Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jest to jak najbardziej prawdopodobne. Jestem także za, ale z drugiej strony nie wiadomo jak to się przyjmie pośród graczy,większości może się to nie spodobać, że blachy grają w exy które powinny być tylko dostępne na Xbox.Sprzedaż konsoli MS może spaść, bo ktoś może stwierdzić "po co mi ta konsola jak ekskluzywy są też na PC".Mi to jest obojętne bo i tak to nie wypali. Mam nadzieję, że Windows 10 zwolni 2GB pamięci RAM i dodadzą dużo ciekawych zmian na X1

Edytowane przez Mroku333

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Wiesz gdzie Microsoft będzie mieć zdanie krzykaczy z forum, którym "nie podoba się", że posiadacze PC mogą pograć w gry z Xone? ;) Tu i tu będzie na platformie Microsoftu.

Microsoft i tak skupia teraz wszystkie siły na Xone, więc spokojna głowa, nie zrezygnują z tej konsoli ;)

Opublikowano

Większość graczy to nawet nie zna takiego pojęcia jak ex, a jak pokażesz im Girsa/Uncharted to się spytają dlaczego nie ma na PS/XO.

Taka jest czysta brudna prawda :)

Opublikowano

To dojebałeś tym Samsungiem wiedziałem, że jakiś Janusz zaraz tu zarzuci samsungiem albo innym lg xD

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/philips-bdm4065uc-monitor-4k-40-cali-va.html

Tu masz monitor 4k za 3000zł a i tak jest on średni. Mogłeś od razu mówić, że nie patrzymy na jakość to tv 4k nawet za 2k kupisz xD

Opublikowano

3.5 gb ale nie zapomnijcie ze ps4 nagrywa zawsze 15 minut rozgrywki, gdzies to musi zapisac... c'mon... tak samo streamowanie myslicie ze nie zabiera zasobow?

Opublikowano

Widocznie nie skoro na XO tez mozna streamowac na 3x wolniejszym RAMie  :reggie:

Opublikowano

Wszystko dostępne wszędzie. Chcesz pograć na telefonie w gry dostępne na Xone? Odpalasz połączenie z chmury i bach - grasz. Chcesz na PC gry z Xone? Chmura i żaden problem.

Chcesz gry w pudełkach? Wspieraj retro, kupuj dziś, bo za 10 lat pudełka będą melodią przeszłości dla kolekcjonerów :(

Gdyby to działało w drugą strone tzn gry z PC na xboxie to by było super. Jest para gier w sensie że 2 gry na pc które bym z babanem na ryju ograł na konsoli. 

PS kto zgadnie o jakie gry chodzi dostanie "+"XD

Mała podpowiedź jedna gra to kolejna częsć dość starego RPGa a druga to jak na razie beta o budowaniu i zielonych ludzikach. 

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

3.5 gb ale nie zapomnijcie ze ps4 nagrywa zawsze 15 minut rozgrywki, gdzies to musi zapisac... c'mon... tak samo streamowanie myslicie ze nie zabiera zasobow?

Share ma osobne CPU i RAM więc pudło

Opublikowano

To dojebałeś tym Samsungiem wiedziałem, że jakiś Janusz zaraz tu zarzuci samsungiem albo innym lg xD

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/philips-bdm4065uc-monitor-4k-40-cali-va.html

Tu masz monitor 4k za 3000zł a i tak jest on średni. Mogłeś od razu mówić, że nie patrzymy na jakość to tv 4k nawet za 2k kupisz xD

No tak, wiec samochody cenowo zaczynaja sie od 100 000zl, bo przeciez w domysle mamy wysoka jakosc, wiec tych tanszych nie bierzemy pod uwage xD

Nie rob z siebie idioty.

Opublikowano

Gdyby to działało w drugą strone tzn gry z PC na xboxie to by było super. Jest para gier w sensie że 2 gry na pc które bym z babanem na ryju ograł na konsoli. 

Mała podpowiedź jedna gra to kolejna częsć dość starego RPGa a druga to jak na razie beta o budowaniu i zielonych ludzikach. 

Nowy Torment i Kerbal? 

Opublikowano

Gdyby to działało w drugą strone tzn gry z PC na xboxie to by było super. 

Przecież już teraz praktycznie wszystko jest na next genach, a Win 10 jeszcze to ułatwi..

Opublikowano

Share ma osobne CPU i RAM więc pudło

Pewnie idzie na Instant Play.

Oh wait  :reggie:

Opublikowano

przyznam że nowego tormenta także bym chętnie zobaczył na konsolach. w razie czego i tak ogram na pc. mam tylko nadzieję że nie będzie to jechanie na wielkosci i sentymencie po poprzedniku. 

Opublikowano

Wasteland 2 chyba.

Pewnie tak, nie wiem czemu pomyślałem najpierw o Tormencie który nie ma daty premiery jeszcze  :ermm:

Opublikowano

Multiplatformy po 100zl na xboksie one? Czemu nie :reggie:

Mial byc steambox, w koncu MS bylby pierwszy ze swoim xBoxem.

Opublikowano

Nowy Torment i Kerbal? 

Nie Torment i nie Wasteland2 ale z KSP trafiłeś.

Opublikowano

Doszły do mnie plotki, że system na Xone w swojej finalnej wersji będzie zajmować 1GB pamięci systemowej i w taką wartość będą celować.

Co do PS4 - w tej konsoli system pozostanie jeden do końca trwania generacji i wątpliwie, żeby sporo zjechali. 2,5GB być może osiągną (aktualnie mają 3,5).

W 2010 roku sony w ps3 zmniejszyło rezerwacje pamięci ram na system z 120 MB na 50MB więc zPS4 będzie podobnie i na pewno xbox wiele nie zyska w tym aspekcie.

http://www.dailytech.com/Sony+Shrinks+PS3+OS+Gives+Devs+70MB+of+Extra+Memory/article17775.htm

Joystiq reports that Sony has quietly updated the PS3 over the last few months to unlock extra RAM for developers. The latest firmware update reportedly adds an extra 70MB of RAM for the developers to use. The extra RAM comes as a result of reducing the footprint of the PS3 OS from 120MB to 50MB.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

ale zaczekajcie, przez caly temat beka z pecetow, wymiany kart, nikt na PC nie gra, a nagle jakby MS mial polaczyc te rynki w taki sposob, ze gry wychodzilyby wszedzie, dodatkowo biblioteka Ona takze zwiekszylaby sie o tytuly dostepne do tej pory wylacznie na PC to nagle jest strzal w stope ? No nie wiem ale dla mnie integracja systemu z windowsem w telefonie, tablecie, na komputerze, cross play taki jak z Vita moze w przyszlosci to swietna sprawa (taki smart glass sprawdza sie rewelacyjnie na codzien) , mozliwosc odpalenia indykow na roznych urzadzeniach, w drodze do pracy, w pracy na kompie to fajna rzecz, ale nawet jak bede mial mozliwosc ogrania Forzy, Halo, Sunseta na PC to i tak bede gral na konsoli jak do tej pory, bo wygodniej, bo taniej, bo nie musze zmieniac karty 4 razy podczas jednej generacji.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Easey jedyny co zakumal o co mi chodzi, Swiat sie konczy  :niedobrze:

Opublikowano

na tym zyskalby przede wszystkim rynek pc - bo to on dostalby wszystkie gry jakie oferowal dotad i mial w planach xone, w druga strone jakby to mialo dzialac? nagle wczesniejsze tytuly eksluzywne z pc

zrobilyby sie mozliwe do odpalenia na one? nagle przyszle gry planowane tylko na pc dzieki win10 zrobiliby sie cudownie kompatybilne z xone?

ja dalej w to nie wierze, ale jesli faktycznie w srode tak bedzie wyglada przyszlosc gamingu wg microsoftu to blacharze beda mialy dozgonna beke z konsol, a na placu boju pozostanie tylko borykajace sie z klopotami finansowymi sony i oferujacy zacofane techniczne zabawki nintendo

Opublikowano

ale zaczekajcie, przez caly temat beka z pecetow, wymiany kart, nikt na PC nie gra, a nagle jakby MS mial polaczyc te rynki w taki sposob, ze gry wychodzilyby wszedzie, dodatkowo biblioteka Ona takze zwiekszylaby sie o tytuly dostepne do tej pory wylacznie na PC to nagle jest strzal w stope ?

Kto tak pisze bo nie kojarzę ?

na tym zyskalby przede wszystkim rynek pc - bo to on dostalby wszystkie gry jakie oferowal dotad i mial w planach xone, w druga strone jakby to mialo dzialac?

Tak jak teraz, że jakaś gra jest zapowiedziana na PC/X1 ?

Taki Ryse czy Dead Rising 3 też jest na PC i co - wypierniczysz konsole za okno ?

Kto by pomyślał po PS3, że Paradox Interactive, goście od Europy Universalis będą robić gre na PS4 ?

Że PS4 będzie miał więcej indorów niż X1 ?

Wy tylko widzicie ,, PC zabiera gry " a prawda jest taka, że dużo produkcji na siebie nie zarabia i lepiej żeby jakoś uciułali na tych PC, byleby nie na Steamowych wyprzedażach z haraczem dla prosiaka, co MS właśnie usiłuje odciąć ?

Fajnie się w grało w Diablo 3 na konsoli, co ? 

Kingdoms Come Deliverance też pewnie się ucieszyłeś, że jednak będzie na next genach ?

geeez

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

na tym zyskalby przede wszystkim rynek pc - bo to on dostalby wszystkie gry jakie oferowal dotad i mial w planach xone, w druga strone jakby to mialo dzialac? nagle wczesniejsze tytuly eksluzywne z pc

zrobilyby sie mozliwe do odpalenia na one? nagle przyszle gry planowane tylko na pc dzieki win10 zrobiliby sie cudownie kompatybilne z xone?

ja dalej w to nie wierze, ale jesli faktycznie w srode tak bedzie wyglada przyszlosc gamingu wg microsoftu to blacharze beda mialy dozgonna beke z konsol, a na placu boju pozostanie tylko borykajace sie z klopotami finansowymi sony i oferujacy zacofane techniczne zabawki nintendo

Portowanie gier z PC na Xone i z Xone na PC - w momencie premiery DX12 i Win10 - będzie tak proste, że praktycznie każdy ex dostępny na Xone będzie też dostępny na PC. Zostaną tylko wyjątki, jak Forza, Halo (chociaż co do pakietu MCC nie jestem aż taki pewien), nowe Gearsy... 

Opublikowano

w diablo nie gram, fakt duzo gier obecnie, zdecydowana wiekszosc to multiplatformy, ktore procz konsol sa tez na pc, pomimo tego sony caly czas dzieki studiom wewnetrznym i niektorym devom z kkw wypluwa pernementne exy, ktore chocbys mial pc za milion zlotych to nie odpalisz i nie ograsz. Beka z ryse i dr3, ktore sa tez na pc byla przeciez w cw obecna, pomimo tego one oferowal exy dedykowane tylko temu sprzetu i kilka zapowiedzi, ktore teoretycznie od srody przestana miec znaczenie bo juz nigdy one nie dostanie gry ekskluzywnej - tu jest roznica

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.