Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

wme4hu.jpg

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

ale Wieslawa to CW tu trzeba sie okreslac, to wojna, tu nie ma neutralnych, zatem #teamwacek czy #teamwagina ?

Opublikowano

Też zrobiłem mały research

33ma82b.jpg

Opublikowano

Poza tym przyjrzyj się jakości wyników - w przypadku zapytania o One wyskakuje mnóstwo starych x360:

2v1alab.png

w przypadku zapytania o PS4 - wyniki są jednoznaczne:

zn4nme.png

Opublikowano

PS4 chodzi tak samo lub ciszej od PS3 slim - stoją obok siebie.

W takim razie chodzi gdzieś tak 2-3x głośniej od xbona.

Edytowane przez Smiti

Opublikowano

Sprawa jest prosta. MS daje dwa lata gwarancji na każdego Xone = są pewniejsi niezawodności swojej konstrukcji.

Opublikowano

Właśnie, jak to jest z ta gwarancja, w UE nie ma czasami obowiązku swiadczenia 2letniej gwarancji? Przeciez nikt kupując ps4 nie podpisuje zadnego swistka, ze sie zgadza na krotsza :P

Opublikowano

Właśnie, jak to jest z ta gwarancja, w UE nie ma czasami obowiązku swiadczenia 2letniej gwarancji? Przeciez nikt kupując ps4 nie podpisuje zadnego swistka, ze sie zgadza na krotsza :P

Mylisz pojęcia. Gwarancję daje Ci w tym przypadku producent na ile sobie zechce, a reklamować w ciągu dwóch lat od zakupu możesz z tytułu niegodności towaru z umową, ale u sprzedawcy. To nie jest gwarancja. Podstawowa różnica jest taka, że nie musisz użerać się ze sklepami, które będą się gimnastykować na wszystkie strony żeby odmówić Ci naprawy/wymiany sprzętu.

Co nie jest wcale dziwne, bo nakładanie takiego obowiązku na sprzedawców, którzy nie mają żadnego wpływu na jakość produktu, to jedna z największych wtop prawodawczych UE.

PS4 ma roczną gwarancje. Tak, #4theplayers ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

ale Wieslawa to CW tu trzeba sie okreslac, to wojna, tu nie ma neutralnych, zatem #teamwacek czy #teamwagina ?

Określam się w takim razie

PC + XOne + Wii U - szczęśliwa paczka wyluzowanych przyjaciół,

PS4 - śmierdzący gruby sąsiad bez kolegów, na widok którego nagle nikt nie ma czasu,

Nie ma takiego obowiązku, natomiast przez 2 lata możesz próbować reklamować towar jako niezgodny z umową, jednak 6 miesięcy po zakupie to Ty musisz udowodnić, że towar był wadliwy w momencie zakupu.

PS4 chodzi tak samo lub ciszej od PS3 slim - stoją obok siebie.

Bzdura, że PS4 chodzi jak PS3 slim - mam slimkę w ostatniej wersji przed końcowym zminiaturyzowaniem i jest znacznie cichsza od PS4- porównywalna do xboxa one. Może bez odpalenia gry chodzą podobnie, ale wystarczy zagrać 5 minut żeby PS4 pokazało co potrafi w tej kwestii.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

PS4 s(pipi)esyn wyje jak suszarka i kto mówi że jest inaczej to kłamca. Po wielugodzinnych sesjach na cichutkim Xbone i odpaleniu PS4 na 30 minut ch.uj mnie strzelał.

Opublikowano

moj chodzi na pewno ciszej niz moj stary ps3 fat 40gb i moze ciut glosniej/porownywalnie do ps3slim z pierwszych rzutow (mam z bundla z lbp2) - czy rosnie mi nos jak u pinokio?

Opublikowano

moj chodzi na pewno ciszej niz moj stary ps3 fat 40gb i moze ciut glosniej/porownywalnie do ps3slim z pierwszych rzutow (mam z bundla z lbp2) - czy rosnie mi nos jak u pinokio?

To odpal sobie Xbone na kilka godzin i daj znać co o tym sądzisz/

Opublikowano

Jakie to zabawne gdy użytkownicy X360 jadą po PS4 za jej hałas XD

Przestańcie jest zbyt śmiesznie.

Opublikowano

Konsole z re.wizji 4a bywają głośniejsze 4b i wyżej. Nie ma w tym grama przesady, bo testowałem oba sprzęty.

Opublikowano

Akurat przedostatni model X360 jest też bardzo bardzo cichą konsolą. To nie ten "tartak" co na premierze :-)

Co do najnowszego modelu po miniaturyzacji i kantyzacji obudowy - nie wiem - nie słyszałam.

Opublikowano

360 Elite i Slim są praktycznie niesłyszalne więc nie wiem co tak lolkujesz

Opublikowano

Nu jeżeli porównujemy XBone z PS4 to nie wiem skąd Ci się tutaj X360 wziął.

To tak jak by klapy tłumaczyły się, że wcale ich nie boli anus od Sonowskiego pręta, a w Guantanamo to już zupełnie są ostrzejsze gwałty więc lol o co afera przestańcie jest zbyt śmiesznie.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Ok, możliwe.

Ale jak mam TV ustawione na głośność 33 (max 100), to siedząc 1,8m prawie nie słyszę konsoli jak wejdzie na wyższe obroty (jak na jest niskich to nie słyszę). Zasadniczo napęd Bluray hałasuje z 2x głośniej od chłodzenia.

A Wy tu ludzie dramatyzujecie jakby PS4 chodziła jak odkurzacz 2000W.....

Z palca wyssane te hejty....

Poza tym proszę:

Xone: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-xbox-one-hardware-test

PS4: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-hardware-test-playstation-4

I zwróćcie uwagę na hałas zmierzony w odległości 1m i 3m od konsoli = 1dBa różnicy. JEDEN :)

Chyba że ktoś gra z maszynką przy uchu.

I jeszcze informacyjnie jak hałasuje odkurzacz: 75dBa

Edytowane przez mrynk

Opublikowano

Rownie zabawne co uzytkownicy PS3 jadacy Xbona za gorsze multiplatformy czy brak trawy.

Temat sie odwrocil do gory nogami, dzisiaj to dopiero odkryles?

Haha, pieknie sie 2 typow zbanowalo na gafie xD

S8bw5ke.png

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

W tej bece z botów chodzi o to, że przez pół generacji mieszkali obok suszarni, i jakoś to znosili bez zająknięcia, a gdy Playstation zrobiło się głośniejsze, to hałas stał się wadą na miarę przegrania generacji. Ot, taka tam typowo botowska hipokryzja, z której od lat mamy tu bekę...

Opublikowano

Nie wiem czemu mój poprzedni post kierowany do Wiesi został skasowany, ale osobiście uważam, że nie był obraźliwy i należy go traktować w formie żartu.

A co do tej konferencji Microsoftu 21.01. IMO nie ma takiej możliwości, aby Microsoft postanowił wydawać exy z Xona na PC. Jeżeli zdecydują się na taki krok, to odczytać to można jasno, wydaliśmy guwno, którego nikt nie chcę, więc próbujemy coś wyciągnąc z tych gier wydając je na PC. Bo co, jak nie eksy są jednym z głównych powodów kupna konsoli?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Bo co, jak nie eksy są jednym z głównych powodów kupna konsoli?

nie wiem. zapytaj prawie 20mln posiadaczy ps4 :kaz:.

Opublikowano

:daddy:

odpowiadam:

fifa, cod, bf 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

To tak jak na XO, tylko tam w gorszej oprawie...

Opublikowano

PS4 kupują ludzie zdrowi na umyśle, którzy potrafią odróżnić co jest next genem, a co guwnem rozmazanym bez gier na przyszłe pół roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.