Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

W Irlandii nie kupisz za to gry przed premierą, często dostajemy premierę na samym końcu, zawsze w piątek, tylko duże premiery mają nocną sprzedaż.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To samo w UK, takie Sunset ma premiere kilka dni pozniej bo musi byc w piatek :/

Opublikowano

Nie zapomnę jak chodziłem sobie 3 dni przed premierą Gears of War 3 i Forza Motorsport 4 do osiedlowego sklepu, kupowałem po 165 zł i w bonusie Redbulla dostawałem :P

#tylkoPolska :)

Opublikowano

Ja mieszkając w UK zawsze mam beke jak ludzie potrafią czekać na pre ordery w kolejkach o polnocy a na Polskich forach czytam,ze ludzie juz od paru dni grają:D

Ba jeszcze sklepy same sprzedają przed premiera.

W UK są takie cos i za sprzedawanie nieletnim gier,które powinno się grac powyżej 18 lat kryminał.:D

Edytowane przez KarolFanbojSony

Opublikowano

Jest ładne ale nie tak ładne jak Uncharted i cegły mają respa ;<

Opublikowano

Dokładnie, nie wiem jak w Polsce ale na wyspach gry +18 nie kupi bez dowodu, pamiętam tłumy rodziców z dzieciakami podczas premiery GTA V

Opublikowano

Rok szkolny sie zbliża i blacharni od razu jakby mniej. Przypadek? Wątpię. Pewnie zamiast grać w swoje GOTY ekskluziwy stoją w kolejce po zeszyty i piórnik ze spider manem.

Opublikowano

Rok szkolny sie zbliża i blacharni od razu jakby mniej. Przypadek? Wątpię. Pewnie zamiast grać w swoje GOTY ekskluziwy stoją w kolejce po zeszyty i piórnik ze spider manem.

Sluszna uwaga.
Opublikowano

Ja jak bylem w sklepie sprzedawca bez chwili namyslu podal lebkowi (na oko 12 lat) Sainsts Row 3, troche sie zdziwilem ale co tam, ja jak mialem ok. 13 lat to gralem w Dino Crisis czy Silent Hill i zyje.

Ehh, Dino Crisis, do dzis pamietam mine mojej matki jak zobaczyla przyklejona pyze na suficie.

2:30, teraz to juz takiego wrazenia nie robi, no ale kiedys to byla grafika jak film, dodatkowo pora wieczorna ... tak podskoczylem ze ww pyza z widelca poleciala na sufit. Szkoda tylko ze juz mnie horrory nie ruszaja tak jak kiedys.

Opublikowano

Gralem, nawet zaraz po tym jak uderzylo na psn, wreszcie byl jakis powod zeby odpalic konsole to zrobilem to bez chwili namyslu, ok 3 w nocy skonczylem, ale bez wiekszych stresow, raz sie lekko wzdrygnalem kiedy glos w radiu mowil zeby sie odwrocic i to by bylo na tyle :P.

Ale licze ze Kojima i Del Torro dostarcza wreszcie cos porzadnego w tym gatunku. Tym bardziej ze kanoniczna seria SH pikuje w dol z czesci na czesc.

Opublikowano

Dino Crisis 1 i 2 było genialne ale to co zrobili z trójką na xboxa powinni sie w piekle smażyć. A co do Silenta ten ostatni od czechów gdyby nie byl technicznych kupskiem to byla niezla część.

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

Sluszna uwaga.
Pracuję w sklepie papierniczym i muszę Was zasmucić. Niestety, ale gimbaza nie kupuje sobie zeszytów. Za to przychodzi po nie masa ich mamusiek. Także zapewne ostatnie chwile wolności wykorzystują na granie w LOLa.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Biedni [*] Ale z drugiej strony, od poniedziałku zacznie tu wiać pustką, bo Xboty też do szkoły idą... tylko Szlachta czyli Sony i Nintendo

Opublikowano

Czym mimo tego, że nadal pod TV mam PS2 i czasami gram jeszcze na nim w Okami, a sam TV też od Sony, to nadal jestem tylko szarym random xbotem?

Opublikowano

Jako, że masz PS2 z okami, to jesteś kolorowym random xbotem ! 

Opublikowano

Biedni [*] Ale z drugiej strony, od poniedziałku zacznie tu wiać pustką, bo Xboty też do szkoły idą... tylko Szlachta czyli Sony i Nintendo

Również sluszna uwaga, same mądrości dziś w CW, świat byłby lepszy bez nich.
Opublikowano

Rok szkolny się zacznie to będziemy mieli spokój.

Jest nadzieja że blacharnia swoje potężne PC'ty wykorzysta do pomocy szkolnych, kalkulator, arkusze kalkulacyjne, word itp z obawy aby gierki im ocen nie popsuły. 

Opublikowano

Ciekawy wywiad.

Czy ESRAM rzeczywiście jest tak trudny do programowania?
Problemem nie jest sam ESRAM, tylko jego mała ilość. Wydajność tej pamięci jest odpowiednia do GPU, zastosowanego w Xbox One. Prawdą jest, że teoretycznie maksymalna przepustowość - choć zbliżona do PS4 - jest rzadko osiągana (zazwyczaj dzięki jednoczesnym operacjom zapisu i odczytu). W praktyce widziałem jedynie kilka przykładów, gdy okazywało się to rzeczywistym ograniczeniem.

DirectX 11 vs GNMX vs GNM - jak oceniasz wady i zalety poszczególnych API na Xbox One i PlayStation 4? W okolicach premiery słyszeliśmy narzekania na temat sterowników Xbox One i dużych obciążeń CPU na GNMX.

Powiedzmy tak: widzieliśmy przypadki, w których cały rdzeń CPU na Xbox One był w pełni załadowany tylko przez polecenia rysowania obiektów na scenę i to w przypadku stosowania najszybszych poleceń i zoptymalizowanych sterowników. Równocześnie na PS4 nie mogliśmy nawet znaleźć tych samych poleceń na wykresie, ponieważ były tak szybko wykonywane.

Ogólnie rzecz biorąc, nie rozumiem, dlaczego wybrali DirectX 11 jako punkt startowy dla konsoli. To jest konsola! W PS4 większość komend GPU to kilka wartości DWORD wpisanych w buffer kontrolera, jak kilka cykli CPU. Na Xbox One może to zająć milion razy więcej czasu, ponieważ polecenie musi przebić się przez API.

Ale Microsoft nie śpi. Każda nowa wersja środowiska deweloperskiego przed i po premierze przyśpiesza proces rysowania obiektów. Dodali mnóstwo nowych opcji przeznaczonych do omijania ograniczeń DX11. Dodali nawet głęboko konfigurowalne API w stylu DX12/GNM, choć nie skorzystaliśmy z niego w przypadku Metro Redux ze względu na ograniczenia czasowe.

Xbox 360 i PlayStation 3 mogły pochwalić się ambitną architekturą w latach 2006 i 2007. Xbox One i PS4 są dużo bardziej budżetowe. Czy wystarczą więc na równie długi czas?
Oczywiste jest, że w środku nie znajdziemy najbardziej zaawansowanych komponentów, które można kupić na PC (za szalone pieniądze). Są to jednak względnie dobrze zbalansowane urządzenia, bardziej wydajne niż sprzęt większości graczy. Nie zapominajmy też, że możliwość programowania z pominięciem bibliotek i sterowników może przełożyć się na dwukrotnie większą wydajność niż na PC o podobnych podzespołach. Ale potrzeba czasu na osiągnięcie takiej wydajności!
Odpowiadając na pytanie: mogą starczyć na równie długo. Gdy na rynku debiutowało PS3, Nvidia wypuściła też układ G80, w tamtym czasie niemal dwukrotnie mocniejszy niż RSX...

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-27-szczera-rozmowa-o-xbox-one-i-ps4-z-dyrektorem-technicznym-metro-redux

Edytowane przez Neox

Opublikowano

Swoją drogą, wszyscy powinni się uczyć od Nintendo. Zapowiedzieli 2 DLC do MK8 i co? Nie dość, że podstawowa wersja gry była już bardzo dopakowana contentem, tak teraz dorzucają jeszcze więcej! Tak się powinno robić DLC drogie EA/Ubisoft, a nie ciąć grę na kawałki i dodawać podstawową zawartość jako płatne dodatki! 

Opublikowano

Skin merca do MK8, faktycznie... niesamowite DLC XD

Opublikowano

Ja jak bylem w sklepie sprzedawca bez chwili namyslu podal lebkowi (na oko 12 lat) Sainsts Row 3, troche sie zdziwilem ale co tam, ja jak mialem ok. 13 lat to gralem w Dino Crisis czy Silent Hill i zyje.

ja podczas premiery GTAIV zauważyłem, że w kolejce przede mną stoi dwóch na oko 12latków i coś się ociągają z wyjmowaniem drobnych z kieszeni żeby za gierkę zapłacić, a że troszkę mi się spieszyło żeby mesjasza wrzucić do czytnika to prawilnie zwróciłem pani kasjerce uwagę, że ta gra to nie dla dzieci i ich pogoniła  :banana: .

Opublikowano

Skin merca do MK8, faktycznie... niesamowite DLC XD

To tylko ciekawostka, na dodatek darmowa :P 

Opublikowano

Gry wychodzą w milionowych nakładach, to po co składać pre-order ??  :pinch:  Nie pojęte. Starczy dla każdego, gdyby developerzy nakazywali ograniczony nakład to wówczas tak.

Tak i będę zapier.dalał 35km w jedną stronę po grę skoro mogę mieć taniej i to jeszcze dostarczone pod drzwi. :turned:

Opublikowano

Jak się robi DLC to wszyscy powinni się uczyć od CDP Red przy okazji drugiego Wieśka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.