Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Hendrix spójrz na avatary wypowiadających się :> mówią same za siebie hehe

• Odpowiedzi 391
  • Wyświetleń 46,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Framerate w Megamanach na NESie też dawał się we znaki, a gry te dzisiaj mają status kultowych. W przypadku WD2 może być podobnie.

• Jaka beka sie zrobila mowili ze wczesniej bohater bezplciowy to teraz wrzucili 50 Centa hakera turlajacego sie w stylu parkour... Czorny i hip hop bardzo mi to nie pasuje do hackingow. Powinna byc con

Opublikowano

Spokojnie Hendrix, to tylko heheszki.

Hendrix spójrz na avatary wypowiadających się :> mówią same za siebie hehe

photo-7704.jpg?_r=1447679013

Opublikowano

Bansai chyba słaba kumacja, ja nie mam avatara z gierki. Chodzilo mi raczej o potwierdzenie słów hendrixa o tym, że praktycznie 95% protagonistów w grach to biali faceci tyle. I akurat smiesznie się zgrały posty ziomeczków u góry o politycznej poprawności z avatarami białych madafaków (i jednym żółtym :sorcerer: )

Video-Game-Protagonists-Brown-Haired-Whi

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

No Bansai ma znanego członka Yakuzy, organizacji czerpiącej zyski z prostytucji obojga płci i preferencji seksualnych. Nomen omen cała Azja miała daleko inaczej ukształtowane pojęcie o miłości męsko - męskiej. Dwie wielkie dzieła tej sfery czyli traktat podany w sanskrycie Kamasutra, czy Taoistyczne Praktyki Seksualne (plus zniszczone i ledwo zachowane, bodajże w dwóch sztukach Wyszywane Łoże - chociaż chyba to nie jest oficjalne tłumaczenie u nas) otwarcie mówią o zaspokajaniu potrzeb na linii mężczyzna - mężczyzna ( Hinduski niejako przy okazji pożycia małżeńskiego).

Zresztą kurczę kolebka Europy też ma swoje w pamięci. Uczymy się kawałków Iliady, a przecież ulubiony bohater wszystkich - Achilles, wolał chłopców niż kobiety ;)

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Ja mam zoltego chinczyka ktory juz dawno nie jest w Yakuzie :beksa:

bluber, slaba kumacja czy tez nie, smiesznie to wyglada jak wytykasz bialych typkow w avatarach sam majac bialego typa ktory robil minete babce podczas miesiaczki. :niedobrze:

A co do tego obrazka, no to w sumie nie ma co sie dziwic ze tak to w naszej branzy wyglada, skoro wiekszosc klienteli to wlasnie biali chlopcy/faceci. Z reguly celuje sie w najwieksza grupe odbiorcow ze swoim produktem, choc ostatnio pod tym wzgledem robi sie juz coraz bardziej zroznicowanie, walking dead s1, s2, michonne, nowy asasyn, a nawet w codzie plec juz mozna wybrac xd

Opublikowano

Bansai ja nie wytykam, zauważylem fakt i tyle. A avatar to przecież ja co nie. Tak samo jak w grach z możliwością tworzenia postaci zawsze robię białego typa z brodą bo tak wygladam (oprócz soulsów tam zawsze murzyn o imieniu kanje) i to jest normalne ale też nie bulwersuje się i nie pisze o "modnych" i "poprawnie politycznie" czarnych bohaterach.

A co do tego obrazka, no to w sumie nie ma co sie dziwic ze tak to w naszej branzy wyglada, skoro wiekszosc klienteli to wlasnie biali chlopcy/faceci. Z reguly celuje sie w najwieksza grupe odbiorcow ze swoim produktem, choc ostatnio pod tym wzgledem robi sie juz coraz bardziej zroznicowanie, walking dead s1, s2, michonne, nowy asasyn, a nawet w codzie plec juz mozna wybrac xd

W końcu świat nie jest tylko białym facetem po 40

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Eee, blant to raczej bankowo zartowal i bez bulwersu, nie wiem jak Bielik bo go nie znam. Ale nie dziwi mnie tez ze niektorzy ludzie tak reaguja, sporo osob nie lubi zmian, a juz szczegolnie w naszej kochanej branzy, dlatego np na wiesc o bohaterze w Mafii 3 poszedl gruby shitstorm o kolor skory (na necie mozna znalezc mody do zmiany koloru skory CJa z San Andreas xD). Coraz wiecej zaczyna sie pojawiac takich "odstepstw" i ludzie sie coraz bardziej irytuja bo to nie jest to do czego sa przyzwyczajeni od lat.

A za kilka lat to juz pewnie bedzie norma jak DLC, mikrotransakcje i ruchanie w dupe konsumentow i nikt nie bedzie nawet myslal o tym.

Opublikowano

Serio irytować się, że w grze będziesz sterował czarnym kolesiem? Ludzie grają 13 letnimi bishonenami, niebieskimi jeżami, hydraulikami z wąsem i nagle bulwers bo bohater jest czarny? Nie kumam tego kompletnie.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

No ja mam prawdziwego maczo w awatarze. Wygrał by starcie z każdym bohaterem gier.

A co do gry to gdyby był czarny gej bohaterem to wtedy bym w nią zagrał. A tak to mam gdzieś watch dogs 2 bo jedynka była słaba.

Opublikowano

Jaki shitstorm o kolor skóry protagonisty, o takie forum nic nie robiłem :whistling:

Myślicie, że czekają z materiałami o grze na E3? Trochę dziwne, skoro ma wyjść w tym roku, mogli by już jakoś nakręcać hajp bo po średniej jedynce ludzie raczej nie rzucą się tak w ciemno na kontynuacje, chociaż w co ja wierze, marketing z pompą i Ubi wszystko sprzeda, nawet gunwo.

Opublikowano

Ubi wszystko sprzeda, nawet gunwo.

Robią to od 2008 roku i póki co nie zanosi się aby mieli przestać. 

Opublikowano

Chyba jestem jedną z niewielu  osób, która ukonczyła WD i była zadowolona :D 

Kurczę, jak dodadzą trochę ognia do kampanii, wymyslą ciekawszego bohatera i poprawią model jazdy to dla mnie będzie must have!

Czasem mi sie wydaje, że gdyby tej gry nie wydawało Ubi opinie graczy byłyby znacznie bardziej przychylne. 

Opublikowano

Ja ograłem z rok po premierze, kupiłem za nie wielkie pieniądze i podchodziłem do tej gry z dystansem przez wlasnie wszechobecne hejty i powiem szczerze ze tez wspominam grę bardzo dobrze :) bardzo podobało mi sie w jak różnorodny sposob można podejść do odbijania posterunków czy jak to sie tam nazywało ;) jestem ciekaw co bedzie w 2 czesci, mam nadzieje ze ubi bedzie chciał sie zrewanżować i gra zje jedynkę czyli dla mnie bedzie przekazak:0

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Lepiej nie. ;)

Opublikowano

ale jak to tak zaczynac dwójke bez znajomości jedynki, książek i komiksów? przy wiedzminie 3 mówiliście co innego, podwójne standardy

Opublikowano

Jedynka była spoko zwłaszcza jak podchodziło sie do niej z dystansem po fali hejtow i płacąc nie wiecej niz pare dyszek. Jesli 2 czesc poprawi niedociągnięcia jedynki to chętnie zagram ale napewno nie na premierę. To nadal Ubi

Opublikowano

Live!