Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie nawet zaleta że mniej polaczków.

KTO Z POLSKI? MASZ MOŻE SLOTA NA GRĘ ODSTĄPIĆ?

:kaz:

Powiedz mi easye jak Ty w tego MGS będziesz grał na PS4 ze świadomością, że na PC można to puśćić w 4k?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

temat roznic w grafice był poruszany już tutaj milion razy

Ja mam wrazenie ze w tym temacie juz tylko porusza sie temat grafiki i klatek na sekunde :kaz:

Opublikowano

Ale wiesz, że PS4 to taki niedorobiony pecet z Unixowym systemem? Wypie.rdala z gry na "pulpit" częściej niż robi to PC z Windows XP.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Normalnie - pecetami od zawsze gardze !

Ale kogo to obchodzi? Fakt jest taki, że będziesz grał w gorszą wersję, ale czy to będzie Ci przeszkadzać dobrze się bawić? No kur.wa nie sądzę.

Opublikowano

Ale wiesz, że PS4 to taki niedorobiony pecet z Unixowym systemem? Wypie.rdala z gry na "pulpit" częściej niż robi to PC z Windows XP.

w jakich grach?
Opublikowano

HEH! A W JAKICH NIE?

Opublikowano

w jakich grach?

Jeśli pytasz poważnie, to możesz zerknąć na moją "kartę gracza" - praktycznie w każdym tytule występował "nieoczekiwany błąd" :))).

Nie mówiąc już o cudownych exach 1st party - InFamous First Light = nagle przestaje działać sterowanie oprócz ruchu kamerą. Co możesz zrobić? Zrestartować całą misję. Super. Marzyłem o tym.

W Second Son z kolei kwiatki typu postać blokująca się we wnętrzu autobusu (do którego oczywiśćie nie da się wejść, ale jak Cię dobrze granatem trafią, to tam wpadniesz). Lekarstwo? Reload checkpointa, świetnie, zwłaszcza jak od 10 minut grasz misję na hardzie, jesteś pod koniec i musisz zaczynać od nowa. Może wprowadzą tak jak na PC quick save pod F5 i quick load pod F7 skoro gry takie dziurawe.

Edytowane przez ping

Opublikowano

w jakich grach?

Jeśli pytasz poważnie, to możesz zerknąć na moją "kartę gracza" - praktycznie w każdym tytule występował "nieoczekiwany błąd" :))).

mnie tylko przy lords of the fallen, ale ta gra cała była zabugowana po premierze
Opublikowano

Normalnie - pecetami od zawsze gardze !

Ale kogo to obchodzi? Fakt jest taki, że będziesz grał w gorszą wersję, ale czy to będzie Ci przeszkadzać dobrze się bawić? No kur.wa nie sądzę.

No masz racje, ale jak widać po rynku jest spora czesc osob, którzy nie graja na PC majac do wyboru 1 możliwa konsole biora to najmocniejsza. Nawet jak roznice sa niewielkie, to MS w tej kwesti dal dupy i tyle.

Nextgen MS ma podobne problemy, potrafi nawet czasami mi się sfreezowac no i ? Nadal nawet tam ta instalacja gier jest 10 razy wygodniejsza niż z(pipi)ane konfiguracje pecetowe, ale także nie chce mi się do tego 155 raz wracac.

No i seriously Ping, jeżeli naprawdę nie szukasz sensacji i kazda z gier w Twoim profilu wywala blad i wraca do dashbordu, to zareklamuj konsole. Bo bledy się zdarzają - na obu nextgenach, ale nie jest to tak czeste jak opisujesz.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mi tez sie zdarzylo ze PS4 wywalilo gre z bledem, no ale byla to znikoma ilosc razy, dwa razy w Fifie i 2 razy w jakies innej grze i w sumie tyle, wiec chyba troche wyolbrzymiacie.

Opublikowano

Rozwiń temat? Na PC klikam dwa razy na nazwę gry w programie STEM i się instaluje. Odpalam, działa. Na konsoli tak samo. Skąd spostrzeżenie o wygodzie?

Opublikowano

Nawet mi się nie chce szukac, ile razy w tym temacie wklejałem linki z instalacji FIFY znajomym laikom, odnosnikow do oficjalnego forum i rozwiazan EA - podmiania plikow i edycji rejestrow, by gra w ogole ruszyla, albo jak jakas gra ze Steamu nie dzialala, bo w konfiguracji PC nie podobalo się cos tam i po 1 filmiku wywalalo pulpitu. Daj spokoj - u Ciebie wszytsko działa na PC - u mnie zawsze działa PSN i nie wywala mnie do dasha w grach. :reggie:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Fani konsoli dla plebejuszy znów odwracają kota ogonem? Ustalmy kilka faktów:

- PC = 4000 złotych = MGS w 4K

- PS4  = 1500 złotych = MGS w 1080p

- xbone = 1500 złotych = MGS w 720p

Teraz dwa pytania:

1. Kto normalny wybiera gorszą jakość za te same pieniądze?

2. Kto posiada telewizor z matrycą 720p, żeby ta gra na xbone nie wyglądała jak guwno rozmazane?

No właśnie.

Opublikowano

No super były te wybory moralne w pierwszem sezonie TWD, gdzie jakkolwiek byśmy się nie starali - jak twórcy ustalili że w tym momencie ma być dramatyczna sytuacja, to chooj da ci trzykrotne sprawdzenie wszystkich pozostałych opcji dialogowych

chodzi ofkors o tą cold bijacz Lilly która niezależnie co robiliśmy i tak zabijała jedną z pozytywnych postaci przy kamperze, oraz niezależnie co później odpowiadaliśmy, spieprzała naszym autem

czy wygląd outra. TWD bardzo mi się podobał, ale bronienie casualowatych puzli gier TT (naprawdę istnieją ich tylko dwa typy: nielogiczne i nieintuicyjne oraz psudo puzle?) zalatuje fanboystwem. Produkcje TT to świetne filmy interaktywne, które mogłoby by być także fajnymi przygodówkami. Nie zasługują jednak ani na hejt, ani na gloryfikowanie.

Nie masz pojecia o czym piszesz, wiec zgodnie z powiedzeniem - ustepuje.

Pisze prawdę, no ale żadnego argumentu nie masz, bo takiego nie ma. Opowieści od TT są świetne, ale nasze wybory nie mają i tak żadnego znaczenia.
Opublikowano

Większość narzekań w sieci, że komuś coś na PC nie działa, bierze się z kilku przyczyn - piracka kopia gry, zawalony syfem system, kiepski sprzęt nie spełniający minimalnych wymogów lub po prostu składak projektowany przez marcina z gimnazjum bo zna się na komputerach, a podzespoły się gryzą. No niestety, jak ktoś instaluje wszystko jak leci, łącznie z pirackimi grami które dorzucają bonusy typu programy kopiące bitcoiny w tle, spyware, adware, masa ścierwa rozpyierdalającego rejestr, to tak się to kończy, że nic nie działa, a potem płaczą dzieciaki na forach.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Warto dodać że gameplay złapany z PlayStation 4, to nie prezentacja Forzy że leci na mocarnym PC a później tną jakość.

Opublikowano

Ten znowu przylazł obrzydzać DriveClub. Serio, po kupnie PS4 chciałem kupić DC, ale ty go kur.wa tak obrzydzasz, że chyba sobie odpuszczę. :/

Normalnie jak YETI z TLOU.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ten znowu przylazł obrzydzać DriveClub. Serio, po kupnie PS4 chciałem kupić DC, ale ty go kur.wa tak obrzydzasz, że chyba sobie odpuszczę. :/

O grach GOTY trzeba rozmawiać, zreszta zanim złamia PS4/XOne to jeszcze sporo minie, wiec nie prędko kupisz.
Opublikowano

O, to ta gra, którą Sony obiecało za darmo plusowiczom na wrzesień, ale tradycyjnie wydymali swoich wiernych klientów? :kaz:

Opublikowano

O grach GOTY trzeba rozmawiać, zreszta zanim złamia PS4/XOne to jeszcze sporo minie, wiec nie prędko kupisz.

Yebie mnie czy je złamią, przestać pierd.olić głupoty i robić z siebie idiotę większego niż jesteś panie "60fps na gifie".

Opublikowano

Jakby nie patrzec luty za rogiem a DC dla plusa nadal nie ma. Szkoda ze takie akcje sa bez konsekwencji.

Opublikowano

O, to ta gra, którą Sony obiecało za darmo plusowiczom na wrzesień, ale tradycyjnie wydymali swoich wiernych klientów? :kaz:

Tak to ta,obiecali dać jedna miejscówkę i 10 samochodów ale dalej obietnicy nie dotrzymali.
Opublikowano

Większość narzekań w sieci, że komuś coś na PC nie działa, bierze się z kilku przyczyn - piracka kopia gry, zawalony syfem system, kiepski sprzęt nie spełniający minimalnych wymogów lub po prostu składak projektowany przez marcina z gimnazjum bo zna się na komputerach, a podzespoły się gryzą. No niestety, jak ktoś instaluje wszystko jak leci, łącznie z pirackimi grami które dorzucają bonusy typu programy kopiące bitcoiny w tle, spyware, adware, masa ścierwa rozpyierdalającego rejestr, to tak się to kończy, że nic nie działa, a potem płaczą dzieciaki na forach.

No mi wystarczy, no i zawsze opisywałem wyłącznie swoje problemy, wszystkie Gry były oryginalne, jakoś w końcu się udawało ale zabawy z tym było tyle że zawsze wqrwiony kumplom mówiłem żeby sobie po prostu kupili konsole.

No i także mogę napisać że większość narzekań na gry i PSN bierze się z (pipi)owej konfiguracji sieci, nieogarnietych ludzi, którzy nawet na router nie mogą się zalogować, prywatnych adresów ip, dnsow od providerow gorszych niż TP, włączonych firewallach itp.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.