Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Fani Halo szanują Metroidy,

powiem więcej Metroidy i Halo to kompani broni i ostatni bastion porządnych fps'ów broniących się w zalewie chłamu (CoDy, Battlefieldy, PLUJE NA WAS)

Niestety Samus zniknęła jakiś czas temu i ciągle wyczekujemy jej powrotu, a Master Chief nieśmiało  przechodzi na stronę wroga

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@mate5

Do tego właśnie zmierzam ale Figaro jako strażnik SNES;a i wszystkiego co z nim związane z góry mnie skreśla xD Oczywiście, że nie ma to jak odpalić czystej krwi Super Nintendo i oryginalny carcik z grą ale w przypadku emulacji można znacząco poprawić wydajność i rozdziałkę.  Starsze gierki mocno na tym zyskują.

Są też przekłamania. Plus oryginalny pad > pad od Xboxa 360.

Opublikowano

Samus powróci tylko wtedy kiedy Retro wreszcie zdecyduje się na powrót do Prime. W sumie ciekaw jestem czy zrobią tak jak na Wii - remaster trylogii w HD. Tam chodziło tylko o sterowanie bo sama oprawa nic nie zyskała.

Ale się czepiasz, Figaro xD Wiadomo, że nic nie zastąpi oryginału ale jeżeli ktoś serio nie ma kasy na retro to emulacja też jest fajną opcją.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

starsze gierki w SD mają sens tylko na crt. no chyba że obsługują progresive scan, ale raczej nie o tych mowa. 

Opublikowano

A jezu pier.dolicie, trochę blur jest, ale gram sobie w Mario Kart Double Dash i mnie je.bie czy jest gó.wno rozmazane czy nie ale wiecie ja nie jestem dziwką na grafikę :lapka:

Opublikowano

Akurat mówimy o dużo starszych gierkach - tych 16bitowych xD

Opublikowano

Emulacja jest ok tylko w jednym przypadku - grach NTSC (yebane Square). Ogrywam właśnie Mario RPG na SNESa i jest wspaniałe. Polecam, koledzy.

Opublikowano

No, ale gry 2D praktycznie w ogóle się nie starzeją (tak całkiem obiektywnie) i w większość da się grać bez skrzywienia, ale może to tylko ja, ja lubie wszystkie pixele więc może mam zje.baną wizję.

Emulacja jest ok tylko w jednym przypadku - grach NTSC (yebane Square). Ogrywam właśnie Mario RPG na SNESa i jest wspaniałe. Polecam, koledzy.

Emulacja zawsze jest ok, to już tylko twoje ego może twierdzić inaczej, ale na starszych tytułach ich twórcy już nie zarobią a szacunek dla dzieciaków, że chcą jeszcze sprawdzić klasykę.

Opublikowano

W sumie popatrzmy na takie Shovel Knight - uczta dl fanów staroszkolnych platformerów 2D.

Opublikowano

No, ale gry 2D praktycznie w ogóle się nie starzeją (tak całkiem obiektywnie) i w większość da się grać bez skrzywienia, ale może to tylko ja, ja lubie wszystkie pixele więc może mam zje.baną wizję.

Emulacja zawsze jest ok, to już tylko twoje ego może twierdzić inaczej, ale na starszych tytułach ich twórcy już nie zarobią a szacunek dla dzieciaków, że chcą jeszcze sprawdzić klasykę.

Tak, już powyżej napisałem czemu emulacja ssie. Jednak wiadomo, lepsze ogranie na emu, niż powrót do singla BF 4. Nie że piętnuję taką emulację, ale są lepsze wyjścia. SNES nie kosztuje aż tak dużo.

Opublikowano

2d sie tak szybko nie starzeje i to jest fakt.

Chrono trigger czy legend of mana nadal ciesza oko, a takie ff7 klocki rozmazane.

Opublikowano

Daddy, odpuść tym razem - z taką legendą nie wygrasz.

Co to za legenda skoro jest martwa, ostatni dobry Metroid wyszedł prawie 8 lat temu, nie liczę tej ujowizny od team ninja.

Co robi teraz Retro? Dalej siedzą przy bananach?

Opublikowano

Halo też jest martwe.

Opublikowano

no FF7 to wybitny przykład że odpalanie go na psx, czy ps2 na lcd, czy plazmie to kiepska decyzja. dzięki opcji smooth screen, oraz żywszym kolorom na ps3 jest jeszcze szansa by się nie zrzygać. odpalałem kiedyś Tekken 3 na lcd przez kabel euro i myślałem że się zrzygam od tych wyblakłych kolorów. oldskul oldskulem, ale na crt te gry wyglądały mega w porównaniu z tym goownem. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Bardzo tutaj dzisiaj przyjemnie, bez gimbazy dla której ps3 to była pierwsza konsola. Szanuje dzisiejszy foruming, brakuje tutaj tylko aux'a.

Halo też jest martwe.

No, od premiery Reach.

Opublikowano

Jeszcze co do Shovel Knighta:

Gra wyglada ładnie na dużych telewizorach, bo chodzi w natywnym 1080p i wszystkie piksele ładnie się skalują do każdego rozmiaru matrycy. Gdyby odpalić wersję z 3dsa chodząca w 240p na dużym telewizorze, gra wyglądałaby o wiele gorzej.

Opublikowano

@Daddy

Dlatego jest legendą a Konga szanuj, ok?

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Shovel Knight też ogrywam i też polecam, jakbym grał w nowy NESowy tytuł o jakości Mega Mana.

Opublikowano

Halo też jest martwe.

za 10mc H5   :hi: 

a gdzie Metroid? Fajnie wspominać MP'my które wyszły 8-12lat temu ale czas na kontynuację. Kiedyś czytałem wywiad w niemieckim magazynie nintendo i poszło o to że seria za słabo się sprzedaje w porównaniu do Zeldy i wszystkiego co ma Mario w tytule.

Residenty w dopakowanej wersji zmierzają na inne konsole, mój gacek stąpa po kruchym lodzie zostając tylko z MP1/2 i Z:WW.

Opublikowano

SNES nie kosztuje aż tak dużo.

Konsole owszem nie są drogie,ale gry potrafią kosztować astronomiczne pieniądze np. conker bad fur day,czy fire emblem z gacka.

Plejstacje pod tym względem mają najlepiej,bo były spore nakłady gier,ale ich stan na allegro często jest opłakany.

Opublikowano

SNES nie kosztuje aż tak dużo.

Konsole owszem nie są drogie,ale gry potrafią kosztować astronomiczne pieniądze np. conker bad fur day,czy fire emblem z gacka.

Plejstacje pod tym względem mają najlepiej,bo były spore nakłady gier,ale ich stan na allegro często jest opłakany.

No niestety, bycie osobą nintendo nie jest tanie, szczególnie w Polsce. Rzycie.

Opublikowano

Shovel Knight też ogrywam i też polecam, jakbym grał w nowy NESowy tytuł o jakości Mega Mana.

to raczej coś pomiędzy nesem a snesem. @nemesis: jest na blaszce, a niedługo będzie na ps4 i vicie.

Opublikowano

to raczej coś pomiędzy nesem a snesem. @nemesis: jest na blaszce, a niedługo będzie na ps4 i vicie.

Twórcy przecież nawet zrobili assety i animacje idealnie tak, żeby teoretycznie NES mógł to pociągnąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.