Opublikowano 25 lutego 201510 l Nie widziałem tematu o tej świetnej grze więc myślę, że warto takowy założyć. Apotheon to dwuwymiarowa platformówka rysunkowa w stylu guacamele, którą miałem okazję sprawdzić dzięki ofercie ps plus. Dzisiaj zrobiłem platynę, która podobnie jak w przypadku gry guacamele sprawiła mi masę frajdy z eksploracji i możliwości w samej grze. Mamy tutaj bogów z mitologii z którymi niczym Kratos z serii gow toczymy pojedynki w dość zmyślny sposób. Do dyspozycji mamy miecze, toporki, łuki, trochę magii i wykorzystywanie otoczenia. Grafika jest świetna, rysunkowa a muzyka w stylu mitologicznym napędza fajnie klimat tego jakże smakowitego indyka. Gra zajeła mi około 12h na 100% i taki czas rozumiem Polecam wszystkim, jak dla mnie obok guacamele jedna z najlepszych pozycji indie.
Opublikowano 25 lutego 201510 l Najbardziej podoba mi się w tej gierce oprawa stylizowana na starożytne ryciny. Gierka może być dobra ale za mało widziałem, żeby ocenić.
Opublikowano 25 lutego 201510 l Ja próbowałem jakiś czas temu, ale mi zupełnie nie podeszła. Ten sposób rysowania...wszystko jakieś żółtawo-pomarańczowe..jakkolwiek oryginalnie zrobione, to strasznie mnie odrzucało.
Opublikowano 26 lutego 201510 l No dokładnie jakieś takie bezwładne, odrzuciło mnie totalnie od tej gierki.
Opublikowano 27 lutego 201510 l Też to odczuwacie, gdy wrogowie nadchodzą z dwóch stron? mi się ciężko obrócić czasem i zadać cios, gdyby to naprawili to byłoby super. Nie mniej jednak i tak pewnie ogram.
Opublikowano 27 lutego 201510 l Autor Bo każda broń inaczej reaguje, na dystans, krótkie, szybsze uderzenie, trzeba się przyzwyczaić, ponieważ nie każdą walczy się tak samo.
Opublikowano 28 lutego 201510 l Gra kojarzy mi się że starymi platformówkami np z pagazusa łatwa i przyjemna mogę pograć 10-30 minut ile mam czasu i nie potrzebuję "wsiąkać" w fabułę żeby wiedzieć ocb to mi pasuje bo nie m ostatnio czasu na gry typu dying light, da, czy inne przy których jak już zasiądę to kilka godzin m wyciętych z życia