Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

to bylo by najgorszy scenariusz dla branzy polaczenie nintendo z sony 

grałbyś w Ratchety, Wipeouta, czy jap. exy od Level 5, Wanillaware, czy Segi, to nie pieprzyłbyś takich głupot. :hi: No i zawsze mogła by być jeszcze gorsza kombinacja.  :rolleyes:

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina ze 99% klapkow zyje wspomnieniami i wydaje im sie ze ich firma w roku 2015 to jest ta sama firma co w roku 94 ;/

duzo lepiej bylo by zobaczyc polaczenie microsoftu z nintendo <3

Już kiedys czesc Nintendo powedrowało do Microsoftu i wiemy jak to sie skonczyło. Z genialnego rare zostało już tylko nazwa.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Exact a co powiesz o korporacjach, które płacą za reklamy żeby tylko się wyświetlały beż żadnej kampanii reklamowej tylko dla umacniania marki? Przecież to jest normalna sytuacja i dopóki straty nie będą dotkliwe i zarząd MS będzie miał dobre prognozy na lata to nie utną tego z dnia na dzień, zresztą kurde masz windows phone, który jest na marginesie ale póki co jeszcze nie uśmiercają tej dywizji co nie?

Myślisz ze reklamy w dashu przynoszą tyle kasy by trzymać Xboxa przy życiu?

Przecież wiem ze pracują tam mądrzejsi od nas i skoro wciąż reklamy w tv lecą a gry wychodzą to jest w tym wszystkim jakiś sens, zreszta upadek Xboxa byłby dla nas najgorsze co mogłoby sie stać.

Stary ale nikt kto zainwestował w coś grube miliony nie będzie po kilku słabszych miesiącach od razu zwijał interes, zresztą nie wiem co w tych raportach jest zawarte być może sam konsola przynosci straty, ale zarabiają własnie na dealach reklamowych, xbl gold i masie innych rzeczy. To jest tak wielki ekosystem, że nawet nie staraj się tego zrozumieć bo nie ogarniesz.

to bylo by najgorszy scenariusz dla branzy polaczenie nintendo z sony 

grałbyś w Ratchety, Wipeouta, czy jap. exy od Level 5, Wanillaware, czy Segi, to nie pieprzyłbyś takich głupot. :hi: No i zawsze mogła by być jeszcze gorsza kombinacja.  :rolleyes:

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina ze 99% klapkow zyje wspomnieniami i wydaje im sie ze ich firma w roku 2015 to jest ta sama firma co w roku 94 ;/

duzo lepiej bylo by zobaczyc polaczenie microsoftu z nintendo <3

Już kiedys czesc Nintendo powedrowało do Microsoftu i wiemy jak to sie skonczyło. Z genialnego rare zostało już tylko nazwa.

To tak samo jak Bungie przeszło do Acti albo Bizzare z którego już nie zostało. 

Opublikowano

taki xboxowy the witness, premiera w nastepnym miesiącu, nowy trailer

a the witness kiedy? 2018?

1:20 - ten las, ten deszcz, ta grafika  :banderas: ...

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Symulator chodzenia? Zawsze szanowalem.

vqNbqE.gif

aww yisss...

....Tylko Xbox  :banderas:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

przy orderze to wygląda jak sandbox

Opublikowano

zdecydowanie wiecej w niej testosteronu niz w Sunsecie

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Wiesiu, wypada zatem pogratulować inżynierom ze stworzyli konsole na optycznie wyglądająca większa a jak sie okazuje mniejsza konsole.

Nie wiem tylko czy to komplement :frog:

Zastanawiam sie tylko jaki telefon posiadasz skoro nie jesteś zwolenniczka miniaturyzacji.

Prywatnie HTC One w tej chwili ale poluję na IP6plus 64GB,

Ale porównywanie konsoli stacjonarnej do telefonu to już lekki akt desperacji. Serio? chodzisz po domu z konsolą stacjonarną w kieszeni? Jeśli tak to rzeczywiście - wyłączone PS4 będzie lepsze od xboxa.

Nie chodzi mi o noszenie konsoli w kieszeni a o sama idee miniaturyzacji i postępu technologicznego, idąc tym tokiem myślenia PS4 jest bardziej zaawansowana technologicznie od Xboxa One, to nie sztuka zrobić pudełko wielkości magnetowidu i wsadzić tam wentylator zajmujący polowe obudowy.

Gdyby tak było PSX byłby twoim szczytem technologicznym, i to prawda, w pewnym sensie jest, bo on za 20 lat bedzie dalej działał a ps4 czy XOne nie, ale nie o to chodzi i łatwo odwrocić kota ogonem by mieć własna racje.

Natomiast jesli chodzi o pady to pełna zgoda, ten od XOne jest lepiej wykonany, posiada tez lepsze materiały.

Co dziwne, RT mi skrzypiał od samego grania w Forze, natomiast z DS4 nie mam żadnego problemu mino obecnie hardcorowego użytkowania przy DriveClubie, co wiecej, posiadam dwa pady na wypadek rozładowania w nieodpowiednim momencie XD i ten nowszy jest o jedno oczko lepiej wykonany od premierowego.

Korzystam z różnych topowych sprzętów i wcale nie jestem wrogiem nowych technologii, ale to musi mieć ręce i nogi, a nie tylko marketing - w tym bezapelacyjnie Sony zarządziło w momencie premiery PS4 - te wszystkie nowe serwery PSN, driveclub dla plusowiczów w dniu premiery konsoli, wszystkie gry w full HD i 60 klatkach! wow! wow! wow!

Wracając na ziemię - dla mnie lepsza jest konsola pudełko od magnetowidu z dużym wentylatorem, cicha i dobrze wychłodzona. Różnica w rozmiarze na poziomie 2 pudełek z grami nie przekonuje mnie do wyboru sprzętu z wyrokiem śmierci wydanym w momencie planowania prototypu. Pamiętam moje zdziwienie jak włączyłam PS4 po zakupie. Oczywiście na zdjęciach z przed premiery było widać, że za chłodzenie odpowiada pojedynczy bardzo mały turbino-wentylator ale mimo wszystko spodziewałam się czegoś lepszego niż premierowy x360, z jednej strony doświadczenie mi podpowiadało - nie ma takich heatpipów, które neutralizują ciepło bez wentylatora - i nie widziałam nigdy żeby tak mały wentylator dał radę po cichu wychłodzić dowolny wtedy model Radeona 7850 (karta bliźniacza z tą użytą w APU PS4), z drugiej entuzjazm pozwalał marzyć - a może oni wymyślili coś nowego?. Cóż, marzenia tym razem się nie spełniły.

Oczywiście jasne jest, że Sony ma większe doświadczenie w robieniu zminiaturyzowanego sprzętu - laptopy Vaio, smartfony (w tym najlepsze obecnie pod względem wytrzymałości baterii Xperia Z1 i Z3 Compact) - ale moim zdaniem w przypadku PS4 za bardzo dokręcili śrubę cenową i nie mogli skorzystać z podzespołów, które mogliby wsadzić do laptopa Vaio za 5 tys zł albo najmniejszego smartfona ze Snapdragonem 805 na rynku.

No i dlatego mamy do czynienia z przegrzewającym się i buczącym szajsem dla plebsu. Czasy sprzętów Sony hi-fi z serii ES minęły. Został tylko marketingowy uśmiech kłamcy ruchającego frajerów płacących za PS Plus.

Opublikowano

przypominają mi sie przygodówki od Cryo [*] Atlantisy itd <3

Opublikowano

przy orderze to wygląda jak sandbox

Przy Orderze to nawet DriveKlap jest sandboxem.

Opublikowano

Wiesiu, ale na chwile obecna nie słychać zbytnio o padających PS4kach z powodu temperatury.

Opublikowano
Pneuma: Breath of Life - o czym to?

możecie coś więcej napisać

Opublikowano

Zastanawiam się czy boty serio nie pamiętają jak ich MS wych*jał na rzekomo niezbędnym i jakże przyszłościowym nowym kinectcie, by ostatecznie wycofać się i sprowadzić sprzęt za ponad 200 pln do roli peryferyjnego bzdetu, który nawet nie został zlokalizowany? A co z mityczną chmurą i rzekomo niezawodną siecią, która wys*ała się przy pierwszym, większym ataku ddos (bo to że psn się wyłoży to też był pewniak, ale Sony się siecią nie odwwżyło chwalić). Co z GwG które dawało pełne gry na zawsze, a ostatecznie cichcem zmieniło się w klasyczną usługę abonamentową? Czy MS zrekompensował to, tak jak Sony ze zniżką czy Resogunem?

Serio boty muszą mieć kiepską pamięć, skoro zapomnieli od odkurzaczu w X360 i jego rrodach z przegrzewania. No, przecież to było w granicach tolerancji, prawda?

I zasadnicza różnica w podejściu ludzi do MS i Sony jest taka, że Sony zarzuca się nieudacznictwo, ale MS-owi krętactwo. Z dwojga złego, lepiej być ofermą niż cwaniaczkiem...

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Pneuma: Breath of Life - o czym to?

możecie coś więcej napisać

Nie.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Wiesiu, ale na chwile obecna nie słychać zbytnio o padających PS4kach z powodu temperatury.

Jestem pewna, że Sony potrafi policzyć wytrzymałość sprzętu tak, żeby padał po okresie gwarancyjnym - aczkolwiek takiemu np. Rysławowi (autor serii Angielski dla graczy na YT) - konsola padła przed upływem 12 miesięcy.

Moje PS3 padło dokładnie po 25 miesiącach od zakupu. Nie było używane zbyt wiele. Xbox w tym czasie padł mi 2 razy, ale został naprawiony gratis z pocałowaniem ręki przez MS i działa do dzisiaj.

Oczywiście bardzo dobrze by było jakbym się myliła i sprzęt ten wytrzyma bez problemu 5 lat. Szum da się jakość przytłumić dobrymi słuchawkami albo jak ktoś lubi głośno grać - podkręceniem dźwięku.

Opublikowano

Czekajcie, czekajcie - więc mówicie że zdaniem botów to jest nowoczesna i przemyślana konstrukcja:

inside-a-xbox-one.jpg

A to jest nieprzemyślana konstrukcja zrobiona przez marketingowców:

2371627-6183556968-uxHz2.gif

Prima beka z rana :)

Opublikowano

Fanek ma bana na google

Opublikowano

Czekajcie, czekajcie - więc mówicie że zdaniem botów to jest nowoczesna i przemyślana konstrukcja:

inside-a-xbox-one.jpg

A to jest nieprzemyślana konstrukcja zrobiona przez marketingowców:

2371627-6183556968-uxHz2.gif

Prima beka z rana :)

Dokładnie tak - mały ścisk na płycie głównej = więcej miejsca na wychłodzenie elementów i prosty serwis. Jeśli to dla ciebie beka - good for you :-)

EDIT: Wyobraź sobie na przykład ile trzeba się narobić żeby wymienić wentylator w PS4 (bardzo popularna usługa serwisowa w PS3 i tak samo będzie z PS4 za kilka lat), a ile żeby dokonać tego samego w xboxie.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

nie no xone na zywo zdecydowanie stwarza wrazenie konsoli solidniejszej - rowniez to potwierdzam, mimo wszystko tandeta ps4 to chyba kwestia poszczegolnych sztuk - z reka na sercu moje biale ps4 nie ma problemow z skrzypiacym padem czy obudowa, taka ps3 (czy to fat czy slim bo mialem obie) masakrycznie strzaly plastikiem jak sie nagrzewaly, moja czworka cicho siedzi

Opublikowano

Może jednak to prawda, z tymi partiami konsol z Chin i z Japonii? ;)

Opublikowano

i nie widziałam nigdy żeby tak mały wentylator dał radę po cichu wychłodzić dowolny wtedy model Radeona 7850 (karta bliźniacza z tą użytą w APU PS4)

Wentylator w PS4, 85 mm, 23 łopatki:

8a0c3c065fc2db5aa506cec40e9ce44b.png

HIS Radeon 7850, 85 mm, 9 łopatek:

a6ce07e076b23e9d00d5c2a411178c6b.png

Tytan od nVidii ma pojedynczy wiatraczek większy o całe 5 mm :reggie:

Błagam, WIesiu, zostaw ten temat, bo jesteś jak dziecko we mgle.

Opublikowano

Dokładnie tak - mały ścisk na płycie głównej = więcej miejsca na wychłodzenie elementów i prosty serwis. Jeśli to dla ciebie beka

Vcr_innards.JPG

To zostań przy tym prototypie, pustego miejsca tyle samo. Microsoft - technologia wczoraj już dziś.

>dyskusja z Observerem

O proszę kto się odważył odezwać po ostatniej kompromitacji, witamy ponownie.

Opublikowano

mam biala made in china

wieslawa madrze gada - akurat w przypadku dlugowiecznosci i serwisu to gabaryty xone to niewatpliwe plusy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.