Opublikowano 28 czerwca 20168 l Ja też - tzn wiedziałem, że będzie pusto, płytko, dennie i kolorowo, ale kurde przy SO3 spędziłem 130h przy SO4 około 100h a tu mi piszą w reckach, że 20-30h... to nawet jak by wszystko pozaliczać to pewnie wyjdzie z 40 godzin...? Niby są tam wyższe poziomy trudności później, ale raczej mi się nie będzie chciało.
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Szczerze to po recenzjach nie wiem czy warto marnować czas na tą grę jak obrodziło ostatnio fajnymi rpg a przed nami kilka innych. Xenoblade X, Tokyo Mirage, Setsuna, dragon quest VII, Fire Emblem Fates czy od biedy FF XV. Jest i będzie w co grać a my najlepiej jak zagłosujemy portfelem przeciwko skokowi na kasę .
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Przeżyłbym tę płytką i krótką fabułę na 20h gdyby gra miała dobry system walki i dużo post game contentu typu coloseum czy sekretny dungeon. No i oczywiście trudniejsze new game +. Czy star ocean 5 ma te elementy? Nie wiem, żaden recenzent pewnie nie przeszedł. Może ktoś z was wyczytał coś na necie?
Opublikowano 28 czerwca 20168 l Z tych recenzji co widziałem na youtubie i przeczytałem to nikt nie wspomniał o tym co zostaje do zrobienia po przejściu gry. A jest to dla mnie bardziej istotne niż np. fabuła. I recenzenci z reguły nie przechodzą gier RPG. Chociaż jak zajmuje 20godz to możliwe że zmęczyli. Edytowane 28 czerwca 20168 l przez devilbot
Opublikowano 29 czerwca 20168 l No ja właśnie mam identyczne pytanie jak devilbot - więc podbijam, wszystko przeżyję, byle było co robić po fabule. Kurde ale tak sobie myślę, że wcześniej były 3-4 osoby podczas walki i już był mega rozpierdziel a teraz 6... ?
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Zaorać. Kiedyś na PSN bedzie po 50 zł to mozna zaryzykowac ale teraz to nie ma sensu. Za chwile FF XV i DQ VII wiec SO5 moze sobie poczekać.
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Jak macie ochote na swieze jrpg, to juz lepiej kupcie Grand Kingdom http://www.metacritic.com/game/playstation-4/grand-kingdom
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Nie ma przeceny to poczekam z tym grand kingdom. Jak ktoś chce jrpg to teraz przecenione jest kilka perełek na pss. Ficuś dużo na vite masz
Opublikowano 29 czerwca 20168 l Ja pamietam jak wypozyczylem SO2 z wypozyczalni (wtedy jeszcze byly). PIerwsza moja gra gdzie bylo tyle rzeczy do zrobnienia, rozne zakonczenia itp. W SO5 pewnie zagram kiedy jak bedzie susza w jrpg.
Opublikowano 29 czerwca 20168 l W SO 2 na PSX było 86 zakonczen Nie wiem jak z wersją na PSP bo nie udało mi sie dorwać przed awarią UMD. Teraz tylko cyfra a tego akurat na PSN nikt nie wrzucił
Opublikowano 29 czerwca 20168 l SO2 i najwyzszy poziom trudnosci Universe, zadna gra nie dostarczyla mi tyle trudnosci i samozaparcia by skonczyc. Co tam sie wyprawialo to glowa mala.
Opublikowano 6 lipca 20168 l odin sphere kup jak nie przechodziles na ps2 lub grand kingdom z nowosci, a nie interesuj sie tym szmelcem
Opublikowano 6 lipca 20168 l odin sphere kup jak nie przechodziles na ps2 lub grand kingdom z nowosci, a nie interesuj sie tym szmelcem kupiłem kilka gier i to na Playstation . Pytam z ciekawości
Opublikowano 7 lipca 20168 l Udało mi się wyrwać za 160:D. Po weekendzie myślę że coś napisze o SO. Ej ej po weekendzie to Ty już przejdziesz tę grę 2 razy i sprzedaż może mi za stówkę? Deal ?
Opublikowano 13 lipca 20168 l również zamierzam sprawdzic tą gierę Gorsza od 4 nie może być no i 7 postaci tłukących bez loadingów a system wydaje się spoko . Tylko lipa że nie ma wizualizacji broni . Dramat właśnie wymasterowałem rogue galaxy na ps4 i 15 lat temu jrpgi był doszlifowane max teraz śmierdzą budżetówkami niestety
Opublikowano 13 lipca 20168 l Polecam oby dwie części Xenoblade oraz serię Bravely. Gwarantuje że zmienisz zdanie ;-] Tytuł daje radę. Mogli sobie darować ten backtracking w późniejszej części gry ale system walki to czysta radocha. No i plus za Japoński VA. Zdecydowanie warto dać grze szansę.
Opublikowano 14 lipca 20168 l Jak z rzeczami, które są do zrobienia po skończeniu głównego wątku (lub przed walką z ostatnim bossem)? Pisali, że tylko 1 dodatkowy dungeon i trochę misji ? Ile to godzin? Ktoś coś?
Opublikowano 14 lipca 20168 l gamefaqs ma różne tematy poświęcone długości i tam w jednym pisze że koleś zrobił w 43 h 100 % a w innym że 75 % w 34 h. Wszędzie też piszą że main to ok 20-25 h. Podsumowując to wszystko strzelam że ok 23 h main i ok 20 h cała reszta.
Opublikowano 14 lipca 20168 l Jeżeli to prawda to platyna nie będzie taka niemożliwa jak w Star Ocean 4 (700h na platyne)