Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

W temacie mojej zdychającej, a ledwo co kupionej VITY, oczywiście tylko dlatego, że Niny ma zupełnie na Polskę wy(pipi)ane. Dziwię się trochę, że w ogóle nie wykorzystują potencjału multimedialnego tej konsolki. iOSy i Androidy uginają się od pierdyliona softu, z którego większość miałaby rację bytu na konsoli SONY. Żadnych dedykowanych usług, nic... Japończyki zupełnie olali nawet gierki, oddając praktycznie całkowicie pole devom zewnętrznym. Jeżeli sami już robią jakiegoś exa to totalnie z czapy (fps, niby platformer z zerowym poziomiem trudności na kilka godzin itd.). Do tego potraktowanie VITY jako przystawki do PS4...

Ale dlaczego Vita jest umierającej, przecież multum gier niezależnych jest szykowane pod ten sprzęt( np.: najlepsza gra na PC z zeszłego roku "The Swapper")? Czyżby dlatego, że nie ma na niej gier hiper duper AAA pif paf, no AI, sinematik ekspyrienc?

No chyba nie o to mi chodzi, że nie ma pif paf i sinematic ekspyrienc, bo na końcu posta wspomninam o nietrafnej polityce wydawniczej dużych gierek na wyłączność... Co do indyków, to gdyby to były jeszcze indyki na wyłączność, a tutaj dopiero zapowiedzieli Swappera którego ogrywam właśnie na PC za (dosłownie) złotówkę... Z większością tych gierek tak jest, że na PC i inne systemy albo wychodzą równocześnie albo już dawno wyszły. Rozumiem, że specyfika sprzętu sprzyja indykom (LOL, a o której platformie tak się nie da powiedzieć?) itp. ale od kiedy ktoś traktuje poważnie konsolę stojącą na konwersjach z innych platform?

Jeszcze wracając do gier AAA na kieszokonsolki. SONY już drugą generację nie radzi sobie z nimi, powtarzając schematy zaczerpnięte ze stacjonarnych gierek. Jeszcze na PSP to jakoś przeszło, ale w końcu ludzie (większość) sobie zdali sprawę, że Killzone'a czy anczartety odpala się na 40 calach

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

sprawdziłem ile ograłem exów sony i wyszło 15.

lol dwa razy wiecej exow ogralem na X360

Klamiesz, na Xboxa sa tylko 3 gry  :stupid:

Opublikowano

GoW 2, 3, Halo 3, 4, Reach, Forza 4, Fable itd. Różnorodne te exy. Te... nie czekaj jest jednak coś ciekawego, Kinect Adventures :D

Opublikowano

Wymień
Opublikowano

Parę niezłych jRPGów (Lost Oddysey zwłaszcza, -osobiście- tylko jRPGi z Wii były lepsze), Naruciaki (sandboxowe platformery, doskonałe),  Craptown (jedynka była bardzo dobra), seria Tropico (jak ktoś lubi strategiczno-ekonomiczne klimaty, chociaz to tylko konsolowy ex), kupa indyków o przeróżnym profilu gatunkowym (głównie platformówki)... Wiadomo tylko pif paf i piła, no ale jak się nie wyściubia nosa od 20 lat znad playstation, to można się nawet zdziwić, że na N64 było dużo dobrych gier.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

edit: czekaj... nie grałeś w Demons Souls? :OO Ty? Master od Dark Souls? What the...

no nie. od listopada zeszłego roku gram tylko w dark souls, ale powoli chyba kończe. demon i dark 2 to teraz super mast hewy, panie, a gdzie inne gry. o tlou i gta już prawie zapomniałem. 

chciałbym z tego miejsca zareklamować dark souls, jako mesjasza, jedną z najlepszych gier wszechczasów. ta gra ma dziwną reklamę, bo najwięcej mówi się o tym, że jest trudna, a już mało o tym, jaka zayebista.....

Dyskgeja? 

o właśnie disgaea. katowałem dwie części na ps2. śmiałem się mocno z parodii power rangers

Opublikowano

Zdjęcie z warszawskiego MM

1794635_10203455493691710_136546895_n.jp

ale polaczki nadal robią famę w necie NIGDZIE NIE DOSTANIESZ TYLKO PINĆ TYSIENCY NA ALLEGRO!

MaZ, od miesiaca dostanie PS4 nie stanowi problemu.

wake up!

Opublikowano

Parę niezłych jRPGów (Lost Oddysey zwłaszcza, -osobiście- tylko jRPGi z Wii były lepsze), Naruciaki (sandboxowe platformery, doskonałe),  Craptown (jedynka była bardzo dobra), seria Tropico (jak ktoś lubi strategiczno-ekonomiczne klimaty, chociaz to tylko konsolowy), kupa indyków o przeróżnym profilu gatunkowym (głównie platformówki)... Wiadomo tylko pif paf i piła, no ale jak się nie wyściubia nosa od 20 lat znad playstation, to można się nawet zdziwić, że na N64 było dużo dobrych gier.

Grałem w Lost Odyssey, dobra gra ale nic ponadto. Wole Ni no Kuni czy gry z serii Tales of, do tego wyjdzie jeszcze w tym roku Persona a to mi wysatrczy żeby napisac jrpg z ps3 >>>>>>>> jrpg z x360. Naruciaki mnie nie jarają. Craptown jedynka dobra gierka, dwójka to już crap. infamous czy Prototype lepsze. Tropico to nie ex, ogrywałem te gry jak 360'tka nie istniała.

Opublikowano

Kazub- Ale weź obniż poziom trudności i mów o tym jaka jest za(pipi)ista ;) Poziom trudności jest integralną częścią tego, że DS są za(pipi)istymi gierkami. Są tytuły, gdzie granie na normalu nie sprawi, że gierka traci swoją magię. Są gierki, gdzie hard i wyższe zalatują zwykłą chamówą (np. CoDy).

kidnappa- kwestie gustu zostawmy na bok, dla mnie LO jest lepszy niż Ni No, które zanudziło mnie równie bardzo co czasowy ex. na X360 czyli Eternal Sonata, no ale to nie zmienia tego, że to i to jest jRPGiem z gatunku tych dobrze przyjętych przez krytykę i elitę graczy... To samo tyczy się całej reszty, osobicie i Crackdown i Infamousa zlewam, ale dyskusja dotyczy tego, że na X360 są 3 serie gier dobrych i nic więcej.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
no nie. od listopada zeszłego roku gram tylko w dark souls, ale powoli chyba kończe. demon i dark 2 to teraz super mast hewy, panie, a gdzie inne gry. o tlou i gta już prawie zapomniałem.

Ciekaw jestem jak Ci podejdzie Demon's... Ciebie bardziej chyba jara mechanika tej gry od klimatu, więc pewnie bardziej polubisz Dark. Ale pod względem atmosfery lepsze jest Demon's Souls. <dostaje ciarki gdy myśli o Tower of Latria>

o właśnie disgaea. katowałem dwie części na ps2. śmiałem się mocno z parodii power rangers

jak ci podpasowało, to kupuj trójkę bo to wyśmienity szpil. Fabuła, dialogi, voice acting to 11/10. Przegeniusz scenariuszowy. Szkoda że czwórki nigdzie nie mogę znalezc lokalnie (nie kupuję zbytnio online gier).

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

ale polaczki nadal robią famę w necie NIGDZIE NIE DOSTANIESZ TYLKO PINĆ TYSIENCY NA ALLEGRO!

wake up!

Ja czytałem co innego, a zagramanicą piszo że nie ma nigdzie do kwietnia!

Niech ktoś im napisze że tu w Polsce są całe palety i nikt nie kupuje bo nie ma gier.

Opublikowano

wake up!

Niech ktoś im napisze że tu w Polsce są całe palety i nikt nie kupuje bo nie ma gier.

Jesli oceniasz konsole i ilosci gier na nia po ilosci dostepnych sztuk/sprzedazy to jak sie to ma do 9:1 w ubieglym tygodniu dla PS4, oznacza to XO jest dla Skypea tylko.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Kazub- Ale weź obniż poziom trudności i mów o tym jaka jest za(pipi)ista

nie ma sprawy, ale to będą baaaaaardzo długie posty. 

dla mnie poziom trudności się dawno skończył, bo gre znam na pamięć i przechodze ją z zamkniętymi oczami. jeden element, który nie ma sobie równych ? system walki bronią białą. najlepszy, jaki powstał w rpg. machanie mieczem w skyrimach i wiedźminach, to przy tym zabawa dla przedszkolaków.

Opublikowano

Jesli oceniasz konsole i ilosci gier na nia po ilosci dostepnych sztuk/sprzedazy to jak sie to ma do 9:1 w ubieglym tygodniu dla PS4, oznacza to XO jest dla Skypea tylko.

Wow, bo Japonia weszła w grę? Tam nigdy nie kupią amerykańskiej rzeczy bo to nacjonaliści. Nawet jakby miał 100 jrpgów.

Opublikowano

wake up!

Forum "Nikogo" i Xbox-owe serwisy to słabe i mało wiarygodne źródło informacji o dostępności PS4 :P

Opublikowano

63fc936257d897bcf7409b0c70e8ebc6.png

W temacie sprzedaży Polska nikogo, bo piraty na PSX, ale jak trzeba udowodnić dostępność PS4, to zdjęcie z MM w stolycy jest w sam raz :banana:

Opublikowano

To chyba jakies stare zdjecie, bo jakos nie mam problemu by znalezc PS4 na amazonie, czy Zavi...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobrze ze wzialem na premiere bo na amazonie ma byc dopiero pod koniec marca :o

Opublikowano

Pewnie dostawę PS4 posłali kontenerowcem który zatonął. Zupełnie jak z Red Dead Redemption. Nigdzie nie ma, jednocześnie sprzedali już chyba 3 miliardy sztuk.

Xbona dorzucają za to do happy mealów, ale dzieciaki nie są chętne, wolą jabłka.

Opublikowano

Ciekaw jestem jak Ci podejdzie Demon's... Ciebie bardziej chyba jara mechanika tej gry od klimatu, więc pewnie bardziej polubisz Dark. Ale pod względem atmosfery lepsze jest Demon's Souls. <dostaje ciarki gdy myśli o Tower of Latria>

wszystko mnie jara. godziny spędzone w necie na filmikach i rozważaniach dotyczących lore. 

Wow, bo Japonia weszła w grę? Tam nigdy nie kupią amerykańskiej rzeczy bo to nacjonaliści. Nawet jakby miał 100 jrpgów.

masowe jaranie się żółtych produktami zachodniej popkultury temu przeczy, ale nie polubili xboxa, nacjonaliści yebani 

Opublikowano

W irlandii  w argos gola wersja,nie dostepna.

http://www.checkargos.com/StockCheckPage.php?productId=122%2F2540

Bundle z killzone lacznie 9 sztuk:

http://www.checkargos.com/StockCheckPage.php?productId=144%2F7947

Bundle z knack dostepny w duzej ilosci sklepow

http://www.checkargos.com/StockCheckPage.php?productId=147%2F3825+

Gamestop,gola wersja trzeba sie zapisac na liste oczekujacych a bundle z killzone nie dostepny.

Argos,

Goly Xbox one (pelno)

http://www.checkargos.com/StockCheckPage.php?productId=122%2F6027+

Bundle z fifa

http://www.checkargos.com/StockCheckPage.php?productId=144%2F9725

Bundle z fifa+drugi pad

http://www.checkargos.com/StockCheckPage.php?productId=167%2F7755

Gamstop,bundle z titanfall wyprzedany,goly xbox one dostepny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.