Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

vita nie ma gier, takim tokiem rozumowania xone nie ma gier, a ps4 ma jednego bloodborna, wiiu ma pelno gier, temat mozna zamykac

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

vita nie ma gier, takim tokiem rozumowania xone nie ma gier, a ps4 ma jednego bloodborna, wiiu ma pelno gier, temat mozna zamykac

No i tak wlasnie jest w istocie. Brawo, że wreszcie to pojąłes.

Opublikowano

Zbierać gierki jak kruku. 

Opublikowano

PSP właśnie dzięki emulacji i odpalaniu gier ze starych systemów odniosło taki sukces.

Powtórka z historii. To tłumaczy dlaczego konsole Sony zdobywały u nas taką popularność.

Nie, to jest za mocne nawet jak na CW...

(pipi) święty się znalazł.

A żebyś kur.wa wiedział. W ŻYCIU nie przerobiłem konsoli. Od czego są wypożyczalnie (były), giełdy, obrót używkami. Może dlatego wyrosłem na świadomego konsumenta gierek, a nie janusza z plejstejszon4, bo FIFA.

https://youtu.be/_lmfqNWI5CI?t=2m13s

Czy nie ściągnąłem muzyki? Skłamałbym mówiąc, że nie. Jednak na prawdę lwia część moich zasobów to oryginały. Do tego się dorasta, a gdy się już dorosło to kupuje Xboxa, bo ma się klasę.

Opublikowano

kupuje Xboxa, bo ma się klasę.

59775667.jpg

Opublikowano

Co ja Ci będę klapiszczu tłumaczył. Najchętniej kupowaną konsolą (dla wielu moich znajomych pierwszą) jest PS4, bo łykają kłamstwa Sony. Potem narzekają, że w Wiedźminie spadki, że czekają godzinami, aż gry ściągną się z PSN, a pad pada w moment. Do tego konsola jest tandetnie wykonana.

Potem pokazuję im Xboxa i są zachwyceni jak konsola cicho chodzi, jakiego ma wygodnego pada i w sumie grafika ładna (W3, SO, Forza).

Cóż, ja na Sony naciąłem się poprzedniej generacji i już zrozumiałem. Oni muszą jeszcze zrozumieć.

No, ale co ja Ci będę jednokonsolowy betonie tłumaczył. Przywiązanie do marki a.k.a. Wasz syndrom sztokholmski.

Opublikowano

:daddy:

Opublikowano

A yetiego i mendrka walącego copy-pastę już tak? 

Opublikowano

Pokaż mi, gdzie tak napisałem.

Opublikowano

:oh_you:

Opublikowano

To po chuy się odzywasz?

Jesteś nawiedzony. Piszesz te swoje posty, wychwalając jaki to Xbox jest zayebisty. Yeti chociaż trolluje, ty na pewno nie, co widać było na streamie u Jaczesa, gdy ciągle pyerdoliłeś o genialnym Microsofcie.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

To po chuy się odzywasz?

Jesteś nawiedzony. Piszesz te swoje posty, wychwalając jaki to Xbox jest zayebisty. Yeti chociaż trolluje, ty na pewno nie, co widać było na streamie u Jaczesa, gdy ciągle pyerdoliłeś o genialnym Microsofcie.

Yyyyy, nope. :reggie:

Opublikowano

Yeti i Karas, z tego co wiem, też nie, a ich też wyzwałeś od jenoobozowego betonu :dynia:

Opublikowano

boo hoo ;_; plejstejszon obrażajo!

Nie, wyzwałem tylko Ciebie. Chociaż jak czytam niebieski beton to mam wrażenie, że znajomość gier kończy się u nich na plejstation (Sunset Overdrive kopią InFamous xd ) Skąd wiesz, że ja nie zagrywam się na PS2 kiedy forumek nie widzi? :cool:

btw coś Ci się popyerdoliło koleżko, ja nawet nie wiem kim jest jaczes

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano

Wezyr, pałko, gów.no mnie obchodzi, czy ktoś obraża Sony czy nie. Nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek bronił Sony (no dobra, to było chyba jeszcze za czasów CW6, ty wtedy miałeś pandę w avatarze, hehe).

Bronisz tego Microsoftu jak matki, no ale powiedzmy sobie szczerze - czy oni naprawdę miażdżą Sony tak, jak o tym piszesz? Nie wydaję mi się.

Yetiego wyzwałeś wczoraj, ale ci odpowiedział, że miał Xboksy, to nic nie odpisałeś xD.

Karasa dzisiaj.

Opublikowano

ehhh... no dobra, bo to i tak powinno skończyć się kilka postów wcześniej

1. Nie, MS nie jest święty, ale z dwojga złego lepszy od Sony, które od wejścia Kaza straciło potworną ilość exów, dalej bieduje w jakości PSN i jeszcze wydają konsolę, która zawodnością może konkurować z X360.

2. Bardzo lubię Sony i konsole PSOne, PS2 i PSP. Wymienię Ci gry które uwielbiam: WipEout, Crash Bandicoot, Medievil, multi Killzone, Rosco McQueen i pewnie tysiąc innych. Swojego czasu miałem wszystkie gry z serii Jak and Daxter. Na półce mam kolekcję Silent Hill. Chciałem mieć PS4 dla Silent Hills. Doczekam się? Wątpię. Nawet P.T. usunięto.

3. YETIego wyzwałem od betonów, ale musiałbym go poznać. Karasa, lema i resztę "śmietanki" nazywam betonem, bo każda konstruktywna krytyka w stronę Sony kończy się deszczem minusów. Amsterdama olewam, bo to jakiś noname.

4. Tak, One jest lepiej wykonany niż PS4. Mniej zawodny, wygląda jak wysokiej jakości sprzęt (plastik, pad, nawet opakowanie). Tak, zlewam na różnice w grafice, bo jestem graczem starej daty.

Poza tym to CW, jestem tutaj od niedawna, a mam Ci tłumaczyć, że to betoniarnia.

Nie będę rzucał ksywkami, ale jak czytam obóz zielonych (nie wszystkich) to mam wrażenie, że ktoś tam jednak używa mózgu. Po stronie niebieskich stoi tylko nobody. Czasami Ficuś.

EoT

Opublikowano

Najbardziej bawi mnie to, że od prawie dwóch lat hejterzy Sony piszą, jakoby najlepsza sprzedaż PS4 była efektem ulegania kłamstwom i propagandowemu marketingowi Sony. Od dwóch lat w dobie powszechnego dostępu do informacji i szczytu popularności branży, ludzie mieliby nabierać się na to samo. Sony musiałoby być jakimiś geniuszami marketingu i rekinami finansjery, co jest trochę niepodobne do firmy zmagającej się z problemami finansowymi.

Oczywiście to jest naiwne myślenie, typowe dla zadufanej i pokrzywdzonej mniejszości. "Oni wami manipulują!" krzyczą zawsze. Znacie to. Bo lepiej dla nich popaść w absurdy, niż uświadomić sobie że ich wartości których bronią to dno i popelina.

Tak trudno zrozumieć niektórym, że ludzie po prostu wybierają najlepszą konsolę na rynku dla graczy, a nie wybierają xbąka czy pc emulatora konsol, bo to dno i popelina? ;)

Opublikowano

Dobra, faktycznie nie warto. Jeszcze mi będzi tłumaczył, że to betoniarnia jest, kur.wa.

Opublikowano

Mendrek prawdziwych graczy, którzy jak my czytamy o grach, interesujemy się branżą to mniejszość. Reszta to kur.wa janusze i takie są fakty. Wystarczy popatrzeć jak popularne są gry mobilne, już nie wspomnę o tym, że dużo osób kupuje konsolę aby pograć meczyk w fifke czy rundkę w coda/bfa i wybiera ps4, bo sony zrobiło świetny marketing. 

PS4 jest lepsze od Xbąka tylko w bebechach. Pad, online, wykonanie konsoli, serwis - to wszystko ważne czynniki(dla mnie zdecydowanie ważniejsze niż to czy gra będzie chodzić w 900p czy 1080p bo różnicy i tak nie widzę i/lub mam to w dupie) i to ma lepsze Xbąk. 

Może to kiedyś zrozumiesz, ale wątpię bo musieliby zrezygnować z plusa. :gayos:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No karol świadomy konsument wybiera ps3 takie to ps4 zaje.biste

Opublikowano

@suteq: zależy jak zdefiniujesz "mniejszość", bo to może być 15 % a može być 48 %. Ale zostawmy suchą statystykę.

Jak dla mnie, to obecnie podział mocno się zaciera. A to dlatego, że gry stają się "multi-grupowe". Poza nielicznymi wyjątkami i indykami, nie ma gier typowo dla zajadłych graczy, zaś gry typowo dla casuali wywiało jak słusznie zauważyłeś na mobilki. Obecnie gry skonsolidowały się targetowo, dlatego mamy wrażenie popadnięcia w bezpieczną rutynę. Gry robione są tak, by były przystępne dla jak największej grupy osób. Dlatego w CoD-a grają janusze i hardkorowcy, i tak samo z wieloma innymi seriami.

Dlatego zanika też pojęcie gracza hardkorowego i gracza niedzielnego. Są gracze po prostu, jedni grają mniej, inni więcej, ale wszyscy praktycznie grają w to samo. Stąd pisanie że jakakolwiek konsola jest lepsza dla core gamerów mija się z celem. Możemy powiedzieć po prostu, że jakaś konsola jest po prostu lepsza dla graczy - ogółem.

I patrząc po sprzedaży, widać jaka konsola jest...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.