Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Juz nie moge sie doczekac kolejnej przygody Drejka, ale bedzie grane juz w kwietniu :fsg:

Gramy w maju u nas? Przedstawie Cie ładnie wszystkim na PSN, nikt Cie nie ruszy! :lapka:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 993,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Mam nadzieję, że tego nie zrobią bo Sony zostanie samo właściwie a to oznacza, że taki PSN będzie leżał 5 razy w tygodniu.

I tak klapy kupią xD chociażby dzisiaj bartiz chciał kupić banner sage za 50zł na psnie gdzie gra od 1,5 roku jest na telefonach za 5$, czo te klapy to ja nawet nie

Widzisz: choć mam tylko konsole Sony (aktualnie PS4 i PS3) to potrafię obiektywnie ocenić sytuację. Brzydzę się fanbojstwem, uważam to za upośledzenie wręcz umysłowe (niestety kilku kolesi tutaj to potwierdza). Nie mam szybkiego łącza (20 Mbs), ale jak mi się zakupiona gra pobiera z prędkością 5 Mbs to mnie krew zalewa. Ja nie mam nic przeciwko płacenia Sony tych 200 zł za Plusa ale niech to (pipi) jakoś działa rozsądnie.

Co do exów: fakt MS radzi sobie znacznie lepiej. Chociaż jak dla mnie to tylko Forza jest w moim typie, ale fakt jest faktem- radzi sobie lepiej. Mi to o tyle ryba, że mam mało czasu i już chyba 3 miesiąc kończę Wiedźmina, jak siądę do Bloodborne to pewnie z 2 mieś zlecą. Ale chciałoby się więcej, japońska firma czuję się zbyt pewnie i osiadła na laurach.

Dlaczego wybrałem PS4? Znajomi mają, wolę grać z nimi. Mimo wszystko konsola lepiej radzi sobie techniczne, plus jestem fanem kilku marek od Sony. Byłem bliski kupienia 360 dla Wiedźmina 2, ale zepsuł mi sie PC i wymieniłem go i tam ograłem grę CDP. Naprawdę bym jednak nie chciał by MS odwalił kitę z tym upgradem konsoli w formie PC- Konsola. Bo to serio ich koniec na rynku konsolowym.

Opublikowano

klapy są już tak zdesperowane, że takie porównania grafiki rzucają :dynia:

No czy można upaść jeszcze niżej? 

Opublikowano

Rayos - ja pier. Ty tak na serio?

Opublikowano

Mam nadzieję, że tego nie zrobią bo Sony zostanie samo właściwie a to oznacza, że taki PSN będzie leżał 5 razy w tygodniu.

I tak klapy kupią xD chociażby dzisiaj bartiz chciał kupić banner sage za 50zł na psnie gdzie gra od 1,5 roku jest na telefonach za 5$, czo te klapy to ja nawet nie

nie wiedziałem że to jest na wszystkie platformy łącznie z pralką i lodówką, kiedyś tam na steamie widziałem ale chyba za 20 euro bez promocji

Opublikowano

Według mnie przesunięcie U4 to decyzja czysto marketingowa.

W kwietny wydają Ratcheta, a obok wychodzą jeszcze soulsy i quantum - maj to po prostu sensowniejszy termin z biznesowego punktu widzenia..

Opublikowano

nie wiedziałem że to jest na wszystkie platformy łącznie z pralką i lodówką, kiedyś tam na steamie widziałem ale chyba za 20 euro bez promocji

NO BO JESTEŚ JANUSZEM PLEJSTEJSZON DLATEGO!!11

Opublikowano

no niestety nie miałem wyboru i musiałem zostać januszem, do dziś ubolewam że xbox stał się tak upośledzoną konsolą z jeszcze gorszym community;/

Opublikowano

96 na MC faktycznie crap.

giphy.gif

Modern Warefare 2 - 93 super goty co nie?

gralby w remestera..oj gralbym  :)

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

Zamknij sie figaro hehe

:kaz::xboss:

Juz nie moge sie doczekac kolejnej przygody Drejka, ale bedzie grane juz w kwietniu :fsg:

Gramy w maju u nas? Przedstawie Cie ładnie wszystkim na PSN, nikt Cie nie ruszy! :lapka:

Zapomnij, jest w ekipie ze mną, Blantmanem i Kubsonem :xboss::shotgun:

Opublikowano

Nie przejmuj się bartiz. Jest gorsza grupa.

http://m.ppe.pl/news/42162/znamy-powod-obsuwy-gears-of-war-ultimate-edition-na-pc-gracze-zglaszaja-fatalna-optymalizacje-gry.html

Znamy powód obsuwy Gears of War: Ultimate Edition na PC. Gracze zgłaszają fatalną optymalizację gry

Do cyfrowego sklepu Windows 10 trafiła wczoraj długo wyczekiwana pecetowa wersja Gears of War: Ultimate Edition. Niestety fani serii otrzymali wypchany błędami produkt.

Gracze zgłaszają coraz więcej niedogodności, a twórcy reaguję niemal natychmiastowo twierdząc, że są już w poszukiwaniu odpowiednich rozwiązań dla poszczególnych problemów. Dużo kłopotów sprawia sam sklep. Gra nie tylko ściąga się wyjątkowo powoli, co nie jest wynikiem prędkości łącza użytkowników, ale wewnętrznym problemem z serwerami Microsoftu, ale niektórzy gracze w ogóle nie mają możliwości pobrania tytułu.

Gears of War; Ultimate Edition ma ogromne problemy z wydajnością w przypadku, gdy w komputerze znajduje się karta marki AMD. Do czasu załatania gry twórcy rekomendują, by osoby dotknięte problemami odpalały grę maksymalnie w rozdzielczości 1920x1080. Warto również wyłączyć cieniowanie typu ambient occlusion.

Gra potrafi również zakrztusić się na gamingowych laptopach z podzespołami marki NVIDIA, choć tutaj rozwiązanie jest relatywnie proste, jeżeli otrzymujecie komunikat:

"Your graphics hardware is not optimized for this game. You may experience degraded visual quality. Please visit https://gearsofwar.com/ for more information"

W takim wypadku należy z poziomu panelu sterowania NVIDII (NVIDIA CONTROL PANEL) w ustawieniach 3D wybrać "High-Performance NVIDIA processor" jako preferowany.

Korzystanie z monitora wyposażonego w technologię G-Sync? Wyłączcie ją, bo będziecie gubić klatki.

Graczom pecetowym pozostaje czekać na pierwsze łatki.

Kolejny bieda-port. To już nie rutyna. Na PC to ZASADA.

Brzydkie indyki jako exy.

Cheaterstwo w online.

Popsute porty AAA.

Drogie podzespoły.

Pc pośmiewisko race :reggie:

Opublikowano
Zapomnij, jest w ekipie ze mną, Blantmanem i Kubsonem

Najlepsze community :xboss:

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

no niestety nie miałem wyboru i musiałem zostać januszem, do dziś ubolewam że xbox stał się tak upośledzoną konsolą z jeszcze gorszym community;/

Nic nie jest gorsze niż comjunity złożone z isisa, jetiego, mendrka, figaro i fanka

TO SE NE DA

Opublikowano

I na chuy sie MS pcha na rynek blachy jak nawet nie potrafia zrobic porta remastera gry sprzed 10 lat xDDD?

Bez kitu Xbox powinien sie odlaczyc od MS jako osobna firma, najlepiej z panem Peter Moore na czele i zrobic normalna konsole z exami, a nie jakies chuy wie co. 

Opublikowano

W Sony pewnie sami nie mogą uwierzyć, że robią klientów jak chcą, a oni i tak im kasę do gardła wpychają, heh.

Opublikowano

Hav7n zimne słowa prawdy, jak mogli tak zepsuć sytuacje po X360, FUCK Spencer?

Don - a ile PS4 sie sprzed jak w końcu już zaczną wypuszczać jakieś gry!

Opublikowano

Sony nic nie musi robic jak MS sam siebie ora.

Opublikowano

I na chuy sie MS pcha na rynek blachy jak nawet nie potrafia zrobic porta remastera gry sprzed 10 lat xDDD?

:dunno:

Właśnie tego się spodziewałem po MS, żenady. Teraz nie dość, że dostają hejt od posiadaczy Xbona za tą całą integracje z PC to na blaszce nadal pozostaną firmą której najlepiej wychodzi strzelanie do własnej bramki i utrudnianie graczom życia.

:xboss:

Opublikowano

Nie zmieni się za bardzo bo widać, że nie gry odgrywają tu znaczącą rolę. Rynek ma określoną chłonność, jak będą przez X czasu sprzedawać np. 200% "normy", to w którymś momencie sprzedaż się po prostu załamie, czyt. dojdą do maksymalnych liczb szybciej niż dotychczas, bo nie będzie już komu sprzętu sprzedawać.

Opublikowano

Juz widze jak sony placze bo sprzedalo 120mln ps4 szybciej niz zakaldali, a MS sie cieszy bo jeszcze tyle ludzi nie kupilo im xboxa albo pctaz win10 albo hololensow za 3k dolcow z mlodym conkerem.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Juz widze jak sony placze bo sprzedalo 120mln ps4 szybciej niz zakaldali, a MS sie cieszy bo jeszcze tyle ludzi nie kupilo im xboxa albo pctaz win10 albo hololensow za 3k dolcow z mlodym conkerem.

Hav7n zimne słowa prawdy

Opublikowano

Ewentualny ruch MS w kierunku upgardu konsol to ich wypad z rynku. Bo taka upgradeowalna konsola istnieje na rynku właściwie tyle co ja już zyje na świecie. Nazywa się Personal Computer i ma swoich zwolenników, którzy akceptują jej wszystkie wady i zalety.

Niekoniecznie. Biorąc pod dosyć powszechne przekonanie o tym, że obecna generacja jest jedną z ostatnich, to możliwe, że któraś firma zdecyduje się na taki ruch. Podobny manewr mogłoby zastosować Niny z NX (na razie nie wiadomo jak to będzie wyglądać, ale pisało się w swoim czasie o tym, że ma to być konstrukcja modułowa). Nie ma o co kopi kruszyć, rynek się zmienia, mogą się też zmienić zasady dystrybucji konsol i ich terminu ważności. Lepsze to niż wyginięcie gatunku, na tym w dłuższej perspektywie tylko się straci.

Edyta. jasne Don, ale jest to mimo wszystko jakieś rozwiązanie, a dodatkowym plusem jest możliwość pozbycia się nieprzydatnych wynalazków za które trzeba ekstra płacić przez cały okres życia systemu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.