Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

500 euro imo realne za nowego xa, on wychodzi najwczesniej za rok i parę miesięcy a ceny pewnie na e3 podadzą. O ile oczywiście ms pójdzie po rozum do głowy i nie wrzuci w bundlu tych swoich raków w postaci kinecta

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 646 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

No easye jakby mi zagwarantowali ze kazda gra ma dwie opcje 1080p60 albo upscale 4k30 gorsze detale no dla mnie super i wymienił bym starego szrota i tyle ale tak nie będzie

Opublikowano

Skorpio min 600 dolcow i jak teraz Sony na dobre rozpętało wojnę na 4k to MS nie odpuści. Już widzę e3 za rok na scenie MS - co drugie słowo nejtiv 4k i beka z polsrodkow i custom.

Najlepiej w tej wojnie ustawień ofc wypada Pc gdzie pewnie budżetowy Radeon + ayhlon isis wyciągnie więcej niż jakikolwiek neomode.

Opublikowano

No tyle ze gier nie ma na PC które chciałbym ogladac w 4K

Opublikowano

No easye jakby mi zagwarantowali ze kazda gra ma dwie opcje 1080p60 albo upscale 4k30 gorsze detale no dla mnie super i wymienił bym starego szrota i tyle ale tak nie będzie

No patrzac na nasz gaming to sumie w ogole nie wiadomo czego sie spodziewac - dlatego trzeba poczekac na pierwsze gry i porownania.

Najlepiej w tej wojnie ustawień ofc wypada Pc gdzie pewnie budżetowy Radeon + ayhlon isis wyciągnie więcej niż jakikolwiek neomode.

W starym kompie za tego budzetowego Athlona i Radeona dalem 2 tys. ( tak - ten 8 rdzeniowy budzetowy procesor przy premierze kosztowal ponad tysiaka)

Tak - 3/4 gier wyswietlal lepiej niz konsole, jak widzisz 3 generacja zaraz konsol wyjdzie, a BF nadal nawet do athlona sie nie zblizyl... :reggie:

Dolicz do tego ram, dysk, plyte glowna, zasilcza, obudowe i nawet sprzet ktory na sile starasz sie osmieszyc musialbys wydac 4 tys zl.

Edytowane przez easye

Opublikowano

MS ma rok, ceny na bank trochę zmaleją ale zobaczcie wykonanie PS4 Pro i jakim kosztem utrzymali cenę na poziomie 400 USD/EURO (kiepskie materiały użyte na konsoli i padzie oraz i nie dali odtwarzacza Ultra HD Blu-ray). Obawiam się że to może być $/€ 600+ w przypadku Skorpio.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

No twórca The Witness juz zapowiedział ze suwakow nie będzie tylko odpowiednio tryb będzie sie zalaczal zaleznie od posiadanego tv. Pewnie większość tworcow pojdzie to drogą

Opublikowano

Skorpion 550-600 euro/dolar bym obstawiał, wyżej to już może być nieopłacalne bo cena będzie wielu odstraszać. Trudno oszacować w tej chwili jakie beda koszta masowej produkcji podzespołów których jeszcze nie ma na rynku. Gdyby udało im sie wypuścić Skorpiona wcześniej powiedzmy połowa 2017 mogli by dogonić jeszcze Sony ze sprzedażą Pro.

Inne pytanie skoro Xbox S ma skalowanie do 4K przy prawie takich samych bebechach co zwykły Xbox i dodatkowa moc nie jest potrzebna, jakie skalowanie zastosowano w PS4 Pro przy dużo mocniejszej konsoli?  Jeśli to samo to ta moc może iść tylko w opcje graficzne bo w co innego

Opublikowano

Skorpion 550-600 euro/dolar bym obstawiał, wyżej to już może być nieopłacalne bo cena będzie wielu odstraszać. Trudno oszacować w tej chwili jakie beda koszta masowej produkcji podzespołów których jeszcze nie ma na rynku. Gdyby udało im sie wypuścić Skorpiona wcześniej powiedzmy połowa 2017 mogli by dogonić jeszcze Sony ze sprzedażą Pro.

Inne pytanie skoro Xbox S ma skalowanie do 4K przy prawie takich samych bebechach co zwykły Xbox i dodatkowa moc nie jest potrzebna, jakie skalowanie zastosowano w PS4 Pro przy dużo mocniejszej konsoli? Jeśli to samo to ta moc może iść tylko w opcje graficzne bo w co innego

Pójdzie w custom 4k.

Opublikowano

Co to jest custom 4k?  podział rozdziałki 4K na połowe i nakładanie "szachownic"?

Czyli PS4 Pro to nie będzie Upscale jak Xbox S tylko "okrojone natywne 4K" ?

To masz na myśli czy zupełnie coś innego?

Opublikowano

Fanek pytajacy Havena o szczegoly techniczne PS4 Pro. xDDDD
Nikt tego narazie nie wie, bo pokazali 3 gry, ktore nawet nie wiadomo kiedy wyjda, Call of Djuti, które nawet na kompie Czarka powinno dzialac w 4K i TR z 3 opcjami, z czego 2 dzialaly jak na PS4 z pizda przed oczami.  :cool:  :lapka:

Edytowane przez easye

Opublikowano

scalowanie ma każdy tv 4k chyba. Powiedźnie mi jeżeli się myle ale tv SUHD mają skalowanie. Tak pisze u mnie w instrukcji. Obraz czy to z blu reya czy z gry sie skaluje . 

Opublikowano

czym jest custom 4k trudniej wytłumaczyć niż być pracownikiem media molecule i tłumaczyć o czym są ich gry

Opublikowano

Blantman - ale chodzi o skalowanie obrazu wykonane przez konsole, które daje lepsza jakość obrazu niż robił by to TV

Jak ktoś będzie potrafił ładnie wyjaśnić jak rozumieć Custom 4K to napiszcie w odpowiednim temacie xD

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

MS ma rok, ceny na bank trochę zmaleją ale zobaczcie wykonanie PS4 Pro i jakim kosztem utrzymali cenę na poziomie 400 USD/EURO (kiepskie materiały użyte na konsoli i padzie oraz i nie dali odtwarzacza Ultra HD Blu-ray). Obawiam się że to może być $/€ 600+ w przypadku Skorpio.

Nie wiem czy z ceną 600 euro cokolwiek by uzyskali. Obstawiam stówkę mniej, ale pamiętajmy, że oni już po ujawnieniu Scorpio zaczęli swój marketingowy bełkot i brak wspólnej wersji. Do tego rok przewagi, a i może jakaś obniżka ceny za pro. Noo będzie ciekawie.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

przecież to już jest od paru miesięcy :kaz: naprawde fajna sprawa z własnym padem, cena troche zaporowa, ale z pewnoscia znajda sie tacy co sobie kupia customowego padziora 

Opublikowano

A jak się okaże, że całe E3 2016 leciało na PRO i w momencie premiery tych gier posiadacze zwykłej PS4 dostaną kubeł zimnej wody na głową pod tytułem to nie to co mi obiecano to już w ogóle będzie beka stulecia :D

Wszytsko leciało na PRO, a tylko Horiozn i GoW, to poziom U4, który jak wiadomo wyszedł tylko na PRO, Soul, odstaw te dragi, ja wiem, że taka grafika na x-spie.r.dolinie to coś niewyobrażalnego, ale to jest Sony, grafika wyznaczające nowe standardy, exy ze średnią powyżej 90% i  w ogóle exy, a nie ta xbocka bieda do kupienia na steamie.

To jest gdybanie, wiesz co to jest  w ogóle? to, że Ty bez dragów życia nie widzisz nie znaczy, że inni też tak mają  :lapka:

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Blantman - ale chodzi o skalowanie obrazu wykonane przez konsole, które daje lepsza jakość obrazu niż robił by to TV

Jak ktoś będzie potrafił ładnie wyjaśnić jak rozumieć Custom 4K to napiszcie w odpowiednim temacie xD

no ale w JAKI sposób lepsze? Co będzie lepszego w skalowaniu konsoli od skalowania w dobrym tv ? 

Opublikowano

Cena Scorpio max 499$

Opublikowano

no ale w JAKI sposób lepsze? Co będzie lepszego w skalowaniu konsoli od skalowania w dobrym tv ? 

Ja rozumiem to tak - konsola wysyła Ci już przeskalowany obraz powiedzmy 1080p (source) zwiększony do 4K aby TV nie musiał już nic robić z sygnałem (nie musiał go obrabiać) tylko go wyświetlić.

W przypadku gdy PS4 wysyła obraz 1080p, TV musi go sam przeskalować do rozdzielczości 4K aby był wyświetlany na pełnym ekranie.

Przeskalowany/przygotowany już obraz przez konsole do rozdzielczości 4K jest lepszej jakości/gubi mniej detali niż musiałby robić to TV.

Opublikowano

Ehh ale bym się pokłocil z xbotami o gierki jak kiedyś. :(

Opublikowano

No gdyby tylko dobrze to zareklamować to ms ladnie moze pocisnac

Najpierw to oni musza wrzucic do sklepow tego xbone S. W irl w zadnym sklepie niema,w uk tez niema. Jedynie mozna preorder na bundle z fifa 17/gow robic.

Ms ma swietna okazje,zeby troche do sony nadrobic ale pewnie to z(pipi)ie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.