Skocz do zawartości

3DS Scena, Underground. Piraty i BM = Warn

Featured Replies

• Odpowiedzi 734
  • Wyświetleń 147,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://github.com/skyfloogle/red-viper/    

• ooo oooo ooooo, a to jakas skomplikowana przerobka i pozniejsze uruchamianie pozycji czy po bozemu jak np na psp?

• raven_raven
    raven_raven

Dobra, podkładka pod dalszą zabawę jest. Na razie zostawiam sobie go w takim stanie aż się dobrze nie przygotuję. Jakieś tipy, żebym tym razem nie spier,dolił i kolejnego 3DS-a bezmyślnie nie zupdate'

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jak wystawię przerobionego 3DSa (hack jest wgrany na stałe - działa kombinacja klawiszy przed bootowaniem, ale że sformatowałem kartę, to nie ma zainstalowanego narzędzia do instalacji plików CIA), to czy osoba która zaktualizuje soft, zbrickuje konsole?

Bo nie wiem, czy tej osobie już przygotować wszystko pod CFW, czy OFW. A z drugiej strony, zapomniałem już co tam się grzebało, jak się instalowało... wolałbym żeby ktoś korzystał z OFW. 

Opublikowano

Też mam pytanie. Czy można zrobić factory reset posiadając b9s? Mam problemy z dotykiem i może przywrócenie ustawień fabrycznych pomoże.

Opublikowano

O kurde, widzę że się trochę pozmieniało. Flashcard, jakieś magnesy (xD).

ale chyba teraz idzie to szybciej co nie?

Opublikowano

xd zaliczyłem po drodze soft bricka, ale jednak się udało

witam po lepszej stronie

Opublikowano
  • Autor

Dlaczego hacknąłeś? Będziesz teraz pobierał gry i w nie nie grał :/

PS. Dzisiaj wróciłem z CFW na PS3, na OFW. A z 3DS nie wiem czy tak łatwo.

Opublikowano

Nie można praktycznie bricka złapać grzybi. Wrócić też można jak chcesz bardzo. Po prostu zrób tak, żeby działał godmode i nim można usunąć przeróbkę https://3ds.hacks.guide/uninstall-cfw

W dniu 21.08.2018 o 22:06, xtomashx napisał:

Też mam pytanie. Czy można zrobić factory reset posiadając b9s? Mam problemy z dotykiem i może przywrócenie ustawień fabrycznych pomoże.

Można zrobić reset. B9s jest na stałe chyba że usuniesz go przez godmode jak napisałem wyżej. 

Opublikowano
8 godzin temu, NemoKOF napisał:

Nie można praktycznie bricka złapać grzybi. Wrócić też można jak chcesz bardzo. Po prostu zrób tak, żeby działał godmode i nim można usunąć przeróbkę https://3ds.hacks.guide/uninstall-cfw

Można zrobić reset. B9s jest na stałe chyba że usuniesz go przez godmode jak napisałem wyżej. 

Czyli stracę tylko to co zainstalowane? Jak później ręcznie wrzucić no FBI lub inne apki? 

Opublikowano

3ds.guide - opisane ślicznie wszystko. Pomijasz 1 kroki z instalowanie b9s (najtrudniejsze, wymagające np r4 przygotowanego) bo to już masz i lecisz z resztą. Że tak napiszę - prościzna :-)

Opublikowano
  • Autor

Ech, no mam ten godmode, mam i chyba to b9s, ale przed sprzedażą konsolki, zrobiłem reset ustawień fabrycznych. 

Skopiowałem na nowo zawartość karty SD i nie widzę tych apek. W aukcji napisałem że jest CFW, a nie wiem jak tu znowu zrobić, by instalować pliki CIA...

Dobra, chyba mam. Nawet nie wiedziałem że mam powgrywane jakieś menusy zamiast download play.

Edytowane przez grzybiarz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jest pozliwosc gry online zainstalowanej z *cia ?

Jak probuje, to zada aktualizacji gry, ale przy probie update mam Error Code: 007-2920

Opublikowano

Nie ma już takiej opcji bo konsola wysyła twój ticket i sprawdza, czy dany tytuł kupiłeś. A skoro tego nie zrobiłeś, dane się nie zgadzają więc masz bana właśnie. Trudno się mówi. 

Opublikowano

Aż sprawdzę dzisiaj mhxx czy faktycznie nie działa online. Niech mnie nie w(pipi)ia to nintendo.

Opublikowano

U mnie online działa w MHXX, a na pewno tej gry nie kupiłem. Kupiłem ofc bo to MH ale gram na zangielszczonym pirackim .cia. 

Opublikowano

Ok, to online działa jak już jesteś po patchach. Też pewnie do czasu. A masz tego mh na karcie czy z eshopu? 

Opublikowano

Tego kupionego mam na kartridżu nawet go nie odfoliowałem. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, kupiłem new2dsa z wgraną luma i zrobiłem format pamięci systemu (nie karty sd) i wszystkie ikonki znikły. Czy jest jakaś możliwość żeby to odzyskać?

Z góry dzięki za pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Czy ktoś mógłby pomóc mi z takim problemem. Mam New 3DS XL, Luma na nim, wszystko hula pięknie mimo zamkniętych freeshopów, instalacja przez GodMode dalej FBI wszystko pięknie ładnie tylko jedno ale... co z grami o wielkości powyżej 4gb? Spotkałem się ostatnio z plikiem do Bravely, który to za chiny nie chce wejść na sformatowaną w fat32 kartę? Są na to sposoby czy to jednak ograniczenie, którego nie da się obejść?

Opublikowano

Nie ma. Możesz pewnie jakoś podzielić. Natomiast bravely ma 1.60 i 2.50 gb z tego co widzę. Format CIA. Format 3DS nie jest dla Lumy.