Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokemon - Karcianka

Featured Replies

Opublikowano

Inwestorzy i scalperzy to jest rak tego (i wielu innych) hobby. Przez nich my, gracze czy zwykli kolekcjonerzy nie mogą kupić produktu, bo alokacje są obecnie obcięte do minimum, a wszystko idzie często do wielkich marketów, w których scalperzy jak w USA, kupują tylko po to, żeby zaraz wystawić na grupkach za 200% ceny.

Edit: nowa strona, więc prawda xd

Edytowane przez Szwed

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 158,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, jestem po dwóch dniach EUIC, czyli mojego pierwszego dużego eventu pokemonowego. Wrzucili mnie od razu na głęboką wodę, bo poszedłem jako floor judge na mastersów pierwszego dnia, ale dałem rad

• Żeby nie było, że trollowałem    

• Znowu sie wkreciłem przez jednego forumowicza i kupiłem juz chyba z 300 paczek xd

Opublikowano

Z MTG jest jeszcze gorzej przy collabach, dużo można było zarobić na ostatnim dodatku z Final Fantasy. Sklepy anulowały ludziom zamówienia i wystawiali ponownie za wyższa cene

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

Ale to też nie ze wszystkimi produktami jest problem, bo np. boosterki FF są dostępne tam gdzie gram. Ale te commandery bodajże były mocno rozchwytywane i collectory. Więc fakt, jak ktoś zbiera/kupuje na inwestycje, to jest problem.

Opublikowano

Ogólnie tak, ale jest też jakiś powód. Na wielu produktach "inwestorzy" tracą i sobie odpuszczają. Jak choćby z NFT, które okazały się prawie wszystkie po prostu wyrzuconymi pieniędzmi. Obecnie NFT nawet istnieje, ale mocno spadła liczba.

Skoro tak robią, to też trochę dlatego, że popyt jest, że ludzie chcieli tych kart.

Ale na pewno napędza to całą spiralę w pewnej mierze. Trochę tak jak z piłką nożną i obstawianiem meczów - gdyby nikogo nie obchodziła piłka, to na pewno dużo mniej osób by się bawiło w to obstawianie, ale też ten aspekt jakoś pompuje zaintersowanie piłką. Znam niejednego co ciągle sprawdza wyniki, chociaż nie ma pojęcia kto w jakim klubie gra hehe.

Opublikowano

Karty to bezpieczna inwestycja, bo nie da się na tym stracić jak kupujesz na premiere po normalnej cenie. Zysk będzie mniejszy lub większy, ale będzie.

Opublikowano

No ja teraz za sędziowanie dostałem 5 booster boksów Journey Together (miało być Destined Rivals ale nam nei dali >_>) więc trzymam, bo ten dodatek się w ogóle nie przyjął, a teraz jest w dołku. Liczę, że kiedyś odbije xd

Opublikowano

Fajny drop trafiłem. Według cardmarket 45 USD ungraded, ale 350 USD PSA10. Po wyjęciu z boostera od razu trafiła do koszulki, więc stan idealny. Może podeślę do gradingu.

177.jpg