Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Co to online konserwacje?, kiedys na PS3 owszem był to problem - nie teraz.

Zamiast sznurówki mozesz mieć najlepszego bezprzewodowego hsa 7.1 wnajniższej cenie na rynku.

Chodzi o ten co jesttak fatalnie wykonany, ze peka polowie userow po 2 tygodniach?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

"Headset" w zestawie nie nadaje się do niczego - wystarczy kupić od Sony za 350 zł XD

Serio, to jest zbyt śmieszne :P

Opublikowano

Lal moge miec hs 7.1!!!!

Za ile? 1000zl? xd

8h na padzie, ale super. xd

Ba bateriach dolaczonych do xo mam juz przegrane 30h a mam gdzies zuzyta polowe baterii. xd

I nie, nie widze sensu zeby mi sie 200zl marnowalo w postaci drugiego pada. Co za w ogole idiotyczny argument. xd

Chcesz normalnie pograc? Kup drugiego pada. Kisne. XDDDD

Opublikowano

Czyli co, do ceny konsoli mamy doliczać cenę headseta za 350 zł, pada za 250 zł, abonamentu za 150 zł/rok i filcowych podkładek z castoramy za 5 zł?

Zaraz się okaże, że żeby "normalnie" zagrać na plejstejszon 4 nie wystarczy 1200 zł za nówkę jak mi ktoś tutaj próbował wcisnąć, tylko 2200 zł xDDD

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Powiem tak, po 1,5 roku posiadania pudła Sony jestem zniesmaczony i żałuję wydanych pieniędzy (opinie tę podziela również wielu moich znajomych).

Teraz kilka szybkich wyliczeń

- Exy raz na ruski rok, a jak już wychodzą to często z 75-80 na meta więc szału nie ma (ludzie śmiali się z PS3, że nie było gier, a tam wyszły takie marki jak Motorstorm, Resistance, Killzone, Demon's Souls, Heavenly Sword, LittleBigPlanet w ciągu 2 lat od premiery konsoli w EU)

- DC oraz Bloodborne to bardzo dobre gry I choćby były nie wiadomo jak za(pipi)iste to nie muszą one podejść każdemu - po prostu to są gry nie nastawione na masowego odbiorce, ale na ściśle określony target.

- Cena konsoli w dniu premiery to było złodziejstwo, w sumie nadal 1,5k to za dużo jak na to, co oferuje

- Cena Exów w Polsce to (pipi) złodziejstwo i dymanie gracza bez wazeliny, praktycznie czysty gwałt tj. 250zł + w dniu PREMIERY. Porównując do XA i ich promocji na pudełkowe wersje exów, sony po prostu pokazuje .!. w stronę graczy.

- Cena Plusa to kpina również. To (pipi) nie dość, że działa gorzej od Live'a to jeszcze trzeba za nie zapłacić prawie 2x więcej (mowa o subskrypcji rocznej), Dodawane gry tego nie ratują, bo dają 1-3 gry fajne w skali całego roku. W czasie ps3 musieli rzucać dobre gry, bo inaczej gracze by się tę usługę wypieli, teraz już tego nie muszą bo jelonki i tak zakupią...

- Magiczne "FHD", slogany wstawiane o 1080p na każdym miejscu, a tu okazuje się że gierki dropują klatki w co drugiej grze wydanej na tę konsole....

- Ceny w ps storze to znów niesmaczny żart - nie będę tego porównywać do PC, bo nie wypada sobie strzelać w łeb, ale nawet na Live są dużo lepsze promocje i ceny (patrz. dragon age'a w grudniu lub styczniu za 130zł etc).

- Ta manipulacja i ściema ciśnięta na FB playstation polska przez ich pracowników - (pipi) wiedzą, (pipi)a się znają, a i tak pierdzielą od rzeczy budując mityczną świadomość wśród adresata, że mają wpływ na politykę Sony  :yao:

- Serwis, a raczej jego brak - możecie sobie wmawiać, że macie gwarancje na rok i rękojmie na 2 lata, ale co wam po tym jak z tego "serwisu" konsole często wracają porysowane i jeszcze bardziej zepsute Ba czasem nawet z innym numerem seryjnym  :facepalmz:

- Usługa sieciowa to kolejny kopal w dupas i full of zasadzkas! A tu ściąga 1/3 twego łącza Ci patcha lub gierkę, innym razem nie da się dołączyć do "imprezy" i pogadać z ludźmi, bo ciągle kogoś rozłącza. Nie będę wspomniał o ciągłych konserwacjach i innych problemach z psn.

- karta sieciowa zamontowana w PS4 to jakiś grat, nawet Vita lepiej odbiera sygnał niż to coś...

- Skupianie się przez dział Playstation na wspieraniu twórców third party, zamiast skupić się jak w przypadku ps3 na exach i tak "ratować" tę konsole. Specjalnie napisałem "ratować" - jak dobrze się sprzedaje, to po co mamy wykładać $ na gry, prawda Panowie?

- Utrata marek - MGS oraz Tomb Raider (1 to multiplatforma, druga czasowy ex xo) - najlepiej sprzedająca się konsola w historii traci taki tytuł na wyłączność oraz następny spory tytuł na rzecz swego rywala?  :reggie:

- Utrata wewnętrznych developerów takich jak insomaniac, zamknięcie studia w Livelpoolu (wipeout) zwolnienia w ND (wielu nadal wierzy, że te nie miały wpływu na przesunięcie premiery U4) etc.

- Pad, który bez nakładek na analogi sprawia, że z tych odpada guma.

- Pad, który rozładowuje się po 3-4h grania (w wieśku mam na zmianę podłączone 2 aby się ładowały, bo inaczej by musiał lecieć ciągle na kablu  :facepalmz: )

- Headset za 350zł, w którym pęka pałąk jeżeli ktoś zbyt często reguluje sobie jego ułożenie - to (pipi) nie trzyma się na tej gąbce tylko na samym tym plasticzku o grubości UWAGA 0,5cm.

This is 4 the players za jedyne 1500zł, Polecam i Pozdrawiam. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Jakie bomby prawdy. :obama:

Opublikowano

mgs od ery ps2 nie jest exem, tomb raider nigdy exem nie byl xD dobre haluny

Opublikowano

mgs od ery ps2 nie jest exem, tomb raider nigdy exem nie byl xD dobre haluny

Piłem do mgs4, co do TR napisałem że to multiplatforma - polecam czytać dokładnie. 

Opublikowano

- Ceny w ps storze to znów niesmaczny żart - nie będę tego porównywać do PC, bo nie wypada sobie strzelać w łeb, ale nawet na Live są dużo lepsze promocje i ceny (patrz. dragon age'a w grudniu lub styczniu za 130zł etc).

Wyręcze Cie :Coolface:

qzeng7.png

Opublikowano

O kurfa, nie wierze  :mog:

Opublikowano

Lal moge miec hs 7.1!!!!

Za ile? 1000zl? xd

8h na padzie, ale super. xd

Ba bateriach dolaczonych do xo mam juz przegrane 30h a mam gdzies zuzyta polowe baterii. xd

I nie, nie widze sensu zeby mi sie 200zl marnowalo w postaci drugiego pada. Co za w ogole idiotyczny argument. xd

Chcesz normalnie pograc? Kup drugiego pada. Kisne. XDDDD

no i stacje dokujaca ;) albo bedziesz mial super estetyczne kabelki zwisajace z konsoli xD

w sumie zostaje jeszcze opcja grania przy laptopie,mozna odrazu ladowac i nawet nie trzeba kupowac dluzszego kabla usb

sony robi z wami co chce, a wy jeszcze macie czelnosc bronic tej sraki :dynia:

Opublikowano

Ja znam sporo osób, które jadą równo po tych konsolach i jęczą, że to najgorsza generacja w historii.

Ale co zrobić :reggie: mają rację. PS4 jest gorsze od Xone, ale obydwie są siebie warte, z tym, że Microsoft na E3 wytoczy najcięższe działa, później dobije na Gamescomie i jeszcze odwróci losy tej generacji - wierzę w to. 

A jak nie, to i tak PC najbardziej się opłaca w tym momencie - gierki po 5 zł, zero problemów, Wiedźmin 3 na uber+ w 60 klatkach, podobnie Batman, GTAV czy pewno MGSV. 

Konsole przydadzą się tylko do eksów.

Opublikowano

Czyli co, do ceny konsoli mamy doliczać cenę headseta za 350 zł, pada za 250 zł, abonamentu za 150 zł/rok i filcowych podkładek z castoramy za 5 zł?

Zaraz się okaże, że żeby "normalnie" zagrać na plejstejszon 4 nie wystarczy 1200 zł za nówkę jak mi ktoś tutaj próbował wcisnąć, tylko 2200 zł xDDD

jeszcze tasma izolacyjna zeby zalepic swiatelko, no i koniecznie trzeba galki wymienic na podobne jakie sa w xbox one xD

Opublikowano

Zaraz, zaraz - ale miala byc sama konsola za 1500 i juz potem sam zysk!

A tu dochodzi pad za 2 bomby, stacja za poltorej bomby, headset za 3 i pol bomby, premierowki za 2 i pol bomby, abonament za 2 bomby (przypomnijmy ze klapy prawilnie uznaja tylko i wylacznie sugerowana cene detaliczna)...

I za co to? 

Za lekcje zaradnosci od sony? Za umiejetnosc majsterkowania zeby to wszystko naprawic? Za skilla w upokarzajacej "walce o swoje" z serwisantem? Za lekcje cierpliwosci jak psn lezy co drugi dzien albo grupy sie rozpyerdalaja?

Ja pyerdole, ze tym typom nie wstyd.

Starh, wystawiaj tego zloma na allegro i montujemy ci zestawik w odpowiednim dziale. Szkoda mi ciebie, bo widze ze dobry i ogarniety chlopak jestes.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Starh - nie rozumiem, jak sie meczysz to po co trzymasz, sprzedaj konsole

przesadziłeś tam

Opublikowano

Fanek, ale wez ty stad w*******j.

Przeciez ty nie znasz nic poza ps4, co sam przyznales, wczoraj przytoczylem posta.

Opublikowano

mam ciekawsze rzeczy do robienia niż tracenie czasu na odpisywanie tobie

Opublikowano

Czezky, nie gadaj ze do tej deski z Obi nie dokupiłes gamingowej myszki i gamingowej klawiatury a Twoje stereo to jedyne to co jest w stanie wydusić z siebie ta 15 letnia wypalona plazma HD ready.

Opublikowano

No to sie zdecydujcie - jak wiatr zawieje tak pyerdolicie.

Tanio czy nie tanio?

Gdzie to mityczne 1500?

Opublikowano

Fun fact:

Zeby przejsc wiedzmina 3 na PC wystarczy JEDNA myszka i JEDNA klawiatura.

Zeby przejsc wiedzmina 3 na PS4  potrzebny zestaw kilkudziesieciu padów, najlepiej rozna paleta barw zeby sie nie pomylilo ktory juz zdechl a ktory nie.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

PS4 powinno koszować 599 USD. Przycieli na cenie to i przycieli na bebechach.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Tanio czy nie tanio?

Gdzie to mityczne 1500?

Czy to tak duzo kupic dobrego HSa z dźwiękiem przestrzennym czy dodatkowego pada ze stacja dokująca do sprzętu do ktorego nie bedzie sie dokładało przez kolejne 5lat?

Wystarczy sobie odpuścić takiego crapa jak Wiedzmin i juz mamy pada.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Tanio czy nie tanio?

Gdzie to mityczne 1500?

Czy to tak duzo kupic dobrego HSa z dźwiękiem przestrzennym czy dodatkowego pada ze stacja dokująca do sprzętu do ktorego nie bedzie sie dokładało przez kolejne 5lat?

Wystarczy sobie odpuścić takiego crapa jak Wiedzmin i juz mamy pada.

Czy to tak duzo dolozyc troche do lepszego sprzetu ktory podziała 5 lat i odpala gry w lepszej jakosci, ktore mozna kupic taniej?

Za 5 lat ta kupa plastiku nie bedzie działac, sorry.

Opublikowano

PS4 powinno koszować 599 USD. Przycieli na cenie to i przycieli na bebechach.

Oczywiście, że tak. Nie wiem skąd radość z niskiej ceny konsoli. Doyebali by coś konkretnego to PC-ty by się dwa-trzy lata zbierały, a tak mamy wieśmina w 20fps przy teksturach z PS1. Cieszą się tylko Janusze, że Providenta szybciej spłacą i będzie sprzęcik do grania w Buterfila i fife.

Opublikowano

Dogadaliby się z Nvidią, wpie,rdoliliby do skrzynki jakiś DEDYKOWANY odpowiednik 770 i by było tak

:banderas:

Edytowane przez ragus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.