Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Salt and Sanctuary

Featured Replies

Opublikowano

No pograłem więcej i już się powoli zaczynam irytować :lapka: Chyba muszę bardziej ogarnąć unik lub blokowanie tarczą.

• Odpowiedzi 312
  • Wyświetleń 80,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wczoraj pograłem kilka solidnych godzin i jestem wniebowzięty tą giereczką. Są to autentycznie Soulsy w 2D, na początku wita nas bliźniaczo podobny kreator postaci [dość obszerny!] a potem darz bór i

• Zróbno ktoś screena na PS4, że S&S jest po polskiemu, w nagrodę ja też zaprezentuję jakiegoś screena 

• Platynka wbita   Czas zaczac grac w raki i przygotowywac sie do Dark Souls 3

Opublikowano

Cala gre przeszedlem na unikach i bylo wybornie :cool:

Opublikowano

To dobrze, bo blokowanie w tej grze nie wygląda za komfortowo <ok>

Ale czuć, że to Soulsy po tym, że jestem w pracy i myślę gdzie pójść w grze.

Opublikowano

To dobrze, bo blokowanie w tej grze nie wygląda za komfortowo <ok>

Ale czuć, że to Soulsy po tym, że jestem w pracy i myślę gdzie pójść w grze.

Poćwicz parry. Wery jusful...

Opublikowano

Dokładnie tym bardziej że jest kilka mobów z którymi bez riposty idzie się niepotrzebnie długo bawić. No i za(pipi)iście to wygląda w tej gierce.

Opublikowano

Nigdy nikogo nie parowałem a cała grę skończyłem dwa razy( zwykle przejście i NG+). A tak w ogóle, to liczę, że już dłubią nad kontynuacją bądź czymś bardzo podobnym. Dla mnie S&S to najlepsza gra poprzedniego roku.

Edytowane przez Papaj

Opublikowano

Prawda ze na niektorych przeciwnikow lepiej dziala parowanie ale jest ich niewielu. Chyba 3-4 rodzaje?

Opublikowano

Kraekan Cyclops xd ja nie dam rady.

edit: spotkałem Queen of Smiles i padła od razu. Blok w tej grze jest chyba OP :P

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ale się ponapociłem dzisiaj. W końcu odkryłem umiejętność skoków "do góry nogami". Jest progres.

O co chodzi z tymi offeringami?

Opublikowano

Oferując daną rzecz w Sanktuarium pojawiają Ci się kupcy, alchemicy, magowie, itp. 

Opublikowano

Tak. Ale chodzi Ci oczywiście o znajdowanie tych figurek? Bo przynoszenie części pokonanych wrogów do Sanktuarium to co innego.

Opublikowano

To w takim razie można, a nawet trzeba :lapka: Potem będziesz miał babeczkę, która zrobi Ci bronie z rzeczy od bossów. Polecam Scharfrichtera.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Po dodatku do Horizona zacząłem teraz przygodę z Salt of Sanctuary.
Jak na razie 2 bossów padło. Gra jest świetna, na bank najlepszy indyk w jakiego grałem. Grywalność ogromną, takie Hori to nuda w porównaniu z grą którą robiło tylko 2 osoby:obama:
Piękny przykład jak grywalność >>>>>>>>> grafika.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

A no racja gra jest świetna, grafika grafiką ale ryje postaci to jak dla mnie padaka artystycznie gorzej się ich chyba nie dało zrobić. Dobrze że można się zakuć w hełm i już jest si. 

Opublikowano

Ciężki klimat, poziom graficzny pasuje do stylistyki gry, ilość zabawek których możemy używać.
TOP3 indie dla mnie. Modlę się o port na Switcha żeby przejść trzeci raz.

Opublikowano

A co za uczucie jak sie wbije platynke w tej gierce jeszcze lepsze niz w soulsach :banderas:

Opublikowano

Platyna w tej grze to wisienka na torcie. Moze i lepiej, ze nie jest hardcorowa. 

@Schranz1985 jak chcesz większego wyzwania to nie leveluj postaci / nie używaj przegiętej magii w endgame. Przejdz sobie grę na SL1 i będziesz szczęśliwy. 

Edytowane przez giger_andrus

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram i przypomniało mi się dlaczego w sumie nie jestem fanem souls like - bo jestem w nie słaby. Gry nie sa może trudne, ale stawiają na cierpliwość których ja nie mam i dlatego w slasherach napier.dalam mega wyniki a tu sie mecze. Katorgą po prostu jest wyczekiwanie ciosów, 2 szlagi, unik i znowu a ja na jana nawalam atak byle szybciej ehhh. Musze zmienić nawyk.

Opublikowano

Salt nie jest w sumie grą, która mocno uczy cierpliwości. Pierwsze Dark Soulsy i Demon solusy tak ale ta giereczka jest jest sporo szybsza. Za pierwszym przejściem, gra była dla mnie za prosta, bo bossowie lecą bardzo szybko i napierdziela się ich aż miło i żaden w sumie nie dał mi poznać dokładnie swoich technik i tego jak ich unikać, kiedy kontratakować, dopiero NG+ daje kopa i musiałem się przeciwników( głównie bossów) uczyć.

Opublikowano

Szybkie pytanie. czy wersja na Vitę jest pełnoprawnym portem? W sensie, że nie kuleje technicznie i bez żalu można dla niej poświęcić wersję PS4, czy jednak lepiej szarpać na stacjonarce? Ktoś coś?