Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Remake MediEvil, boże, brałbym, grałbym, czciłbym

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jakby nie patrzeć na psp jest remake :D

Opublikowano

Platyny platynami, ale gier ma ogranych i tak więcej od Ciebie na plejkach, więc wyzywanie go od botów to dis na siebie, oznacza, że jesteś gorszy od bota.

Przepraszam, że mam życie i grałem na 3 konsolach poprzedniej generacji plus tysiące godzin z PC i nie jaram się zdjęciem z filmu, ale może faktycznie zacznijmy, będzie to nowy, totalnie kretynski poziom CW.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Czekacie na remake Medievil?

Jak widać, na PC nawet fani mogą zrobić coś pożytecznego w hołdzie swojej ukochanej serii.

Chujowe i to jakby porównywać siarkofruta do Chateau d'Yquem, rocznik 1787. Do sądu to podać za bezczeszczenie nazwy. Pozdrawiam.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Platyny platynami, ale gier ma ogranych i tak więcej od Ciebie na plejkach, więc wyzywanie go od botów to dis na siebie, oznacza, że jesteś gorszy od bota.

Przepraszam, że mam życie i grałem na 3 konsolach poprzedniej generacji plus tysiące godzin z PC i nie jaram się zdjęciem z filmu, ale może faktycznie zacznijmy, będzie to nowy, totalnie kretynski poziom CW.

Ty nie rozumiesz.

Opublikowano

Remake MediEvil, boże, brałbym, grałbym, czciłbym

Zrobiony przez From Software  :ninja:

Opublikowano

Ty nie rozumiesz.

Jem mięso, to dlatego :sweat:   Mnie głównie o porównanie chodziło, bot użyty w totalnie innym kontekście, ale co tam.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ja bym nie chciał rimejków starych gier. W ogóle nie podoba mi się kierunek obrany w sprawie grafiki komputerowej. Czemu pościg w stronę realizmu? Mamy takie potężne narzędzie zwane wyobraźnią i formę przekazu w postaci gier video, a wykorzystujemy to przenosząc rzeczy z rzeczywistości.

Dlatego nie chcę rimejków. Dla mnie grafika na takim psxie ma swoją moc. Brak ostrych tekstur, niewyraźne twarze, mgła - to wszystko zmuszało do użycia naszej wyobraźni. To my wypełnialiśmy te luki graficzne, co czyniło całe doświadczenie ciekawszym i bardziej wciągającym. Tak jak ksíążka jest lepsza od filmu, bo pozostawia naszym zmysłom pole do zabawy.

A teraz oglądam jak ktoś gra w Crysisa 3 i jest mi niedobrze, dosłownie dostaję bólu głowy od tego artstyle'u. Może dlatego tak wchodzą mi indyki, gdyż często cec.huje ich prostota grafiki i wizualne eksperymenty. Dlatego mówię nie dla rimejku Medievila.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Bez przesady, jak ktoś to dobrze ogarnie to i dobra gra może wyjść. Problemem jest to, że mamy inne czasy i gry są po prostu inne, zazwyczaj bardziej uproszczone.

przestań pisać plz

To sobie zrób ignora

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Dlatego mówię nie dla rimejku Medievila.

No to sequel po prostu, szkoda, że ta marka zdechła. Walka na ringu to dla mnie jedna z najbardziej kluczowych scen w grach video granych w dzieciństwie.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Tylko czy sequel da radę ? Nie jest to pewna marka, a w obecnej sytuacji Sony, ciężko oczekiwać nowej części.

Ale za to skupią się pewnie na Knack 2 :sweat:

Opublikowano

Czekacie na remake Medievil?

Jak widać, na PC nawet fani mogą zrobić coś pożytecznego w hołdzie swojej ukochanej serii.

Przecież ten mod to profanacja na miarę pecetowych przeróbek Mario na Unrealu, czy co to tam swego czasu wklejałeś. W życiu bym tego nie dotknął. Za to za TO:

https://www.youtube.com/watch?v=-A4VTi2IXZA

- czyli solidnego platformera, połączonego z przygodówką, w godnej oprawie i z przywiązaniem do korzeni jak remake RE1, czy ostatniego Oddworld oddał bym każdy grosz. <333

No tak do dwóch i ćwierć stówki...

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Sequel po tylu latach , mało prawdopodobne jeśli postanowią przywrócić to IP to raczej jako reboot/remake. Co do Knack'a powinni go porzucić i zapomnieć , jeśli już koniecznie mają parcie na platformówkę niech zrobią coś nowego naprawdę zasługującego na to miano.

Opublikowano

Dam wam teraz bombę prawdy, a co wy na to gdyby remastery byly dla tych którzy nie grali w daną grę?

Studio ma możliwość zarobienia łatwej kasy, nie widzę w tym nic złego, Metro Redux przytulę, oczekuję premiery, nie grałem w żadną część, była w Plusie któraś część ale nie dotykałem jej, jeśli teraz mogę 2 gry nabyć za 129zł to co was w tym piecze?

Osoby które piszą że grały w jakiś słaby tytuł typu Sleeping Dogs a teraz mają zamiar kupić taką grę ponownie to tylko świadczy o tym że konsole nie są dla tej osoby, powinna już dawno temu kupić dobrego PC.

Opublikowano

Osoby które piszą że grały w jakiś słaby tytuł typu Sleeping Dogs a teraz mają zamiar kupić taką grę ponownie to tylko świadczy o tym że konsole nie są dla tej osoby, powinna już dawno temu kupić dobrego PC.

SD słabym tytułem :rofl:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

- czyli solidnego platformera, połączonego z przygodówką, w godnej oprawie i z przywiązaniem do korzeni jak remake RE1, czy ostatniego Oddworld oddał bym każdy grosz. <333

Oddworld bardzo spoko, ale po nim też widać, że dzisiejsze czasy zrobiły swoje, nowa część jest "ugrzeczniona" i ten klimat, lekko wyparował.

Opublikowano

Dla mnie tytuł jest słaby, byłem gdzieś w połowie gry jak ją mało przez okno nie wypierdddoliłem, najgorszy model jazdy ever, reszta była ok/średnia, ale nie można jej stawiać przy takich reedycjach jak TLoU, GTA V czy Metro.

Opublikowano

Dla mnie tytuł jest słaby, byłem gdzieś w połowie gry jak ją mało przez okno nie wypierdddoliłem, najgorszy model jazdy ever, reszta była ok/średnia, ale nie można jej stawiać przy takich reedycjach jak TLoU, GTA V czy Metro.

To jakim cudem tyle czasu wytrzymałeś z WD skoro SD to dla ciebie taka tragedia ?

Opublikowano

To jakim cudem tyle czasu wytrzymałeś z WD skoro SD to dla ciebie taka tragedia ?

W WD model jazdy jest troszkę lepszy niż w SD, unikałem pewnych modeli samochodów, wybierałem te które prowadziły się w miarę normalnie i tylko takimi jeździłem, w SD wszystko co jeździło było kompletnym dnem.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ja bym nie chciał rimejków starych gier. W ogóle nie podoba mi się kierunek obrany w sprawie grafiki komputerowej. Czemu pościg w stronę realizmu? Mamy takie potężne narzędzie zwane wyobraźnią i formę przekazu w postaci gier video, a wykorzystujemy to przenosząc rzeczy z rzeczywistości.

Dlatego nie chcę rimejków. Dla mnie grafika na takim psxie ma swoją moc. Brak ostrych tekstur, niewyraźne twarze, mgła - to wszystko zmuszało do użycia naszej wyobraźni. To my wypełnialiśmy te luki graficzne, co czyniło całe doświadczenie ciekawszym i bardziej wciągającym. Tak jak ksíążka jest lepsza od filmu, bo pozostawia naszym zmysłom pole do zabawy.

Wiem o co ci chodzi. Ja sam bałbym się takiego rimejku Medievil, czy pierwszego MGS'a. Tam klimat i autentyczny kult tworzyły przede wszystkim sfera audio, naturalne, będące już nie podrobienia dialogi, które cytujemy i znamy na pamięć po dziś dzień, czy mrok maskujący niedoróbki (np. słynna mgła w Silent Hill 1 stworzona została, aby... móc odciążyć silnik xD). Do dziś za jeden z najlepszych growych momentów mojego życia uważam pierwsze spotkanie i pojedynek z Rewolverem Ocelotem, już 15 lat temu wyglądającym przecież jak muppet:

Jednak jak pokazały przykłady RE na GC, czy ostatniego Oddworld, stworzenie dobrego rimejka  Jest Wykonalne.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ja sam bałbym się takiego rimejku Medievil, czy pierwszego MGS'a.

nie ma się czego bać, przecież oba już wyszły.

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=XI1VpElKWF8

ten utwór <3 <3 <3

wtedy w gierkach wyobraźnia miała jeszcze pole do popisu, dostajesz zlepek pikseli i szczegóły zostawione są dla Ciebie

pewien rodzaj świeżości też był

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.