Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

to bylo by najgorszy scenariusz dla branzy polaczenie nintendo z sony 

grałbyś w Ratchety, Wipeouta, czy jap. exy od Level 5, Wanillaware, czy Segi, to nie pieprzyłbyś takich głupot. :hi: No i zawsze mogła by być jeszcze gorsza kombinacja.  :rolleyes:

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina ze 99% klapkow zyje wspomnieniami i wydaje im sie ze ich firma w roku 2015 to jest ta sama firma co w roku 94 ;/

duzo lepiej bylo by zobaczyc polaczenie microsoftu z nintendo <3

Już kiedys czesc Nintendo powedrowało do Microsoftu i wiemy jak to sie skonczyło. Z genialnego rare zostało już tylko nazwa.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Exact a co powiesz o korporacjach, które płacą za reklamy żeby tylko się wyświetlały beż żadnej kampanii reklamowej tylko dla umacniania marki? Przecież to jest normalna sytuacja i dopóki straty nie będą dotkliwe i zarząd MS będzie miał dobre prognozy na lata to nie utną tego z dnia na dzień, zresztą kurde masz windows phone, który jest na marginesie ale póki co jeszcze nie uśmiercają tej dywizji co nie?

Myślisz ze reklamy w dashu przynoszą tyle kasy by trzymać Xboxa przy życiu?

Przecież wiem ze pracują tam mądrzejsi od nas i skoro wciąż reklamy w tv lecą a gry wychodzą to jest w tym wszystkim jakiś sens, zreszta upadek Xboxa byłby dla nas najgorsze co mogłoby sie stać.

Stary ale nikt kto zainwestował w coś grube miliony nie będzie po kilku słabszych miesiącach od razu zwijał interes, zresztą nie wiem co w tych raportach jest zawarte być może sam konsola przynosci straty, ale zarabiają własnie na dealach reklamowych, xbl gold i masie innych rzeczy. To jest tak wielki ekosystem, że nawet nie staraj się tego zrozumieć bo nie ogarniesz.

to bylo by najgorszy scenariusz dla branzy polaczenie nintendo z sony 

grałbyś w Ratchety, Wipeouta, czy jap. exy od Level 5, Wanillaware, czy Segi, to nie pieprzyłbyś takich głupot. :hi: No i zawsze mogła by być jeszcze gorsza kombinacja.  :rolleyes:

sony sie skonczylo sorry, nie moja wina ze 99% klapkow zyje wspomnieniami i wydaje im sie ze ich firma w roku 2015 to jest ta sama firma co w roku 94 ;/

duzo lepiej bylo by zobaczyc polaczenie microsoftu z nintendo <3

Już kiedys czesc Nintendo powedrowało do Microsoftu i wiemy jak to sie skonczyło. Z genialnego rare zostało już tylko nazwa.

To tak samo jak Bungie przeszło do Acti albo Bizzare z którego już nie zostało. 

Opublikowano

taki xboxowy the witness, premiera w nastepnym miesiącu, nowy trailer

a the witness kiedy? 2018?

1:20 - ten las, ten deszcz, ta grafika  :banderas: ...

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Symulator chodzenia? Zawsze szanowalem.

vqNbqE.gif

aww yisss...

....Tylko Xbox  :banderas:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

przy orderze to wygląda jak sandbox

Opublikowano

zdecydowanie wiecej w niej testosteronu niz w Sunsecie

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Wiesiu, wypada zatem pogratulować inżynierom ze stworzyli konsole na optycznie wyglądająca większa a jak sie okazuje mniejsza konsole.

Nie wiem tylko czy to komplement :frog:

Zastanawiam sie tylko jaki telefon posiadasz skoro nie jesteś zwolenniczka miniaturyzacji.

Prywatnie HTC One w tej chwili ale poluję na IP6plus 64GB,

Ale porównywanie konsoli stacjonarnej do telefonu to już lekki akt desperacji. Serio? chodzisz po domu z konsolą stacjonarną w kieszeni? Jeśli tak to rzeczywiście - wyłączone PS4 będzie lepsze od xboxa.

Nie chodzi mi o noszenie konsoli w kieszeni a o sama idee miniaturyzacji i postępu technologicznego, idąc tym tokiem myślenia PS4 jest bardziej zaawansowana technologicznie od Xboxa One, to nie sztuka zrobić pudełko wielkości magnetowidu i wsadzić tam wentylator zajmujący polowe obudowy.

Gdyby tak było PSX byłby twoim szczytem technologicznym, i to prawda, w pewnym sensie jest, bo on za 20 lat bedzie dalej działał a ps4 czy XOne nie, ale nie o to chodzi i łatwo odwrocić kota ogonem by mieć własna racje.

Natomiast jesli chodzi o pady to pełna zgoda, ten od XOne jest lepiej wykonany, posiada tez lepsze materiały.

Co dziwne, RT mi skrzypiał od samego grania w Forze, natomiast z DS4 nie mam żadnego problemu mino obecnie hardcorowego użytkowania przy DriveClubie, co wiecej, posiadam dwa pady na wypadek rozładowania w nieodpowiednim momencie XD i ten nowszy jest o jedno oczko lepiej wykonany od premierowego.

Korzystam z różnych topowych sprzętów i wcale nie jestem wrogiem nowych technologii, ale to musi mieć ręce i nogi, a nie tylko marketing - w tym bezapelacyjnie Sony zarządziło w momencie premiery PS4 - te wszystkie nowe serwery PSN, driveclub dla plusowiczów w dniu premiery konsoli, wszystkie gry w full HD i 60 klatkach! wow! wow! wow!

Wracając na ziemię - dla mnie lepsza jest konsola pudełko od magnetowidu z dużym wentylatorem, cicha i dobrze wychłodzona. Różnica w rozmiarze na poziomie 2 pudełek z grami nie przekonuje mnie do wyboru sprzętu z wyrokiem śmierci wydanym w momencie planowania prototypu. Pamiętam moje zdziwienie jak włączyłam PS4 po zakupie. Oczywiście na zdjęciach z przed premiery było widać, że za chłodzenie odpowiada pojedynczy bardzo mały turbino-wentylator ale mimo wszystko spodziewałam się czegoś lepszego niż premierowy x360, z jednej strony doświadczenie mi podpowiadało - nie ma takich heatpipów, które neutralizują ciepło bez wentylatora - i nie widziałam nigdy żeby tak mały wentylator dał radę po cichu wychłodzić dowolny wtedy model Radeona 7850 (karta bliźniacza z tą użytą w APU PS4), z drugiej entuzjazm pozwalał marzyć - a może oni wymyślili coś nowego?. Cóż, marzenia tym razem się nie spełniły.

Oczywiście jasne jest, że Sony ma większe doświadczenie w robieniu zminiaturyzowanego sprzętu - laptopy Vaio, smartfony (w tym najlepsze obecnie pod względem wytrzymałości baterii Xperia Z1 i Z3 Compact) - ale moim zdaniem w przypadku PS4 za bardzo dokręcili śrubę cenową i nie mogli skorzystać z podzespołów, które mogliby wsadzić do laptopa Vaio za 5 tys zł albo najmniejszego smartfona ze Snapdragonem 805 na rynku.

No i dlatego mamy do czynienia z przegrzewającym się i buczącym szajsem dla plebsu. Czasy sprzętów Sony hi-fi z serii ES minęły. Został tylko marketingowy uśmiech kłamcy ruchającego frajerów płacących za PS Plus.

Opublikowano

przypominają mi sie przygodówki od Cryo [*] Atlantisy itd <3

Opublikowano

przy orderze to wygląda jak sandbox

Przy Orderze to nawet DriveKlap jest sandboxem.

Opublikowano

Wiesiu, ale na chwile obecna nie słychać zbytnio o padających PS4kach z powodu temperatury.

Opublikowano
Pneuma: Breath of Life - o czym to?

możecie coś więcej napisać

Opublikowano

Zastanawiam się czy boty serio nie pamiętają jak ich MS wych*jał na rzekomo niezbędnym i jakże przyszłościowym nowym kinectcie, by ostatecznie wycofać się i sprowadzić sprzęt za ponad 200 pln do roli peryferyjnego bzdetu, który nawet nie został zlokalizowany? A co z mityczną chmurą i rzekomo niezawodną siecią, która wys*ała się przy pierwszym, większym ataku ddos (bo to że psn się wyłoży to też był pewniak, ale Sony się siecią nie odwwżyło chwalić). Co z GwG które dawało pełne gry na zawsze, a ostatecznie cichcem zmieniło się w klasyczną usługę abonamentową? Czy MS zrekompensował to, tak jak Sony ze zniżką czy Resogunem?

Serio boty muszą mieć kiepską pamięć, skoro zapomnieli od odkurzaczu w X360 i jego rrodach z przegrzewania. No, przecież to było w granicach tolerancji, prawda?

I zasadnicza różnica w podejściu ludzi do MS i Sony jest taka, że Sony zarzuca się nieudacznictwo, ale MS-owi krętactwo. Z dwojga złego, lepiej być ofermą niż cwaniaczkiem...

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Pneuma: Breath of Life - o czym to?

możecie coś więcej napisać

Nie.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Wiesiu, ale na chwile obecna nie słychać zbytnio o padających PS4kach z powodu temperatury.

Jestem pewna, że Sony potrafi policzyć wytrzymałość sprzętu tak, żeby padał po okresie gwarancyjnym - aczkolwiek takiemu np. Rysławowi (autor serii Angielski dla graczy na YT) - konsola padła przed upływem 12 miesięcy.

Moje PS3 padło dokładnie po 25 miesiącach od zakupu. Nie było używane zbyt wiele. Xbox w tym czasie padł mi 2 razy, ale został naprawiony gratis z pocałowaniem ręki przez MS i działa do dzisiaj.

Oczywiście bardzo dobrze by było jakbym się myliła i sprzęt ten wytrzyma bez problemu 5 lat. Szum da się jakość przytłumić dobrymi słuchawkami albo jak ktoś lubi głośno grać - podkręceniem dźwięku.

Opublikowano

Czekajcie, czekajcie - więc mówicie że zdaniem botów to jest nowoczesna i przemyślana konstrukcja:

inside-a-xbox-one.jpg

A to jest nieprzemyślana konstrukcja zrobiona przez marketingowców:

2371627-6183556968-uxHz2.gif

Prima beka z rana :)

Opublikowano

Fanek ma bana na google

Opublikowano

Czekajcie, czekajcie - więc mówicie że zdaniem botów to jest nowoczesna i przemyślana konstrukcja:

inside-a-xbox-one.jpg

A to jest nieprzemyślana konstrukcja zrobiona przez marketingowców:

2371627-6183556968-uxHz2.gif

Prima beka z rana :)

Dokładnie tak - mały ścisk na płycie głównej = więcej miejsca na wychłodzenie elementów i prosty serwis. Jeśli to dla ciebie beka - good for you :-)

EDIT: Wyobraź sobie na przykład ile trzeba się narobić żeby wymienić wentylator w PS4 (bardzo popularna usługa serwisowa w PS3 i tak samo będzie z PS4 za kilka lat), a ile żeby dokonać tego samego w xboxie.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

nie no xone na zywo zdecydowanie stwarza wrazenie konsoli solidniejszej - rowniez to potwierdzam, mimo wszystko tandeta ps4 to chyba kwestia poszczegolnych sztuk - z reka na sercu moje biale ps4 nie ma problemow z skrzypiacym padem czy obudowa, taka ps3 (czy to fat czy slim bo mialem obie) masakrycznie strzaly plastikiem jak sie nagrzewaly, moja czworka cicho siedzi

Opublikowano

Może jednak to prawda, z tymi partiami konsol z Chin i z Japonii? ;)

Opublikowano

i nie widziałam nigdy żeby tak mały wentylator dał radę po cichu wychłodzić dowolny wtedy model Radeona 7850 (karta bliźniacza z tą użytą w APU PS4)

Wentylator w PS4, 85 mm, 23 łopatki:

8a0c3c065fc2db5aa506cec40e9ce44b.png

HIS Radeon 7850, 85 mm, 9 łopatek:

a6ce07e076b23e9d00d5c2a411178c6b.png

Tytan od nVidii ma pojedynczy wiatraczek większy o całe 5 mm :reggie:

Błagam, WIesiu, zostaw ten temat, bo jesteś jak dziecko we mgle.

Opublikowano

Dokładnie tak - mały ścisk na płycie głównej = więcej miejsca na wychłodzenie elementów i prosty serwis. Jeśli to dla ciebie beka

Vcr_innards.JPG

To zostań przy tym prototypie, pustego miejsca tyle samo. Microsoft - technologia wczoraj już dziś.

>dyskusja z Observerem

O proszę kto się odważył odezwać po ostatniej kompromitacji, witamy ponownie.

Opublikowano

mam biala made in china

wieslawa madrze gada - akurat w przypadku dlugowiecznosci i serwisu to gabaryty xone to niewatpliwe plusy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.