Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dark Souls III

Featured Replies

Opublikowano

zwieksz o (albo maks do 10) i wpadnie od razu ^^

mocny kandydat na najchuyowszy tip ever

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 471,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra! Pograłem już wczoraj całkiem konkretnie [na liczniku ponad 10h] więc myślę że można już coś skrobnąć. Bez spoilerów.   Zacznę może od tego że gra wciąż łapie za jaja i nie puszcza, nie czuć t

• Soulsy w formie cyfrowej? A fuj...     Brakuje mi jeszcze japońskich Demonów...

• Postanowiłem pobawić się trochę w roleplaying i przedstawiam swoją postać z dzisiaj:   Jezus Chrystus stąpił do Lothric, pakuje oczywiście we Wiarę i czynienie cudów. Postać nastawiona na kooperac

Opublikowano

Nom.

To już lepiej założyć głowę mimika albo używać złotych monet.

Opublikowano

Nie zwracalem na to uwagi, skoro i tak mozna 5 razy zmienic wszytskie statystyki i przypisac je jak nam sie tylko podoba.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nom.

To już lepiej założyć głowę mimika albo używać złotych monet.

zlote monety mi huia dały, miałem 3 i za każdym razem nic mi nie wypadło :dynia:

Myślałem o mimiku, ale nie mam pojęcia skąd ją zdobyć ale do tej pory mi nie wypadł :( no nic, dziś mam trochę więcej czasu, więc mogę dłużej pofarmić, może wypadnie reszta względnie szybko :lapka:

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

przed Vordtem albo drzewem

ew. najeżdzaj innych, jak jesteś sunbrosem i najeżdzasz graczy, to dotajesz sunlighta za pokonanie hosta :) 

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Jest jakiś ring który pozwala nośić cięższe itemki i zwiększa wigor? 

Opublikowano

Gdzie najlepiej zostawić swój znak by pofarmić w sun bros?

Praktycznie wszędzie, pamiętaj tylko, że matchmacking patrzy na level, poziom upgradu broni (założonej i trzymanej w inventory) i chyba poziom upgradu estusów. To ostatnie wynika z własnego doświadczenia podczas robienia twinka

Opublikowano

Jest, idzie go zrobić z jednej duszy. 

Opublikowano

Jest, idzie go zrobić z jednej duszy. 

W jakim etapie gry dostajemy możliwość tworzenia itemków z dusz bossów?

Opublikowano

Po ubiciu drzewa

ja chyba miałem przed?

Co do rad, dzieki panowie.

Przed Vordtem to znaczy gdzie - przed drzwiami do bossa czy przy 1 ognisku?

@

racja

Edytowane przez Banny

Opublikowano

Po ubiciu drzewa

ja chyba miałem przed?

Co do rad, dzieki panowie.

Przed Vordtem to znaczy gdzie - przed drzwiami do bossa czy przy 1 ognisku?

przed drzwiami do bossa. Przed ubiciem drzewa nie mogłeś mieć, po bo jego ubiciu dostajesz piec transpoztycyjny ktory dajesz karzelkowi na tronie w firelink i wtedy mozesz zamieniac dusze bossow na itemy :P

Opublikowano

Pierscień Havla, dusza potrzebna do jego stworzenia jest na bagnach.

A mi dropnąl po 30tym razie je.bania Dark Sword ponoć mocno OP a przynajmniej przed patchem był heh

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A że tak się zapytam, czytacie notatki zostawiane przez innych graczy? Bo ja na początku tak robiłem, głównie dla bekowych komentarzy, ale z czasem zdradzały coraz więcej motywów mających zaskoczyć/przestraszyć/o sekretach; zaczęło to psuć radochę z samodzielnego odkrywania świata i je odpuściłem.

Ja zawsze czytam i sam też zostawiam - to w końcu nieodłączna część tego świata. Nie wiem, co one takiego niby zdradzają, że niby zaraz będzie ognisko? Że "monster ahead"? Nigga please... To w końcu Dark Souls - normalne, że zaraz będzie ognisko, albo monster.

A takie ostrzegające przed mimikiem, albo "beware of left" uważam za bardzo przydatne - co to za radocha wyłapać w ryj od skitranego za rogiem mobka?

No i niby jak bez tych podpowiedzi miałbym wpaść na sposób walki z Yhornem? Samo From Software umieściło tam podpowiedź.

Przypuszczałem, że zdania będą podzielone ;) Dla mnie jednak jest radocha dostać w ryj od skitranego mobka abym miał nauczkę aby bardziej w przyszłości uważać. Uznałem, że najlepszym podejściem co do notatek to czytać je w ostateczności, jak jest jakiś problem nie do zrobienia, jak przykład podałeś. Wszystko inne czego sam nie odkryję można zostawić na NG+.

Opublikowano

Dark Souls 3 to pierwsze Soulsy w które odważyłem się grać dłużej niż godzine... i tak sobie ide z moim mieczykiem i tarczą i próbuje tłuc... ubiłem wczoraj Vordta (po 4 próbie poszło mi lepiej niż sie spodziewałem) i dzisiaj będę sobie brnął powoli dalej :)

w miedzyczasie siedze i czytam o czym piszecie, otwieram spoilery, oglądam screeny... Jak wy to robicie? Dla mnie to jakaś totalna magia o czym tu piszecie :P

Ogólnie jako totalny noob jaram się gierką :)

Opublikowano

A mi dropnąl po 30 razie Dark Sword ponoć mocno OP

z odpowiednim gemem fajnie sie skaluje z sila
Opublikowano

A ja czytam notatki, sam pisze również. Oceniam często, najczęściej pozytywnie - akurat moze autor walczy z bossem to mu się estus przyda ;)

Edytowane przez Banny

Opublikowano

w miedzyczasie siedze i czytam o czym piszecie, otwieram spoilery, oglądam screeny... Jak wy to robicie? Dla mnie to jakaś totalna magia o czym tu piszecie

Orałbyś tyle godzin co większość wymiataczy to też byś ogarniał. Ale nie łam się i graj dalej.

A mi dropnąl po 30 razie Dark Sword ponoć mocno OP

z odpowiednim gemem fajnie sie skaluje z sila

z jakim?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

chyba heavy, w robocie siedze i nie mam jak sprawdzic, daje A na str

Opublikowano

A ja czytam notatki, sam pisze również. Oceniam często, najczęściej pozytywnie - akurat moze autor walczy z bossem to mu się estus przyda ;)

No bez kitu, że jak kogoś notatka zostanie pozytywnie oceniona to dostaje estusa :D A za negatywa też coś jest?

Opublikowano

w miedzyczasie siedze i czytam o czym piszecie, otwieram spoilery, oglądam screeny... Jak wy to robicie? Dla mnie to jakaś totalna magia o czym tu piszecie

Orałbyś tyle godzin co większość wymiataczy to też byś ogarniał. Ale nie łam się i graj dalej. 

Nie łamię się :) na tyle grania pozwolić sobie nie moge... Jestem zadowolony ze swoich małych osiągnięć :)

Opublikowano

No bez kitu, że jak kogoś notatka zostanie pozytywnie oceniona to dostaje estusa :D A za negatywa też coś jest?

Nie estusa a trochę życia przywraca.

Dzięki Shen sprawdze potem na chacie czy mam tego gema.