Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jak tak dalej pójdzie, to pewnie w następnej generacji będziemy dokładać ram do konsoli.

#4themoney.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

przecież dokładaliśmy już kilka generacji temu.

Opublikowano

No blacharze zawsze będą próbować coś udowodnić, jeśli kogoś stać na bardzo dobry sprzęt komputerowy i gry będą odpowiednio zoptymalizowane to niech sobie gra. Dla mnie jednak najważniejsza jest wygoda grania. Z drugiej strony pecet jest mniej dużo rakowy i ma dużo więcej tytułów. cw off, obie konsole jak na razie mają mało eksów i myślę, że to multiplatformy na tym etapie są najważniejsze. Dobrze zrobiłem kupując ps4 teraz, bo właśnie obecnie zaczyna się to wszystko rozkręcać. Ale rak na tym etapie rozwoju next genów to bardzo poważna sprawa, popatrzcie na takie destiny, gra trochę wybrakowana, ale wciągająca i z ogromnm potencjałem na sequel, a nastawiona tak nastawiona na opłaty, no i te niedokończone gry (np. driveclub) współczuję graczom, którzy kupili na premierę którąś z konsol.

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

Faktycznie...

140px-N64-Expansion-Pak.jpg

Ale to tylko jeden z miliarda pomysłów N. :reggie:

Opublikowano

Jestem za małym szczawiem, zeby pamiętać takie rzeczy - serio można było dołożyć RAM do konsoli? :o A jak się nie dołożyło to co? Gra chodziła gorzej, czy w ogóle nie chodziła?

Opublikowano

Niektóre gry tego wymagały. Miedzy innymi Majora czy Donkey Kong 64.

Opublikowano

Jak tak dalej pójdzie, to pewnie w następnej generacji będziemy dokładać ram do konsoli.

#4themoney.

Czyli wrócilibyśmy do najlepszych rozwiązań dla graczy. Jestem na TAK.

http://segaretro.org/Extended_RAM_Cartridge

Opublikowano

Faktycznie...

140px-N64-Expansion-Pak.jpg

Ale to tylko jeden z miliarda pomysłów N. :reggie:

teraz dostajemy 3ds'a z troche lepszym prockiem. Nintendo takie dobre. :banderas:

Opublikowano

Ale jak wiadomo branża nie poszła dalej w tym kierunku, zarówno N jak i Sega w następnych konsolach nie dodawali takiej możliwości.

Opublikowano

Jestem za małym szczawiem, zeby pamiętać takie rzeczy - serio można było dołożyć RAM do konsoli? :o A jak się nie dołożyło to co? Gra chodziła gorzej, czy w ogóle nie chodziła?

tak.

Opublikowano

Ale kiedyś w konsolach bebechy nie miały tak dużego znaczenia.. Pamiętam jak pececiarze śmiali się z procesora ps2, że miał chyba poniżej 300mhz, a jak im przyszło grać w San Andreas to był płacz i zgrzytanie zębów  :reggie:

Opublikowano

Najlepsze jest to że na forum jest 20-40(?) osób które po szrocie ps4 kupiły nadkonsole XO a w drugą stronę ? 2-3(?)   ^_^

Widać posiadacze XO są bardzo zadowoleni z konsoli z lepszymi exami, płynniejszymi multiplatformami, lepszym online, lepszym padem i wykonaniem konsoli.

A miałem w tej generacji przerzucić się na złoma ps4 z drive crapem w 2013, mało brakowało   :whistling:

Wymień mi chociaż 15 osób które sprzedały ps4 i kupiły one albo usuń konto.

Edytowane przez Square

Opublikowano

Poniżej lista gier na N64, które działały z rozszerzeniem ramu, zazwyczaj poprawiało grafikę, zasięg widzenia, płynność animacji, etc.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Proponuję 24 grudnia, kiedy zwierzęta mówią ludzkim głosem zrobic dzień kiedy każdy w CW mówi ludzkim głosem

Taki 24 godzinny CW off

Opublikowano

niestety pewnie sie okaże że mówienie ludzkim głosem w CW to taka sama bujda jak mówienie ludzkim głosem u zwierząt

Opublikowano

Ale jak wiadomo branża nie poszła dalej w tym kierunku, zarówno N jak i Sega w następnych konsolach nie dodawali takiej możliwości.

Odpal GTA5 na xbox360 bez dysku twardego.

Opublikowano

GTA V to raczej wyjątek... Bardzo miły dla oka.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Proponuję 24 grudnia, kiedy zwierzęta mówią ludzkim głosem zrobic dzień kiedy każdy w CW mówi ludzkim głosem

Taki 24 godzinny CW off

Popieram, CW jak CW, ale można wprowadzić taką miłą odmianę, akurat z tej wyjątkowej, świątecznej okazji ;)

Opublikowano

Ale RAM PACK do N64  wymagany jest przez aż 2 gry . A do reszty tak jak dysk w x360  - daje lepsze tekstury/ płynniejszą grę.

Opublikowano

Taki 24 godzinny CW off

Również jestem za, ale wątpię by się udało. Jeśli się nie uda to można zignorować każdego z przeciwnego obozu i widzieć tylko posty niebieskich/zielonych braci. ps4/xone takie dobre.

Opublikowano

Jak jade samochodem w deszcz i patrze na chodzace wycieraczki to mysle o DriveClubie. 

Co poradzic forumku?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

KI ma najlepszy system walki w bijatykach, a dashe na krzyżaku bonera to czysta zayebistość. :3

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

10846226_787486107985549_104270621178849

Tylko Playstation :banderas: :banderas: :banderas:

Edytowane przez Bansai

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.