Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

ale nawet jesli by porownywac, to rozni sie ta oswietleniem, odblaski ksiezyca, mokry drake wstajacy z wody ma wiecej refleksow, + lekki bloor

+ niekorzystne ulozenie planet + burza sloneczna + przesuwajace sie bieguny magnetyczne ziemi.

Od siebie dodam ze sie ze wszystkim w 100% zgadzam. Zawsze przed randka z jakas ponetna kocica ochlapuje morde woda bo podobno wtedy wygladam lepiej  :czezky:

Edytowane przez hav3n

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

nie pisali ze 60fps, pierwszy trailer byl wg ich real time, odpalcie go sobie na youtube - jak byk pisze na poczatku, to o 60fps to byl twiit jakiegos technika z naughty dog ze bawia sie engine i gry w 60fps sa super i ciezko mu sie potem przestawic na 30fps

https://www.youtube.com/watch?v=wesmJkTqldI

oj masz słabą pamięć, ND zapowiedziało 1080p/60fps

Opublikowano

no to tym bardziej ostateczny dowod na to ze obcieli oprawe wczoraj 

Opublikowano

Mówili, że celują w 60fps, a to co innego niż "zapowiedzieli 60fps" :P

no racja

Ubisoft z Unity też celował w 60fpsi :sorcerer:

Opublikowano

To pokaż mi ładniejszą grę na PC, z tyloma detalami.

2567368-2492686-crysis_3_mp_open_beta_4k2569482-2507736472-25675.jpg2567593-4220357425-W7NtS.jpg2567592-0598943406-umihy.jpgk2ofuh2.jpgurl.jpg

Opublikowano

@Adi

Wiedziałem, że ktoś w końcu wyleci z Crysisem 3 tylko czy odpalisz to na sprzęcie za 1,5k zł w takich detalach? No (pipi)a nie sądzę, a U4 odpalisz. :reggie:

Fakt, jest ładniejsza ale stosunek ceny do jakości jest słaby.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Wszyscy celowali tylko szczerbinki mieli źle ustawione ;)

Opublikowano

@Adi

Wiedziałem, że ktoś w końcu wyleci z Crysisem 3 tylko czy odpalisz to na sprzęcie za 1,5k zł w takich detalach? No (pipi)a nie sądzę, a U4 odpalisz. :reggie:

Fakt, jest ładniejsza ale stosunek ceny do jakości jest słaby.

750 Ti odpali w konsolowych 25 fpsach więc można się spierać :D

Zresztą nie podałeś kryteriów cenowych, chciałeś ładniejszą grę to ci przypomniałem  :reggie:

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Boże, te gadki o grafice, downgrade'y, nie downgrade'y WHO CARES

Czy wy się naprawdę nudzicie?

Opublikowano

Tak.

@Adi

No wiem, miałem właśnie podać i widzę to był mój błąd, że tego nie zrobiłem. :Coolface:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

no właśnie chyba nie, bo pisali wtedy że był na silniku gry. w 60 fps dodajmy

A to prerender nie może być na silniku gry?

Jest napisane, że trailer został wzięty bezpośrednio z PS4 czyli dla mnie to nic nie znaczy w sumie. Ja ogólnie do pierwszych trailerów zawsze podchodzę jak do prerendera, dopiero drugi filmik jak gameplay pokazuje prawdziwe oblicze gry.

no i w tym miejscu przestaję udawać eksperta.  :obama:

przez filmik na silniku gry zawsze rozumiałem te tego typu na których brak np. widocznego bonusowego wdzianka głównego bohatera

elena.jpg

scenki na silniku gry przedstawiają z kolei modele postaci "in game" przy których skinach można mieszać:

news_uncharted_2_videos-8670.jpg

no i tym ND zasrało sobie po wczorajszym evencie.

Opublikowano

z tego co pamiętam jak się zmieniło skina w grze to i tak nic to nie zmieniało w cut scence

Opublikowano

Fajnie jak by developerzy zakumali to też, i ścigali się bardziej (po pierwsze) pod względem pomysłowości i estetyki oprawy wizualnej, a dopiero potem fps/rozdziałki/tekstury.

Taka Castlevania: LOS miała technicznie średnią półkę graficzną, ale zameczki o północy z chmurkami na niebie wryły mi się w pamięć dużo mocniej niż jakaś hi-endowa teksturka  :wub:

Opublikowano

Dobra panowie od dzisiaj oficjalnie nie mam już nic wspólnego z XO* uff co za ulga że udało się go pozbyć bez straty. Także Tylko PlayStation Tylko Nintendo 8)

*Pewnie znowu go nabędę w przyszłości jak zbierze się parę wartych ogrania gierek :whistling:

namów jeszcze kidnappe żeby sprzedał XO   :mocking: 

Śmiej się ile chcesz ale nie będę trzymał gówna które przez 3/4 roku się będzie kurzyć bo gierek interesujących mnie na niego nie ma.

Opublikowano

Bo cutscenka była prerenderowana dlatego się nic nie zmieniało.

Opublikowano

z tego co pamiętam jak się zmieniło skina w grze to i tak nic to nie zmieniało w cut scence

Są gry gdzie w cut-scenkach widać zmienione szmaty/skiny i są takie, gdzie jest tylko ten "podstawowy".

Opublikowano

No tak ale nie w Uncharted.

Opublikowano

Fajnie jak by developerzy zakumali to też, i ścigali się bardziej (po pierwsze) pod względem pomysłowości i estetyki oprawy wizualnej, a dopiero potem fps/rozdziałki/tekstury.

Taka Castlevania: LOS miała technicznie średnią półkę graficzną, ale zameczki o północy z chmurkami na niebie wryły mi się w pamięć dużo mocniej niż jakaś hi-endowa teksturka :wub:

Oczywiście. Czemu devowie nie poświęcą tych super tekstur na lepszy framerate, czemu nie pomysla nad nowymi pomysłami gameplayu, no czemu. To w miarę młoda branża, dużo jeszcze można wymyslec.

Ale gracze nie pomagają. Te całe kłótnie o rozdzielczość czy porównania roznych buildów... Who CARES...

Przechodzę na kompletną dietę nintendowską i tyle. W dziale Ninny nikt się nie wykłóca o takie bzdety. Nie ma tęczowych fanków i exactów. Jest za to jaranko nowymi pomysłami w Zeldzie albo o funie najnowszych produkcji. Nintendozboczki wiedzą o co chodzi.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o grafikę w SO to przypominam, że grę robił dev związany z Sony  :rotfl:

a ja prawilnie przypominam że SO jest tak zayebisty przez zastosowanie motywów i stylistyki z dużo bardziej docenionych finansowo Ratchetów na ps3.  :reggie:

Ratchet_Grinding.png

2051356-722615_20130820_003.jpg

ratchet-clank-crack-time-SE.jpg

@Mysza

W prerenderowanej nie, na tego typu "filmikach" tak:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Nathan z gamersyde z video z poprawiona gamma, beczunia z tych co pisza o downgrade wg e3  :lol:

9614b9-1417976285.png

e6u4ok.gif

przecież to tylko Maciomaniak pisze o downgrade w kazdej grze na PS4

Opublikowano

No tak ale nie w Uncharted.

Co nie w Uncharted bo nie wiem co kogo się odnosiłeś? :P

Bo dopiero od U4 ND ma zamiar robić wszystkie cutscenki w real time, a wcześniej wszystkie były prerenderowane. Zresztą było to od razu widać jak się włączała.

Opublikowano

Tak w ogóle, to wiecie, ze U4 chodzi na tym samym silniku co poprzednie części.

Opublikowano

kolejny post o U4, kolejna gadka o grafice. nie pomagamy chłopaki.  :obama:

Opublikowano

Coś mi się przypomniało!

Czy to przypadkiem ND nie mówiło, że w wersji finalnej U4 będzie miało taką grafikę jak na tym pierwszym trailerze albo nawet lepsza?

Wtedy oznaczałoby, że pierwszym trailerem nie można było się sugerować i można porównywać go dopiero z finalnym produktem.

Ktoś tak mówił tylko nie jestem do końca pewien czy to było ND.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.