Opublikowano 4 maja 201410 l jak wrazenia z ogrywania wersji z ps plus? ja swojego czasu kupilem na premiere wersje z us, bylem napalony bo wielu mowilo ze to byla jedna z lepszych gier na wii + piękna oprawa av, obok raymanów i dragons crown najładniejsza gra 2d jaką można odpalić na vicie + cudowny klimat japonii potęgowany przez muzykę + długi czas rozgrywki - ścieżka jednej postaci to ok 6-7h, do tego każda z postaci ma po 3 zakończenia, dochodzą też bonusowe lokacje i bossowie + dużo zbieractwa - 108 mieczy do zebrania, wiele wymaga skończenia gry obiema postaciami i dużego grindu leveli, wiele przepisów do ugotowania itemów itp + fajny system walki dający możliwość zmiany w locie po przez naciśnięcie guzika jednego z 3 mieczy - słaba fabuła, tzn sama z sobie tragiczna nie jest ale jej przedstawienie zostawia wiele do życzenia - cały system walki dostępny od początku gry, z biegiem rozgrywki nie dochodzi ani jeden nowy cios czy umiejętność - dla mnie największa wada tytułu - ogromny backtraking - mało rodzajów przeciwników czy ludzi w mieście - widać, że gra miała ograniczony budżet
Opublikowano 4 maja 201410 l Nie jest zła ale ja np. grając równocześnie w Dragon's Crown widzę jej 'ubogość' taka na jedno kopyto idziemy w lewo w prawo i ciagle to samo. W sumie przejde ale nie kupilbym za 100zl czy ile tam chodzi teraz.
Opublikowano 4 maja 201410 l Autor mi mojego save'a gra nie rozpoznaje bo teraz to wersja eu a ja mialem z us ale moze skoncze kiedys druga postacia (na razie tylko facetem skonczylem). mi sie gra na poczatku mega podobala ale z perspektywy czasu uwazam ja za spore rozczarowanie - kika lokacji na krzyz powtarzane w kolko i pare rodzajow przeciwnikow, do tego system bez nowych ciosow - skonczylem i sprzedalem puki byla warta jakiejs ceny, odin sphere byl wg mnie o wiele wiele lepszy, a przy dragons crown to nie stalo, choc dynamiczny system walki w muramasie jest bardzo fajny
Opublikowano 5 maja 201410 l mi mojego save'a gra nie rozpoznaje bo teraz to wersja eu a ja mialem z us ale moze skoncze kiedys druga postacia (na razie tylko facetem skonczylem). mi sie gra na poczatku mega podobala ale z perspektywy czasu uwazam ja za spore rozczarowanie - kika lokacji na krzyz powtarzane w kolko i pare rodzajow przeciwnikow, do tego system bez nowych ciosow - skonczylem i sprzedalem puki byla warta jakiejs ceny, odin sphere byl wg mnie o wiele wiele lepszy, a przy dragons crown to nie stalo, choc dynamiczny system walki w muramasie jest bardzo fajny No z tymi saveami jest kicha, dlatego nie kupilem ni no kuni w promo bo bym musial jeszcze raz grac bo tez mam US a pudelko juz sprzedalem. W sumie skoro region lockow nie ma to mnie dziwi ze z save'ami takie cuda sa. A co do gry to faktycznie dynamika walki jest niezła, gra się miło i lokacje tez w sumie sa ladne ale malo tego.
Opublikowano 5 maja 201410 l Lokacje są bardzo miłe dla oka i aż chce się grać, tylko powiedzcie mi - przeszedłem 3 misje i do tej pory wygląda to tak, że biegnę powiedzmy w lewo - zdobywam coś (np. miecz). Potem biegnę w prawo - i walczę z bossem. Koniec misji Czy pozostałe misje są równie banalne?
Opublikowano 9 maja 201410 l Witam! Mam pytanie odnośnie tego jak zniszczyć białe bariery? Przeszedłem grę i myślałem, że będę miał taką możliwość. Po filmikach kontynuuję grę i cofnęło mnie do momentu walki z ostatnim bossem, ale nadal nie mogę zniszczyć białej bariery, podpowie ktoś co trzeba zrobić. Ps. grę przeszedłem jako Kisuke.
Opublikowano 5 września 20222 l Czy gra jest mocno zręcznościowa? Do czego byście porównali? Chciałbym wreszcie Muramasę zaliczyć, ale zastanawiam się, czy ograć ją przenośnie, czy na dużym ekranie. Niestety, mam dwie lewe ręce i handheld nigdy mi nie pasował do bardziej dynamicznych gier akcji. Czy ekran dotykowy jest w jakimkolwiek stopniu wykorzystywany?
Opublikowano 5 września 20222 l Kiedyś polowałem by zakupić wersję na Wii ale ceny okazują się horrendalne. Grałem an Vicie, polecam serdecznie. Gameplay - cud, miód, malina.
Opublikowano 5 września 20222 l Bardziej się zastanawiam, czy grać na Vicie przenośnie, czy podpiąć VitaTV i na padzie. Stąd moje pytanie, jak bardzo wymagająca jest gierka, bo tak jak wspomniałem, gry akcji wymagające precyzji i timingu na handheldach średnio mi wychodzą. Odin Sphere (PS2) pamiętam nie był jakoś rozbudowany jeśli chodzi o zakres ruchów postaci, ale trochę się nagimnastykować trzeba było chwilami.