Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

no, odpowiedniki R i L1 na padzie od x-boxa, to rzeczywiście kalectwo. Bardziej dałniarski może być tylko krzyżak.

X-box plus granie w Tekken Tag 2 [*]

no ja je.błem jak okazało się, że całą generację sonoklapy nie wiedzieli co to spusty są (bo sony zrobił tak beznadziejnego pada, że tymi "triggerami" to se można w du.pie pogrzebać a nie grać.)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Exact nawet nie skonczył żadnego girsa, nie mówiąc o graniu dłużej w multi ale jak zwykle ma najwięcej do powiedzenia.

Wejdź w mojego GT, sprawdź ile części ukończyłem a ile nie

No skończyłeś Gears of War 3 tylko, w jedynce do berserkera doszedłeś a najlepszej części w singlu czyli GoW 2 nawet nie odpaliłeś. Multiplayer z żadnej części nie odpaliłeś (oprócz hordy w trójce) więc dużo się nie myliłem.

Opublikowano

Na prawde model jazdy jest taki jak w Patrz Psach xD?

Czuje jakby był leciutko zmodyfikowany zeby lepiej z poslizgiem sie w zakrety wchodzilo ale baza ta sama, tak samo niedokladny i robi takie same wrażenie "taniości".

Fizyka też jest wybitna. Samochód mnie zepchnął na ściane, uderzylem o nią pod takim kątem że powinny pójść po prostu iskry a jednak to "otarcie" mnie zatrzymalo jakbym uderzyl w ta sciane przodem auta. 

Opublikowano

Szykuje się kolejna porcja beki z #4theplayers gdzie pechowcy z walniętą konsolą czekają 2 tygodnie aż sprzęt zostanie wysłany do serwisu, a pechowe xboty są w szoku, że po tygodniu konsola wraca już do domu.

#thisiswaiting

Nie dziękujcie, że ustrzegłem Was od nieuchronnego tematu miesiąca: "DS3 vs pad do X360" ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A kiedyś było lepiej jak były tylko karty pamięci i multi-tab, albo konsola sama w sobie miała 4x wyjścia na pady. Wówczas turnieje robiliście w micromachines V3 albo w tekkena 3, przechodziliście Residenta, Tomb Raidera po raz pierwszy. A gdy pojawiła się wiadomość w psxextreme że japońcy zapowiedzieli Resident Evil 2 bo nie było internetu i wszystko w gazecie się czytało. To zamiast narzekać czekaliśmy z wypiekami na twarzy. 

A dziś jest gorzej?

Trofea i granie on line bez konieczności wpadania do kumpla to jedyne plusy. Chociaż nie dla każdego. I ja bym chętnie zamienił całe to on line i acziki na możliwość wspólnego spotykania się w sobotę / niedzielę na Tekkena 3. Czasy się zmieniły w ciągu niemal 20 lat. 

Co będzie za kolejne 20 ?  :shok:

Mi z tamtych czasów brakuje niewiedzy o danej grze. Dostawałeś od kumpla albo Pana Mietka z bazarku Verbatima z tytułem napisanym markerem i w błogiej niewiedzy sam odkrywałeś czy jest dobre. A teraz przed zakupem gameplaye, statystyki, forumek ( serio najbardziej wiarygodne opinie ), gamerankings itd itd. 

Wiadomo zdarzają się niespodzianki - w moim przypadku to były niemiłe rozczarowania chociażby z Dead Space 3, Crysis 3 czy np Assasin's Creed 3 ( jakaś trójkowa klątwa chyba ). Gdzie w serwisach i P(rasie)E powystawiali 9 i znaki jakości grom, które moim zdanie zasługują najwyżej na 6/10.

Najgorsze są te filmiki typu "Wszystko co powinieneś wiedzieć o..." albo "Pierwsze 30 minut gry X". A i wkurza mnie ta jednolitość sterowania. Każda gra steruje się tak samo, mam wrażenie. W czasach PSXa była chociaż jakaś różnorodność.

Bo tak po prostu było. 15 lat temu, nie dość, że gry miały inne sterowanie, to kompletnie się od siebie różniły. Nie było miejsca na klony i kalki, bo za to katowano w recenzjach. Każdy starał się dawać coś od siebie a nie tylko kopiując innych. Opłacało się mieć i PC i konsole, bo obie platformy oferowały zabawę, diametralnie inną. Te 15 lat w branży, to jednak przepaść i zmieniło się WSZYSTKO. Gry stały się mainstreamowe dla masowych odbiorców. Nie ma tu nic do porównania. Dosłowna przepaść w podejściu do gier.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę wielkość świata to grafika jest bardzo dobra. Nie jest to poziomFH2 i DC ale jest ok.

Nie zgodzę się, wielkość świata może robić wrażenie ale nie rekompensuje tego, że gra się po prostu nieprzyjemnie ze względu na kaprawy model jazdy.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę wielkość świata to grafika jest bardzo dobra. Nie jest to poziomFH2 i DC ale jest ok.

Nie zgodzę się, wielkość świata może robić wrażenie ale nie rekompensuje tego, że gra się po prostu nieprzyjemnie ze względu na kaprawy model jazdy.

Kudłaty przecież na tych screenach gra wygląda gorzej od GTA V na pastgenach. 

Opublikowano

no, odpowiedniki R i L1 na padzie od x-boxa, to rzeczywiście kalectwo. Bardziej dałniarski może być tylko krzyżak.

X-box plus granie w Tekken Tag 2 [*]

no ja je.błem jak okazało się, że całą generację sonoklapy nie wiedzieli co to spusty są (bo sony zrobił tak beznadziejnego pada, że tymi "triggerami" to se można w du.pie pogrzebać a nie grać.)

No wiadomo że strzelanie na padzie od x-boxa > strzelanie pod R2 na ds4 >>> fire pod R2  na ds3 >>>strzelanie pod R1.

Ale nadal nie zmienia to faktu że odpowiedniki L i R1 na x-boxie 360 to XDDDDDDDDDDDD

Chooj człowieka strzelał jak miał wykonać :DpadLeft: +  :square18x18:+ :Triangle18x18: pod iksbockim R1, czy "ćwierć kółka". 

Opublikowano

Bo tak po prostu było. 15 lat temu, nie dość, że gry miały inne sterowanie, to kompletnie się od siebie różniły. Nie było miejsca na klony i kalki, bo za to katowano w recenzjach. Każdy starał się dawać coś od siebie a nie tylko kopiując innych. Opłacało się mieć i PC i konsole, bo obie platformy oferowały zabawę, diametralnie inną. Te 15 lat w branży, to jednak przepaść i zmieniło się WSZYSTKO. Gry stały się mainstreamowe dla masowych odbiorców. Nie ma tu nic do porównania. Dosłowna przepaść w podejściu do gier.

Yeah... Dlatego planuję zrobić black out i przestać oglądać filmiki, newsy, neogafa itd. Skupić się na unikalnych grach i indykach. I Nintendo.

Opublikowano

Tyle beczki było z roslinek kontra zombie a cały dział ps4 wygłodniały zakupił ten tytuł i sami zadowoleni.

http://www.psxextreme.info/topic/107487-plant-vs-zombie-garden-warfare/?do=findComment&comment=3170304

Nie ma to jak generalizowanie. Jeżeli chodzi o mnie, to od początku ten tytuł mi się podobał ale przecież nie kupię XO dla takiej popierdółki... Nie dajmy się zwariować.

Opublikowano

Tyle beczki było z roslinek kontra zombie a cały dział ps4 wygłodniały zakupił ten tytuł i sami zadowoleni.

http://www.psxextreme.info/topic/107487-plant-vs-zombie-garden-warfare/?do=findComment&comment=3170304

Nie ma to jak generalizowanie. Jeżeli chodzi o mnie, to od początku ten tytuł mi się podobał ale przecież nie kupię XO dla takiej popierdółki... Nie dajmy się zwariować.

Nom, lepiej się opłaca kupić PS4 dla remastera TLoU :teehee:

Opublikowano

Nie wiem czy było, bo za szybko zapisujecie kolejne strony tematu, ale Arczi konkretnie pozamykał mordy, tym co się jarają gównem.

http://arhn.eu/2014/08/proteus-podglad-034/

Niektóre gry indie są niczym dzieła sztuki pokroju trójkąta na białym płótnie... Nauczmy się odróżniać porządne gry indie od gówna.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Jako że ostatnio zaliczyłem MGS: The Twin Snakes na GameCube'a, a wcześniej na PS3 ograłem mnóstwo remasterów HD, dodam słowko od siebie - w lwiej części starszych gier sterowanie to masakra. Pad od GaCka jest super, mechanika tego MGS-a bardzo przejrzysta, ale obłożenie przycisków kontrolera woła o pomstę do nieba. Obiecałem sobie po tym klasyku, że dobre wspomnienia będę już tylko pielęgnował. O retro fajnie się pisze i rozmawia, i to tyle.

Opublikowano

Nie wiem czy było, bo za szybko zapisujecie kolejne strony tematu, ale Arczi konkretnie pozamykał mordy, tym co się jarają gównem.

http://arhn.eu/2014/08/proteus-podglad-034/

Niektóre gry indie są niczym dzieła sztuki pokroju trójkąta na białym płótnie... Nauczmy się odróżniać porządne gry indie od gówna.

Dla Mendrka goty, festiwal symboliki. Co ten plus robi z ludźmi.

Opublikowano

@Kasias

Dlatego marzy mi się rimejk Parasite Eve, pierwszego MGS'a i drugiego Silent Hill'a (choć obawy o zatracenie klimatu są). Mimo wszystko warto dać starszym grom szansę. Pomimo archaicznego sterowania nie da się uzyskać flowu jaki z nich bił oglądając je na YT:

mgs-psycho-mantis.jpg

MetalGearSolid2-620x.jpg

mgsmantis.png

<mind fuck generacji>

Opublikowano

Widzę te screeny u Ciebie w poście chyba 3 raz.

Opublikowano

Eee. Zajrzyj do profil - reputacja. 

Opublikowano

Jeżeli ktoś nie grał w wersje na PS3, to jak najbardziej tak.

Opublikowano

Haha, serio? Oczywiście, że lepiej jest kupić PS4 dla remastera jednej z lepszych gier (jeśli się nie grało), niż XO dla WCZEŚNIEJSZEGO dostępu do takiej popierdółki jaką jest PvZ... Logika i boty nie lubią się chyba :)

Opublikowano

Sorry chłopaki, ale tutaj boty wcześniej ogrywają exy na playstation niż klapki, więc zapomnijcie o argumencie "jeśli się nie grało".

Opublikowano

Chcialem przeprosic posiadaczy PS4 ze nasmiewalem sie z braku gier, bo wlasnie widze ze zapowiedzieli kolejna perelke 

upniu.jpg

sb28pe.jpg

a tak w ogole to co Plants vs Zombies nagle spoko ? xD

Opublikowano

No ja szanowałem zawsze  PvsZ, świetna gra.

Opublikowano

Edytowane przez Neox

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.