu w branzy, ze produkcja gier kosztuje tak duzo, a jeden nieryntowny projekt moze zamknac studio, ze nikt nie chce ryzykowac i wiekszosc gier to klony jednych i tych samych gatunkow i rozwiazan - (czyli ostatnio strzelanki cinematic expierience), byle tylko kasa sie zgadzala. Gry zaczynaja zjadac wlasny ogon - czemu tak populurne zrobily sie reme'ki - bo procz grafy tamte gry oferowaly lepszy i ciekawszy gameplay niz to co mamy dzisiaj. Dlatego tez indyki sa tak popularne - czesto sa ciekawsze niz tytuly AAA

To w czym problem ? Graj w indyki, ja ostatnio zagłębilem się mocniej w temat gier indie i bawie się o wiele lepiej jak przy duzych gra AAA. Taki Hotline Miami, Outlast czy Fez to małe mistrzostwa.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Ja to nie chcę kolejnych numerków. Żadnego RDR 2, Fallouta 4, Halo 5, Killzone'a 5, czy Maxa Payne'a 4. Nie chcę też Knacka 2, Uncharted 5 czy The Last of US 2. Chciałbym nowe i świeże tytuły, nowe IP, całkowicie. Nowe rozwiązania. Okulary VR nie są tym czego oczekuje. Poprzednia generacja była jakaś ciekawsza. Było więcej dobrych i znanych marek. A już nie wspomnę o jeszcze wcześniejszej...

A teraz nastała moda na jakieś idiotyczne odświeżenia znanych serii (vide Thief, który zbiera 6/10). Ale to dalej podobna formuła co kiedyś. Jedyną grą z numerkiem na którą liczę i trzymam kciuki z całej siły to Wiedźmin 3, którego uniwersum jestem ogromnym fanem, a jedynkę i dwójkę mam w małym palcu... No i pod względem fabularnym i gameplayowym to będzie coś świeższego (otwarty świat, więcej możliwości, więcej wątków).

Cała reszta - fajnie, ale z każdym dniem co raz mniejsza podnieta... Znowu Forza 6, Gran Turismo 7, Gearsy 5, Horizon 2...

Ja rozumiem nie chcieć kolejnego Killzone, Halo, Gearsy, GOW itp. To są już wymęczone na maksa marki.

Ale takie TLOU to IP które ma niecały rok, pewnie Alan Wake 2 też niejeden by kupił na premierę. Nie martwiłbym się o nowe IP, bo takie będą, ale żerować na pewniakach też trzeba, bo każde nowe IP jest cholernie trudnym wyzwaniem.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

gram gram w indyki, tak krytykowana vita mi ich dostarcza

Opublikowano

wiedza o grach z tak zacnego źródła

@up ból dupy rzeczywiście haha xd beka tylko z tego że na onet wchodzisz żeby o gierkach poczytać

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

No i widać co sie najlepiej sprzedaje. Jak tak dalej bedzie to beda same takie gry. I w tym co Yoshida pisze moze i jest racja. Zobaczcie jakie "zyski" przyniosly gry takie jak ta bijatyka z postaciami od Sony, Mag, Move Heroes,Sorcery,Socom. Ktos za tymi grami będzie tesknił?.

Opublikowano

Akurat Socom online na PS2 był naprawdę spoko. Fajnie jakby odświeżyli tą serie na PS4.

Edytowane przez Kornolio

Opublikowano

Akurat Socom online na PS2 był naprawdę spoko. Fajnie jakby odświeżyli tą serie na PS4.

studio co je robilo nie zyje, seria juz na ps3 sprzedala sie tragicznie, unit13 na vicie rowniez wiec raczej w ciemno obstawiam ze juz nigdy o tej serii nie uslyszymy

socery czy move herous byly tragiczne, dlatego sie nie sprzedaly, tak jak cała polityka sony wobec ps move, ktore doczekalo sie jedynie dobrego sport champions i re5gold i wzglednie dobrej pi(pipi)y z psn o nazwie tumble. Sony na powaznie nigdy nie podeszlo do tego sprzetu i je od razu olalo, podobnie robia teraz z vita

Opublikowano

Dla mnie poprzednia generacja konsol była najlepszą ever. Gry były przepiękne, grywalne, różnorodne. Były i kontynuacje i masa świetnych, nowych IP. Czuć było budżet. Wreszcie grało się na ogromnym TV. Liczę, że nowa generacja będzie kontuacją w prostej linii tego co było na past genach

Opublikowano

na onet wchodzisz żeby o gierkach poczytać

news.google.com - może kiedyś zrozumiesz funkcjonalność tego serwisu, żeby trafić na adres onetu nie trzeba tam szukać newsów o grach

Edytowane przez kermit

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.