Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ficus - na pewno nie wszystkie no i zalozmy, ze od konca tego roku wraz z Windowsem 10 bylaby taka mozliwosc, to nadal wiele gier na PC nie zobaczysz. Taki Rocstar nadal bedzie mial w pompie rynek PC, jak wiele innych firm, ale moze beda ukazywaly sie multiplatformy, jak taka FIFA, w ktora bedziesz mogla zagrac z kumplem pececiarzem. No jak dla mnie bomba. A znajac zycie cala afera skonczy sie na tym, ze system bedzie zintegrowany bardziej niz smartglass, a pograc bedziesz mogl co najwyzej w gry pokroju Halo Spartan Assault.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

no tez uwazam ze do srody ta dyskusja mija sie z celem bo to wrozenie z fusow, zobaczymy co faktycznie to bedzie i czy sie nie skonczy tylko na jakis indorach i malych grach w cyfrowej dystrybucji w crossbuy i crossplay, a reszta zostanie po stremu. Zreszta ktos nawet tu pisal, ze niby o grach na konfie nie ma byc w ogole slowa

ale jesli teoretycznie bedzie tak jak piszecie bez beki wytlumaczcie mi po co wtedy osoba nie majaca jeszcze konsoli ma wg was wybrac xone zamiast zmodernizowac pc?

Opublikowano

Może mi ktoś wytłumaczyć tylko czemu MS który ma XOne z bebechami 2x gorszymi od tych w PS4 traci na kazdej konsoli a Sony nie?

powaznie pytam.

Opublikowano

Ficus ale zmodernizowany PC bedzie tez platforma MS, gry wydawane przez Micro beda dostepne tylko na Store wiec kasa tak czy siak bedzie leciala do kieszeni Spencera.

Opublikowano

Bo konsola starczy mu na 8 lat minimum, bo jest tansza niz PC, bo nadal w wiele gier nie zagra na PC od tworcow, ktorzy ten rynek maja w (pipi)e, bo nie bedzie musial czekac na GTA srednio 2 lata i marzyc ze mu moze ktos kiedy RDR wyda.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ficus ale zmodernizowany PC bedzie tez platforma MS, gry wydawane przez Micro beda dostepne tylko na Store wiec kasa tak czy siak bedzie leciala do kieszeni Spencera.

racja, ogolnie to co piszesz od paru stron z punktu widzenia microsoftu jest bardzo logiczne, przyznaje temu racje bo to ma rece i nogi jesli chodzi o $$$

chodzi mi tylko o sens kupna xone jesli jeszcze nie ma sie konsoli zamiast zmodernizowania pc jesli to co piszesz sie potwierdzi

Opublikowano

Może mi ktoś wytłumaczyć tylko czemu MS który ma XOne z bebechami 2x gorszymi od tych w PS4 traci na kazdej konsoli a Sony nie?

powaznie pytam.

Pojęcia nie mam. Microsoft, sprzedając Xone za 349$, dokłada do każdej sztuki kilkanaście dolców. Sony, sprzedając PS4 za 399$ zarabia grosze na każdej sztuce. Wygląda na to, że produkcja obydwu konsol chodzi w podobnych kosztach ;)

Opublikowano

ale jesli teoretycznie bedzie tak jak piszecie bez beki wytlumaczcie mi po co wtedy osoba nie majaca jeszcze konsoli ma wg was wybrac xone zamiast zmodernizowac pc?

Jeśli będzie opcja streamowania gier (a pojawiły się takie plotki), to nawet pc nie trzeba modernizować ;)

Opublikowano

Skad sie w ogole wzielo, ze MS doklada do konsol, bo dla mnie to kolejny marketingowy belkot jak kiedys Sony dokladalo do kazdej wyprodukowanej PS3ki.

Opublikowano

racja, ogolnie to co piszesz od paru stron z punktu widzenia microsoftu jest bardzo logiczne, przyznaje temu racje bo to ma rece i nogi jesli chodzi o $$$

chodzi mi tylko o sens kupna xone jesli jeszcze nie ma sie konsoli zamiast zmodernizowania pc jesli to co piszesz sie potwierdzi

Sens w tym taki, że kupujesz pudełeczko, stawiasz pod dużym TV i grasz. Do wielu osób nie dociera, że mogą sobie poskładac małego PC i wrzucić pod TV, niektórzy mają w (pipi)e rynek PC i ogarnianie setek kart graficznych, procesorów czy sterowników, a niektórzy wolą kupić laptopa/tableta i konsolę stricte do gier. Taki sens.

Nawet gdyby wszystkie gry na Xone znalazły się na PC, to konsola i tak miałaby rzeszę zwolenników.

Opublikowano

ja yebie no kur.wa

2009 rok, Windows 7 - będą gry z X360 na PC

2012 rok, Windows 8 - będą gry z X360 na PC

2015 rok, Windows 10 - będą gry z XONE na PC

i tak dalej i tak dalej, co nowy windows to ta sama śpiewka

Opublikowano

Skad sie w ogole wzielo, ze MS doklada do konsol, bo dla mnie to kolejny marketingowy belkot jak kiedys Sony dokladalo do kazdej wyprodukowanej PS3ki.

Są takie newsy w sieci, że przy cenie 349$ dokładają kilkanaście dolarów do każdej sztuki.

Opublikowano

no ale nie powiesz mi ze ogromny procent potencjalnych przyszlych kupcow by ja olalo i wybralo modernizacje pc - chodzi mi o sprzedaz i zainteresowanie samej konsoli, bo jak pisal hav3n - czy gre kupisz na one czy na pc to juz spancerowi bedzie rybka

Opublikowano

Totalna bzdura. Proba wmowienia, ze jakakolwiek firma doplaca do produkcji sprzetu to najwiekszy marketingowy belkot jaki ludzie moga lykac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jeśli potwierdzi się że exy z XOne bedą dostępne na PC, to będzie to ostatnia konsola Microsoftu, następna będzie nazywała się CloudBox i będzie można grać w gry przez chmurę.

Opublikowano

Nie ma wtedy sensu kupno XO ale patrzac nawet u nas na forunku to wystepuje pewna gruba ''betonu'' ktora Xboxa i tak by nie kupila, a jakis PC ''do nauki'' zawsze sie znajdzie.

Grupa ludzi ktorzy wola grac sobie z padem w reku na kanapie przed TV teraz raczej nie powinna na tym ucierpiec. Jezeli MS zrobi tak jak pisalem to Xbox z konsoli przeksztalci sie po prostu w kolejne urzadzenie MS na rowni z telefonami, tabletami i PC. Micro nie bedzie obchodzilo na ktorym z tych urzadzen grasz, wazne tylko abys tracil czas i pieniadze na cos co ma Win10 na pokladzie.

Piszac calkiem serio to wygalda to w miare logicznie ale jest jeden, a w sumie dwa problemy. Pierwszy jest Live ktory Ms robi niesamowita kase jeszcze od czasow 360, a umowmy sie ze na PC niekt nie bedzie placil abonamentu za gre online i to w dodatku tylko na gry MS czy inne crossplaye. Drugi problem to taki ze wszystko idzie w strone uslug i roznych servisow streamujacych gry. MS duzo kasy inwestuje w swoja chmure Azure i nie wiem wlasnie czy w dzisiejszych czasach takiej filmie by sie oplacalo paprawc w portowanie gier z zamknietego sprzetu jaka jest konsola na PC ktory predzej czy pozniej zacznie sie pieprzyc przez mnogosc swoich konfiguracji.

Osobiscie stawiam ze MS pokaze taki wlasnie serwis na mode PS Now albi/i remote play na tabletach i telefonach z Win10. Pojawi sie pewnie tez gruba indykow w corssbuy na XO i inne urzadzenia pod Win10. Grac bedzie mozna wszedzie ale Xbox pozostanie naszym i waszym gamingowym hubem ;)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

ja yebie no kur.wa

2009 rok, Windows 7 - będą gry z X360 na PC

2012 rok, Windows 8 - będą gry z X360 na PC

2015 rok, Windows 10 - będą gry z XONE na PC

i tak dalej i tak dalej, co nowy windows to ta sama śpiewka

Jakie gry iksobcie? Dwudzieste Gejlo, dziesiąta Forza, czy ósme Girsy?

Opublikowano

Bo konsola starczy mu na 8 lat minimum, bo jest tansza niz PC, bo nadal w wiele gier nie zagra na PC od tworcow, ktorzy ten rynek maja w (pipi)e, bo nie bedzie musial czekac na GTA srednio 2 lata i marzyc ze mu moze ktos kiedy RDR wyda.

dla tych argumentow to wlasnie gracz kupi ps4 bo jeszcze dodatkowo bedzie miec swoje exy

Opublikowano

to była akurat prawda. nie wymyśliło tego CW.

edit: własnie temu służyło wydanie aż dwóch slimów.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

w diablo nie gram, fakt duzo gier obecnie, zdecydowana wiekszosc to multiplatformy, ktore procz konsol sa tez na pc, pomimo tego sony caly czas dzieki studiom wewnetrznym i niektorym devom z kkw wypluwa pernementne exy, ktore chocbys mial pc za milion zlotych to nie odpalisz i nie ograsz

Z drugiej strony - cała masa gier z PC leci na PS4, no, taki Wiedźmin na przykład. Fajnie ? Fajnie .

No Man Sky ? Miało tego początkowo wogóle nie być na PS4, a będzie. I też jest nieźle. I nawet piszą że to ex Sony i must have.

The Witness ?

Wymieniać dalej ?

Dla exów Sony, takich jak U4 czy TO1886 kupisz PS4, ale już dla np. Persony 5 możesz wziąć PS3 za pół ceny, ale jeśli nie chcesz, to możesz PS4.  Lub Vitę.

W czym problem ? 

Sony wydaje masę gier na PS3/PS4/Vitę, ale U4, TO1886 czy BB będzie tylko na PS4. Dlaczego ? Przecież mogli zrobić wersje w 720p/30 FPS i kosić hajsy.

Albo debile, albo mają jakiś plan. Hm...

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

ok ludziska ja pasuje z tym tematem do tej nieszczesnej srody, zobaczymy co wymysla, kazdy z nas moze sie wymadrzac i kazdy ma jakies argumenty ale tak na prawde nikt z nas nie wie co to faktycznie bedzie

Opublikowano

Jeśli potwierdzi się że exy z XOne bedą dostępne na PC, to będzie to ostatnia konsola Microsoftu, następna będzie nazywała się CloudBox i będzie można grać w gry przez chmurę.

Taki miał być w założeniu Xbox One, ale jest na to za wcześnie. Kolejna konsola Microsoftu, jeżeli w ogóle wyjdzie, będzie dokładnie taka jak piszesz. Gry będą tylko cyfrowo, praktycznie tylko przez chmurę, nie będzie używek, a sprzęt będzie wymagał podpięcia do sieci 24/7.

To nie przypuszczenia, a niemal fakty, za 10 lat przytoczę te słowa :P

Opublikowano

Nie wyobrazam sobie grać w gry przez jakieś CloudBoxy z pingiem wyższym niż ten jaki mam w TV

Opublikowano

ja tam kibicuje aby wszystkie gry xone były dostępne na pc z win 10. Exy ogram na pc a multiplatformy albo pc albo na ps4 :D 

Opublikowano

Nie wyobrazam sobie grać w gry przez jakieś CloudBoxy z pingiem wyższym niż ten jaki mam w TV

Ty nie musisz, wazne aby Twoj syn juz umial bo innego wyboru mial nie bedzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.