Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokemon - Karcianka

Featured Replies

Opublikowano

Tak proszę pana.

Teraz to jest od XY1 w górę, gdy mówimy o Standard.

Edytowane przez ragus

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 158,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, jestem po dwóch dniach EUIC, czyli mojego pierwszego dużego eventu pokemonowego. Wrzucili mnie od razu na głęboką wodę, bo poszedłem jako floor judge na mastersów pierwszego dnia, ale dałem rad

• Żeby nie było, że trollowałem    

• Znowu sie wkreciłem przez jednego forumowicza i kupiłem juz chyba z 300 paczek xd

Opublikowano

ehh a wy co, tylko pokemon go na komputerze :////?

to pokażę wam chociaż, jak się teraz wkur,wia EX spamerów, mając fighting deck

XY10_EN_50.png

+

Carbink-BREAK-Fates-Collide.png

+

1088343.jpg

xD. Plus oczywiście specjalne energie fighting i jakieś boosty z ławeczki. A na ławczece można też w tym czasie boostować co się chce. Jeszcze tylko muszę wymienić Lucario Ex na Zygarde Ex, bo to znakomita karta pod fighting i sporo lepsza od Lucario i z takim samym zapotrzebowaniem na energie.

XY10_EN_54.png

a za 3 dni nowy dodatek :banderas:

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Rajus, słyszałem, że układałeś ostatnio nowy deck!

Tak, to prawda Ragus, oto i on. Po wielu poprawkach, mój idealny fighting deck.

nfc2t6c.jpg

Fajny.

Dzięki. Można zamykać temat.

Opublikowano

ok zbierasz te karty i grasz z kimś ? czy zbierasz karty aby się na półce kurzyły ? Są jakieś turnieje live etc ?

Opublikowano

gram z ludźmi ONLINE

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sun/Moon za pasem to i trzeba jakieś nowe karty dodrukować. Wczoraj pokazano Solgaleo i Lunaalę z czegoś, co będzie prawdopodobnie pierwszym dodatkiem S/M. 

mqVSJxb.jpg

fXW9kFh.jpg

GX, czyli kolejna nowość po Mega Ewolucjach i kartach BREAK. Dochodzi atak GX, którego można użyć tylko raz w walce, niezależnie od tego, ile pokemonów GX mamy w talii. Na pierwszy jak i na drugi rzut oka, obie karty mogą solidnie namieszać w metagame. Lunala z jej atakiem GX prowokuje wręcz do ewoluowania pokemonów.

A, no i ciekawostka dla miłośników pierwszej generacji. Ostatnim "dodatkiem" przez Sun/Moon będzie seria kart retro, znanych raczej wszystkim, z tym, że lekko ulepszonych do dzisiejszych standardów.

http://www.pokebeach.com/2016/08/tons-of-retro-reprints-revealed

Edytowane przez ragus

Opublikowano

bo to tylko zapowiedź, żeby stulejarzy podjarać na kupowanie kolejnych kartonowych obrazków w 2017 roku

Edytowane przez ragus

Opublikowano

niezle przekombinowane to sie robi. Te odnowione karty z pierwszych serii i tak sa przy tym bezuzyteczne. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no fajnie było, trochę pozwiedziałem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chrześniak mojej żony zajawił się strasznie na pokemony i chciałem mu kupić jakiś starter. Kiedyś widziałem zestawy dwóch talii w jednym pakiecie. Kupie gdzieś takie coś?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ten z Volcanionem albo Greninją ze względu na karty, które mogą stanowić później niezłą bazę do składania talii, a jeśli chcesz po prostu mocnego theme decka, to talia z Noivernem robi robotę.

Opublikowano

Chcę deck który nie będzie mi rzucał kłód pod nogi podczas gry :) Będę grał tylko z dzieciakami więc raczej nie będę ich rozbudowywać.

Opublikowano

Bazowy light (jeden z trzech nowych dodanych ostatnio) jest piekielnie mocny, raichu robi robotę wraz z electrode i kartą zwiększającą limit na ławce rezerwowej.

Opublikowano

Ten właśnie chciałem kupić chrześniakowi bo on uwielbia Pikachu :) potrzebuje czegoś co może z nim konkurować.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Stresci mi ktos co sie zmienilo przez ostatnie pół roku jak mialem przerwe?

Opublikowano

xD

1. Powychodziły ostatnie dodatki z serii X/Y, dodały karty Break (można je podsumować, że są to dodatkowe karty ewolucji, nie tak silne jak EXy, ale nie kończące tury)

http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Pokémon_BREAK_(TCG)

2. Karty Black/White wypadły z formatu standard 

3. Wyszedł nostalgiczny dodatek Evolutions z okazji 20 lecia serii, który wziął stare karty i trochę je podrasował (ale to raczej ciekawostka)

4. W lutym premierę będzie miał pierwszy dodatek Sun/Moon, na który czekam z niecierpliwością. Doda karty GX

tcg-gx-169.jpg

maxresdefault.jpg

5. W mistrzostwach świata odbywających się w ameryce, wygrał deck z Mega Audino Ex, czego w sumie nikt nie przewidział, patrzono raczej w stronę Greninja Break

Trochę teraz odpoczywam, jakoś nie chce mi się grać gdy nowa generacja za rogiem, w lutym wracam.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

To od lutego trzeba by znowu pograc i pokupowac paczki z kartami na podejrzanych stronach :sir:

Opublikowano

To od lutego trzeba by znowu pograc i pokupowac paczki z kartami na podejrzanych stronach :sir:

ale tylko pod warunkiem, że wypadnie mi ten piękny Decidueye

90titEa.jpg

:banderas:

Opublikowano

Jakie polecacie protektory? Takie żeby były w miarę tanie a nie badziewne.

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 22.12.2016 o 11:42, ragus napisał:

ale tylko pod warunkiem, że wypadnie mi ten piękny Decidueye

90titEa.jpg

:banderas:

instalka sie sciaga, a ty jak tam?