Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

widać ładnie Ping ze pojęcia o sprzęcie Apple to Ty nie masz.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Widziały pany średnią z 5 recek na GR nowej gierki na platformę na której nie ma co grać?

Pillars od Eternity

94,40%

Opublikowano

W co ja mam grać zaraz w domku będę :( BB czy pillars dwa mesjasze w jednym tygodniu a tak od listopada nic bardzo dobrego.... nienawidzę tego rynku :)

Opublikowano

Widziały pany średnią z 5 recek na GR nowej gierki na platformę na której nie ma co grać?

Pillars od Eternity

94,40%

xD Konsolorze na kolanach i z pelnymi ustami.

Opublikowano

Wybrakowana kolekcja Borderlands Full HD dostała w dniu premiery patch o wadze 8 gb na ps4 i ponad 16 gb na bonera.  

http://www.ppe.pl/news-34718-borderlands_na_ps4_i_xone_z_patchem_premierowym_wazacym_az_16gb.html

Co ten x-box to ja już w ogóle nie. :pawel:   

Niech Sony w końcu upadnie, a MS zostanie zasłużenie konsolowym hegemonem z DRM always online.  :exact:  

Beka z tego, że te 16gb na klocku ściągnie się szybciej niż 8gb na szrocie.

Opublikowano

Wybrakowana kolekcja Borderlands Full HD dostała w dniu premiery patch o wadze 8 gb na ps4 i ponad 16 gb na bonera.  

http://www.ppe.pl/news-34718-borderlands_na_ps4_i_xone_z_patchem_premierowym_wazacym_az_16gb.html

Niech Sony w końcu upadnie, a MS zostanie zasłużenie konsolowym hegemonem z DRM always online.  :exact:  

Opublikowano

i beka z mniej zapchanego dyski od zawsze na zawsze.  :daddy:

Opublikowano

Ja tam nie wiem, nie mam problemu z miejscem. Z 2.5tb zostało mi jeszcze 1.2tb, a gierek mam więcej niż da się kupić w PS Store. Xbox król :banderas:

Opublikowano

A jestem pewny ze następna konsols MSu bedzie lepsza od PS4.

O ile następnej konsoli Sony można być pewnym, bo dla Japończyków to niemal główny biznes, tak chyba wszyscy udziałowcy m$ czekają na odcięcie niedochodowej gałęzi w postaci xboxa. Spencer ma kilka lat na rozwiązanie jednego problemu - jak opchnąć blacharzom xbox live i kiedy mu się uda, wszystkie mazzea wracają na pclab.

Opublikowano

O ile następnej konsoli Sony można być pewnym, bo dla Japończyków to niemal główny biznes, tak chyba wszyscy udziałowcy m$ czekają na odcięcie niedochodowej gałęzi w postaci xboxa. Spencer ma kilka lat na rozwiązanie jednego problemu - jak opchnąć blacharzom xbox live i kiedy mu się uda, wszystkie mazzea wracają na pclab.

To z typami z gejonly jest o wiele prosciej, wystarczy dac im bana i wracaja gdzie ich miejsce :lapka:

Opublikowano

Obie opcje smierdza (pipi) wiec moze zamiast wytykac ktore smierdzi bardziej skupmy sie na szyderze z takich praktyk :taknieco:

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz ile MS ma pieniędzy i prawda jest taka, że marka Xbox to zaledwie kilka procent udziałów MS. Najwięcej to systemy operacyjne i inne oprogramowanie. 

Prędzej Sony pójdzie z torbami z rynku konsol niż MS. :lapka:

Opublikowano

no właśnie chciałem początkowo napisać Co ta generacja i x-box to ja już w ogóle nie, ale to nie jest temat na takie dywagacje. :frog:

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz ile MS ma pieniędzy i prawda jest taka, że marka Xbox to zaledwie kilka procent udziałów MS. Najwięcej to systemy operacyjne i inne oprogramowanie. 

Prędzej Sony pójdzie z torbami z rynku konsol niż MS.

Oddział Sony Game & Network, którego największą siłę stanowi marka PlayStation, to obecnie główny filar zarobków Sony. Dochód z działalności tego oddziału za ostatni kwartał zeszłego roku wyniósł ponad 531 miliardów jenów, a więc ponad 17 miliardów złotych.

Dobry wynik osiągnięto nawet pomimo kilku strat. Bilans zysków i strat w przypadku PlayStation Vita i PS TV jest na minusie. W przypadku PlayStation TV oczekujemy jednak sporych zysków w przyszłości. Ta usługa jest relatywnie nowa i dopiero rozwija skrzydła.

Dla porównania, oddział Xboksa dla Microsoftu znaczy zdecydowanie mniej. Amerykański gigant nawet 90% swoich dochodów wynosi ze sprzedaży systemów operacyjnych, a kolejne procenty urywają pakiety biurowe, obsługa serwerów i inne usługi, pozostawiając Xboksa w granicach 1% przychodów.

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

Jak wymecze BB to pewnie przyjdzie pora na pilarka :fsg:

Do premiery Wieska obie gry jak znalazl.

Opublikowano

(pipi)a, przeciez to pillars of eternity wyglada jak moj kochany Planescape, w ktorego gralem jak polowa botow jeszcze srala w pieluchy. Ja wiem ze grafika to nie wszystko, ale sa jakies granice xd

Opublikowano

(pipi)a, przeciez to pillars of eternity wyglada jak moj kochany Planescape, w ktorego gralem jak polowa botow jeszcze srala w pieluchy. Ja wiem ze grafika to nie wszystko, ale sa jakies granice xd

Juz bez przesady z tymi pieluchami, w tym okresie to Mazzeo chyba o Playstation sie dowiedzial. :Coolface:

Opublikowano

Prędzej Sony pójdzie z torbami z rynku konsol niż MS.

Oddział Sony Game & Network, którego największą siłę stanowi marka PlayStation, to obecnie główny filar zarobków Sony. Dochód z działalności tego oddziału za ostatni kwartał zeszłego roku wyniósł ponad 531 miliardów jenów, a więc ponad 17 miliardów złotych.

Dobry wynik osiągnięto nawet pomimo kilku strat. Bilans zysków i strat w przypadku PlayStation Vita i PS TV jest na minusie. W przypadku PlayStation TV oczekujemy jednak sporych zysków w przyszłości. Ta usługa jest relatywnie nowa i dopiero rozwija skrzydła.

Dla porównania, oddział Xboksa dla Microsoftu znaczy zdecydowanie mniej. Amerykański gigant nawet 90% swoich dochodów wynosi ze sprzedaży systemów operacyjnych, a kolejne procenty urywają pakiety biurowe, obsługa serwerów i inne usługi, pozostawiając Xboksa w granicach 1% przychodów.

klaperska logika - lepiej żeby konsole były fundamentem firmy, przez co ryzyko działalności ogromnie wzrasta, trzeba działać zachowawczo (dlatego marketing ps4 jest pod januszy), a nie, tak jak u MS, gdzie Xbox zarabia porównywalne pieniądze ale firma ma zdywersyfikowaną działalność.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Xbox zarabia

:dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia: :dynia:

Opublikowano

(pipi), przeciez to pillars of eternity wyglada jak moj kochany Planescape, w ktorego gralem jak polowa botow jeszcze srala w pieluchy. Ja wiem ze grafika to nie wszystko, ale sa jakies granice xd

Przecież ta gierka wygląda bardzo dobrze (tła są chyba ręcznie rysowane), chyba, że rzut izometryczny jest tym czynnikiem stanowiącym o "przesadzie".

Opublikowano

Pillars od Eternity

94,40%

xD Konsolorze na kolanach i z pelnymi ustami.

PIĘĆ RECEK

Opublikowano

Na MC jest 12 recek, 93/100. :newell:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.