Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

:reggie: dobra ja wysiadam, nie dam rady.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kuzwa jak ja kocham to forum <3

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Niemało kwikłem jak zobaczyłem tą koszulkę... W sam raz na jakieś spotkanie forumowej braci. 

Chociaż trochę za bardzo pedalska. :shotgun:

Opublikowano

Nie chce na czyims fejmie jechac wiec to jest link do postu gdzie kolega (alter Ficusia podejrzewam) wrzucil po raz pierwszy. Mozna plusowac.

http://www.psxextreme.info/topic/82539-tablica-korkowa/?p=3322723

I z cyklu gdy gry robia sie coraz blizsze rzeczywistosci:

http://www.androidpolice.com/2015/01/26/ea-will-charge-gas-need-speed-no-limits-ongoing-effort-make-games-mundane-annoying-real-life/

Czyli na telefonach zaplacimy pieniedzmi za paliwo w Need for speed: No limits :dog: 

Jak ru.chac to na calego!

Opublikowano

lol? To z paliwem to nie byl troll? Myslalem ze to byl troll, o (pipi)a :obama:

NFS: No Limits (hopefully on your credit card) :kaz:

Opublikowano

nowa gra na PS4 zatytułowana "The Room", horror-survival w czasach teraźniejszych, mam nadzieję że poprawią jeszcze textury bo tak średnio póki co

Opublikowano

Zayebioza pomysł, ludzie zaczną w NFS jeździć hybrydowymi, albo jakimiś sedanami co mało pałą...

Opublikowano

MeSSer: Bo różnice pomiędzy 900p upscalowanym do 1080p a natywnym 1080p są bardzo małe. Odpalałem Halo 2 w 900p, a później grałem w Halo 4 w 1080p i jakbym nie wiedział, to bym nie powiedział, że któraś z tych gier jest w niższej rozdzielczości od drugiej.

Sprawa jest nieco bardziej skomplikowana.

Przy przekątnej TV powyżej 50' 900p ma już dość spore pixele i nie trzeba sokolego wzroku by to wychwycić. Ale już na 32' 900 i 1080p to faktycznie niemal to samo. 

Po prostu nie tylko sama sucha cyfra pixeli decyduje o IQ obecnie ( właśnie np. Ryse ma mistrzowskie te pozostałe elementy - fantastyczne filtry itp. ), tak samo jak nie tylko sama liczba FPS decyduje o wrażeniu płynności - odświeżanie fizyki, strefowe rozmycie obiektów, brak stuttera, gubienia klatek, stałe vsych. Porównajcie Need for Speeda i Drivecluba, oba w 30FPS1080p na PS4 - ostrość i płynność jest - chyba dla każdego - lepsza w tym drugim tytule, a powinna być taka sama. Tak samo Horizon 2 też świetnie daje sobie radę w 30 FPS.

A jak wynika z relacji tego GamesRadaru o W3, to właśnie rozmycie tekstur jest większe na X1, czyli ten upscall jednak dał się we znaki. To bardziej boli, niż natywne 900p.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Sprawa jest prosta - jak ktoś nie widzi spadku jakości przy 900p, to siedzi za daleko od telewizora :reggie:

Opublikowano

A po co ma siedzieć bliżej skoro mu wygodnie dalej?

Opublikowano

Żeby podziwiać super ostry obraz na swoim wypasionym telewizorze full HD? No ale jak się ma (pipi) rozmazane, to problem nie istnieje :Coolface:

Opublikowano

Ty nawet tego nie masz. :reggie:

Opublikowano

Ale masz argumenty. Z wrażenia aż mi kuboty spadły. Brawo.

Opublikowano

Mam nową 42" Bravię, Xone i WiiU. A Ty co masz Lem?

Ból d**y  :Coolface:

Opublikowano

Na pewno nie ps4  :Coolface:

Opublikowano

Ale masz argumenty. Z wrażenia aż mi kuboty spadły. Brawo.

Przynajmniej nie podniecam się i nie bronię za wszelką cenę sprzętu, którego nie mam.

Soon. :Coolface:

Opublikowano

Mam nową 42" Bravię, Xone i WiiU. A Ty co masz Lem?

Ból d**y :Coolface:

Jesli siedzisz od niej 4m to zgodzę sie z tobą ze różnice bedą nie za duże pomiędzy 900p a 1080p

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jesli siedzisz od niej 4m to zgodzę sie z tobą ze różnice bedą nie za duże pomiędzy 900p a 1080p

Z takiej odległości może równie dobrze grać w SD.

Opublikowano

Ciekaw jestem jakim cudem się nie połapaliście, że taki Szadoł Fą nie chodził w 1080p jak taki super wzrok wszystkie klapki mają  :reggie:

Opublikowano

Ciekaw jestem jakim cudem się nie połapaliście, że taki Szadoł Fą nie chodził w 1080p jak taki super wzrok wszystkie klapki mają  :reggie:

Bo milosc jest slepa :reggie:

Opublikowano

Może takim cudem, że Shadow Fall jest wyświetlany natywnie?

15536979228_ee195c352e_o.png

15010918728_aa3e0ea27b_o.png

I teraz to sobie porównaj ze swoim 900p.

Większość klapów odpalając czwartego Battlefielda albo AC Unity krzywi się widząc nieostrą papkę, a biedne boty muszą symulować zbiorową wadę wzroku. A może to z przyzwyczajenia? :dynia:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Lem: A wiesz "geniuszu", że w multi gra chodzi w rozdzielczości 960x1080, co jest dużo niższą rozdzielczością niż 1080p (1920x1080)  :reggie:

Mało tego - to niższa rozdzielczość od 900p (1600x900)  :obama:

I żaden klapek się nie połapał  :Coolface:

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak mogli się połapać skoro PSN pewnie nie działał. :kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.