Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Arch, idea konfortowego grania=PS4. Instalację trwają sekundy, patch pobierają sie w tle. Pod tym względem nie można narzekać, chyba ze ma się xbona.

Ficus, już nie (pipi) głupstw. Spójrz na DC, inFamous, Order, Bloodborne, spójrz na BF4 na PS3 a tego na PS4. Przeskok jest bardzo duży. A to ze ludzie na tym forum wyciągają stare sprzety z szafy dla plusow nie jest żadnym wyznacznikiem.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

do premiery nowego GTA/RDR yebie mnie ta generacja po całości

Opublikowano

Nie wiem, ja tam się bardzo fajnie bawię z tymi next-genami, nawet przy słabiakach (jak Ryse czy Watch_Dogs), ale narzekać trzeba przecież, to takie polskie.

Opublikowano

watch dogs i ryse

czy masz ty rozum i godnosc człowieka

Opublikowano

Nie wiem, może ja jestem już starym graczem (z 15 lat stażu) i te wszystkie gierki to na jedno kopyto mi się wydają. Wydaje mi się że dla laika w temacie taki Killzone się niczym nie różni od nowego CoDa. Nie ma już tej magi.Druga sprawa że gry są tępe,tzn chyba autorzy za tępych mają graczy. Idealnym przykładem gry nie dla idioty jest w mojej ocenie Dark Souls. Ziomek (fan CoDów) w takim Far Cry 3 się gubił,nie wiedział borok że trzeba postać rozwijać i że nie musi ciągle z ak47 biegać. Dążę do tego, że gry teraz nie absorbują tak jak dawniej,wszystko jest na tacy ładnie podane,gdzie iść co zrobić itd. Był taki Prince of Persia cel shadingowy.dobrze się wpisuję w to co mam na myśli

Opublikowano

Nie wiem, ja tam się bardzo fajnie bawię z tymi next-genami, nawet przy słabiakach (jak Ryse czy Watch_Dogs), ale narzekać trzeba przecież, to takie polskie.

JA PIER.DOLE

Czyli z Twojego zdania wynika, że Ryse i W_D to dobre gry, a nie słabe. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ficuś jedyny prawdziwy komentator rzeczywistości i bluber mu zazdrości wiedzy, obycia na rynku gier i sporego doświadczenia.

tak to widzę. 

:oh_you:

Opublikowano

ja nie mam żadnego bólu dupska, to że nextgeny w tej chwili to padaka to nie moja wina a ty ostatnio walczysz jak lew o konsole sony i nie mów, że tak nie jest. Twoja logika mnie poraża psn gó.wno, ale dużo osób korzysta więc sony jest usprawiedliwione, sony wydaje niedokończoną grę, no małe potknięcie nic sie nie stało bo juz wszystko smiga, na ps4 nie ma zbyt dużo gier, no ale bedą w przyszłości na ps2 tak było, na ps3 tak było i na ps4 tak będzie, gry na vicie to same remaki, porty, indie z pc, 10 letnie gry z pc wrzucone na małą konsolkę, ino vita, ino goty konsola.

borubar no masakra

co do online:

alez oczywiscie ze to wina sony, nigdy nie napisalem, ze ich usprawiedliwiam - skoro chca za online kase to powinno to dzialac 24h

co do niedoknoczych gier - potepilem drivecluba, potepilem lbp3, potepiam cala polityke sony w 2014 jesli chodzi o oxy i ich stan w dniu premiery (szukac moich postow czy znowu jakas skrajna glupote napiszesz?)

co do exow od sony - na kazdej generacji bylo tak przez pierwszy rok

co do vity - nie gram na pc wiec porty i indyki z tego systemu sa super i tam je ogrywam

starasz sie cos pisac z sensem ale zaczyasz cytowac jakies konretne brednie, ktorych nigdy nie wypowiadalem - zawodzisz mnie coraz bardziej kolego

Opublikowano

Maciek to jest człowiek, który 6 razy knacka przeszedł więc rysa na psychice jest nie do wymazania.

4Hr5AkD.jpg

Taki piekny Big Boss tylko na pc master race

Ficuś jedyny prawdziwy komentator rzeczywistości i bluber mu zazdrości wiedzy, obycia na rynku gier i sporego doświadczenia.

tak to widzę. 

:oh_you:

obycia w posiadaniu konsol sony chyba tylko :yao:

Opublikowano

Ludzie narzekają na next geny na całym świecie.

Ale tak, wiadomo, lepiej nie narzekać i udawać, że wszystko jest super, bo jeszcze okaże się, że jest się polaczkiem narzekaczkiem.

Opublikowano

Ale tak, wiadomo, lepiej nie narzekać i udawać, że wszystko jest super, bo jeszcze okaże się, że jest się polaczkiem narzekaczkiem.

Co ty pie.rdolisz idź wykopywać marchewki są takie super tytuły jak AC Unity, Ryse, Watch_Dogs jest jaranko

Opublikowano

next geny robia graficznie dla osob co nie graja na pc (np ja) i przeskoczyli wprost z ps3/x360 - to nie ta skala efektu wow co gt3, ttt, dmc1, pierwsze gyrosy czy chociazby uncharted2 itp, nie wspominajac o tym co kiedys robil z mozgow blachy taki tekken3 czy soul calibur

Opublikowano

A Ficuś jeszcze ma godność mówienia, że pierwszy rok Playstation zawsze taki był. Pierwszy rok PSXa, PS2 a nawet PS3 był lepszy niż to gunwo obesrane. Heavenly Sword, Motorstorm (na premierę ;o) itd. Nawet Ratchet nowy był. Więc mamy ładne porównanie - teraz mija rok, a Ratcheta nie ma. Ale będzie w następnym, tyle że nie nawet pełnoprawna odsłona.

Jest gorzej, panowie, i tyle. Kończący się rok był zły i tyle.

Opublikowano

Macio, jeżeli dobrze bawisz sie z xbonem i ryse, to pomyśl w jakim Królestwie Niebieskim byłbyś przy pokonywaniu wyzwań forumkowych w DC przy padającym deszczu, który jest lepszy niż ten realny, a o kolejnych rundach w najlepsze multi jakim jest TLoU nie wspomnę. Niestety, wybrałeś guwno rozmazane bez kosodrzewiny w 17 klatkach, a tuż za rogiem Order 1886 i Bloodborne.

:banderas:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

No zgadzam się z figaro kupowanie konsoli żeby grać w fpsa na gałkach :obama:

Opublikowano

next geny robia graficznie dla osob co nie graja na pc (np ja) i przeskoczyli wprost z ps3/x360 - to nie ta skala efektu wow co gt3, ttt, dmc1, pierwsze gyrosy czy chociazby uncharted2 itp, nie wspominajac o tym co kiedys robil z mozgow blachy taki tekken3 czy soul calibur

Dla mnie DC czy Order to taki sam strzał w ryja jak pierwsze Uncharted czy GoW3.

No zgadzam się z figaro kupowanie konsoli żeby grać w fpsa na gałkach :obama:

To tak jak kupowanie pc żeby... grać.
Opublikowano

Motorstorm ok ale w pierwszym roku ps4 ma Drivecluba

Heavenly Sword - przeciez procz grafy (ktora i tak niedomagala framerate) to byl tragizm, bijatyka z input lagiem na 5h z czego 2h spedzalo sie na ostatnim bossie, historyjka jeszcze uszla

Ratchet - tu racja, placze ze procz nintendo kazdy sie boi inwestowac na pierwsza linie frontu z platformerem nawet w takiej konwencji jak ratchet gdzie sporo sie strzela

do tego Lair i inne wynalazki

Opublikowano

O tak Figaro, ale teraz mi przypomniałeś jak to było z Motorstormem :banderas:

Motorstorm na PS3 >>>>>> DriveClub na PS4 jeśli chodzi o poziom wilgoci w bieliźnie po pierwszym zobaczeniu gierk w ruchu.

Te wyścigi w kanionach, te ślady w błocie, ten blur po bokach jak się napier,dalało nitro, te cudowne widoki i mnóstwo różnych pojazdów :banderas:. PS3 to gów,no rozmazane, ale jak się wtedy grało na PS2 to gałki oczne były wypalone. X360 dopiero Gearsami robił równie dobrze. Dzisiaj widzę tego DriveCrapa (rok obsuwy xDD) i się zastanawiam czym tu podjarka. No jest OK, ale żeby szczenę zbierać? Nope.

Opublikowano

O tak Figaro, ale teraz mi przypomniałeś jak to było z Motorstormem :banderas:

Motorstorm na PS3 >>>>>> DriveClub na PS4 jeśli chodzi o poziom wilgoci w bieliźnie po pierwszym zobaczeniu gierk w ruchu.

I to bez 9 miesięcznego poślizgu <banderaz>

Opublikowano

btw czy ja dobrze pamietam ze chyba Kali dal heavenly sword 10- w psxe????

Opublikowano

Rejwen widział DC na swoim 18calowym monitorku, na którym ogrywa symulator kozy w 1080 na ultra.

Konsola z "laptopowym" gpucpu w pierwszym roku dostaje najładniejszego racera i pokazuje jak blachary są ruchane w odbyt przez tytany za 4 kafle.

:kaz:

Nie bylo do tej pory Ratcheta, bo robilby konkurencje hiciorowi Knackowi :/

Nie było Ratcheta bo robili SO na konsole, gdzie sprzedają się tylko laserki blasterki i poszło tylko 300 tys.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

watch dogs i ryse

czy masz ty rozum i godnosc człowieka

JA PIER.DOLE

Czyli z Twojego zdania wynika, że Ryse i W_D to dobre gry, a nie słabe. 

Ej ludzie, ale spokojnie :P Napisałem jedno krótkie zdanie bez zagłębiania w szczegóły, ale nadinterpretacja poszła wielka :P

Ja nie twierdzę, że nie narzekają, bo mają na co - PS4/Xone mają mnóstwo mankamentów, ALE to nie są wcale złe konsole - dajcie im trochę czasu. Ryse czy Watch_Dogs to przeciętniaki, gry marne (za wtopę z Watch_Dogs powinni w ogóle zamknąć Ubisoft), ale jako, że przeszedłem Knacka 6 razy, to może i moje postrzeganie gier się trochę zmieniło - bardziej dostosowało do obecnych standardów :/

Co mi po tym, że będę jęczeć i narzekać, że wszystko jest słabe i kiedyś było lepsze - kiedyś lepsze było, że twórcy nie dymali nas na każdym kroku, nie było tylu DLC i nie wycinali z płyty już gotowej zawartości, za którą musimy teraz płacić. Lepsze było, że gry nie prowadziły za rączkę i że całości musieliśmy się sami domyślać. Lepsze też było, że gry były trudniejsze i wymagały od nas wielokrotnie więcej skupienia. Zgadza się. Konsole też były lepsze, bo nie było na start tysiąca patchy, a płytkę się wkładało i zaraz grało, a nie oglądało pasek pobierania przez kolejne kilka godzin.

No ale to już było i prawdopodobnie nie wróci. Gry stały się masowym, wielkim, komercyjnym rynkiem, na którym można zbić kosmiczny hajs i niestety dla wielu, szczególnie tych osób wychowanych na N64, Amigach, PSX czy jeszcze wcześniej, to przestało mieć jakikolwiek sens.

Ja tam potrafię się dziś genialnie bawić z pierwszym Maxem Paynem, z Transport Tycoonem, Destrucion Derby, Carmaggedonem jak i z The Last of Us, Sunset Overdrive, Horizon 2 czy multi Halo 5. A gierki takie jak Ori, Inside, Rayman: Legends, Dead Nation, Resogun czy szereg innych im podobnych również są świetne i mają swój urok. Każdy coś dla siebie odnajdzie, a fani 8 bitów przeżywają renesans, bo tego jest aktualnie zalew nieziemski po prostu.

Edytowane przez Maciomaniak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.