Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

GTA nie są exami.

Ja Wii niestety, lub stety nue traktuję jako zeszłej generacji, tylko jeszcze poprzedniej. Ale jeśliby olać moje zdanie, to faktycznie zapędziłem się i Mariany są oczko wyźej (chyba kiedyś nie były, ale mniejsza). Czy to nagle sprawiło, że U2 to kupa jak bluber twierdzi? Uch, obawiam się że nadal to jest czołòwka i nagrody jej nagle nie zniknęły...

Zanim coś napiszesz to przy okazji wspominaj jak definiujesz dane pojęcie albo w jakich kategoriach postrzegasz daną rzecz. Może Ci się przyda żeby na przyszłość nie pisać takich bzdur jak z U2.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@niktcienielubi

giphy.gif

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Janusze w natarciu. :pawel:

Opublikowano

Od kiedy profesjonalny krytyk mówi prawdę objawioną? 

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD mendrek dostarcza, to jak z tym call of duty?

Opublikowano

Wow, 18,5 milionów sprzedanych PS4ek. That's a lot.

Dominacja jak za czasów PS2. Boty na kolanach z pełnymi ustami :daddy:

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD mendrek dostarcza, to jak z tym call of duty?

Na pewno zna się lepiej od Ciebie, ale przecież Metacritic to średnia ocen najbardziej liczących się krytyków, a nagrody nie przyznają przypadkowe osoby. Przykro mi, ale choćbyś nie wiem jak pier.dział, to nie zmienisz faktu że ta gra tyle osiągnęła i wyszła tylko na Playstation. Tak samo jak nie zmienisz faktu, że TLOU, również bardzo wysoko oceniony, zdobył rekordową ilość nagród branżowych, w historii tej branży. I że ta gra też wyszła na Playstation. Możesz się oburzać, tupać nòżką, wybuchać wymuszonym śmiechem, ale tych faktów nie zmienisz. Są dzieła sztuki, do ktòrych błotko blubera z FPE się nie przylepia.

A najnowszy CoD ma średnią 83 , co w terminologii tego tematu czyni ją szrotem, no ale coś tam musi być że tak wielu ją mimo wszystko pozytywnie ocenia, acz wiadomo że jest też obiektem ogromnej krytyki i sporòw. Takie hate or love it...

Opublikowano

Na pewno zna się lepiej od Ciebie, ale przecież Metacritic to średnia ocen najbardziej liczących się krytyków, a nagrody nie przyznają przypadkowe osoby.
Tak. Szczególnie gdy na MC brane są tam pod uwagę sztucznie zawyżone oceny exów od oficjalnych magazynów ps/x-box, przekupnych dziwek, czy planktonu typy janusz z IGN wystawiający Obcemu 5.9 za m.in. nieprzewidywalność AI (sic!) tytułowego przeciwnika. MC jest dobry do obadania części opinii serwisów, które cieszą się jako takim poważaniem i popularnością, oraz sprawdzeniu jak odbierają dane produkcje sami gracze. Nie skupiskiem jakiejś intelektualnej growej śmietanki. No do chooja. :kaz:

Kwestia nagród, choć pozornie istotna, także niedomaga, choćby dlatego że branża nie była wcześniej tak popularna, a co za tym idzie nie posiadała tak wielu reprezentantów jak obecnie (ponownie; tu wypadało by wymieniać nie sucje liczny, ale te najbardziej prestiżowe).

Żeby nie było hejt jednostek nie zmienia ogólnego odbioru zdecydowanej większości samych graczy - rownież FPE, ale tekstami o skupiskach śmietanki krytyków i por. ze sztuką, to podejrzewam że go raczej nie przekonałeś.

Opublikowano

Sorry nobodylikeyou, ale to takie pierniczenie o szopenie i snucie teorii spiskowych. Ci przekupieni, nie znają się, kłamią, zasady są złe i fałszywe, ect. Żadnych konkretòw.

A internetowe zdanie graczy, ktòrzy hejtują The Last of Us dla beki czy buntu, albo z żalu że jak mają tylko xboxa to nie pograją, i to ma być wymierny wskaźnik?!

Ja korzystając z MC nie zawiodłem się w kwestii wysokich ocen dla czegoś. TLOU uważam za najlepszą grę zeszłej generacji, i nagrody moim zdaniem w pełni zasłużone. Także sorry, nie zawsze prawda i opinia krytykòw będzie po Twojej myśli. Jednak trzeba mieć tego świadomość i nie brnąć w odmęty niezdrowego rozsądku...

Opublikowano

Doskonaly dowod na to, ze w dzisiejszych czasach dobrym marketingiem mozna wepchnac ludziom byle guwno.

Witamy w naszym świecie, rozgosc sie.
Opublikowano

Witamy w naszym świecie, wypnij sie.

fix :kaz:

Opublikowano

genialnie sie czyta nocno poranne wypociny Mendrka o grach o jakich nie ma pojecia i nigdy nie gral - tu o gamingu na pc, tu o driveclub na ps4, wszystko wie choc nie gra bo przeciez sa nagrody, sa recenzje, sa wypowiedzi krytykow, sa wypowiedzi prograczy

ale jak te same nagrody, te same recenzje(pal licho 71%dla DC), te same pozytywne wypowiedzi krytykow i prograczy tycza sie jakiejs grze na xboxa to juz sie to nie liczy

Mendrus chlopie napisz ty wreszcie wprost to co kazdy na swiecie wie - ty zawsze tak dobierzesz fakty by wyszlo ze playstation ponad wszystko, a pc i xbox nikogo, a zgrywasz od zawsze obiektywnego i rycerza walczacego o to ze nie da boze ktos przeczyta pare stron CW i kupi inna konsole niz playstation

Opublikowano

@Mendrek

Ja i brnięcie w odmęty niezdrowego rozsądku z twoich ust.. :reggie:

Jak w takim razie nazwiesz sztucznie zawyżone oceny dla assasinów, czy poprzednich codów na MC (vide 94% dla powtarzalnego względem poprzednika MW2), albo kretynskie oceny dla dławiacego się po premierze DC pokroju 95/100 od OPM?

Jasne że trzeba mieć solidnie nasrane w bani, aby na poważnie twierdzić że gierka ze średnią +90% to wynik przekupstwa, bo normalnie dostałaby minimum 10% mniej, ale złóż sobie do głowy wszystkie powyższe przykłady ocen wymienionych tytułów, przykłady serwisów lemmingów, plus dołóż w jaki sposób duzi wydawcy wywołują często presję na serwisy i periodyki growe przed premierą, a może zrozumiesz że opinie Edge, Eurogamer, IGN, Gamespot, czy Destructoid to jedynie ciekawostki tam zawarte. Nie żadne nieomylne wyrocznie jak to na km bije z twoich postów, dżizas.

Bluber nie pisał żadnego hejtu na TLOU. Ocenił na 9. Zaczął trolować. Poprzednim produkcjom wystawił zaskakująco pozytywne, choć niższe noty, ale z biegiem czasu ta formuła mu wyszła obok. That's all. Z twoich postów wynika z kolei że powinien kierując się większością ogółu traktować ją jako swietne gry, no bo nieomylne MC i ileś tam cyferek.

Opublikowano

Wow, 18,5 milionów sprzedanych PS4ek. That's a lot.

Do 100mln jeszcze brakuje, ale spokojnie dojdą, w końcu konkurencji brak, jak za czasów PS2.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Do 100mln jeszcze brakuje, ale spokojnie dojdą, w końcu konkurencji brak

Konkurencji brak tak samo jak gier na PS4. Te przynajmniej były na PS2.

Opublikowano

Do 100mln jeszcze brakuje, ale spokojnie dojdą, w końcu konkurencji brak

Konkurencji brak tak samo jak gier na PS4. Te przynajmniej były na PS2.

No to przykro mi z tego powodu, jak mam w co grać, a już niedługo lawina ruszy, Order, Blodborne, Amplitude, Rime, No Mans Sky i cała reszta. :banderas:

Opublikowano

planktonu typy janusz z IGN wystawiający Obcemu 5.9 za m.in. nieprzewidywalność AI (sic!) tytułowego przeciwnika.

co ty tak ciągle o tym alienie, przecież nie grałeś :reggie:

Opublikowano

W te gierki zagrasz w 2016 najwcześniej.

Mazzeo nadal nie może odnaleźć się w obecnej rzeczywistości, nie zapomni zażyć leków.

Od 23 listopada do 4 stycznia Sony sprzedało 4.1mln Nadkonsol. :banderas:

Opublikowano

@teka

Monotonna struktura tematu, plus najdobitniejszy przykład profesjonalizmu krytyków ostatnich mies.. Zresztą 2 razy pisałem że już grałem

całe 20 min. ale przecież nie będę chodził grać u ziomka na jego ps4 w takie gierki. Brzmi legitymacyjnie? Brzmi. No.

Opublikowano

Zgadnijcie, który największy fan Uncharted nie przeszedł tej gry? (Ani nawet nie zagrał w żadną część oprócz tej z ps+)

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

@Mendrek

Ja i brnięcie w odmęty niezdrowego rozsądku z twoich ust.. :reggie:

Jak w takim razie nazwiesz sztucznie zawyżone oceny dla assasinów, czy poprzednich codów na MC (vide 94% dla powtarzalnego względem poprzednika MW2), albo kretynskie oceny dla dławiacego się po premierze DC pokroju 95/100 od OPM?.

Geez, ale to nadal jakieś niestworzone teorie o jakoby niesprawiedliwych ocenach, tylko dlatego że się z nimi nie zgadzasz. Nonsens. Serio, masz zamiar brnąć w podważanie autorytetu branżowych mediów i źródeł krytyki? Serio myślisz, że to jakaś banda przekupnych i nieznających się na grach randomów, którzy za cel postawili sobie wprowadzać rzesz graczy w błąd? Zaskoczę Cię. Wśród branżowych serwisów jak IGN, OPSM, Gamespot i innych - też pracują gracze! Co więcej, gracze który zjedli na grach i dziennikarstwie zęby. Myślisz, że każdy może być redaktorem takiego giganta? Ha, śmiało startuj skoro uważasz że jako zwykły gracz znasz się lepiej.

Zresztą myślisz, że ktoś wprowadzający celowo w błąd w imię jakiś ciemnych interesów, dalekoby zajechał? Czemu wydawcy tak bardzo kombinują jak utrudnić embargami recenzentom wedrykt, wpływać na nie upominkami, czy zapraszać ich na specjalne pokazy? Bo wiedzą, że ci krytycy nie są zaślepionymi fanbojami, tylko zawodowcami i ktoś im płaci za to. I nie jest łatwo ich oszukać. Jedyne z czym się zgodzę, to że branża dziennikarstwa growego staje przed zupełnie nowymi wyzwaniami, wywołanymi też nowymi zjawiskami (często uważanymi za patologiczne). Gra nie działa na premierę - ale będzie działać kiedyś tam po 11 patchach i będzie bardzo fajna (przykład Driveclub) - i jak tu być sprawiedliwym? Albo gra w pełni stanie się wspaniała gdy zaludnią ją gracze, bo jej rozgrywka opiera się w dużej mierze na community (przykład Destiny). I tak dalej. Więc owszem, trzeba zawsze brać pewien dystans że jak wszędzie, i wśród krytyków zdarzają się i wpadki i ekscentrycy. Na szczęście właśnie Metacritic pozwala na skonfrontowanie tych opinii, i wyrzucenia takich artefaktów. I tak pomimo 95/100 od OPM dla Drivecluba, ten i tak ma średnią gdzieś w okolicach 75, bo jednak ten OPM to był wyjątek, a reszta zgodnie pojechała grę za premierowe problemy.

genialnie sie czyta nocno poranne wypociny Mendrka o grach o jakich nie ma pojecia i nigdy nie gral - tu o gamingu na pc, tu o driveclub na ps4, wszystko wie choc nie gra bo przeciez sa nagrody, sa recenzje, sa wypowiedzi krytykow, sa wypowiedzi prograczy

ale jak te same nagrody, te same recenzje(pal licho 71%dla DC), te same pozytywne wypowiedzi krytykow i prograczy tycza sie jakiejs grze na xboxa to juz sie to nie liczy

Mendrus chlopie napisz ty wreszcie wprost to co kazdy na swiecie wie - ty zawsze tak dobierzesz fakty by wyszlo ze playstation ponad wszystko, a pc i xbox nikogo, a zgrywasz od zawsze obiektywnego i rycerza walczacego o to ze nie da boze ktos przeczyta pare stron CW i kupi inna konsole niz playstation

Pomijając że się mylisz, to o słabej zasadności subiektywnych opinii w takich dysputach, pisałem Ci już w paru postach powyżej.

Nie wiem czemu próbujesz mnie sklasyfikować jako fanboja. Nie wiem też czy zasłaniałeś oczy wtedy, gdy pochwalałem Nintendo, albo jak pisałem że uważam np. X360 za świetną konsolę. Z tym, że nie najlepszą. I to Cię chyba boli, prawda? Ja nie uważam że na Xboxa nie ma dobrych gier, ale uważam że są też od nich lepsze, i ogólnie można lepiej wybrać. Czy bym przestał dla Ciebie być fanbojem, musiałbym utonąć w fałszywej poprawności politycznej i polizać po jajkach każdego, żeby każdy czuł się miło, i nieważne to że mógłby czuć się bardziej? Sorry, nie będę rozdawał growej kuroniówki.

To nie ja dobieram fakty, tylko fakty same z siebie tak się układają, a ja je tylko podkreślam. Dobrze o tym wiesz, bo też świadomie wybrałeś sprzęty Playstation, i mimo że swego czasu bardzo błądziłeś, to dziś mogę powiedzieć że wiesz co dobre dla siebie. Bo ja ogólnie jestem za tym, by wszyscy gracze mieli najlepiej. Czy to coś złego, że chcę konsolowej radości w każdym domu gracza, najlepiej ze sprzętem za którym jest najwięcej przesłanek że jest faktycznie najlepszym wyborem? Nie obchodzi mnie interes żadnej marki, nie jestem jakimś pr-owcem ani fanbojem, po prostu mam swoje zdanie i chciałbym dla wszystkich jak najlepiej ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.