Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No proste, ze konsole przede wszystkim

Ale na PC jest tyle perelek, ze po prostu trzeba ten rynek szanowac jako odtrutke na raka serwowanego przez EA i Ubi, nawet jezeli samemu nie gra sie na PC(tak jak ja)

No, ale przecież UBI jest kochane, Rockstar się powinien od nich uczyć jak robić sandboxy.

Teraz mi jeszcze dali dostęp do alphy RS: Siege, ale będzie grane od wtorku. 

Ubi <333333333333333333333

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jak kogoś stać to oczywiste jest, że lepiej mieć porządnego pieca którego będzie się regularnie modyfikować. Haczyk jest taki, że oprócz samego hajsu trzeba też ogarniać jakiekolwiek podstawy, żeby wiedzieć jakie części kupować, a piec nie był zawirusowany. Do tego, jak ktoś ma czas na jeszcze więcej gierek to może dokupić daną konsolkę z interesującymi exami i jest bosko :)

TY BLUŹNIERCO! 

PC? PC jest dla gimbazy, która gra na nim w LoLa, w dodatku jeszcze na low, bo ostatni upgrade robili na komunie.

To jest odpowiednie podejście do PC.

xvzy7xx4k6ul.jpg

A tak serio to:

hpe4q4zt330u.jpg

Opublikowano

Myślę, że to, że niektórym nie chce się grać na pc wynika z przyzwyczajeń oraz z wygody grania. Rozwalić się na kanapie i włączyć dobrą gierę na konsoli jest fajniej niż usiąść na krześle, odpalić pc, czekać aż załaduje się najlepszy system operacyjny na świecie, czyli windows (xD), a potem jeszcze trzeba załączyć steama, origin lub uplay i grać garbiąc się :P Ale ... zawsze można rozwiązać ten problem podpinając pc do tv i podłączając pada :)

Jeszcze niektórzy mogą wspomnieć o magii konsol ... z tym, że znikła ona już prawie całkowicie w 8 generacji kąsol.

Edytowane przez JJeday

Opublikowano

Windows ładuje się jakieś... 4 sekundy, to nadal szybciej od PS4 ;) 

A można go uśpić, wtedy to instant cast.

Opublikowano

Windows 8.1 na dysku SSD rewelacja. A wy dalej narzekajcie na XP ze scrackowanym service packiem 2 xD

Opublikowano

>czekać aż załaduje się Windows

w 2015 roku cold boot trwa jakieś 10s, zaokrąglając do pełnej dziesiątki w górę, żeby nie było

szybciej niż PS4 odtworzy melodyjkę na start

Opublikowano

@Macio

Jak masz SSD ;D Ale w sumie to mówimy teraz o przypadku w którym ktoś ma dobrego pieca więc ok :P

Windows 10 to w ogóle 1 sekunde będzie się chyba ładował ^^

Edytowane przez JJeday

Opublikowano

Ale zeby byla jasnosc

Gierki z PC spoko, ale jaranie sie kartami graficznymi, rozmowy o konfiguracji i framerate to pedalstwo i chuy

Wiec droga Pc master race spyierldalac z tego forum

Opublikowano

@asax

Teraz jaranie się grafikami, pixelami, frameratem przejęły klapersy. 

Opublikowano

Ale zeby byla jasnosc

Gierki z PC spoko, ale jaranie sie kartami graficznymi, rozmowy o konfiguracji i framerate to pedalstwo i chuy

Jo. Temat o W3 na forum psxe:

-kórwa ciekawe jak framerate

-kórwa cienie z PC to co najwyżej liźniemy

-Boże żeby było 30fps

Nieobliczalna i niepowtarzalna a jednak prawda, prawda to czysta brudna prawda.

Opublikowano

Ale zeby byla jasnosc

Gierki z PC spoko, ale jaranie sie kartami graficznymi, rozmowy o konfiguracji 1080p i framerate to pedalstwo i chuy

Przecież to klapersy tak robią, częściej od PCtowców na tym forum.

Opublikowano

Ale zeby byla jasnosc

Wypraszam sobie, najznakomitsi przedstawiciele rasy panów jarają się gierkami wyglądającymi jak Torment z czasów kiedy 76% klapersów nie było w planach.

Opublikowano

Jasne, może i gry które pociągnęłoby przy odrobinie starań Playstation 2, a które obecnie sprzedaje się po czterdzieści ojrosów po wcześniejszym wyżebraniu kasy na kickstarterze, są dobre i zasługują na swoje wysokie oceny. Zabawna jest jednak pretensjonalność blaszek. Im się chyba wydaje, że jak wychodziły Baldursy czy Torment, to tam grafa była taka, bo to taka konwencja i forma sztuki. Otóż nie, były jakie były, bo taki był stan technologii który je umożliwiał w pełni. Dzisiaj pillarsy czy divinity wyglądają tak jak wyglądają, nie z powodu konwencji, tylko z powodu biedy i patologii jaka panuje na rynku PC. Parowa cebulandia i zatoka piratów zniechęcają dużych wydawców do odważnych przedsięwzięć typu ex na PC. Dlatego gry muszą być przepychane przez greenlighty czy inne kickstartery i są tworzone z myślą o tych co mają jakieś stare netbooki czy kompy z biedry (najczęściej do prostej pracy) i a nuż skuszą się na tytuł, który im odpali. Naiwniacy posiadający potężne podzespoły, to rynkowy folklor. Zaś największa kasa spływa z rynków konsolowych i nie od dziś wiadomo, że to rynek konsolowy jest głównym zapleczem dla branży gier.

Także blaszki, sio pod stół, i czekać aż pan zje i może coś skapnie, i z szacunkiem do pana, bo to on żreć daje...

Opublikowano

>pan

>typ który bieduje na ps3 i nadal nie ograł anczarted

Kisne za każdym razem xD. Widziałeś ty na oczy 1080p? Czy tylko jak Wiesława zaprosi na święta?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Brak mi slow, czytajac takie posty nie dziwie sie ze branza konsolowa tak doi kase z niektorych ludzi i nawet nie musi sie z tym specjalnie kryć.

Opublikowano

>pan

>typ który bieduje na ps3 i nadal nie ograł anczarted

Kisne za każdym razem xD. Widziałeś ty na oczy 1080p? Czy tylko jak Wiesława zaprosi na święta?

:obama:

Właśnie z tego mam dobrą bekę. 

Typ, który siedzi na PS640p@720p pisze cokolwiek o wyglądzie obecnych gier. 

Przecież takie Divinity wygląda lepiej niż multiplatformy na PS3. xD

O exach nie piszę, bo tych to nawet nie ograł jak Uncharted, chyba, że w PLUSIE. :dafuq:

I potem taki typ pisze, że konsole ciągną rynek, no na pewno nie z żebrakami z plusa. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Teoretyk erotoman. Najgorszy typ gracza.

Żywe gów,no :))))))

Opublikowano

Bekę to ja mam, gdy gość który liznął ledwo 40 gier z konsoli i przeszedł ledwo TLOU na easy, przyklaskuje sobie z gościem który znany jest z bycia zadeklarowanym piratem śmiącym wypominać komuś że ktoś ciągnie rynek XDDDD

Sorry, ale porywając się z tymi kickstarterowymi bieda-izometrykami na cokolwiek nawet naprzeciw PS3, to tak jakbyście papierowym mieczem próbowali czołg pokonać :)

Ps. Uncharted nawet jak dali w Plusie, to nie zainstalowałem. Nie moje klimaty. Full HD zaś było już w Wipeout HD - żadna nowość ;)

Opublikowano

Jo, lubię sobie grać w filmowe gierki na easy. A potem elegancko Monster Hunter na konsolę nie dla gów,niaków i Dark Souls w 1080p tyż nie dla gó,wniaków.

>liznął 40 gier

Co za zero xDDDD.

Wipeout nie jest w 1080p. Doucz się tłustowlosy.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Mendrek wytyka komuś ogranie na easy, a sam ograł zaledwie na normalu bo musiał pogonić żeby nie stracić więcej jak 20zł. xD

No i czekało tyle "perełek" z plusa, które każdy ograł dawno temu albo olał bo były crapami. :cool:

Ograłem TLOU na najwyższym poziomie trudności także możesz się schować. :lapka:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mendrek, ale ja mam nick, możesz do mnie się bezpośrednio zwracać. Ja ci w odpowiedzi po prostu życzę wszystkiego PlayStation* :^)

*czyli wzorem firmy matki i tego co robi z fanami, ch,uj ci w oko

Opublikowano

nic, pc wyprzedza te konsole o jakies 3 lata, wiec wbij moze wtedy zobaczyc czy cos sie zmienilo.

pillars-of-eternity-review-142729043502.

N26L7pN.png

2015_03_27_00013.jpg

u1SUltW.png

2015_04_01_00008.jpg

4Gm0O6d.png

2015_03_27_00009.jpg

zQvwNc1.png

2015_03_27_00021.jpg

Dq0QLj2.png

2015_04_03_00001.jpg

j9VmWrg.png

2015_04_03_00003.jpg

gtDe0rH.png

01c27c8b8f7b35d7cff35520413fa0f0.png

728ee03d7112484cffb75bff9abb673b.png

pc wyprzedza

:pawel:

:yao:

Pt65HDF.jpgPgmRo93.jpg

Gra z 2008 roku  :newell:

Ciekawe kiedy klapki w swojej ewolucji dojdą do momentu w którym uświadomią sobie, że w grafike się nie gra.

Niechęć do grania na PC i mówienie, że "to nie to" wynika tylko i wyłącznie z braku dbałości o setup do grania. To gadanie o taboretach bierze się tylko i wyłącznie z waszych doświadczeń, jakbym próbował grać na jakimś macbooku albo biedronkowym PC siedząc na krześle z jadalni, nie mając pada i ogrywając RPGi i RTSy na myszy za 10zł to pewnie też bym mówił, że z graniem na PC jest coś nie tak.

Zastanawiałem się też jak często przeciętny forumowicz uczestniczy albo organizuje taki wieczór jak np. Czezki albo ja wczoraj u siebie. No bo przecież musi być częściej niż u tych blachar siedzących na taboretach nie?  No wiecie, 2-4 pady, gry typowo pod kanapowe granie, dobra zabawa, piwo, pizza, emocje przy Street Fighterze gdy jest sie na hita itp.

Kiedy was ktoś zapraszał na takie "konsolowe" granie na kanapie w Street Fightera czy cokolwiek. Bo przecież mieliście na takie konsolowe wieczory przy browarze z kumplami 2 lata obecnej generacji więc chyba do takiego typowo konsolowego grania używaliście tych złomów nie? Czy się mylę i jednak wolicie to wredne blacharskie online?  :Coolface:

Opublikowano

Nie no tym crysisem to troche jajca sobie robisz adi. Mendrek jak tam cebulka płacze bo w tym miesiacu dishonored w plusie na które ci się skapnęło, wiesława dała prezent na świeta pewnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.