Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie kazda gra od nich wyglada tak samo wiec bym nie powiedzial.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ubi tez mimo wszystko nie jest takie okropne, potrafili przeprojektowac Far Cry I dzięki temu 3ka była mega udana, potrafią wydawać nowe IP jak division, the crew czy watch dogs, nie można też ich całkowicie linczowac.

Smutne tylko jest to co robią z AC.

Czy tylko ja mam wrażenie, że te ich nowe ip to jest kalka kalki? Wszystko w nich jest takie same, uniwersalne byle trafić w każdego odbiorcę. No i każda ich gra jest uber nudna dla mnie, nie potrafie przeżyć dłużej niż 30 minut z ich grami bo zasypiam przez te misję poboczne typu idź na wieżę albo znajdź jakąś rzecz potrzebna do upgrade'u albo co gorsza tracę immersje przez te wszystkie (pipi)y, loadingi z poradami, tipy na ekranie.

Opublikowano

Dla mnie kazda gra od nich wyglada tak samo wiec bym nie powiedzial.

Owszem, występują te same schematy gameplayu w każdej ich grze, ale nie można ich za to karcic.

Ubi tez mimo wszystko nie jest takie okropne, potrafili przeprojektowac Far Cry I dzięki temu 3ka była mega udana, potrafią wydawać nowe IP jak division, the crew czy watch dogs, nie można też ich całkowicie linczowac.

Smutne tylko jest to co robią z AC.

Czy tylko ja mam wrażenie, że te ich nowe ip to jest kalka kalki? Wszystko w nich jest takie same, uniwersalne byle trafić w każdego odbiorcę. No i każda ich gra jest uber nudna dla mnie, nie potrafie przeżyć dłużej niż 30 minut z ich grami bo zasypiam przez te misję poboczne typu idź na wieżę albo znajdź jakąś rzecz potrzebna do upgrade'u albo co gorsza tracę immersje przez te wszystkie (pipi)y, loadingi z poradami, tipy na ekranie.
Far Cry 3 > Gears of War
Opublikowano

No chyba trzeba bo jedyne co zmieniają to na dobrą sprawę tylko realia.

Haha to porównanie.

Burnout Revenge > Gran Turismo.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ubi potrafi stworzyć nowe, świetne IP, czy rebooty starych IP. Problem ich polega na tym, że często traktują klienta jak śmiecia, wywalając mnóstwo contentu z gry, dawać pentyliard DLC i smiać się prosto w twarz graczom :confused:. 

Ale i tak ich propsuje za AC 2 i AC: B

Oraz za genialne obie części Raymana

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Dla mnie Raymany byłyby dobre gdyby nie były takie łatwe, nudne i miały coopa online. Najdalej doszedłem do 3 świata w Legends bo zasypiałem z nudów, jedynie poziomy muzyczne to geniusz.

Opublikowano

Rayos jakie są te ip od ubi nowe i dobre?

Opublikowano

Crysis 3 MP > TloU MP.

Masz na myśli ilość broni do wyboru?

Wszystko. Nanosuit >>> drabina.

Opublikowano

Far Cry 3 > Gears of War

Jedyne co w FC3 było fajne, to cycki i dubstep w jednej z misji... pozatym to tak jak ktoś napisał - masa pobocznych pierdół do robienia, powtarzanych do znudzenia w każdej ich nowej grze.

To już nie jest to Ubi, które dwie generacje temu wydawało gry pokroju Beyond Good and Evil. Gdzie praktycznie każda gra od nich była pewniakiem.

Pozatym próba porównania FC do mesjasza GoW to tylko słabe prowo.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Exact nawet nie skonczył żadnego girsa, nie mówiąc o graniu dłużej w multi ale jak zwykle ma najwięcej do powiedzenia.

Opublikowano

Ja dalej nie rozumiem jaki jest sens tych całych preorderów, czy raczej jak przekonali do nich ludzi. Te kilka razy jak składałem, to po prostu w ramach rezerwacji specjalnych edycji albo najbardziej wyczekiwanych gier (GTA).

Opublikowano

Preordery nie mają sensu. No chyba, ze chodzi o kolekcjonerke Wieśka.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ja dalej nie rozumiem jaki jest sens tych całych preorderów, czy raczej jak przekonali do nich ludzi. Te kilka razy jak składałem, to po prostu w ramach rezerwacji specjalnych edycji albo najbardziej wyczekiwanych gier (GTA).

Ma sens, gdy mieszkasz na wsi lub w małej mieścinie bez porządnego sklepu w którym gry na półkę trafiają w dniu premiery, a po własny egzemplarz danego tytułu nie masz czasu lub ochoty jechać kilkanaście/dziesiąt kilometrów do większego miasta. Do tego dodaj wyczekiwanie na określoną grę, częste 'bonusy' w postaci kodów na jakieś pierdoły i wygodę.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

wspomniany jest Far Cry 3, a blubi nawet go nie pociśnie, co to się dzieje

Opublikowano

XBL też się oberwało , jak na razie tylko Big N nie tknęli :ninja:

A Nintendo ma w ogóle jakąś infrastrukturę sieciową, którą możnaby zepsuć? :P

Nintendo ma "infrastrukture sieciowa" na poziomie WAP w komorkach. Co tu atakowac :P
Opublikowano

Te gry są coraz bardziej poyebane kup pre order dostaniesz szybsze buty,kup edycje sraką będziesz miał nieśmiertelnośc.

Jakieś bronie,granaty dodawane do DLC, które dziwnym przypadkiem są zawsze trochę lepsze niż gry z podstawki...

Idź PAN w chooUJ

Opublikowano

Rayos jakie są te ip od ubi nowe i dobre?

Hmmm... Nowe i dobre? Mimo wszystko AC (to, że zrobili jak zrobili z nim, to inna sprawa, samo IP bardzo dobre i poszczególne odsłony). Watch Dogs na dobrą sprawę też jest ok. Child of Light. Ta gra o 1 WŚ.  Jeśli liczymy rebooty/kontynuacje, to oba nowe Raymany. Far Cry 3. Oba PoPy. 

Same gry są bardzo dobre, po prostu w niektórych zdecydowanie Ubi przesadza z DLC i obcinaniem stuffu :/ 

I to liczę tylko gierki z poprzedniej generacji

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

No ku.rwa nowe a ten mi tutaj popa, raymana i ac wymienia xD W Watch dogs nie grałem i nie zamierzam. Te ich gry wzorowane na indie to so fake&try hard.

Opublikowano

AC to było nowe IP od ubisoftu, więc w czym problem? A o Raymanie i PoPie, to napisałem - "Jeśli liczymy rebooty/kontynuacje".

Naucz się czytać Blubi, a nie hejtować dla zasady :* I zjedz mięso w końcu :<

Opublikowano

nowa generacja - czas najwyższy na kolejny reboot popa.

Opublikowano

Szczerze? przydałby się, ew. mogliby zrobić w końcu sequela PoP (2009). Chociaż Prince of Persia na UbiArt ... <3 

Opublikowano

AC jest na rynku 7 lat, to nie jest teraz nowe IP. Z nowych IP jest W_D, The Crew, Valiant Hearts i Child of Light, z czego W_D to średniak, a VH jest podobno zabugowane w uj.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Rayos pytam o nowe ip od ubi a ty mi wymieniasz stare gry plus pierdy z cyfrowej dystrybucji. To się zdecyduj co masz na myśli a potem pisz.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Szczerze? przydałby się, ew. mogliby zrobić w końcu sequela PoP (2009). Chociaż Prince of Persia na UbiArt ... <3 

w tego ostatniego nie grałem, ten cel-shadingowy piękny ale wydmuszka. nowy pop w 2D czy też 2,5D to byłoby coś <3.

Edytowane przez tk___tk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.