Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jako posiadacz ps3 to persona 5 jest dla mnie żadnym deal breakerem, bo znając atlusa obie wersje będą wyglądać identycznie.

Wszystkie inne wydane do tej pory gry wskazują inaczej. Imo szanse że wersja na PS3 i PS4 będzie taka sama to jakieś 5 %.

widzę, że już niezła desperacja w obronie Sony leci :reggie:

Gry, które dostały trailer lub niewiele więcej nazywasz ,, pewniakami ". Nieco głupie, moim zdaniem.

@Copper

Oceniasz Japońskie gry przez pryzmat FF, DMC, RE, SH, Tekkena i Soul Calibur.

Coś jest nie tak z tymi grami bo nie rozumiem ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

do kasacji

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wszystkie inne, to znaczy ktore?

Gry Atlusa nigdy nie niszczyly graficznie, a P5 powstawala przez wiele lat na ps3.

Gdzie napisalem, ze gry z trailerem to pewniaki?

Opublikowano

miałem na myśli ściśle ich odsłony na ps30, które utożsamiane są z upadkiem Japonii. w każdym razie trzeba mieć naprawdę choojowy gust by stwierdzić że Japonia nie dostarczyła żadnych za(pipi)istych tytułów na VII generację. 

Opublikowano

nobody, ale ja tak gdzies napisalem, ze zaadresowales ten post do mnie? :P uwielbiam gry platynowych czy level5, dla mnie taki Vanquish czy Bayonetta to jedne z najlepszych gier ostatniej generacji.

Opublikowano

Wszystkie inne, to znaczy ktore?

Gry Atlusa nigdy nie niszczyly graficznie, a P5 powstawala przez wiele lat na ps3.

Gdzie napisalem, ze gry z trailerem to pewniaki?

Wszystkie gry PS3/PS4 - Diablo III, AC itp. Nie będę owijał w bawełnę - to będzie fail jeśli się okaże się że faktycznie obie wersje będą identyko. Jakaś różnica w rozdziałce czy coś powinna być.

TB,Ori - te gry na X1 nazwałeś pewniakami.

miałem na myśli ściśle ich odsłony na ps30, które utożsamiane są z upadkiem Japonii. 

Devil May Cry 4 - za(pipi)ista gierka, 60 FPS itp itd DMC faktycznie fail, ale to wina szukania sensancji na siłę.

Finale - ok, 13 nie dla każdego i było parę błędów, różowe włosy itp. ale od tej pory tylko tendecja zwyżkowa

Silent Hill to chyba miał tylko jakieś remastery, ale i tak 2 i 3 to GoTy horrory

Tekken 6 - średni, zepsuli z tym Boundem, ale Tag był już mega

Soul Calibur - raczej dobre ( najlepszy Darth Vader w grach )

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

nigdy bym cię o to nawet nie posądził. :* ot dmucham tylko na zimne, bo ludzie w tym temacie miewają chore uogólnienia na temat minionych ośmiu lat.  

edit:

@Messer

DMC4 - dla jednych hit, dla większości tendencja spadkowa po trójce.

SH skończył się na Shattered Memories na wii i ps2. Mieszanie w to VI generacji o której nic złego nie pisałem nie ma sensu.

Tekken skończył się na Tk5 Dark Resurrection na ps3.

FF13 - to abominacja nawet na tle 12, a jej kontynuacje były coraz gorsze.

SC4 - był raczej dobry, ale V już raczej nie.

Sprytne przemilczenie sprawy RE5&6.  :obama:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Wedlug mnie prawda jest taka, ze znane japonskie serie mialy bardzo mizerne wystapienia na poprzedniej generacji, z nielicznymi wyjatkami. Natomiast wyszlo wiele nowych japonskich ip, ktore byly niesamowicie dobre - Valkyria Chronicles, Dragons Crown, Bayonetta, Vanquish, Catherine, Ni no Kuni, Lost Odyssey.

Jesli w tej generacji japonczycy utrzymają poziom nowych ip na poziomie z poprzedniej generacji i podniosa poziom znanych marek to czeka nas jedna z najlepszych generacji ever.

MGS V i Silent Hills to potwierdzaja poki co.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

nigdy bym cię o to nawet nie posądził. :* ot dmucham tylko na zimne, bo ludzie w tym temacie miewają chore uogólnienia na temat minionych ośmiu lat.  

@Messer

DMC4 - dla jednych hit, dla większości tendencja spadkowa po trójce.

SH skończył się na Shattered Memories na wii i ps2. Mieszanie w to VI generacji o której nic złego nie pisałem nie ma sensu.

Tekken skończył się na Tk5 Dark Resurrection na ps3.

FF13 - to abominacja nawet na tle 12, a jej kontynuacje były coraz gorsze.

SC4 - był raczej dobry, ale V już raczej nie.

Sprytne przemilczenie sprawy RE5&6.  :obama:

Ja chcę porozmawiać z tą większością, co dla nich DMC4 to ,, tendencja spadkowa ". Anyone ?

SH dostał remastera, 2 i 3 konkretnie. ps3 i 360 chyba.

Tekken - tutaj się można spierać, niby wszyscy narzekają ale co u kogoś byłem to zawsze tekken i tekken grany był ostro

FF - 13 najsłabsza, 13-2 i 13 - 3  lepsze, no i XIV RR nie jest aż tak słaba. Wiadomo że nikt nigdy nie będzie tak dobre jak VII, zdaję sobie sprawę.

W RE nie grałem, nic nie mówię.

Jesli w tej generacji japonczycy utrzymają poziom nowych ip na poziomie z poprzedniej generacji i podniosa poziom znanych marek to czeka nas jedna z najlepszych generacji ever.

MGS V i Silent Hills to potwierdzaja poki co.

Scaleboun i HellBlade się super zapowiada, daj boże żeby nikt nie kupił remastera DMC, a DMC4 sprzedał się świetnie to może zrobią DMC5 już normalne z Dante i Nero. Kupiłbym X1, gdyby taki DMC5 to był jego ex.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

DMC4 za

2x jungle

i pewnego bossa ma z miejsca -2 do oceny. To ze gameplay byl bardzo dobry nie tlumaczy okropnego lenistwa tworcow. Zdecydowanie gorsza czesc od 3ki.

Opublikowano

Było już mówione ze 100 razy:

1. Gra z powodu backtrackingu powinna mieć podtytuł literackiego Hobbita: Czyli Tam i z Powrotem

2. Kobieta - roślina - wąż, przerośnieta gadająca żaba jako bossowie.

3. nierowny design (słoneczna dżungla it's so gothy!)

Na plus połowa bossów i lokacji, oraz system walki Dantego w 60 fps. Do Bayonetty i MGR ta gra nie ma startu. 

Opublikowano

Teraz minuta ciszy za wszystkich, ktorym bardziej podobał sie god of war od bayonetty.

To są tacy?

Opublikowano

Przecież wg FPE GoW to nie slasher, więc po co to prowokacyjne, z du.py porównywanie, skoro te dwie gierki to dwa różne światy ? Mnie Bayo odrzuciła po paru minutach grania i raczej nigdy już nie będę próbował do niej wrócić, a GoW to jedna z moich ulubionych serii. Właśnie dlatego, że to nie jest stricte slaher, za którymi nie przepadam. 

Opublikowano

Znowu wyszlo ze mazeo bezguscie, tylko pifpaf i nowa fifa co roku

Opublikowano

prawda jest taka, że klapki przez szacunek do hitów z psx i ps2 szanują także dziś ps4 na którym jedyne w co można zagrać to amerykański driveclub, z japońszczyzny jest knack a sama konsola made in czajna

fuck :reggie: logic

Edytowane przez kermit

Opublikowano

na chwile obecna masz racje ale za chwile bedzie japonszczyzny pelno, a xone dostanie jedynie od kkw exa od platinium za ktorego musial zaplacic 

Opublikowano

Duchowy następca serii horrorów Clock Tower zmienia tytuł na NightCry

Japońskie studio Nude Maker ogłosiło, że duchowy następca serii horrorów Clock Tower, znany dotychczas jako Project Scissors, zmienił nazwę na NightCry.

Akcja produkcji toczy się na pokładzie luksusowego statku pasażerskiego, na środku oceanu. Na pokładzie dochodzi do serii brutalnych morderstw. Gracz musi walczyć o przetrwanie, jednocześnie starający się znaleźć zabójcę.

Platformy docelowe to PlayStation Vita oraz systemy iOS i Android.

Reżyserem poniższego zwiastuna jest Takashi Shimizu, który poprzednio odpowiadał między innymi za horrory z serii „The Grudge - Klątwa”. Filmowiec zaangażowany jest także w prace nad grą, razem z dyrektorem artystycznym Silent Hill, Masahiro Itą.

Clock Tower to seria japońskich horrorów studia Human Entertainment. Ostatnia odsłona ukazała się w 2002 roku - na PlayStation 2 - już za sprawą Capcomu.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-01-05-duchowy-nastepca-serii-horrorow-clock-tower-zmienia-tytul-na-nightcry

Opublikowano

konsolowy ex na vite  :banderas:  :banderas:  :banderas:

Opublikowano

Prawda kermit jest taka ze gry na XOne to nudne popłuczyny co tylko potwierdza moje słowa, wystarczy zobaczyć kiedy był pisany ostatni post w jakimś temacie Forzy a kiedy ostatni w jakimś temacie DriveCluba.

A pamietajmy ze rok PlayStation dopiero sie zaczyna.

Opublikowano

a zobacz kiedy byl pisany w temacie halo a kiedy w temacie o killzone - obie konsole na chwile obecna sa siebie warte, tak sie klocic mozna w nieskonczonosc, oby ten 2015 byl lepszy i niech juz Kojima daje date premiery MGS5, a Persona5 nie bedzie przelozona, do tego niech WiiU spadnie z ceny i bedzie slicznie

Opublikowano

To wiele mówi, driveclub jest mega społecznościowy i według mnie piekielnie dobry. Grę oczywiście kupiłem po dodaniu wyzwań oraz pogody (chociaż to ma dla mnie drugorzędne znaczenie). Jedne z lepszych wyścigów jakie grałem kiedykolwiek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.