Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 993,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

ten wewnętrzny smutek gdy niechcący klika ci się plus dla Lemonki   :frog:

Opublikowano

No Naughty Dog zawsze na propsie. Dobrze, że chociaż jedna firma ratuje honor Sony. 

Zawsze można liczyć, że PS4 do dnia swojej śmierci dostanie dwie dobre gry, Uncharted 5 i TLoU2. Pograłbym nawet.

Opublikowano

No Naughty Dog zawsze na propsie. Dobrze, że chociaż jedna firma ratuje honor Sony. 

Aktualnie to dwie inne firmy ratują sony. Ich nazwy to From software i Evolution Studios.

Opublikowano

Zawsze można liczyć, że PS4 do dnia swojej śmierci dostanie dwie dobre gry, Uncharted 5 i TLoU2. Pograłbym nawet.

Moim zdaniem nie bedzie U5 na PS4,

Bedzie TLoU2 i Nowe IP, Ja tak mysle

Opublikowano

Evolution, które niczym nie zachwyciło wymieniłbym na Psygnosis.

Chodziło mi o aktualną sytuacje ps4, a nie całą historie studia.

Opublikowano

Czy jest jakiś powód dla którego genialne Psygnosis zostało zamknięte a zostały sredniaki od Driveclub? Przecież WiPEout na PS4 to byłby taki dealbreaker, że zaczynam się pocić :obama:

Oszczędności, których Sony szukało wszędzie.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

No i wymienili prawdopodobnie serie na 85%+ na gre z 71% i masa problemow.

Opublikowano

Uncharted 1 był świetn

Nie, po prostu kur.wa nie. Jedynka była po prostu średnia. Do tej pory pamiętam zachwyt pseudoklapów (mendrek i okolice), a ja grałem bo łaskawie wyszła gra, która ocierała się o 7/10.

Tak czy siak jak ktoś nie grał w żadne poprzednie części to 19/10 i fordefrajers.

Opublikowano

Dla mnie jedynka byla lepsza od 3. W jedynke gralem bez zadnego znudzenia. W 3 mialem dosyc po 3-4 rozdzialach i paru killroomach.

Opublikowano

Uncharted 1 był świetn

Nie, po prostu kur.wa nie. Jedynka była po prostu średnia. Do tej pory pamiętam zachwyt pseudoklapów (mendrek i okolice), a ja grałem bo łaskawie wyszła gra, która ocierała się o 7/10. Tak czy siak jak ktoś nie grał w żadne poprzednie części to 19/10 i fordefrajers.

Mendrek nie grał w U1, ale nie wątpię, że był zachwycony :D

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,18375481,graczowi-zepsula-sie-konsola-ps4-po-dwoch-nieudanych-regeneracjach.html

Chciałem was przestrzec przed tym, jak firma Sony traktuje swoich klientów oraz w jaki sposób nieświadomie pozbyłem się gwarancji na sprzęt.

14 stycznia 2014 kupiłem konsolę PlayStation 4. Wtedy była dostępna tylko w Sony Centre i kosztowała prawie 2 tysiące złotych. Jako wielki fan (czytaj frajer) nie miałem żadnych obaw co do sprzętu i jakości.

Konsola zepsuła się w listopadzie 2014 roku. I tu popełniłem błąd, który zaważył na tym, że zostałem aktualnie z przyciskiem do papieru za 2 tysiące złotych. Oddałem sprzęt do producenta na gwarancję co sprawiło, że automatycznie pozbawiłem się prawa do późniejszego dochodzenia swoich praw z tytułu niezgodności towaru z umową. Wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem. Po trzech tygodniach serwis odesłał mi nową konsolę (która okazała się konsolą regenerowaną).

Ponownie konsola zepsuła się w marcu 2015 roku. Znów skontaktowałem się z serwisem Sony, a ten po trzech tygodniach odesłał mi konsolę (ponownie regenerowaną, wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem).

Konsola po raz trzeci przestała działać 5 lipca 2015 roku. I w tym momencie zaczyna się dramat. Serwis Sony odmówił naprawy, ponieważ minęła 12-miesięczna gwarancja. Na moją uwagę, że to już 3 zepsucie usłyszałem, że nic nie mogą zrobić. Skontaktowałem się więc ze sprzedawcą, czyli Sony Centre. Tutaj (bardzo niechętnie) przyjęto ode mnie konsolę do reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową. Pozostało mi czekać na decyzję. A ta okazała się negatywna.

Sony Centre od razu skierowało sprawę do prawnika, a ten napisał mi, że nie udowodniłem, że wada była obecna w sprzęcie w chwili zakupu. Tego nie mogę udowodnić, ponieważ to nie ta sama konsola, którą u nich kupiłem. I koniec. Zostałem z przyciskiem do papieru za 2 tysiące złotych.

4theplayers :pawel:

Opublikowano

A to nie jest tak że okres gwarancji się "zeruje" w razie wymiany towaru na inny?

Obecnie jest w ogóle jakiś serwis konsol Sony w Polsce?

Opublikowano

Sony xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Klapy w zaprzeczeniu po poscie orzeszka:

DLrwl.jpg

:kaz:

Opublikowano

Obecnie jest w ogóle jakiś serwis konsol Sony w Polsce?

Janusz International - serwis zawodowo zajmuje sie wysylaniem konsol do prawdziwego serwisu za granica.

Opublikowano

Obecnie nawet Nintendo ma lepszy serwis w Polsce niż Sony- też wysyłają zagranicę ale okres gwarancji to 2 lata :P

Opublikowano

Mi najbardziej podoba się te zdanie

Sony Centre od razu skierowało sprawę do prawnika, a ten napisał mi, że nie udowodniłem, że wada była obecna w sprzęcie w chwili zakupu. Tego nie mogę udowodnić, ponieważ to nie ta sama konsola, którą u nich kupiłem. I koniec. Zostałem z przyciskiem do papieru za 2 tysiące złotych.

KISNE. zero szacunku dla tej firmy  z mojej strony.

Dobos ale serwis nintendo jest w polsce, Firma nazywa się Unia

Serwis Nintendo
Unia Sp. z o.o.
ul. Potocka 14
01-652 Warszawa
POLSKA

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Serwis Unia działał do lutego 2014, wtedy skończyła się im umowa ze Stadlbauerem, Conquest ma serwis w Czechach.

Opublikowano

Pie.przycie się z tym serwisem, kiedy rękojmia daje wam znacznie większe możliwości, no ale to najpierw trzeba by własne prawa poznać :gayos:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Pie.przycie się z tym serwisem, kiedy rękojmia daje wam znacznie większe możliwości, no ale to najpierw trzeba by własne prawa poznać :gayos:

lem, najpierw poczytaj czym jest rękojmia i jak przepisy sie zmieniły w grudniu 2014. pro tip. prawo nie dział wstecz. no i beka "trzeba znać swoje prawa" xd jak mi sie klocek zyebał to 5 dni kalendarzowych w tym weekend poleciał i wrócił w czechach door to door i live dostałem na miecha xd nikt mi nawet nie robił problemów z tego, że przed oficjalną premierą w polsce konsole miałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.