Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

widać ładnie Ping ze pojęcia o sprzęcie Apple to Ty nie masz.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Widziały pany średnią z 5 recek na GR nowej gierki na platformę na której nie ma co grać?

Pillars od Eternity

94,40%

Opublikowano

W co ja mam grać zaraz w domku będę :( BB czy pillars dwa mesjasze w jednym tygodniu a tak od listopada nic bardzo dobrego.... nienawidzę tego rynku :)

Opublikowano

Widziały pany średnią z 5 recek na GR nowej gierki na platformę na której nie ma co grać?

Pillars od Eternity

94,40%

xD Konsolorze na kolanach i z pelnymi ustami.

Opublikowano

Wybrakowana kolekcja Borderlands Full HD dostała w dniu premiery patch o wadze 8 gb na ps4 i ponad 16 gb na bonera.  

http://www.ppe.pl/news-34718-borderlands_na_ps4_i_xone_z_patchem_premierowym_wazacym_az_16gb.html

Co ten x-box to ja już w ogóle nie. :pawel:   

Niech Sony w końcu upadnie, a MS zostanie zasłużenie konsolowym hegemonem z DRM always online.  :exact:  

Beka z tego, że te 16gb na klocku ściągnie się szybciej niż 8gb na szrocie.

Opublikowano

Wybrakowana kolekcja Borderlands Full HD dostała w dniu premiery patch o wadze 8 gb na ps4 i ponad 16 gb na bonera.  

http://www.ppe.pl/news-34718-borderlands_na_ps4_i_xone_z_patchem_premierowym_wazacym_az_16gb.html

Niech Sony w końcu upadnie, a MS zostanie zasłużenie konsolowym hegemonem z DRM always online.  :exact:  

Opublikowano

i beka z mniej zapchanego dyski od zawsze na zawsze.  :daddy:

Opublikowano

Ja tam nie wiem, nie mam problemu z miejscem. Z 2.5tb zostało mi jeszcze 1.2tb, a gierek mam więcej niż da się kupić w PS Store. Xbox król :banderas:

Opublikowano

A jestem pewny ze następna konsols MSu bedzie lepsza od PS4.

O ile następnej konsoli Sony można być pewnym, bo dla Japończyków to niemal główny biznes, tak chyba wszyscy udziałowcy m$ czekają na odcięcie niedochodowej gałęzi w postaci xboxa. Spencer ma kilka lat na rozwiązanie jednego problemu - jak opchnąć blacharzom xbox live i kiedy mu się uda, wszystkie mazzea wracają na pclab.

Opublikowano

O ile następnej konsoli Sony można być pewnym, bo dla Japończyków to niemal główny biznes, tak chyba wszyscy udziałowcy m$ czekają na odcięcie niedochodowej gałęzi w postaci xboxa. Spencer ma kilka lat na rozwiązanie jednego problemu - jak opchnąć blacharzom xbox live i kiedy mu się uda, wszystkie mazzea wracają na pclab.

To z typami z gejonly jest o wiele prosciej, wystarczy dac im bana i wracaja gdzie ich miejsce :lapka:

Opublikowano

Obie opcje smierdza (pipi) wiec moze zamiast wytykac ktore smierdzi bardziej skupmy sie na szyderze z takich praktyk :taknieco:

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz ile MS ma pieniędzy i prawda jest taka, że marka Xbox to zaledwie kilka procent udziałów MS. Najwięcej to systemy operacyjne i inne oprogramowanie. 

Prędzej Sony pójdzie z torbami z rynku konsol niż MS. :lapka:

Opublikowano

no właśnie chciałem początkowo napisać Co ta generacja i x-box to ja już w ogóle nie, ale to nie jest temat na takie dywagacje. :frog:

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz ile MS ma pieniędzy i prawda jest taka, że marka Xbox to zaledwie kilka procent udziałów MS. Najwięcej to systemy operacyjne i inne oprogramowanie. 

Prędzej Sony pójdzie z torbami z rynku konsol niż MS.

Oddział Sony Game & Network, którego największą siłę stanowi marka PlayStation, to obecnie główny filar zarobków Sony. Dochód z działalności tego oddziału za ostatni kwartał zeszłego roku wyniósł ponad 531 miliardów jenów, a więc ponad 17 miliardów złotych.

Dobry wynik osiągnięto nawet pomimo kilku strat. Bilans zysków i strat w przypadku PlayStation Vita i PS TV jest na minusie. W przypadku PlayStation TV oczekujemy jednak sporych zysków w przyszłości. Ta usługa jest relatywnie nowa i dopiero rozwija skrzydła.

Dla porównania, oddział Xboksa dla Microsoftu znaczy zdecydowanie mniej. Amerykański gigant nawet 90% swoich dochodów wynosi ze sprzedaży systemów operacyjnych, a kolejne procenty urywają pakiety biurowe, obsługa serwerów i inne usługi, pozostawiając Xboksa w granicach 1% przychodów.

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

Jak wymecze BB to pewnie przyjdzie pora na pilarka :fsg:

Do premiery Wieska obie gry jak znalazl.

Opublikowano

(pipi)a, przeciez to pillars of eternity wyglada jak moj kochany Planescape, w ktorego gralem jak polowa botow jeszcze srala w pieluchy. Ja wiem ze grafika to nie wszystko, ale sa jakies granice xd

Opublikowano

(pipi)a, przeciez to pillars of eternity wyglada jak moj kochany Planescape, w ktorego gralem jak polowa botow jeszcze srala w pieluchy. Ja wiem ze grafika to nie wszystko, ale sa jakies granice xd

Juz bez przesady z tymi pieluchami, w tym okresie to Mazzeo chyba o Playstation sie dowiedzial. :Coolface:

Opublikowano

Prędzej Sony pójdzie z torbami z rynku konsol niż MS.

Oddział Sony Game & Network, którego największą siłę stanowi marka PlayStation, to obecnie główny filar zarobków Sony. Dochód z działalności tego oddziału za ostatni kwartał zeszłego roku wyniósł ponad 531 miliardów jenów, a więc ponad 17 miliardów złotych.

Dobry wynik osiągnięto nawet pomimo kilku strat. Bilans zysków i strat w przypadku PlayStation Vita i PS TV jest na minusie. W przypadku PlayStation TV oczekujemy jednak sporych zysków w przyszłości. Ta usługa jest relatywnie nowa i dopiero rozwija skrzydła.

Dla porównania, oddział Xboksa dla Microsoftu znaczy zdecydowanie mniej. Amerykański gigant nawet 90% swoich dochodów wynosi ze sprzedaży systemów operacyjnych, a kolejne procenty urywają pakiety biurowe, obsługa serwerów i inne usługi, pozostawiając Xboksa w granicach 1% przychodów.

klaperska logika - lepiej żeby konsole były fundamentem firmy, przez co ryzyko działalności ogromnie wzrasta, trzeba działać zachowawczo (dlatego marketing ps4 jest pod januszy), a nie, tak jak u MS, gdzie Xbox zarabia porównywalne pieniądze ale firma ma zdywersyfikowaną działalność.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Xbox zarabia

:dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia:

Opublikowano

(pipi), przeciez to pillars of eternity wyglada jak moj kochany Planescape, w ktorego gralem jak polowa botow jeszcze srala w pieluchy. Ja wiem ze grafika to nie wszystko, ale sa jakies granice xd

Przecież ta gierka wygląda bardzo dobrze (tła są chyba ręcznie rysowane), chyba, że rzut izometryczny jest tym czynnikiem stanowiącym o "przesadzie".

Opublikowano

Pillars od Eternity

94,40%

xD Konsolorze na kolanach i z pelnymi ustami.

PIĘĆ RECEK

Opublikowano

Na MC jest 12 recek, 93/100. :newell:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.