Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Quest: Heroes

Featured Replies

• Odpowiedzi 59
  • Wyświetleń 18,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• to jest sonowski hyrule wariors czyli notabene dynasty wariors - jak dla mnie niestety zero podjary bo bardzo nie lubie tego gatunku gier

• jakby to byla pelnoprawna nowa czesc DQ to bym juz z 20 postow i stasow ustawil klimat świata z DQ8 w grafie jaka moze zaserwowac ps4 - to by bylo epic

• Taa, nowe MMO i klasyczną odsłonę na new3DS która nie opuści granic KKW

Opublikowano

do przewidzenia było,że wyjdzie u nas skoro wszystkie warriorsy wychodzą mimo małego zainteresowania.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wlasnie zapowiedzieli dwójkę i o dziwo do platform ps4/ps3 dolacza vita

Opublikowano

tak na moje oko z kolejna wariacja dynasty warior jest jakies 4679 razy mniej roboty niz z pelnoprawnym dragon quest, a o dziwo patrzac na sprzedaz heroes czy wczesniej hyrule warrior ten typ gier zwlaszcza w kkw ma dosc spore grono odbiorcow

Opublikowano

engine na vite tez juz gotowy - jest fajnie wygladajacy dynasty warrior od tego samego developera, zmienia tylko postaci na te z sagi DQ i gotowe

Opublikowano

apropo vity i warriorsów - bardziej polecilibyście Dynasty Warriors któregoś na vitę, czy może one piece który wkrótce będzie miał premierę? Nigdy nie grałem w grę w stylu dynasty warriors, skłaniam się powoli ku zakupowi Hyrule Warriors, ale chciałbym w podobną grę pograć na Vicie 

Opublikowano

ja fenomenu tej serii nie rozumiem wiec nie pomoge bo dla mnie kazda gra tego stylu to balas

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak będzie brzmieć podtytuł zachodniego wydania :

dq_heroes_logo-670x387.png

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pięknie manipulują ludźmi - DLC  będą po prostu już na płycie, a nie jak w przypadku japońskiej wersji dodawane wraz z kolejnymi patchami.

Opublikowano

I tak by były na płycie. Ale marketingowy bełkot jest i można pokazać jaką to łaskę graczom zrobili.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na płycie będzie japoński i angielski voice-acting. Grę w nas wydaje Cenega.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupił ktoś? Całkiem niezłe oceny zbiera, mysle zeby lyknac w grudniu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pograłem na razie 4 h . Gierka wciąga  i nie nudzi (przynajmniej na razie :P  ) . Na plus stałe fpg (nawet jak masz setki wrogów na ekranie) i króciutkie loadingi. Raz tylko w życiu grałem w serie warriors na ps3 i tam to technicznie było skaszanione tutaj jest tip top. GRaficznie takie wczesne ps3 no ale po japońskiej grze więcej się nie spodziewałem. I tak wygląda ładniej niż fallout oraz design mister dragon balla nadal rządzi. Fajne są wstawki filmowe a jak zaczynają się pojawiać bohaterowie różnych odsłon Dragon Questa to :banderas: . Jakimś wielkim fanem marki nigdy nie byłem ale przeszedłem 3 części w przeszłości (2 z ds'a na 3ds oraz jedną na ps2) i fajnie spotkać postacie z tych włąśnie gier. Dla człowieka lepiej zaznajomionego z serią to bęzie jeszcze lepsze doznanie. 

Sama mechanika gry została wzbogacona (względem jednej części dynasty warriors w jaką grałem) elementem tower defense. Walcząc z wrogami nie da się pilnować kilku frontów. W tej grze można złapać potwora zbierającą odpowiednią monetę i wezwać go aby walczył z wrogiem po jednej stronie a ty po drugiej walczysz samemu. Fajnie i intuicyjnie rozwiązane. W miare postępu w grze masz coraz więcej stron z których wróg nadciąga i robi się ciekawie. Trzeba dobrze rozplanować gdzie postawić potworka. Jestem po pierwszej walce z bosem (nie liczę tego w tutorialu) i naprawdę fajnie pomyślana walka. Zobaczymy co będzie dalej.

Polecam tą grę fanom Dynasty Warriors lub fanom dragon Questa . Jak jesteś fanem obu to będziesz miał nerdgazm :D  Osobie która lubi japońszczyznę też mogę polecić bo to fajna gra. Osobom lubującym się w serious marcus fenix / kratos/ nathan drake/ ezio games nie radzę podchodzić. Tutaj zabija się między innymi żelki dobrze znane fanom dragon questa :D

Dla mnie gra na razie 8/10 . Rozwalanie setek żelków jednocześnie jedząc żelki amerykańskie z lidla to jest to :)  POLECAM

Opublikowano

Wreszcie ktoś kupił i opisał wrazenia. Planuje sobie sprawic niedługo, moze nawet twoja kopie, tylko musze kilka rozgrzebanych gier przejsc.

No i gra wychodzi na STEM gdyby ktoś jeszcze nie słyszał

Edytowane przez Shen

Opublikowano

Muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem warstwy technicznej. Naprawdę tak krótkie prawie zerowe loadingi i stałe 60 FPS :D Myślę że to jedna z tych nielicznych gier przy których wersja pc nie powinna być lepsza. NAwet dysk sdd nie przyśpieszy tych loadingów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka ta gra jest trudna. Doszedłem do pewnego zwrotu akcji i muszę rozwalić 2 bosów jednym bohaterem bez wsparcia. Nie jest to dark souls ale blisko. Chyba będę musiał podpakowac postać a dziś już odpoczne sobie przy guitar hero.

Pokonałem ten problem ale 30 minut później znowu na mały hardcore trafiłem. A miałem pisać jeszcze kilka dni temu że gra za łatwa :obama:

Edytowane przez blantman