Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

:reggie: dobra ja wysiadam, nie dam rady.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kuzwa jak ja kocham to forum <3

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Niemało kwikłem jak zobaczyłem tą koszulkę... W sam raz na jakieś spotkanie forumowej braci. 

Chociaż trochę za bardzo pedalska. :shotgun:

Opublikowano

Nie chce na czyims fejmie jechac wiec to jest link do postu gdzie kolega (alter Ficusia podejrzewam) wrzucil po raz pierwszy. Mozna plusowac.

http://www.psxextreme.info/topic/82539-tablica-korkowa/?p=3322723

I z cyklu gdy gry robia sie coraz blizsze rzeczywistosci:

http://www.androidpolice.com/2015/01/26/ea-will-charge-gas-need-speed-no-limits-ongoing-effort-make-games-mundane-annoying-real-life/

Czyli na telefonach zaplacimy pieniedzmi za paliwo w Need for speed: No limits :dog: 

Jak ru.chac to na calego!

Opublikowano

lol? To z paliwem to nie byl troll? Myslalem ze to byl troll, o (pipi)a :obama:

NFS: No Limits (hopefully on your credit card) :kaz:

Opublikowano

nowa gra na PS4 zatytułowana "The Room", horror-survival w czasach teraźniejszych, mam nadzieję że poprawią jeszcze textury bo tak średnio póki co

Opublikowano

Zayebioza pomysł, ludzie zaczną w NFS jeździć hybrydowymi, albo jakimiś sedanami co mało pałą...

Opublikowano

MeSSer: Bo różnice pomiędzy 900p upscalowanym do 1080p a natywnym 1080p są bardzo małe. Odpalałem Halo 2 w 900p, a później grałem w Halo 4 w 1080p i jakbym nie wiedział, to bym nie powiedział, że któraś z tych gier jest w niższej rozdzielczości od drugiej.

Sprawa jest nieco bardziej skomplikowana.

Przy przekątnej TV powyżej 50' 900p ma już dość spore pixele i nie trzeba sokolego wzroku by to wychwycić. Ale już na 32' 900 i 1080p to faktycznie niemal to samo. 

Po prostu nie tylko sama sucha cyfra pixeli decyduje o IQ obecnie ( właśnie np. Ryse ma mistrzowskie te pozostałe elementy - fantastyczne filtry itp. ), tak samo jak nie tylko sama liczba FPS decyduje o wrażeniu płynności - odświeżanie fizyki, strefowe rozmycie obiektów, brak stuttera, gubienia klatek, stałe vsych. Porównajcie Need for Speeda i Drivecluba, oba w 30FPS1080p na PS4 - ostrość i płynność jest - chyba dla każdego - lepsza w tym drugim tytule, a powinna być taka sama. Tak samo Horizon 2 też świetnie daje sobie radę w 30 FPS.

A jak wynika z relacji tego GamesRadaru o W3, to właśnie rozmycie tekstur jest większe na X1, czyli ten upscall jednak dał się we znaki. To bardziej boli, niż natywne 900p.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Sprawa jest prosta - jak ktoś nie widzi spadku jakości przy 900p, to siedzi za daleko od telewizora :reggie:

Opublikowano

A po co ma siedzieć bliżej skoro mu wygodnie dalej?

Opublikowano

Żeby podziwiać super ostry obraz na swoim wypasionym telewizorze full HD? No ale jak się ma (pipi) rozmazane, to problem nie istnieje :Coolface:

Opublikowano

Ty nawet tego nie masz. :reggie:

Opublikowano

Ale masz argumenty. Z wrażenia aż mi kuboty spadły. Brawo.

Opublikowano

Mam nową 42" Bravię, Xone i WiiU. A Ty co masz Lem?

Ból d**y  :Coolface:

Opublikowano

Na pewno nie ps4  :Coolface:

Opublikowano

Ale masz argumenty. Z wrażenia aż mi kuboty spadły. Brawo.

Przynajmniej nie podniecam się i nie bronię za wszelką cenę sprzętu, którego nie mam.

Soon. :Coolface:

Opublikowano

Mam nową 42" Bravię, Xone i WiiU. A Ty co masz Lem?

Ból d**y :Coolface:

Jesli siedzisz od niej 4m to zgodzę sie z tobą ze różnice bedą nie za duże pomiędzy 900p a 1080p

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jesli siedzisz od niej 4m to zgodzę sie z tobą ze różnice bedą nie za duże pomiędzy 900p a 1080p

Z takiej odległości może równie dobrze grać w SD.

Opublikowano

Ciekaw jestem jakim cudem się nie połapaliście, że taki Szadoł Fą nie chodził w 1080p jak taki super wzrok wszystkie klapki mają  :reggie:

Opublikowano

Ciekaw jestem jakim cudem się nie połapaliście, że taki Szadoł Fą nie chodził w 1080p jak taki super wzrok wszystkie klapki mają  :reggie:

Bo milosc jest slepa :reggie:

Opublikowano

Może takim cudem, że Shadow Fall jest wyświetlany natywnie?

15536979228_ee195c352e_o.png

15010918728_aa3e0ea27b_o.png

I teraz to sobie porównaj ze swoim 900p.

Większość klapów odpalając czwartego Battlefielda albo AC Unity krzywi się widząc nieostrą papkę, a biedne boty muszą symulować zbiorową wadę wzroku. A może to z przyzwyczajenia? :dynia:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Lem: A wiesz "geniuszu", że w multi gra chodzi w rozdzielczości 960x1080, co jest dużo niższą rozdzielczością niż 1080p (1920x1080)  :reggie:

Mało tego - to niższa rozdzielczość od 900p (1600x900)  :obama:

I żaden klapek się nie połapał  :Coolface:

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak mogli się połapać skoro PSN pewnie nie działał. :kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.