Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

:obama: 

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 991,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Ciekawe don czy ty keidys dojdziesz po fakcie ze ms jednak cos zrobil zle czy bedziesz dalej bronil lemonka style.

Czego bronił? Lionhead mi zawsze wisiało, tak samo jak całe Fable, którego nawet z golda nie tknąłem, no i może nie zauważyłeś, ale pisałem, że żal mi jedynie Press Play bo lubiłem Kalimbę, no ale mam się dziwić, że zamknęli studio, których wpisy na fejsie lajkowało słownie 5-9 osób? Można sobie tylko wyobrazić ilu ich gry kupowało. W takich sytuacjach jestem najbardziej cięty na graczy, którzy się pojawiają spod dywanu właśnie w takich sytuacjach, ale gdy trzeba w fajne gry zainwestować, to czekają na cebulę, a później - no jak to zamknęli? A takie dobre gry robili *których nigdy nie kupowałem*. No ale wszyscy teraz będą się na pokaz z nimi solidaryzować. Na tym polu przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia, bo tam gdzie uważałem, że warto, to wsparłem Press Play i kupiłem ich grę niedługo po premierze i w tym co mówię o studiu nie ma nic fałszywego, tak samo jak to, że nie obchodzi mnie ani Fable ani Lionhead, bo to pisałem od lat.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ciekawe don czy ty kiedys dojdziesz po fakcie ze ms jednak cos zrobil zle czy bedziesz dalej bronil lemonka style.

Boom.

Opublikowano

Chlop 3/4 postow w 12 stronicowym temacie sam wygenerowal, co 2 miesiace sciagajac bete gry, ktora mu wisi, od studia, ktorego nawet nie szanuje :obama:

Opublikowano

Wiem, że jesteś poddenerwowany po ostatnim miesiącu w wykonaniu xboxa, ale będzie dobrze, suczko. Postrzelaj sobie w kolorowe żelki <tuli>

Opublikowano

fajnie na tym xboxie jest, 3 sezon KI, ten, no, carcassone w bc, beta gigantic (to sie nie moze nie udac) no ogień po prostu

Opublikowano

Wiem, że jesteś poddenerwowany po ostatnim miesiącu w wykonaniu xboxa, ale będzie dobrze, suczko. Postrzelaj sobie w kolorowe żelki <tuli>

:popcorn:

CZEKAM NA KONTRE

Opublikowano

Niewazne jakie duze szambo sie wyleje na xboxa, Don zawsze jest pozytywnie nastawiony i nic sobie z tego nie robi. Pewnie nawet jakby zamkneli caly dzial Xboxa to don by napisal ze co sie rzucacie wstretne klapy i tak z was nigdy by tego nie kupil xdd

Jeszcze nigdy xboxowi chyba nie ciazyl ten caly windows ekosytem jak teraz. Niby dx12, niby unifikacja a szybki check i co mamy?

Streamowanie gier z konsoli na pc jest i na ps4, do tego na ps4 mozna streamowac na maca i vite gdzie na pc wymagany jest win10.

Cross play - od samego poczatku taki super ficzer tego calego ekosystemu ze bedzie mozna grac razem w Fable legends i Gigantic (swoja droga byly ostatnii ploty ze dev nie domaga i pewnie zaraz padnie na pysk, gdy ciagnie nie widac) tylko taki maly szczegol ze gra musi byc pod dx12 dana na storze Ms ktory kazdy hejtuje bo przyponieli sobie 10 lat po stemie ze na pc mozna rozwinac dystybucje cyfrowa xddd nie no kuzwa piekny ficzer w grach w ktore nikt nie zagra, a co na ps4? Crossplay w te pilko samochodziki ktorego na xboxie nie ma bo nie ma gry na windows store i oczywiscie crossplay w SFV bez zadnych windows 10 i kosmosow z chmury i dx12. 

Crossbuy u sony od dawna na vicie, u ms zamow panie cyfrowke korytarzowego shootera w digitalu zeby dostac koda xdddd

Nie nie (pipi) co tu moze pojsc nie tak?

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

< nutki > już za pare dni, za dni pare, wezmę pada w dłoń i odpalę < nutki > QUANTUM FUCKING BREAK !!!! ale będzie strzelane :banderas:

Opublikowano

:popcorn:

CZEKAM NA KONTRE

to sobie czekaj bo jakos nie mam w tej chwili ochoty sie wysilac na stulejaro

wiadomosc o zgonie Lionhead ani mi nie ziębi ani grzeje.

Opublikowano

Hav7n: Mam teraz zacząć udawać, że mnie obeszło zamknięcie studia, którego gry mnie nie obchodziły? Byłbym mega hipokrytą biorąc pod uwagę co pisałem przez lata o Fable i Lionhead, że to najsłabsze z dużych IP MS i ich najgorszy developer, o ktorym 4 miechy temu pisałem, że powinni go zamknąć. No przykro mi, że nie wywalę wafla na swoje własne opinie i nie zmieniam zdania o 180 stopni.

Opublikowano

Fable najslabsze ip ale kalimba juz goty xddddddddddddddddddddddddd

Opublikowano

no spoko ta gierka jest chuyowa od samego poczatku a ms zauwazyl to dopiero w marcu 2016 podczas gdy gra miala wyjsc w 2015 xD

Opublikowano

Don, ale przyznaj, że MS się miota i robi ch,ujnie z tym ekosystemem bo wypuszcza guwno pokroju Forzy Apex, która blacharzy nie przekona a tylko na robi syfu moim zdaniem, ale idą full opcje PC/Xbox jeden ekosystem albo niech (pipi)ją i robią gry bonera only bo takie robienie dobrze gały obu konsumentom po łebkach nie wyjdzie im na plus a przynajmniej wizerunkowo. Wiem, że zaraz napiszesz, że ch,uj tam ich obchodzi co sądzą ludzie z cw na forum psx extreme, ale w takim razie nie obchodzi mnie też xbox.

Opublikowano

Fable najslabsze ip ale kalimba juz goty xddddddddddddddddddddddddd

A co to Fable święta krowa, wszystkim musi się podobać? To tylko pokazuje, że nie jestem slepym fanbojkiem, który jara się daną gierką tylko dlatego, że wychodzi na jakieś plastikowe pudełko. Jak mi się coś podoba, to nie ma dla mnie znaczenia platforma co pokazuję na każdym kroku inwestując w dobre gry niezależnie od wydawcy. Zapraszam do lektury moich ostatnich wpisów w temacie o Ni-Oh na Plejstejszyn 4.

Opublikowano

MS kasuje gów,na? Zawsze szanowałem. Niech Nintendo spojrzy na Metroid Prime Federation Force i się uczy.

Opublikowano

Ej szczerze ten Metroid nie wygląda źle, gorzej, że nazywa się Metroid

Opublikowano

no ta scigalka niby forza bez kierownicy, f2p bez multi ale z mikrotransakcjami xdddd za kogo oni maja blacharzy co sraja dobrymi scigalkami na prawo i lewo..

Opublikowano

Don, ale przyznaj, że MS się miota i robi ch,ujnie z tym ekosystemem bo wypuszcza guwno pokroju Forzy Apex, która blacharzy nie przekona a tylko na robi syfu moim zdaniem, ale idą full opcje PC/Xbox jeden ekosystem albo niech (pipi)ją i robią gry bonera only bo takie robienie dobrze gały obu konsumentom po łebkach nie wyjdzie im na plus a przynajmniej wizerunkowo. Wiem, że zaraz napiszesz, że ch,uj tam ich obchodzi co sądzą ludzie z cw na forum psx extreme, ale w takim razie nie obchodzi mnie też xbox.

Oczywiście, źle robią, ale IMHO z innego powodu - gry które wydają na PC powinni wydawać na stimie, tak żeby jak najwięcej luda mogło je kupić zamiast ograniczać do Win10 Store, który najwidoczniej nie jest gotowy. Ale samo to co MS robi na PC mi lata. Zacznie mnie interesować jak z tego powodu jakieś gry na Xone przestaną wychodzić albo poleci ich jakość. To jest dla mnie wymierna wartość, w co zagram na sprzęcie który kupiłem, a na chwilę obecną żadnych złych informacji na tym polu nie ma. Obecnie najwięcej do zarzucenia MS mają gracze PC, no ale co mnie obchodzą ich problemy z Win10. Dla mnie w tej chwili jest nawet jeden wielki plus tego, że się pchają na PC, a nazywa się Halo Wars 2, które na samego Xone pewnie nigdy nie miałoby prawa wejść do produkcji. Jak mi tą gierkę skasują, to będę ciskał piorunami.

Opublikowano

jeszcze nigdy z PC nie było tak dobrze

Opublikowano

No beka z MSu bo to serio im szkodzi. Ten Apex nie przyniesie żadnych kokosów ani sławy Forzie, a tylko wkurzy graczy. Starczy poczytać różne fora czy fejsa, wszyscy na wiadomość o wersjach na PC piszą, że w takim razie skreślają Xboxa z listy, bo po co, skoro będzie na PC. To samo powiedziało mi kilku januszy-znajomych.  Ale prawda jest taka, że nic się nie zmieniło, bo oni nigdy nie będą grali na PC. Zwykli gracze mają Windows Story, Tytany, granie na taborecie w piź.dzie. A jednak, ta wiadomość oddala ich od zakupu Xboxa. 

Koniec końców gunwo to da, ino zaszkodzi. A ten Rise Tomb Raider to też W10 exclusive? 

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ale oni nie rzucaja gier na pierwszego lepszego pieca tylko na windows 10 bo to ich ekosystem i oni nie chca dobrze zrobic blacharzom tylko sobie zeby ten ekosystem powstal i rywalizowal z ios i andkiem. Jezeli beda wydawac gry na stema to mija sie to glownym celem MS jako korporacji.

Mnie w Ms irytuje brak spojnosci, mogli by wystosunkowac jakas wiadomosc ze robia wszystko na xboxa i pc bo taka polityka i portowac sunset, horizon 2, FM6 i nawet Halo 5 i MCC juz teraz na ''Wielkie otwarcie Windows Store'', a nie rzucaja jakies Apex co pograsz sobie na strzalkach ale takich Gearsow 4 juz nie bo ktos przeciez musi placic im za granie po sieci na konsoli.

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Skończy się na tym, że do świata rzeczywistego pójdzie fama że gry z Xboxa są na pececie, (pipi) że to w małej części prawda a w większej gów.no prawda, a MS już zbiera cięgi za to. Tak samo jak z mitem że xbox nie odpala używek, który żył parenaście miesięcy po premierze sprzętu.

Opublikowano

no ta scigalka niby forza bez kierownicy, f2p bez multi ale z mikrotransakcjami xdddd za kogo oni maja blacharzy co sraja dobrymi scigalkami na prawo i lewo..

A można było przygotować pełną wersję + wsparcie dla modów. FORZA + MODY. To by rycerzy blachy przekonało. Niestety, MS sam sobie strzela samobóje. A myślałem, że po pojawieniu się krula Spencera ta firma wróciła na właściwe tory (porzucenie Kinecta, wsteczna kompatybilność). A tu kolejna porcja idiotycznych i ośmieszających firmę decyzji, 

Edytowane przez Lukas_AT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.