Skocz do zawartości

E3 2016 - open world cinematic experience z drzewkiem rozwoju postaci i zdobywaniem baz

Featured Replies

Opublikowano

zobacz sobie jakie problemy ludzie mają z Forzą na W10, ścinki, dziwne bugi, gra wywala do Windowsa, jak chcesz się bazgrać w takim szambie, to składaj PC za co najmniej 3k.

exy z XO na PC to patologia jest, szkoda zachodu, kasy i nerwów.

Hmm, grałem w Tomb Raidera i Forzę na 2,5 letnim sprzęcie i zero problemów.

Opróc tego, że TR to marna gra, ale to inny temat :cool:

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 82,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• MaZZeo now available on Windows 10

• Ok, czas podsumowac E3:           NIESAMOWITY FACET

• Gość Soul
    Gość Soul

DżabaZZe przestań bronić tego pudła które jest pierwszą konsolą w historii która nie ma gier na wyłączność, czaisz nie ma już czegoś takiego, we wszystkie gry będziesz mógł zagrać na PC. I nie ma to n

Opublikowano

@Mazzeo

7? ale po co ze skrajności w skrajność? 5 jak najbardziej wystarczy. 

taka VII gen. powinna się skończyć w 2011 co rok później na obu sprzętach udowodnił choćby framerate FC i MP3

po zapowiedziach MS n.t. Win 10 i X1 autentycznie od czasów VI generacji mam ochotę nabyć trzeciego pc pod gry. taki efekt przyniósł pomysł obu firm na 1.5 generacji.

Zeratul pisał o 2020 więc wtedy będzie 7 lat generacji. O to mi chodziło.

Opublikowano

zobacz sobie jakie problemy ludzie mają z Forzą na W10, ścinki, dziwne bugi, gra wywala do Windowsa, jak chcesz się bazgrać w takim szambie, to składaj PC za co najmniej 3k.

No ale zobaczmy te inne exy MS, ktore sa tak tragicznie zoptymalizowane na piecach:

Titanfall, Dead Rising, Ori do ogrania w 1080p i 60 fpsach na laptopach z biedry - a to przeciez exy MS ! EXY ! Pomijam juz fakt, ze 2 z nich chodza w 720p, 1 wali po oczach screen tearingiem, drugi mial przeblyski 15 fpsow przez pol roku od premiery (o ile do dzisiaj nie ma).

KI - 3 sezony czekania zeby gra wyswietlila taka rozdzielczosc jak na niszowym pececie (o ile juz wyswietla te 1080p).

TR - 1080p w 60fpsach pomimo dosc wysokich wymagan rekomendowanych gra nawet na GTXie 960 chodzila lepiej niz na konsoli.

QB - ta gra rzeczywiscie jest c(pipi) zoptymalizowana, bo nie ma znaczenia, czy masz peceta za 3tys, za 6, czy 8 - grasz po prostu w 1080p i 30 fpsach - no ale to wciaz wiekszy komfort niz granie w 720p.

No bardzo bym chcial, by konsole w koncu wrocily do tego co powinna oferowac od poczatku - najlepszej optymalizacji gier - bo jak dodamy do tego te wszystkie multiplatformy w 720-900p chodzace w 25fpsach to zaczyna to przypominac wspomniane przez Ciebie SZAMBO.

Edytowane przez easye

Opublikowano

trochę śmieszne jak Spencer mówił, że Scorpio na TV Full HD będzie zaniżał rozdziałkę z 4k do Full HD, a wydajność i wygląd będzie ta sama

czyli co, u ponad 90% (lekko) graczy będzie ta moc marnowana? bo wątpię aby więcej niż 10% miało ten TV 4k, nawet za ten rok. To nie ma sensu.

to ma byc produkt premium, dla tych ktorych na ten tv 4k stac, a nie dla biedakow
Opublikowano

nie wiem, ja widze gigantyczna przepaść w jakości podczas grania w 4k a full hd, no ale ludzie nie widzą różnicy między 30-60 klatek, więc już wszystko na tym forum przeżyje. granie 4k jak bedą na tyle mocne bebechy by grac w stabilnych 60fps> 1080 p/60 fps. no, ale wmawiajcie sobie, że to brak różnicy i niepotrzebna technologia.

Opublikowano

GNfO70W.jpg

:dafuq:

Opublikowano

:frog:

Opublikowano

nie wiem, ja widze gigantyczna przepaść w jakości podczas grania w 4k a full hd, no ale ludzie nie widzą różnicy między 30-60 klatek, więc już wszystko na tym forum przeżyje. granie 4k jak bedą na tyle mocne bebechy by grac w stabilnych 60fps> 1080 p/60 fps. no, ale wmawiajcie sobie, że to brak różnicy i niepotrzebna technologia.

no niewiarygodne ze 4k i 60 fps > 1080p. Ja tam osobiscie bym wolał 1080p i stałe 60 klatek, niz 4k i pływające 30. No ale na bank sie beda skupiac na rozdzialce bo to ladnie potem na papierze wyglada.
Opublikowano

trochę śmieszne jak Spencer mówił, że Scorpio na TV Full HD będzie zaniżał rozdziałkę z 4k do Full HD, a wydajność i wygląd będzie ta sama

czyli co, u ponad 90% (lekko) graczy będzie ta moc marnowana? bo wątpię aby więcej niż 10% miało ten TV 4k, nawet za ten rok. To nie ma sensu.

to ma byc produkt premium, dla tych ktorych na ten tv 4k stac, a nie dla biedakow

Twoje slowa sugeruja, ze kupno TV 4k to jakis luksus, a tymczasem mozna go upolowac za cene ponizej 3 tysi bez najmniejszego problemu teraz, a w momencie wypusku Skorpiona to bedzie mozna go juz nabyc za przyslowiowa czapke gruszek. Typowa klaperska dezinformacja majaca na celu zdeprecjonowac fakt, ze nowa generacja konsol tylko w Mikrosoft :reggie:

Opublikowano

no nie wiem ,to boty twierdza ze 4 kola za blache zeby pograc w xboxowe ''exy'' w full hd to juz jest luksus, wiec telewizor w podobnej cenie to chyba nie ta liga.

Opublikowano

Twoje slowa sugeruja, ze kupno TV 4k to jakis luksus, a tymczasem mozna go upolowac za cene ponizej 3 tysi bez najmniejszego problemu teraz, a w momencie wypusku Skorpiona to bedzie mozna go juz nabyc za przyslowiowa czapke gruszek. Typowa klaperska dezinformacja majaca na celu zdeprecjonowac fakt, ze nowa generacja konsol tylko w Mikrosoft :reggie:

Nie dość, że znasz tylko język polski to jeszcze go tak kaleczysz. Mówi się przysłowiową czapkę śliwek a nie gruszek

Opublikowano

czyli ms mysli ze wszystkim sie podoba a ten kto mówi inaczej to przebrzydły klap?

ta firma jest totalnie oderwana od rzeczywistości

Opublikowano

no nie wiem ,to boty twierdza ze 4 kola za blache zeby pograc w xboxowe ''exy'' w full hd to juz jest luksus, wiec telewizor w podobnej cenie to chyba nie ta liga.

Miałem nadzieję, ze mamy już omówione i ustalone ponad wszelką wątpliwość, ze blacha służy li tylko do pracy, odbierania maili, ewentualnie do forumka. Do grania zaś służą wyspecjalizowane urządzenia zwane konsolami.

Optymalizacyjna ekoszambowa spyerdolina, której jestesmy/byliśmy swiadkami (np TR,QB) jest tego niezbitym dowodem. Z resztą nie tylko w ekokloace się źle dzieje. Batman...pamiętamy [`] :reggie:

Opublikowano

Spencer: Scorpio won't do anything for you if you don't have a 4K TV

xD

Opublikowano

Nie dość, że znasz tylko język polski to jeszcze go tak kaleczysz. Mówi się przysłowiową czapkę śliwek a nie gruszek

http://wsjp.pl/index.php?id_hasla=726&pwh=1

Pa! :lapka:

Opublikowano

Spencer: Scorpio won't do anything for you if you don't have a 4K TV

xD

Phil to trochę taki kąsolomaniak, nie ogarnia kwestii technicznych.

Opublikowano

Co wejde tutaj to Perez siedzi i czyta jak jakis stalker, ale nigdy nic nie napisal. 

Opublikowano

Phil to trochę taki kąsolomaniak, nie ogarnia kwestii technicznych.

"I started when we were basically a PC developer," said Spencer.  I wanted to get back to PC gaming."

xD

Opublikowano

No ale zobaczmy te inne exy MS, ktore sa tak tragicznie zoptymalizowane na piecach:

Titanfall, Dead Rising, Ori do ogrania w 1080p i 60 fpsach na laptopach z biedry - a to przeciez exy MS ! EXY ! Pomijam juz fakt, ze 2 z nich chodza w 720p, 1 wali po oczach screen tearingiem, drugi mial przeblyski 15 fpsow przez pol roku od premiery (o ile do dzisiaj nie ma).

KI - 3 sezony czekania zeby gra wyswietlila taka rozdzielczosc jak na niszowym pececie (o ile juz wyswietla te 1080p).

TR - 1080p w 60fpsach pomimo dosc wysokich wymagan rekomendowanych gra nawet na GTXie 960 chodzila lepiej niz na konsoli.

QB - ta gra rzeczywiscie jest c(pipi) zoptymalizowana, bo nie ma znaczenia, czy masz peceta za 3tys, za 6, czy 8 - grasz po prostu w 1080p i 30 fpsach - no ale to wciaz wiekszy komfort niz granie w 720p.

No bardzo bym chcial, by konsole w koncu wrocily do tego co powinna oferowac od poczatku - najlepszej optymalizacji gier - bo jak dodamy do tego te wszystkie multiplatformy w 720-900p chodzace w 25fpsach to zaczyna to przypominac wspomniane przez Ciebie SZAMBO.

no widać że szambo w pewnym sensie jest tu i tu, dlatego liczę że Scorpio tu coś zmieni

btw. granie na PC ze stałą ekipą jest trochę problematyczne... konsole dużo lepsze do tego.