Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

A sorry moj blad jak od WB to szacun ;f

Mejm jak ty tez 2 lata nie grales to nawet nie ma co do Practice wchodzic gramy na zywiol ;f

Przypomnijmy sobie w trakcie xD. :lapka:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 986,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Widzę, że granie w oknie to jakiś nowy fetysz xbotów :pawel:

Przy okazji jestem ciekaw, jaki downgrade jakości przy streamie transwestyta widział na ekranie Vity :facepalmz:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Widzę, że granie w oknie to jakiś nowy fetysz xbotów :pawel:

Przy okazji jestem ciekaw, jaki downgrade jakości przy streamie transwestyta widział na ekranie Vity :facepalmz:

Mocne słowa jak na impotenta :-)

Downgrade jakości na Vicie poraża artefaktami, lagiem i 30 klateczkami. Jak kiedyś kupisz PS4 to ocenisz sam.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

30klatkami? przeciez od dawna mozna odpalac po jakiejs aktualizacji w 60fps remote play na vicie, jakbys nie bylo babochlopem to bys wiedzialo

Opublikowano

30klatkami? przeciez od dawna mozna odpalac po jakiejs aktualizacji w 60fps remote play na vicie, jakbys nie bylo babochlopem to bys wiedzialo

skoro w 30 klatkach artefakty powalają na kolana to przy 60 muszą miażdżyć, jakbyś nie było klapem to byś wiedziało

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

A streamik boner <-> piecyk w 60 fps oczywiście działa super.

This, coupled with the highly inconsistent performance, leads to a very uneven experience. Compared to Steam in-home streaming, the results here are clearly disappointing. - even Sony's Remote Play feature and PS Now offer more consistent results. It works but it just doesn't work as well as we'd like. Input response is generally fast, which is very important, but the frame-rate just isn't where it needs to be. 60fps titles regularly dip under the desired level of performance while 30fps games exhibit frame pacing issues during streaming.

Nie ma na świecie drugiej równie zakłamanej zarazy co xboty.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

jakbys nie wiedzialo to przy laczeniu mozna wybrac czy laczyc sie przez siec (lekkie artefakty) lub lokalnie (bez artefaktow), no ale skad moglo to wiedziec jak nawet nie ogarnialo, ze od dawna mozna odpalac remote play w 60fps

beka z mendrka i jego kuzynostwa od zawsze i na zawsze

Opublikowano

Że beka z mendrka to się zgadzam, reszta to Twoje pobożne życzenia. Testowałam to gunvo wyłącznie lokalnie z naprawdę dobrym routerem i w konfiguracji z PS4 wpiętym kablem w sieć (zresztą ta upośledzona konsola nie powinna być nigdy podłączana inaczej niż kablem).

Opublikowano

tak rzetelnie testowalo, ze nawet nie wiedzialo, ze mozna wybrac jakosc laczenia i odpalac w 60fps wiec albo testowalo sie rok temu albo w azbestowych familokach w myslowicach w nadziei, ze znowu jakis bot nagrodzi plusem

Opublikowano

tak sobie to tłumacz :) miłego remote grania na vicie  :yao:

Opublikowano

A streamik boner <-> piecyk w 60 fps oczywiście działa super.

This, coupled with the highly inconsistent performance, leads to a very uneven experience. Compared to Steam in-home streaming, the results here are clearly disappointing. - even Sony's Remote Play feature and PS Now offer more consistent results. It works but it just doesn't work as well as we'd like. Input response is generally fast, which is very important, but the frame-rate just isn't where it needs to be. 60fps titles regularly dip under the desired level of performance while 30fps games exhibit frame pacing issues during streaming.

Nie ma na świecie drugiej równie zakłamanej zarazy co xboty.

Powiedział lemonka, który kłamie, że ma ps4 i aby to nie wyszło na wierzch ukrył swoje psn id. 

Opublikowano

Remote Play na Vicie wygląda świetnie i działa całkiem przyzwoicie, ale xbot nigdy tego nie przyzna. Lepiej jarać się streamingiem na pieca, bo można grać, jak stara zajmie telewizor i spamować forum jednocześnie.

Powiedział lemonka, który kłamie, że ma ps4 i aby to nie wyszło na wierzch ukrył swoje psn id. 

IckyAcademicJaeger.gif

Opublikowano

Napisałam przecież wyraźnie, że lag w streamingu x->PC jest wyczuwalny, natomiast w moim odczuciu jest grubo niższy niż z plejstejszon do vity.

Co do płynności animacji to przy FM5 nie wyczułam spadków ale nie wątpię, że są gry gdzie jest to zauważalne.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

odpal wieslawa w 60fps po lokalnym polaczeniu - od jakies firmware, ktore to wprowadzil serio polepszyli jakosc remote play, sam (jak ktos poszpieguje to znajdzie) hejtowalem remote play ostro na forumku, ze w to sie nie da grac bo lag i artefakty, teraz jest na serio wzglednie porzadnie, szybkie gry odpadaja ale od biedy da sie w cos zagrac bez zgryzu choc dalej zostaje nawieksza wada czyli brak fizycznego R2 i L2 przez co na zawsze te rozwiazanie dla mnie bedzie ciekawostka, a nie niczym powaznym

jesli chodzi o wszelakie remote play to i tak nic nie umywa sie do tego z WiiU - ekranik z padleta ma slaba rozdzialke ale sam streaming szacun

Opublikowano

sprawdzę później, teraz czas robić obiad

Na Wii U rzeczywiście działa to wyśmienicie bez żadnego laga i artefaktów, ale Wii U dostało w tym celu osobną sieciówkę 5GHz. Natomiast do x i ps4 to weszło jako funkcja korzystająca z istniejących-dzielonych zasobów

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

typowa baba do garow

Opublikowano

Tylko tematy pomyliłeś raczej. 

Opublikowano

Sprawdziłam obecne działanie remote play i faktycznie jest lepiej niż na początku ale lag jest dalej taki sam, powyżej 100ms. Płynność animacji różnie, w bardzo dynamicznych grach wylatuje sporo klatek (np. Pinball Arcade z widokiem przewijającym ekran gdy bila jest w górnej części stołu). W Bloodborne da się grać z tym lagiem, bo w tej grze jedzie się non stop pamięciówę.

Dalej jednak podtrzymuję, że stream one->pc działa lepiej ale nie twierdzę już, że remote play z ps4 jest całkowicie niegrywalny.

@Welna wracaj na drzewo prostaczku

Opublikowano

wlaczyles 60fps? bo defaultowo jest wylaczone i wg mnie troche ukryli ta opcje

Opublikowano

Tak, w opcjach jest normalna płynność i wysoka, w resogun od razu widać, że leci 60fps

Opublikowano

KUPILEM PS4 I MAM NA NIA NAWET PARE GIER W TYM BLOODBORNE, WIEDZMIN, DRIVECLUB Z SIZON PASEM, GTA V, TLOU, ALIENA, HTLINE MIAMI, RE1REMAKE CO JESZCZE DESTINY. Z KONSOLA MAM STYCZNOSC CO SOBOTE JAK PRZECIERAM PADA OD KURZU.

POLETZAM TA KONSOLE 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.