Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

bo Mordor ma mega zroznicowany gameplay ^^

Na pewno bardziej niż ten w AC ;)

Sam rzygalem juz Assasinami, ostatnich 3-4 czesci nie skonczylem nawet (poza mocno pastgenowym Black Flagiem, sam nie wiem dlaczego), Unity zas po swietnym poczatku gry, zapowiada naprawde niezle, fabula, miasto, bohater w koncu daja rade, misje sa zroznicowane, animacje lepsze, przez co pojedynki wygladaja ciekawiej, a oprawy audio wizualnej Mordor moze pozazdroscic. Ogolnie to jeden z nielicznych zabojcow od lat do ktorego w ogole chce sie wracac.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

ja po tym filmiku zauważyłem rzecz najważniejszą:

Na PS4 nie ma trawy  :reggie:

Opublikowano

No dokladnie, "pojedynki", bo sie przeciwnicy ustawiaja w koleczku i czekaja na oklep.

NEXTGEN!

Po prostu wychodzi z ciebie esencja klapa:

70mc > 90mc

ZMOWA RECENZENTOW!

Opublikowano

Easy gralem w unity i mordora obie do pieca imo, ta mgła w ac mi zaje.biscie przeszkadzała bo myslalem, ze ten problem zostanie na past genach gdzie w takim black flag nie bylo nic widac w promieniu okolo 5m od bohatera

Opublikowano

różnica całkiem spora.

Różnice jakieś są (ze sporymi bym polemizował), ale cała ta gra na porównaniu wygląda okrutnie słabo.

Dla mnie są spore, widać to po Aliasingu i texturach najbardziej + odbicia i oświetlenie z tak na szybko wychwyconych.

Zobacz na światła tylne samochodu w 22sekundzie, czy na budynek z niebieskimi daszkami, textura asfaltu.

Później w 37 sekundzie zwróć uwagę na oświetlenie jakie pada na felgi, zobacz na nakrętkę na kole, różnica w ilości szczegółów z jakich sama felga się składa czyli spora różnica w polygonach.

Zobacz na same drzwi a dokładnie szpary pomiędzy karoserią.

a to tylko youtube, na 55" TV będzie smutne doświadczenie wizualne, oby tylko realizm nie zawiódł.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Konsole ogólnie mają jakiś za(pipi)isty problem z AA. W wyścigach to ząbki na samochodach widoczne na kilometr,czy to DC,FM5,czy MK8 :/ Mogliby to ogarnąć.

Opublikowano

Grałeś w FH2? 

Opublikowano

a to tylko youtube, na 55" TV będzie smutne doświadczenie wizualne, oby tylko realizm nie zawiódł.

Wg mnie to wygląda tak, że w porównaniu do Assetto Corsy jest średniacko, w porównaniu do Gran Turismo jest dobrze więc wątpie żebyś się zawiódł.

No ale ty ogrywałeś AC na padzie i pisałeś tu, że fizyka bez rewelacji z tego co pamiętam :teehee:  Więc nie wiem właściwie jak Carsy przyjmiesz.

1AqSoUz.jpg

vbKgzTQ.jpg

Najbardziej chyba obcieli cienie i ostrość tekstur (otoczenie)

Opublikowano

FH2? Ja grałem w Saturnie. Wykonanie autek robi ogromne wrażenie, zero ząbków, wszystko pięknie błyszczy. GTA V też widziałem w innym sklepie i mnie zmiażdżyło. Wszystko takie ostre i wygładzone. Jakąś tam moc te current geny mają. Ale i tak wszystko ch.uj, bo nie będzie nowego Okami :(

Edytowane przez aux

Opublikowano

Na gładkie krawędzie sobie poczekamy jeszcze do następnej generacji, Horizon 2 śmiga w 1080/30 z gładkimi krawędziami, ale grafę ma tylko dobrą. W The Order żeby zastosować takie samo wygładzanie jak w Horizon 2 musieli obciąć pół ekranu, bo ps4 nie dawało rady przy takiej grafie.

Opublikowano

Na gładkie krawędzie sobie poczekamy jeszcze do następnej generacji, Horizon 2 śmiga w 1080/30 z gładkimi krawędziami, ale grafę ma tylko dobrą. W The Order żeby zastosować takie samo wygładzanie jak w Horizon 2 musieli obciąć pół ekranu, bo ps4 nie dawało rady przy takiej grafie.

[LEMing]

Co Ty bocie opowiadasz! Przecież chodziło o realistyczne odwzorowanie filmowego klimatu! Żeby gracz się zastanawiał, czy przypadku filmu na bluray nie wrzucił do konsoli!

[/LEMing]

Edytowane przez ping

Opublikowano

Wg mnie to wygląda tak, że w porównaniu do Assetto Corsy jest średniacko, w porównaniu do Gran Turismo jest dobrze więc wątpie żebyś się zawiódł.

No ale ty ogrywałeś AC na padzie i pisałeś tu, że fizyka bez rewelacji z tego co pamiętam :teehee:  Więc nie wiem właściwie jak Carsy przyjmiesz.

1AqSoUz.jpg

vbKgzTQ.jpg

Najbardziej chyba obcieli cienie i ostrość tekstur (otoczenie)

Pisałem tak?

przyjmę na klate cytat.

Opublikowano

ping, jesteś tak słaby, że mi się przez ciebie kolacja cofnęła :bad:

MSAA nie jest idealne, bo działa tylko na geometrię, a Horizon 2 ma sporo ząbków na samochodach. Są gry z lepszym AA.

dd724805f43a72359729a5f76b45ef99.png

Opublikowano

Botowi zabrakło argumentów, więc jak zwykle leci standardowa formułka "a grałeś?". Nieważne co odpowiem, ty i tak będziesz wiedział swoje. Sęk w tym, że ja grałem i wiedziałem na co patrzę. Wiem jak działa MSAA, czym jest transparency i shader aliasing, a ty nie. Podjąłeś temat o którym nie masz pojęcia i nie potrafisz rozmawiać bez sprowadzania dyskusji do poziomu szkoły podstawowej. Szkoda.

Screen nie jest z żadnym zoomem.

4.bmp.jpg

Opublikowano

W markecie byłeś i ch.uja widziałeś. Podczas wyścigu nie ma praktycznie żadnych zębów a już na pewno nie na autach. Światło w tym aucie to jakiś pojedynczy, nieszczęśliwy przypadek (wygląda słabo, jakby było doklejone). 

Opublikowano

Tak, w photoshopie przerobiłem.

Opublikowano

Kolega LEM widać, że z PC LAB skoro takimi blacharskimi terminami operuje xD

Kur.wa żeby na forum o konsolach o MSAA i shaderach gadać to już naprawdę trzeba mieć mózg wyprany przez programy typu 3D MARK.

Opublikowano

Botowi zabrakło argumentów, więc jak zwykle leci standardowa formułka "a grałeś?". Nieważne co odpowiem, ty i tak będziesz wiedział swoje. Sęk w tym, że ja grałem i wiedziałem na co patrzę. Wiem jak działa MSAA, czym jest transparency i shader aliasing, a ty nie. Podjąłeś temat o którym nie masz pojęcia i nie potrafisz rozmawiać bez sprowadzania dyskusji do poziomu szkoły podstawowej. Szkoda.

Screen nie jest z żadnym zoomem.

4.bmp.jpg

lemona, to ty moze poslij jakiegos maila do ready at dawn, ze (pipi)owy AA stosuja i polec im lepsza metodę, moze obejdzie sie bez pasow.

Opublikowano

Tak, w photoshopie przerobiłem.

Czy ja coś takiego napisałem? To był akurat zarzut w stosunku do gry, nie do ciebie. To światło faktycznie wygląda słabo.  

Opublikowano

Kolega LEM widać, że z PC LAB skoro takimi blacharskimi terminami operuje xD

Kur.wa żeby na forum o konsolach o MSAA i shaderach gadać to już naprawdę trzeba mieć mózg wyprany przez programy typu 3D MARK.

Żyjąc w piwnicy i ograniczając się do grania, spania i jedzenia prawdopodobnie czujesz się niepewnie w obliczu osób mądrzejszych. Próbuję cię zrozumieć, ale uwierz mi, agresja nie jest najlepszym wyjściem. Mam wykształcenie zdobyte na jednym z najlepszych uniwersytetów w kraju i branżową wiedzę, którą chętnie się z tobą podzielę. W głębi duszy na pewno chciałbyś wiedzieć, jak twoje hobby wygląda od kuchni :empathy3: Poza tym pisać o MSAA zaczął twój kolega koper, a ja po prostu czułem się w obowiązku sprostować te bzdury, żeby nie zakorzeniły się w umysłach mniej obeznanych forumowiczów.

Czy ja coś takiego napisałem? To był akurat zarzut w stosunku do gry, nie do ciebie. To światło faktycznie wygląda słabo.  

Ale tego jest więcej.

43272e6dc32033d3784716444e2ab1ac.png

http://images.eurogamer.net/2013/articles//a/1/7/0/8/1/0/7/3.bmp.jpg

9891f0fabf7ca883af782b44598b33f8.png

http://images.eurogamer.net/2013/articles//a/1/7/0/8/1/0/7/4.bmp.jpg

I właśnie to, drogie dzieci, nazywamy shader aliasingiem, a żeby się boty nie pultały napiszę również, że DriveClub ma podobno problem (przez gorsze AA i większe kontrasty nawet bardziej widoczny).

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Lem co ty chcesz udowodnic? drivecluba pod wzgledem antyalliasingu nie sposob porownywac do horizon2. W przeciwieństwie do ciebie gralem w oba(a w tym pierwszym to juz pewnie ze 100h mam) i aa w dc to jego spora wada, horizon2 ma kapitalnie czysty obraz, najwieksza zaleta grafiki (obok wesolej soczystej palety kolorow) tego tytulu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.