Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

od kiedy jest EA Access to nie biorę w ogóle pod uwagę kupowania gier EA poza FIFĄ ewentualnie jakimś nowym pełnoprawnym BFem. Hardline na 100% bedzie do końca roku w abonamencie, a nowy NFS stawiam że połowa 2016 roku.

Hardline tak, NFS tak szybko nie trafi,stawiam lipiec/sierpien 2016. Przed tym NFS beda karmic nas tymi sportowo-rakowymi pseudo gierkami pokroju nba,fify,nhl itd.

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

Jedyną grą która może się dłuuugo nie pojawić to Star Wars Battlefront. Ale to będzie chyba zakup w dniu premiery, jeśli dadzą radę z multi.

Opublikowano

Star Wars to będzie ich flagowa marka w najbliższym czasie i gra będzie musiała pociągnąć ze dwa lata. BF to co innego bo wychodzi już co roku, więc każdą część mogą sobie spokojnie wrzucać do EA: Access jeszcze przed premierą kolejnej.

Opublikowano

kolejne pytania [...]

- Wasz x też sie nagrzewa? nie wiem czy to normalne, ale po 30 min grania jest całkiem ciepły na górze

- Jak wyłaczyc grę? [nie konsole]

- Czy można zmieniać kolejność w "kolejce" gier? (włączyłem AC jako pierwsze, a drugiego mam Wiedźmina do zaktualizowania no i nie chcę czekać.. ;))

Opublikowano

1. U góry jest wentylacja.

2. Naciskasz ten duży świecący guzik po środku pada. Gra się minimalizuje. Naciskasz guzik po prawej stronie (gra musi być zaznaczona w okienku) i masz tam różne opcje, między innymi wyłączenie gry.

3. Chyba nie albo przynajmniej nie wiem jak.

Opublikowano

1. Czyli to normalne?

dzieki za reszte. Z każdym dniem jestem coraz bardziej zielony :) Tylko czekać teraz na GoW:Re .

Co do kolejki, to wystarczyło na kafelku nacisnąc ten guzik na padzie "menu" i tam było "wstrzymaj instalacje" 

Edytowane przez Banny

Opublikowano

kolejne pytania [...]

- Wasz x też sie nagrzewa? nie wiem czy to normalne, ale po 30 min grania jest całkiem ciepły na górze

- Jak wyłaczyc grę? [nie konsole]

- Czy można zmieniać kolejność w "kolejce" gier? (włączyłem AC jako pierwsze, a drugiego mam Wiedźmina do zaktualizowania no i nie chcę czekać.. ;))

- Grzeje ale nic poważnego ważne aby niczego nie trzymać na konsoli

- Podczas grania wciskasz na padzie X logo i w daszu najeżdżasz na okno z grą i klikasz przycisk menu a tam już wybierasz opcje wyjdź "quit"

- Tak wystarczy najechać na grę ktorą chce się najpiew ściągnąć i tam kliknąć przycisk menu na padzie a następnie wybrać opcje rozpocznij pobieranie czy coś w tym stylu. Także możesz pauzować pobieranie innych gier.

Opublikowano

Pauzować można, ale chodziło o zmianę kolejności pobierania, które jest już w toku.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Pauzować można, ale chodziło o zmianę kolejności pobierania, które jest już w toku.

Jeśli chcesz zmienić kolejność pobierania to nie pauzujesz tylko klikasz na gre którą chcesz najpierw sciągnąć i wybierasz "resume installation". Czyli co sie obecnie ściąga będzie automatycznie zatrzymane ale nie z pauzowane. Za to będzie kontynuowane ściąganie tej gry gdy wybrana już się pobierze... 

Edytowane przez Salwador

Opublikowano

Dawny przycisk start (menu) działa w interfejsie jak prawy przycisk myszy i pokazuje różne przydatne opcje odnośnie wybranego kafelka, właśnie jak te opisane powyżej. Ogólnie - jeśli cokolwiek jest widoczne jako kafelek, a szukacie dodatkowych opcji, to sprawdźcie co pokaże się po wciśnięciu menu.

Opublikowano

Jak odpalić to streamowanie na winde 10 ? Niby jest tu jakieś FAQ, tylko ja u siebie w xbox app nie mam żadnej zakładki "Connect"  :scratch_one-s_head: .

Opublikowano

Jak odpalić to streamowanie na winde 10 ? Niby jest tu jakieś FAQ, tylko ja u siebie w xbox app nie mam żadnej zakładki "Connect"  :scratch_one-s_head: .

bo to nie zakładka tylko ikonka "podłącz" mały prostokąt, który wygląda jak xbox.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Już wszystko bangla. Nie miałem żadnej zakładki/ikonki/etc, trzeba ręcznie zaktualizować apke, wtedy dopiero się pojawia.

Opublikowano

Mam pytanko czy wam też zasilacz buczy jak konsola jest włączona i w trybie stand by? W nocy musiałem wyłączyć bo mi to przeszkadzało. Nie jest to bardzo głośne ale o wiele głośniejsze niż x360. W sumie chyba zasilacz jest głośniejszy niż sama konsola. Brzmi to jak wiatrak w lapku. Nie przeszkadza to bardzo ale chcę wiedzieć czy to normalne.

Opublikowano

Hmmmmmmmm po zmianie podłączenia z listwy na bezpośrednie gniazdko to od razu ciszej. Nadal jest to buczenoe wiatraka ale cichsze. Kurcze może mam czulszy słuch a może coś z nim jest. Czekam na wypowiedź innych użytkowników

Opublikowano

Mój pierwszy egz X1 był tak cichy jakby w ogóle nie działał, drugi model już nie jest bezszelestny ale jakoś mi to nie przeszkadza. Za to pady , już mój trzeci pad i każdy trzeszczy, luzy na analogach, masakra. 

Edytowane przez S_600

Opublikowano

dobrze ze od zawsze szanauje marke, u mnie wszystko lux

Opublikowano

Mój pierwszy zasilacz był ewidentnie zwalony, wydawał coś w rodzaju piszczenia, wobec tego wymieniałem go na sprawny. Ten nowy cichutko szumi, ale ponieważ w nocy w pokoju jest zupełnie cicho, nadal go minimalnie słychać.

Po prostu używam tego trybu oszczędzania energii czy jak on się zwie i tyle. I tak można normalnie włączać konsolę padem.

Opublikowano

Mam pytanko czy wam też zasilacz buczy jak konsola jest włączona i w trybie stand by? W nocy musiałem wyłączyć bo mi to przeszkadzało. Nie jest to bardzo głośne ale o wiele głośniejsze niż x360. W sumie chyba zasilacz jest głośniejszy niż sama konsola. Brzmi to jak wiatrak w lapku. Nie przeszkadza to bardzo ale chcę wiedzieć czy to normalne.

To normalne. Każdy zasilacz od Xone wydaje ten dźwięk. Po prostu nie każdy o tym wie, bo trzeba spać w tym samym pomieszczeniu (w miarę blisko od zasilacza) żeby to usłyszeć, bo tylko w nocy przy kompletnej ciszy odgłos wiatraka się przebija.

Edytowane przez DonSterydo