Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A jakieś gry, w które zagra więcej niż 10 osób na świecie? :dafuq:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jest słaba dla Xone, ale Sony już miało kilka takich tragicznych miesięcy dla wszystkich platform. Dalej Microsoft tego nie przebił.

Przypomnij nam, kiedy Sony przez dwa miesiące trzymało w ofercie jedną grę, żeby nowej nie wrzucać? Nigdy, a m$ w ciągu kilku miesięcy robi to drugi albo trzeci raz. Jedna nowa gra na bonera w GwG, a dzięki cross-buy PS4 od miesięcy dostaje po 3, 4 albo nawet 5 gier. Masz rację, m$ tego nie przebił.

JUST CAUSE 2 CHŁOPCZE

PlayStation Plus, sierpień 2012

Lem z gameonly to nie jest Lem z forumka ale pewnie Juras lub Iras lub inny alter - boi sie odtajnic psnid, wkleja foty innych z tamtego forum jako swoje

poza tym Lem z gameonly mial i gral na xboxie, a ten nasz to ultras klapkowy, nawet tworzyl recki gierek z x360 i sa jeszcze te filmiki dostepne na youtube i znam linka ;)

Japa, Ficek, bo już mnie twoje urojenia męczą.

74fb203ff941b0b1272a9bb1d443733c.png

Opublikowano

Wiedzmin na PS4 zaczyna mnie motzno wku*wiac :reggie: [chodzi oczywiscie o port, sama gra jest gotg]

Nie dosc ze klatki spadaja na ryj, to w dodatku teraz tekstury na NPCach (a czasami nawet npce) zaczely mi sie doslownie przed oczami na chama wczytywac :facepalmz:

NO ALE 1080P MUSI BYC

Opublikowano

:kaz:

PC i PS4 dostało patcha, a z racji umowy z Redami patcha na XO jeszcze nie ma. Teraz wiadomo dlaczego, żeby plejstejszynowcy i blachy robili beta testy patcha dla Zielonej Szlachty. :obama:

Opublikowano

Lekki żal, że XO dadzą możliwość zablokowania/odblokowania 30 klatek, a w PS4 tak uj. 

@Bansai

Jak mówiłem o tym, to się ze mnie śmiali na forumku :(

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Lekki żal, że XO dadzą możliwość zablokowania/odblokowania 30 klatek, a w PS4 tak uj. 

No widzisz, XOne jest mocniejsza i lepsza konsola, gra potrafi dobic do 40 klatek a na PS4 jest bodajze 24 fpsy. Beka ze szrota i szrociarzy ktorzy musza sie meczyc na tym guwnie, nawet mi was nie zal.

Opublikowano

@Bansai

Nie dadzą możliwość tylko zablokują, bo pływające 32 klatki nikomu nie służą, a PS4 ma tak od premiery.

I ty zdaje się mówiłeś również o screen tearingu :dafuq:

Opublikowano

JUST CAUSE 2 CHŁOPCZE

PlayStation Plus, sierpień 2012

HITMAN ROZGRZESZENIE CHŁOPCZE

Opublikowano

@Bansai

Nie dadzą możliwość tylko zablokują, bo pływające 32 klatki nikomu nie służą, a PS4 ma tak od premiery.

I ty zdaje się mówiłeś również o screen tearingu :dafuq:

32 klatki?

o 32 klatkach to ps4 może pomarzyć, ba ona nawet 30 STAŁYCH (to jest ważne słowo - stałych przez cały czas) nie widziała na oczy i mam w (pipi)e klapy, fanbojstwo i inne bożyszcza w (pipi)e - TA GRA DZIAŁA słabo na konsoli pomijając pierwsza lokacje (ta jest b.dobrze zoptymalizowana). Gdyby to było stałe 30 fpsów ze sporadycznymi dropami (do 28) to spoko, ale czasem to aż się grać odechciewa. 

I tak wolę screen tearing niż zmułe na ekranie. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Gra działa słabo na PodkonSoli 4. 

Na Xboksie One działa bardzo dobrze. :banderas:

Opublikowano

Jakie to ma znaczenie?

Testy dowodziły wielokrotnie że gry na PS4 chodzą lepiej i w wyższej rozdzielczości, czasem z dodatkowym contentem w postaci trawy, a i tak nie ma to żadnego znaczenia.

Cytując klasyka, "jedna jaskółka wiosny nie czyni".

Chociaż DF i tak twierdzi że wersja na PS4 jest tą lepszą, pytanie komu wierzyć, czy ludziom którzy z tego żyją czy całej populacji użytkowników Xboxa w Polsce która siedzi tu na forum których można policzyć na palcach ręki stolarza.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Kwestia tego czy wolisz grać w pokaz slajdów w 1080p, czy płynną grę w 900p skalowanym do 1080p. :reggie:

No sorry, ale prawda jest taka, że bliżej niż dalej do czasów gdy gry na PS4 też będą chodzić w 900p. 

W ogóle strasznie bekowe jest dla mnie to, że graliście na ekranach FullHD na PS3 w 720p, a teraz macie ból dupy, że gra chodzi w 900p na XO. xD

Skoro gra w 900p to guwno rozmazane to co powiedzieć o 720 na ps3 na yetiego 55 calach? xdd

Edytowane przez suteq

Opublikowano

32 klatki?

o 32 klatkach to ps4 może pomarzyć, ba ona nawet 30 STAŁYCH (to jest ważne słowo - stałych przez cały czas) nie widziała na oczy i mam w (pipi)e klapy, fanbojstwo i inne bożyszcza w (pipi)e - TA GRA DZIAŁA słabo na konsoli pomijając pierwsza lokacje (ta jest b.dobrze zoptymalizowana). Gdyby to było stałe 30 fpsów ze sporadycznymi dropami (do 28) to spoko, ale czasem to aż się grać odechciewa. 

1. Przecież ty żeś pisał, że w grze jest screen tearing i twoja wiarygodność w temacie leży, bo v-sync działa przez cały czas.

2. No jak chcesz mieć 32 klatki na PS4, kiedy jest lock na 30? Ten sam lock, którego dołożą na bonerze, a ty cieszysz japę :facepalmz:

Chociaż DF i tak twierdzi że wersja na PS4 jest tą lepszą, pytanie komu wierzyć, czy ludziom którzy z tego żyją czy całej populacji użytkowników Xboxa w Polsce która siedzi tu na forum których można policzyć na palcach ręki stolarza.

Kolesie z Gamersyde mówili to samo na streamie i akcentowali dużą różnicę na korzyść PS4..

Opublikowano

32 klatki?

1. Przecież ty żeś pisał, że w grze jest screen tearing i twoja wiarygodność w temacie leży, bo v-sync działa przez cały czas.

"jak ty chcesz mieć lock'a" - widzę tego locka... 30/s takiego locka, że fpsy skaczą na bagnach od 22 do 30 (gra dosłownie pływa), w mieście podczas deszczu to samo, ale Ty wiesz pewnie lepiej. 

Dla mnie screen tearing i szarpanie obrazu podczas obracania kamery jest tym samym problemem - wybacz

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Haha, jaki typ :dynia: :dynia: :dynia: Przecież lock na 30 oznacza, że 30 będzie wartością maksymalną i nie gwarantuje, że nie fps nie spadnie niżej. A tutaj masz obrazek poglądowy, co to jest screen tearing:

Screen-Tearing.png

Opublikowano

W ogóle strasznie bekowe jest dla mnie to, że graliście na ekranach FullHD na PS3 w 720p, a teraz macie ból dupy, że gra chodzi w 900p na XO. xD

Skoro gra w 900p to guwno rozmazane to co powiedzieć o 720 na ps3 na yetiego 55 calach? xdd

Na PS3/X360 grałem na 40 calach.
Opublikowano

Haha, jaki typ :dynia: :dynia: :dynia: Przecież lock na 30 oznacza, że 30 będzie wartością maksymalną i nie gwarantuje, że nie fps nie spadnie niżej. A tutaj masz obrazek poglądowy, co to jest screen tearing:

Nadal widzę nie zrozumiałeś - najpierw sam pierdzielisz o "pływaniu gry" poprzez latanie fpsów na xie i gadasz, że lock 30 to zniwelował na ps4 (klapy na oczach) nie zważając na to, że gra "pływa" na ps4 tak samo tylko przyjmując mniejsze wartości fps w porównaniu do wersji na xo (także ten lock 30 klatek na ps4 można o (pipi)...).

No ale dalej ciśnij beke.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

@exact

I co? Nagle 720p na 40 calach full hd jest piękne? :dafuq:

Nie, nie jest. 

P.S yeti grał na 55 calach więc beka z hipokryzji. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

@exact

I co? Nagle 720p na 40 calach full hd jest piękne? :dafuq:

Nie, nie jest.

Odległość od TV sie nie zmieniła.

Opublikowano

Nie o to pytałem. :rayos:

Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie:

Gdzie jest Zeratul, który zaprzysięgał, że Witcher będzie maks na 8/10 i nie będzie w lidze gier pretendujących do gry roku :) 

Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie:

Gdzie jest Zeratul, który zaprzysięgał, że Witcher będzie maks na 8/10 i nie będzie w lidze gier pretendujących do gry roku :)

W Alternatywnym świecie.

97435671557502120635.png

Opublikowano

Suteq a jak tam framerate na bagnach we mgle/ burzy? 

Opublikowano

Haha, jaki typ :dynia: :dynia: :dynia: Przecież lock na 30 oznacza, że 30 będzie wartością maksymalną i nie gwarantuje, że nie fps nie spadnie niżej.

:facepalmz:

To już jest najwyższy poziom klaperstwa - gra chodzi najgorzej na PS4, ALE i tak trzeba szukać tak bzdurnych i idiotycznych argumentów, byle tylko nie wyszło, że Wiesław może działać lepiej na Xone.

Swoją drogą, to granie w te grę na PS4 graniczny z komfortem i jak patrzę jak to działa, to faktycznie aż się odechciewa :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.