Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Po lewej marzenia deva, a po prawej już po zderzeniu się z rzeczywistością hardware'u.

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 646 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Sony nawet skopiowalo menu wyskakujące z boku. Niesamowite jaki progress zrobiła ta firma względem PS3, a jak bardzo cofną się MS. Nie wiem co musi się stać żeby Japończycy znowu podupadli. Chyba musieli by wsadzić Cella do ps5, zrobić konsole tylko pod VR i skasować wszystkie zapowiedziane gry.

Opublikowano

Kyo: ostatnimi update'ami wyraźnie poprawili działanie OS Xone. Ja mam Elite i bym powiedział, że dla mnie w tej chwili oba OS są porównywalne pod względem prędkości. Poza tym OS Xone różni się zasadniczo od OS PS4 tym czym różniły się OS X360 i PS3. Ponownie na X więcej rzeczy jest wyciągniętych "na wierzch", a na PS jest "ukrytych" pod szeregiem opcji.

Opublikowano

No ja miałem niedawno Skę więc widziałem że chodzi o niebo szybciej ale i tak parę razy nie wiedzieć czemu a to się grupa zwiesiła a to się Twitch wczytywał pół minuty, bo tak. Tragedia to była na polską premierę. Ratował działanie systemu zewnętrzny HDD z którego leciała gra a reszta była na konsoli ale to i tak daleko od tego co było w X360 i jest w PS4. Mam teraz Prosiaka z SSHD wcześniej miałem zwykłą też z SSHD oraz zwykłym dyskiem i generalnie na PS4 nie robi to za bardzo różnicy w samym działaniu interfejsu. Na PS4 za bardzo się nie bawiłem ale widzę że boczne menu można sobie w ograniczony sposób dopasować pod opcje i jakieś ukryte rzeczy na wierzch wrzucić. Samo wchodzenie na chata np. mi bardziej pasuje na PS4 i nie wiem - może to tylko moje odczucie ale jest jakieś takie "lżejsze". Tyle :P

I żeby nie było - ja wiem że CW i w ogóle ale ja do XOne nic nie mam, uważam że pad jest dużo lepszy, PSN można powiedzieć że dopiero teraz pod względem ściągania dogania XBL ale jeszcze trochę to potrwa a sama konsola pod względem materiałów jest po prostu lepsza (plus genialny serwis gwarancyjny i ponad 2 lata gwarancji). Ale w porównaniu systemów i ich działaniem to imo nie ma co nawet walczyć. Ten z PS4 jest po prostu lepszy. 

Edytowane przez Kyo
Sry za 5 edyt ;)

Opublikowano

Nie wiem kiedy był jeden z tych najbardziej usprawniających działanie interfejsu update na Łanie ale na tej mojej wygranej Sce tez szalu nie było, owszem był ogromny progress względem pierwszego łana którego miałem ale do PS4P która mam aktualnie to i tak daleko.

Osobiście boje się o przyszłość całego projektu Scorpio bo zamiast wyciągać wnioski i otwierać jakieś nowe studia to na każdym kroku słyszę tylko o tym jak potężne ma to być urządzenie trochę jak z Cellem w PS3 xD.

A najgorsze co się może tej konsoli przydarzyć to gry w natywnym 4K, dzięki czemu wyjdzie kolejny Horizon który nie będzie ładniejszy od Horizona 3 ale będzie działał w rozdzielczości która nie ma sensu poniżej 65cali.

Opublikowano

Nie no, supersampling z 4k do 1080p to bedzie kozak, nie ma co siac fermentu.

Bardziej sie zastanawiam jak rozwiaza sprawe np. z CPU, juz potwierdzono ze bedzie 4x wiecej pamieci cache, wiec jak to zrobic zeby gierka z One jakos to wykorzystala ? Juz teraz widac, ze wiekszosc developerow olewa darmowe latki i nie chce sie niektorym niczego zmieniac wiec mam obawy odnosnie latek do One, bo tutaj trzeba jakos sie wysilic zeby to mialo rece i nogi.

Line up gier to line up gier, nowa wersja konsoli nie ma nic do tego. Tak na szybko to mozna co najwyzej kogos przekupic zeby nie wydal na PS4 no ale to jest lekko nieprawdopodobne skoro PS4 zeszlo ponad 20 mln wiecej.

Opublikowano

No nie wiem, patrzac na post Mazzeo w zakupach growych moge powiedziec o xboxie w CW tylko jedno:

ZTCW to Mazzeo nie jest fanem chińszczyzny, więc kupił biedaka dla dwóch tylko gier: Farhorajzonkraj, oraz Symulatora Podstawiania Drabin i Kibelków 2. Nie chcę się rzecz ciemna za Niego wypowiadać, ale przewiduję, że po ich przejściu puści konsolę do żyda. Na pewno nie kupił jej dla efpeesów bo na tym gównopadzie nie da się w tego typu gry komfortowo grać...

Opublikowano

Bezguścia tak mają, no co zrobisz?

Opublikowano

Komfortowo na padzie w fpsy xdddd

Opublikowano

Komfortowo na padzie w fpsy xdddd

W Halo 5? Rewelacja!

Opublikowano

@Mazzeo:

1. Pad niewygodny - musisz sobie kciuki wyprostować, bo od tego asymetrycznego kupsztala to masz pewnie niezłe grabie.

2. Analogi - akurat zostały wzorowane na tych z od pada z X'a, więc nie dziwne to i szkoda że nie zostali przy tych z DS3, no ale w sumie da się przyzwyczaić.

3. Lampa w padzie - przynajmniej się nie zgubi w nocy, ale można światło przygasić w opcjach.

4. Headset - szczyt techniki to nie jest (choć ogólnie mikrofon ma dobry), ale przynajmniej go dodają, bo z tego co wiem w nowych Xboxach przestali go dodawać w ogóle.

5. Interfejs - kwestia przyzwyczajenia, ważne że nie muli, nie wiem co w nim akurat głupiego, ot typowy normalny interfejs.

6. Playstation Plus - bo pewnie próbowałeś wybrać motyw który jest eksluzywny dla członków PS Plus, są jednak i darmowe motywy nie wymagające abonamentu (z drugiej strony jako (e)xbot powinieneś w zębach kasę przynosić za online)

7. Aspekt społecznościowy - gorszy w sensie, że w ogóle jest jakaś społeczność jeszcze, w odróżnieniu od Deadboxa One? ;)

Mendrek Ty, to na prawdę jesteś chory człowiek . Analogi są ułomne, Interface nawet nie leżał obok tego z One, aspekt społecznościowy na PS4? XDDDD. 

Opublikowano

16992381_754910287997957_619206489968886

Nintendo raczysko jak inni, ale to Nintendo, więc złego słowa powiedzieć nie można. 1900 zł żeby w jedną gierkę pograć :reggie:

(pipi)sz fleki - foto jako "Final Version" to zdjęcie z pierwszych pokazów jak twórcy robili filmiki jak grają, a po lewej to wersja aktualna w grze.

M.in różni się HUD - po prawej pasek staminy jest jako poziomy pasek - a w aktualnej grze jest w formie okręgu. 

Opublikowano

Starcraft 2 2800x1880 jakość grafiki ekstremum, czyli najwyższy, betonowe 30 klatek. Nadal śmiechy na temat grania na macbooku? :)

Opublikowano

i dalej gierka brzydsza od horizona na sprzecie z biedronki za tysiaka, a za te 14tys to bys mial stacjonarny zderzacz hydronow no ale wiadomo, ze trzeba pielegnowac epenis na forum o gierkach dla dzieci

Opublikowano

Horizona sprzedałem po 10 godzinach grania. Nie podniecam się graficzką jeżeli gra jest słaba

Opublikowano

Starcraft 2 2800x1880 jakość grafiki ekstremum, czyli najwyższy, betonowe 30 klatek. Nadal śmiechy na temat grania na macbooku? :)

podniecanie się, że gierka sprzed 7 lat dobrze działa w 30 FPS xd

Opublikowano

Podniecanie się grafiką a nie gameplayem xD      Zastanawiam się dla kogo robią photo mode w grach i potem wchodzę do tematów playstation.

Opublikowano

blantmana jak piecze, że ludzie grają w grę ze średnią 88, inni w grę na 98 a on się kisi na taborecie z grą 83 

Opublikowano

Tjaaaa ja gram w średniaka nioha czy tormenta. Masz racje metaceitic to wyznacznik tylko czemu przy tych dwóch grach bawie się o wiele lepiej niż przy uncharted 4?

Opublikowano

Dziwne, że klapy hejtują ubicrapy, a ladniejsza wersja ubicrapu to dla nich mesjasz. Po 10 godzinach w Horizon odpaliłem Wiedźmina. To tak jakby się przesiąść ze skasowanej, ale ładnie poszpachlowanej Toyoty do pachnącej nowością BMW serii 7. Przepaść

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.